|
|
#721 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV
Póki co poczekam jeszcze może ktoś ma pudełko po oryginalnych perfumach i mi pomoże, jutro przejdę się do Douglasa, sephory i superpharm i pooglądam pudełka. Ponieważ mam coraz większe wątpliwości, cena też była bardzo atrakcyjna bo 135 zł .
|
|
|
|
#722 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Cena raczej normalna. W e-glamour 90ml kosztuje 177zł. |
|
|
|
|
#723 |
|
Zaszynszylowana
|
W moich i na 50 i 90 jest Litera i Cyfry.
Aukcja z oryginałami: http://allegro.pl/versace-crystal-no...840681403.html
|
#724 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie cena dosyć niska, bo to EDP, a w e-glamour w tej cenie jest TESTER. No i ten kod... że też nie ma jakiegoś prostszego sposobu na rozpoznanie perfum
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- No i porównując z tymi zdjęciami z aukcji pudełko z tyłu bardzo się różni, opis jest inny ;/ |
|
|
|
#725 | |
|
Zaszynszylowana
|
Cytat:
|
|
#726 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Przecież napisała, że w parfems.pl.
Ja myślę, że to oryginał - chyba kilka flakonów na rozbiórkę było tam kupowanych i wszystko było okej. ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Jeszcze się upewniłam i z tego co widzę parfems jest wiarygodne. Przykładowy link do rozbiórki, obydwie flachy z parfems, rozbiórka naszej Ani: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757324 A jest tego dużo więcej.
|
#727 |
|
Przyczajenie
|
No skoro tak, to dlaczego pudełko aż tak się różni ? te logo (twarz jakby bogini) jest trochę inna na moim opakowaniu w porównaniu do opakowań, które tu widziałam i na allegro, no i ten nieszczęsny kod, czy to możliwe że litera jest na końcu i to jest w porządku ? ma ktoś taki kod ?
|
|
|
|
#728 | |
|
Zaszynszylowana
|
Cytat:
Umknął mi post z nazwą perfumerii, dlatego dopytywałam. Nie słyszłam/ nie czytałam złych opinii o tej perfumerii. Jeśli zdecydujesz sie otworzyć pudełko to wrzuć fotki flakonu.
|
|
#729 |
|
Nocna Straż
|
Na korku i pudełku mojej flaszki Crystal Noir EDP 90 ml, pochodzącej z e-glamour jest logo o bardziej skomplikowanym rysunku - takie jak na zamieszczonym przez Ciebie zdjęciu nr 2. Natomiast kod to litera i cztery cyfry (M2249).
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy na podstawie kartonika da się zweryfikować oryginalność? Chciałabym uniknąć zrywania folii, bo ma to być prezent...
Na tyle opakowania: Calvin Klein Cosmetics Coty Presige Paris Coty US LLC, Dist. New York, NY 10016 Kod pod kodem kreskowym: J42803200917 (po sprawdzeniu w checkcosmetic - data produkcji to sierpień 2014 - niemniej jednak data ta pojawia się po wpisaniu tego samego kodu w perfumach z różnych firm). Czy jeśli dane te powtórzą się na flakoniku, po rozpakowaniu przez obdarowanego, to mogę mieć pewność co do oryginalności? Perfumy zakupione na prostezakupy.pl - znalazłam tę stronę w sprawdzonych perfumeriach na wizażowym wątku, ale nazbyt atrakcyjna cena wzbudza we mnie wątpliwości. Sam sklep ma w internecie różne opinie.
When you're finished changing, you're finished. ![]() Edytowane przez kicikicikotku Czas edycji: 2014-12-19 o 22:30 |
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Na podstawie kartonika nikt nie podejmie się weryfikacji a jak się podejmie to ja bym nie wierzyła
|
|
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i proszę o weryfikację. ![]() Wszelkie niedoskonałości na pierwszym zdjęciu to raczej odciski moich paluchów i niteczki z otoczenia, które zostały wyjątkowo uwydatnione przez aparat.
|
|
#733 |
|
Przyczajenie
|
Zamawialam pierwszy raz na parfems i wole sie upewnic... nie chce rozpakowywac, bo to prezent... jak myslicie?
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#735 |
|
Kazar Lady
|
jakiś wysyp nowych wizażanek kupujących w tej samej perfumerii i proszących o weryfikację na podstawie kartonika
|
|
|
|
#736 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale po prostu nigdy tam nie zamawialam, dopiero po zakupie dokopalam sie do kilku nieprzychylnych opinii na temat tego sklepu, a nie chcialabym ich otwierac, bo to prezent. Martwi mnie rozmieszczenie napisow na kartoniku, na innych zdjeciach wyglada tak jak w zalaczniku... Jak myslicie, otwierac je?
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po 2 - ja nie kupiłam w parmefs. Po 3 - rozpakowałam, a okazało się, że niepotrzebnie, bo i tak nie udzielono mi pomocy. Nota bene, cytując pierwszy post: "Bardzo pomocne w weryfikacji są zdjęcia pudełek, flakonów i kodów umieszczonych na ich spodach, bądź - z braku możliwości - podanie w/w kodów czy też linków do aukcji/sklepów internetowych, w których został zakupiony niepewny towar." - stąd można wywnioskować, interpretując literalnie, że podanie takiego kodu wystarczy. Zwłaszcza w przypadku, gdy pytałam, czy jeśli kody z pudełka i z flakonu są identyczne, to znaczy, że perfumy raczej są oryginalne. No nieważne, na innym forum już mi pomogli bez problemów i bez ironizowania.
When you're finished changing, you're finished. ![]() Edytowane przez kicikicikotku Czas edycji: 2014-12-20 o 19:05 |
|
|
|
|
#738 | ||
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#739 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
When you're finished changing, you're finished. ![]() Edytowane przez kicikicikotku Czas edycji: 2014-12-20 o 19:19 |
||
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#741 |
|
Przyczajenie
|
Witam, sprawa dotyczy zakupionych perfum Lancome la vie est belle. Zostały zakupione na iperfuma. pl i jest to ponoć polecana perfumeria ale, tu rodzi sie problem. Po rozpakowaniu okazalo sie ze perfumy byly otwierane, celofan luźny(nieprzecięty),ale naddarty, jakby ponownie zapakowany w nieudolny sposób. Co wiecej kartonik u góry przecięty (nożykiem?). No i z tylu, obok kodu kreskowego kod (kwadracik) kombinowany. Tzn nadcięty nozykiem wyskrobany i wklejony jakiś inny... Nie wiem tylko w jakim celu mialby to ktoś robić aczkolwiek sprawa jest podejrzana. I jak tu ufać polecanym perfumeriom? Załączone foto może pomoże w weryfikacji?
Channel Allure sport Obsession for man Edytowane przez patricoz Czas edycji: 2014-12-20 o 20:08 Powód: dodanie zdjęć |
|
|
|
#742 | ||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podejrzewam, ze folia zostala sciagnieta tylko po to, aby wyskrobac/zmienic kod. Tak sie czasami dzieje, tak perfumerie czasami robia. Byl juz o tym watek, poszukaj na forum. Co do perfum, to masz oryginal. Jesli jednak czujesz sie zle z faktem, ktory odkrylas, to zloz reklamacje. Pogrubione: ufamy, bo dostajemy oryginaly. Kwestia wyciecia kodow raczej jest malo wazna, jesli zapach jest ok i cala reszta rowniez.
|
|
#743 |
|
Zaszynszylowana
|
Jesli chodzi o przecięcie to na spodzie to przejdź się do D i zobacz kartoniki. Wszystkie takie mają ponieważ wkładają tam zabezpieczenie przed kradzieżą
![]() Co do reszty się nie wypowiem, bo nie wiem.
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie jest podejrzane, sprawdź sobie termin "dekodowanie" na forum. Też kupiłam takie perfumy i to kilka razy. Miały wycięte kody na opakowaniu (stąd przecięta folia)a także na flakoniku (naklejce na spodzie). Oprócz wyciętych kodów nic im nie brakowało, były oryginalne i zdatne do użytku. Tak więc ja bym się tym nie martwiła.
|
|
#745 |
|
Przyczajenie
|
Mowiąc o przecięciu mialem na mysli gorne wieczko... eh sam nie wiem, napisalem juz w sprawie reklamacji...
|
#746 |
|
Przyczajenie
|
odfoliowalam, otworzylam i... pierwsze co rzucilo mi sie w oko to naderwany kartonik
![]() ![]() jak myslicie?
|
|
|
|
#747 |
|
Przyczajenie
|
W La Nuit, którego już sprzedałem, rurka była cieńsza i szła gładko z atomizera do dolnej krawędzi flakonu (przy ściance - gwoli ścisłości), więc flakon na zdjęciu jest moim zdaniem podejrzany. Poproszę jeszcze o dobre, ostre zdjęcie oczka atomizera.
|
|
|
|
#748 |
|
Przyczajenie
|
Moze ktos jeszcze sie wypowie?
|
|
|
|
#749 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym wymagania wobec innych się ma, ale samemu to się fotki zrobić nie chciało tylko wypisało ciurkiem co namazali na kartonie ![]() W ogóle to najpierw się daje aukcję do weryfikacyjnego, a potem kupuje, a nie na odwrót i potem atakuje Wizażanki, bo nikt nie raczył pomóc .Nie każda Wizażanka siedzi tu 24h na dobę aby usługiwać takim jak Ty. Myślenie nie boli. Tak wiem, wyjdzie, że znowu jestem niemiły, ale jak ktoś nie raczy myśleć zdroworozsądkowo, to jest sam sobie winien. Cytat:
Cytat:
2. No nie kupiłaś w parmefs, a w innej, sprawdzonej perfumerii 3. A pomyślałaś o tym, że dziewczyny mogą się mniej znać na męskich zapachach? Free przypuszczam nie jest zbyt popularnym zapachem na ich toaletkach, więc nie chciały weryfikować nie będąc pewnymi tego co piszą. Choć jak dla mnie wszystko jest oczywiste, bo kupowałaś z pewnego źródła, flakon wygląda dobrze. No ale oczywiście Ty jesteś pokrzywdzona, bo nikt nie pomógł ![]() U nas jest tak, że jak ktoś nie ma pewności to się nie odzywa. Jakby Ci źle podpowiedziały, to dopiero byś rozpierduchę zrobiła ![]() Cytat:
![]() I w ogóle co to znaczy raczej oryginalne? Coś jest oryginalne albo nie. Nie ma rzeczy trochę oryginalnych ![]() Raczej to mnie wkurzają takie sytuacje... Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2014-12-21 o 11:36 |
||||
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;49424779]
I w ogóle co to znaczy raczej oryginalne? Coś jest oryginalne albo nie. Nie ma rzeczy trochę oryginalnych ![]() Raczej to mnie wkurzają takie sytuacje...[/QUOTE] pewnie tak samo jak być trochę w ciąży
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

ale po prostu nigdy tam nie zamawialam, dopiero po zakupie dokopalam sie do kilku nieprzychylnych opinii na temat tego sklepu, a nie chcialabym ich otwierac, bo to prezent. Martwi mnie rozmieszczenie napisow na kartoniku, na innych zdjeciach wyglada tak jak w zalaczniku... Jak myslicie, otwierac je?