![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4
Cytat:
I w ogóle tekst: musisz mieć tak jak ja. Czytać, pierwszy syn, potem córka. I wychowała mojego TŻ w przeświadczeniu, że tak musi być. A genetykę się ominie, musi być tak jak ona zadecyduje. -.- Boooże, jak ta kobieta mnie irytuje. Ciśnienie jest jakieś dziwne, muli mnie i głowa mnie boli... -.-' A paszteciki czekają... się chyba nie doczekają. Idę sobie zrobić brwi i coś z twarzą bo wyglądam jak wymoczek. ![]()
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że niektóre z Was też mają wspaniałe otoczenie, które niezmierni cieszy się z dziewczynki bądź chłopca. Moja mam ma dwie wnuczki i jednego wnuka, jak dowiedziała się, że trzecia wnuczka cieszyła się bardzo, że zdrowa bo to najważniejsze
![]() A teściowie? zawiedzeni, bo wnusia kolejna. Mają jedną, ale siostra mojego męża też w ciąży i córka, więc u nas byli pewni synka...i jak- dziadek dziadkiem nie będzie? i jeszcze skwitowali- no cóż, wnusia też może być. Co Święta, urodziny itp. słyszeliśmy od nich życzenia, że wnuka by chcieli. Strasznie przykro słyszeć takie rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
Kasienka, szczęścia, miłości i zdrowego Maluszka
![]() ![]() mnie ciekawi reakcja "na żywo" moich Teściów.. ale oni to wiecznie poker face, więc pewnie nic nie będzie po nich widać.. mają już wnuczkę i ona na pewno zawsze będzie tą "jedyną", bo szwagier z nimi mieszka, więc mają ją cały czas.. moi rodzice zadowoleni, chociaż mama od początku mówiła, że będzie Zuzia ![]() byłam dzisiaj na poczcie. 20 numerków przede mną. no ale nic, paczkę trzeba było odebrać, więc siadłam i czekałam... po jakimś czasie podeszła młoda kobieta i mówi, że nie chce być niegrzeczna, ale widzi, że jestem w ciąży i może mi oddać swój numerek, a ona poczeka (w tym momencie jeszcze 10 było przede mną a jej był już). no ale ładnie podziękowałam i powiedziałam, że poczekam.. była z dzieckiem więc szkoda mi było Malucha. mówiła, że w zeszłym roku też tak czekała;P a co najciekawsze - stare baby spojrzały się jak na 15latkę, która wpadła. Dziady moherowe ![]() ![]()
#184 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
głupie stare krowy, ciekawe czy one dzieci miały po 30-tce i z pierwszego seksu po ślubie ![]() dewoty pi....ne .. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do reakcji, moi rodzice się cieszą, będzie czwarta wnuczka, ale najważniejsze, że zdrowa. A moja teściowa przechodzi kryzys młodości, wiecie likwidacja zmarszczek za wszelką cenę, więc jak się dowiedziała, że będzie 100% babcią, to zaraz mnie z błotem zmieszała, że ona liczy, że coś urośnie. Ryczałam dwa dni. Bo mój TŻ jej wtórował.
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
U nas to będzie pierwszy wnuk, a raczej wnuczka po obu stronach - więc wszyscy się cieszą, i cieszyliby się, niezależnie od płci.
Za to mój mąż, jak byłam na początku ciąży i pytałam, co by wolał - mówił, że dziewczynkę, bo są bardziej "ogarnięte" od chłopców i mniej z nimi problemów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Kasienka, króliczku ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś do 5 miałam noc z książką, i gdy w końcu zasnęłam spałam jak zabita do 12.30 Za to teraz leże i w jednej pozycji, bo pojawił się u mnie nagły ból brzucha.. Coś jak kolka ale z jednej strony... Nie chciałam brać nic myślałam, że przejdzie, ale jak mnie zaczęło zginąć w pół i nie mogłam ustać na nodze to opuściłam. Tż dal mi tabletki i leże teraz na tym nieszczęsnym prawym boku...Co ciekawe to nie jest pierwszy raz tylko 3, ale zwykle miałam tak wieczorami. Objawy pasują mi do kolki jelitowej, ale czy to możliwe? Co ciekawe ból pojawił się po wizycie w toalecie... Słyszalyście o takiej kolce?? Młode naszczescie się rusza wiec trochę jestem spokojniejsza..
![]() |
#188 | |||||
Wtajemniczenie
|
Co do reakcji rodziców, moi to nawet się za bardzo nie podniecili
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My się bedziemy lada dzień za uszka brać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-12-19 o 13:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Scotasia, ja tak nigdy nie miałam, ale teraz mam problem z zaparciami i jak idę co 3 dni do toalety to mamy święto lasu.. A i tak wtedy troszkę tylko
![]() ![]() No jeśli nie kolka, to wyrostek ![]()
#190 |
Wtajemniczenie
|
Nadzieja właśnie miałam pytać, czy nie masz czasem problemu z zaparciami. Tylko dziwne, że po wizycie Cię boli a nie przed
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Kasieńka wszystkiego dobrego, dla Ciebie żeby wszystko układało się po Twojej myśli i zdrowego maleństwa
![]() ![]() ![]() ![]() Wcześniej były takie ledwie wyczuwalne, jak ja albo tż rękę przyciskał do brzucha, jakieś delikatnie podkopywanie i przewroty, bulgotanie, a wczoraj - HIT! Spać nie mogłam wcale ![]() ![]()
#192 | |
Zakorzenienie
|
Scotasia minęło, ale po nospie i magnezie...
Tak sobie myślę, że może to od parcia?? ![]() Przepraszam, że zawracam gitarę moimi zaparciami, ale zmartwil mnie ten ból ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() To pięknie! ![]()
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
dziewczyny pragnę poinformować, ze zmiany odnośnie 1 strony proszę kierować do DORKI, to ona prowadzi aktualną część
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki?? Tak sobie spojrzałam na 1 strone... Nie uważacie, że pora utworzyć listę mamuś zaginionych??
![]()
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Np Lagune? odzywała się w 1 części?
I jest jeszcze parę nicków których dawno nie widziałam?
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nadzieja mnie też tak czasem zakłuje, może nie tak mocno że aż nie mogę się ruszyć, ale kłuje. I tez myślę że to jednak od zaparć i wzdęć. Czasem w nocy jak wstaje to brzuch o mało nie pęknie, taki cały napięty bolący i kłujący ![]() A czytałam że im dalej to niekoniecznie musi być lepiej ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Jagodowa i teraz z dnia na dzień będzie coraz fajniej z ruchami
![]() Pijesz siemię lniane?? może tez bym piła.. mam z przed ciąży cały zapas, ale odstawiłam jak zaszłam... Te bóle miałam już z 3x zawsze wieczorem lub w środku nocy...A dzis po męczarniach w toalecie ![]() Jeśli wytrzymam, to w styczniu skonsultuje to z ginem.
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Więcej błonnika. Kasze zjedz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Łał, nie wiedziałam, że płeć dziecka może być aż takim "problemem"! Myślałam zawsze, że to takie tylko tam gadanie "wolałabym chłopca/dziewczynkę" a tu proszę, nawet życzenia zmiany płci...W Chinach żyjemy? W Arabii Saudyjskiej, że jak nie urodzisz chłopca to Cie mąż z namiotu wywali?
Pytałyście o tą hemoglobinę.- 9. Nie wiem jak jest teraz, ale diety nie zmieniałam przez ten miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Nadzieja, zapytać lekarza nie zaszkodzi
![]() ![]() ![]()
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadzieja kurcze, ja mam podobnie ale po lewej stronie i zwykle pred wizytą w toalecie, ale ból też do tego stopnia że ciężko ustać. U mnie jest to związane z zaparciami, rozciągającymi się więzadłami no i powiększającą się macicą, więc mam się nie martwić. Oby u ciebie to nie był wyrostek ani nic poważnego ![]() Dziewczyny prawie skończyłam sprzątać... od rana to teraz mi zeszło, makabra, mam dość. W ramach relaksu kąpiel w wannie, nie ma bata, skoro wam się nic nie dzieje to i ja sobie poleżakuje ![]()
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
A i teraz mi się przypomniało - na jednym z moich ulubionych blogów takich ciążowych urodziła się już prześliczna Marynia http://www.anielno.pl/home/nadmiar-d...witaj-maryniu/
I tam fajnie jest napisane o tonach dobrych rad od wszystkich. I ktoś skomentował że planuje po porodzie tydzień tylko we trójkę, na poznanie się wzajemne, a dopiero później odwiedziny itd. Też bym tak chciała, po porodzie parę dni spokoju i odpoczynku we własnej małej rodzinie - a później jak już trochę poznam maleństwo i nauczymy się siebie - zapraszam bardzo ![]()
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Jezu, kasza to dla mnie horror...
![]() Ja mam siemię w ziarenkach... Zawsze sobie na włosy, skórę i paznokcie piłam... A teraz jestem w takiej desperacji, że mogę pić ten kisiel nawet 3x dziennie ![]() ![]()
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Jagodowa, ja chyba też tak chcę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hit idzie kurier z dwoma 30 kg paczkami i do mnie z tekstem, zebym po nie zeszła z 4 piętra bo on nosić nie może ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.