![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Zwi±zek na odleg³o¶æ - rozwiejcie moje w±tpliwo¶ci :(
Cze¶æ wszystkim - jestem tu nowa ale od dawna ¶ledzê wasze wpisy. Tym razem przychodzê do was ze swoj± histori± z któr± sobie od pewnego czasu nie radzê
![]() ![]() Pozna³am jaki¶ czas temu ¶wietnego faceta przez internet, inteligentny, zabawny, kilka lat starszy ode mnie. Na pocz±tku rozmawiali¶my o wszystkim i o niczym. Rozmowy ci±gnê³y siê godzinami, na skype potrafili¶my siedzieæ pó³ nocy i nastêpnego dnia ci±gle nam by³o ma³o. Nikt mnie tak nie rozumia³. Po pewnym czasie uznali¶my ¿e to nie wystarcza i postanowili¶my siê spotkaæ- zaiskrzy³o, to by³ fantastyczny czas i byli¶my razem prawie miesi±c. Uznali¶my ¿e jeste¶my razem i wszystko uk³ada³o siê ¶wietnie. Jednak do czasu... Zmieni³ kraj ze wzglêdu na pracê. Ca³y czas jest w zawieszeniu ze wzglêdu na to, ¿e czeka a skoñczy³y mu siê fundusze. Mówi ¿e zrobi wszystko ¿eby daæ sobie radê. Jednak to co by³o miêdzy nami - zmieni³o siê kompletnie. - póki robi³ jakie¶ zlecenie nie mia³ czasu na rozmowy, co rozumia³am - kiedy skoñczy³ zlecenie i zosta³o mu tylko czekanie na papiery... nadal sytuacja siê nie zmienia. Mówi ¿e nie mo¿e za bardzo rozmawiaæ i ¿e nie jest u siebie, nie ma prywatno¶ci.. dzwonimy czasem je¶li poproszê o to i ja mówiê, a on pisze ¿eby tam nie przeszkadzaæ - zazwyczaj wisielismy na telefonie i pisali¶my, pisa³ dzieñ dobry jak tylko wsta³, ca³y czas trzymali¶my kontakt, pyta³ co u mnie s³ychaæ, ci±gn±³ rozmowê i pyta³, by³ ciekawy tego- teraz nawet jak wstanê i widzê ¿e jest aktywny to nic nie pisze, ewentualnie du¿o pó¼niej, albo dopiero kiedy pierwsza zacznê. Praktycznie nie prowadzimy takich rozmów jak kiedy¶- powiedzia³ ¿e ma ciê¿k± sytuacjê i powinnam to zrozumieæ, ¿e wszystko wróci do normy kiedy ju¿ siê ustatkuje... ¿e póki ma na g³owie pracê to nie jest w stanie my¶leæ o takich ma³ych rzeczach.. - kiedy¶ mówi³ mi ¿e za mn± têskni jak nie mieli¶my nawet przez kilka godzin mo¿liwo¶ci pisania - teraz taka sytuacja z ograniczonym kontaktem trwa od kiedy tam jest.. jak zapyta³am o to, to powiedzia³ ¿e jesli tego nie mówi to mu ³atwiej, ze musi byc teraz silny i to mu pomaga - mówi ¿e mnie kocha jak mówimy sobie dobranoc, ale przesta³ to mówiæ w ci±gu dnia.. - je¶li nawet wchodzimy na skype to tylko dlatego ¿e ja o to proszê. - pomimo tego ¿e nie pisze do mnie to np na whatsappie bardzo czêsto jest dostêpny.. kiedy¶ jak tylko by³ to co¶ pisa³, pyta³. teraz nawet nie pyta co robiê je¶li sama tego nie opowiem. I jak pyta³am co ca³y czas robi na whatsappie - to odpowiedzia³ ¿e albo ¿e ma w tle (ale mryga caly czas- dostepny i widziany kiedy¶ tam, wiec po prostu w³±cza aplikacjê), albo ostatnio jak mówi³ ¿e spa³ prawie pó³ dnia, a pojawia³ siê ci±gle na whatsappie- to ¿e niby jego kolega (i wspó³pracownik z którym robi± projekty) mu ca³y czas co¶ wysy³a³... - powiedzia³am mu ze nie dosc ze na odleg³o¶æ jest ciezko, to jeszcze taki kontakt wcale w tym nie pomaga - na co odpowiedzia³ ¿e niestety póki nie jest u siebie i nie ma prywatnosci to niewiele mo¿e z tym zrobiæ- np ale nawet na g³upim whatsappie moze przeciez siedziec... Skoro i tak nie pracuje i jest ca³ymi dniami w domu :/ - ca³y czas mówi ¿e powinnam byc cierpliwa tak jak on kiedys byl, ze moje watpliwosci powinny ju¿ dawno znikn±æ, a ¿e ja ca³y czas mu nie wierzê i nie ufam- fakt no jestem podejrzliwa bo nie rozumiem dlaczego to tak nagle siê zmieni³o :/ - mimo wszystko ca³y czas nazywa mnie swoj± dziewczyn± i mówi³ ¿e chcia³by siê ze mn± zobaczyæ jak najszybciej, ¿e je¶li tylko uda mu siê w koñcu wynaj±æ mieszkanie i zacz±æ pracê, to bedzie móg³ przyjechaæ do mnie albo ja do niego (aktualnie jestesmy w 2 ró¿nych krajach) - mówi ze caly czas siedzial przy komputerze jak pracowal nad projektem i nawet nie mial o czym pisac- ale wczesniej tez w podobny sposob pracowal zanim wyjecha³ a mimo to zawsze znalaz³ czas na rozmowê, praktycznie ca³y czas, wysylal tez smieszne zdjecia, pyta³, zagadywa³ - teraz nic... Dziewczyny, co o tym my¶licie? ![]() Je¶li staram siê poruszyæ temat, ¿e np ma³o pisze, to mówi ¿e ja oczekujê od niego d³ugich rozmów- kiedy skupia siê ca³y czas na ,prze¿yciu' i ¿e nie jest w stanie teraz tego zapewniæ. I ¿e jak tylko nie odpisuje to ja panikujê.. I ¿e rozmawiamy codziennie, czesto (kilka wiadomosci - w porownaniu do kiedys- gdzie gadalismy po kilka godzin).. Moim zdaniem zmiana jest ogromna :/ Je¶li nawet co¶ staram siê opowiadaæ, co u mnie, jakie¶ historie czy co¶ ¶miesznego, to kiedy¶ zawsze by siê po¶mia³ ze mn±, by ci±gn±³ temat, pyta³, zagadywa³. Teraz tylko skomentuje jednym zdaniem... ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Nikt? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 427
|
Dot.: Zwi±zek na odleg³o¶æ - rozwiejcie moje w±tpliwo¶ci :(
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Kiedy siê poznali¶my to by³ w³a¶nie w tym kraju gdzie jest teraz - te¿ wtedy nie mia³ jak rozmawiaæ na skype ¿eby nie przeszkadzaæ osobom u których mieszka³, ale wisia³ ze mn± ca³y czas na whatsappie.
Potem wróci³ do siebie (bo wtedy nie znalaz³ pracy) i pracowa³ w kawiarni swoich rodziców. Wiêc jego dzieñ wygl±da³ tak ¿e by³ w pracy i wisia³ ze mn± ca³y czas i pisa³, wraca³ - to wisieli¶my na skype czasem do pó¼nych godzin nocnych i tak ca³y czas. Zabiega³ o kontakt, pyta³, pisa³ itp. Powiedzia³ mi, ¿e teraz jego ¿ycie siê zmieni³o i ¿e musi o to zadbaæ, przyzwyczaiæ siê do ca³ej nowej rzeczywisto¶ci i ¿e powinnam to zrozumieæ i byæ cierpliwa. ¯e nie mogê od niego oczekiwaæ ze bêdzie siê ca³y czas tak samo zachowywa³ jak wtedy keidy mia³ na g³owie tylko wstawanie i pracê w kawiarni - a teraz my¶li o pracy. Tylko ¿e jeszcze nie pracuje wiêc ma du¿o wolnego czasu - nie ma teraz ¿adnych zleceñ i jest w domu - dostêp do komputera i internetu ma, do whatsappa te¿. Mówi ¿e te¿ tam gada ze znajomymi u których mieszka, ¿e np chc± obejrzeæ film to wiadomo ¿e obejrzy z nimi. Ale pozosta³± czê¶æ dnia nigdzie nei robi- nie chodzi na imprezy bo nie ma kasy... Ja jakbym by³a w takiej sytuacji to tym bardziej bym pisa³a. A jakbym siê przejmowa³a prac± to taka nawet rozmowa zwyk³a z osob± na której nam zale¿y powinna pomóc - odci±gn±æ my¶li... Teraz te¿ ko³o 18 mówi³ ¿e s± urodziny wspó³lokatora. No to ¿yczy³am dobrej zabawy. Od tamtej pory pojawia siê co jaki¶ czas na whatsappie ale te¿ zero odzewu. Napisa³am ,,baw siê zamiast wisieæ tu ![]() ![]() Tak samo nawet rano, zawsze wysy³a³ g³upie dzieñ dobry. Czasami ta wiadomo¶æ mnie budzi³a, innym razem nie. Zawsze ta osoba która wsta³a po prostu pisa³a. Teraz cisza, kilka razy ostatnio pisa³am pierwsza to odpowiada³ ¿e jeszcze ¶pi i siê przekrêca na drugi bok, chocia¿ i tak w miêdzyczasie ca³y czas siê pojawia³ na whatsappie... Dzisiaj te¿ od kiedy wsta³am co chwilê by³ dostêpny i cisza - stwierdzi³am ¿e zaczekam po prostu. Dopiero po d³uuugim czasie napisa³ ,,jestes i bez s³owa?" i napisa³am ¿e by³ pierwszy. To odpowiedzia³ ¿e gdyby on nie napisa³, to bym siê nie odezwa³a - ja na to ¿e czeka³am na niego. I potem te¿ zapyta³am to w takim razie co robi³ skoro siê nie odzywa³. - powiedzia³ ¿e te¿ czeka³ na mnie. A potem czy naprawdê uwa¿am ¿e w takiej sytuacji gdzie ma tyle rzeczy na g³owie, bêdzie siê zastnaawia³ kto pierwszy ma powiedzieæ czesæ.. ktokolwiek, cokolwiek? ![]() Edytowane przez SmutnaLucy Czas edycji: 2014-12-19 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbowa³a¶ go braæ na przetrzymanie? ¯eby nie pisaæ pierwsza, czekaæ, a¿ on zainicjuje jaki¶ kontakt, wyka¿e siê jak±¶ samodzielno¶ci± w tym temacie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Za³o¿y³am to konto bardzo szybko i ¼le musia³am wklikn±æ - ja mam 22 on 29. Znamy siê ok 4 miesi±ce i postanowili¶my byæ razem od koñca pa¼dziernika. No w³a¶nie próbowa³am ostatnio zachowaæ spokój w tym wzglêdzie i nie ,,spamowaæ" mu opowie¶ciami... z nadziej± ¿e zacznie wiêcej pytaæ. Co¶ popyta³ ale potem powiedzia³ ¿e ja zmieni³am nastawienie i niczym siê nie dzielê, ¿e on lubi o tym s³uchaæ. Potem próbowa³am dac spokój z ca³y czas pytaniem o skype - i je¶li sama nie zapytam, to on nawet nie proponuje (chocia¿ np mo¿e wieczorem/ w nocy bo i tak pó¼no chodzimy spaæ- zadzwoniæ i ja mówiê a on pisze).. Ostatnio stara³am siê tez spasowaæ z wiadomosciami i jesli ja sama nie napiszê np na whatsappie (pomimo ze pojawia sie tam co jaki¶ czas) to te¿ bez odzewu.. Tak samo z wiadomo¶ci± na dzieñ dobry - dzisiaj przetrzyma³am go jak widzia³am ¿e by³ dostêpny, to dosta³am tylko ,,jeste¶ i bez s³owa?" co pisa³am ju¿ wy¿ej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No to by wyja¶nia³o tego skype, ale skoro pojawia siê non stop nawet na whatsappie/fb to znaczy ¿e u¿ywa telefonu i napisanie kilku wiadomo¶ci by nie przeszkadza³o wspó³lokatorom... zw³aszcza ¿e do tej pory zawsze trzyma³ kontakt- niezale¿nie od tego czy nawet by³ gdzie¶ ze znajomymi, czy w rodzinnym mie¶cie na imprezie - zawsze pisa³. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z innymi komunikatorami jak najbardziej da³oby radê. Próbowa³a¶ z nim jako¶ rozmawiaæ, ¿e Ty rozumiesz, ¿e skype, ¿e trudna sytuacja, ale ¿e sms / wiadomo¶æ mo¿e napisaæ? Tym bardziej skoro siedzi bez pracy? Mo¿e jest pod³amany ca³± sytuacj±?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na pewno siê przejmuje sytuacj± i chce za³atwiæ wszystko jak najlepiej, ale przecie¿ ca³ymi dniami nie siedzi w papierach -tylko czeka na odpowiedzi z urzêdów, wiêc nic nie stoi na przeszkodzie napisaæ. Powiedzia³ jedynie ¿e musi siê przystosowaæ do nowej rzeczywisto¶ci, ¿e to jest trudne, ¿e nie jest w stanie my¶leæ o takich ma³ych sprawach (tzn jak siê pyta³am dlaczego nie ci±gnie rozmowy) i ¿e powinnam zrozumieæ, byæ cierpliwa... Jak siedzieli¶my wczoraj do pó¼na - chcia³am mu co¶ opowiedzieæ na skype, i zapyta³am czy na przyk³ad mogliby¶my tak czê¶ciej - to pojawi³ siê w³a¶nie argument ¿e nie mieszka sam i ¿e to ciê¿ko, plus ¿e musi zacz±æ chodziæ wcze¶niej spaæ, zeby przystosowaæ siê do pracy itp. Poszli¶my spaæ ok. 3-4 a jak rano wsta³am to by³a u niego ostatnia aktywno¶æ na whatsappie ok 6... Potem w ci±gu dnia te¿ aktywno¶æ i jak napisze co¶ ko³o tej 13-15 to mówi ¿e niby jeszcze w ³ó¿ku jest... Powiedzia³ ¿e ja oczekujê od niego d³ugich rozmów których on teraz nie jest w stanie zapewniæ skoro ma t± sytuacjê i ¿e wszystko wróci do normy jak mu siê u³o¿y. Tylko ¿e jak dla mnie to wygl±da w³a¶nie na to ¿e stopniowo coraz mniej i mniej... Naprawdê tego nie rozumiem, zw³aszcza ¿e po prostu mieli¶my taki kontakt ZAWSZE a teraz nagle taka zmiana. I skoro on zawsze zabiega³ tak o kontakt, pisa³, itp i têskni³ - to teraz nagle nie czuje potrzeby? Przecie¿ jak siê z kim¶ tak rozmawia ci±gle, to siê cz³owiek przyzwyczai. Nawet ja siê przyzwyczai³am do kontaktu, do ma³ych rzeczy jak w³a¶nie to ,dzien dobry". Dlatego tym bardziej nie rozumiem sk±d u niego ta zmiana ![]() Edytowane przez SmutnaLucy Czas edycji: 2014-12-19 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Kiedy idziemy spaæ, mówi mi dobranoc i ¿e mnie kocha. W ci±gu dnia nie...
Zawsze powtarza³ to czê¶ciej, czasami nawet wysy³a³ tak± wiadomo¶æ w stylu ,,psst" i jak pyta³am ,,tak?" to mówi³ ,,kocham Ciê", albo ogólnie co¶ w tym stylu, co¶ mi³ego. Aktualnie to wszystko jest zredukowane tylko do jednego kocham ciê na dobranoc. Pisa³ kiedy¶ czê¶ciej, ¿e têskni - teraz nie. Jak go o to pyta³am, to ju¿ wy¿ej wspomina³am, ¿e powiedzia³, ¿e teraz nie jest w stanie o tym my¶leæ, ¿e to sprawia ¿e jest mu ciê¿ej i na chwilê obecn± musi byæ spokojny i twardy jak g³az, ¿e nie jest w stanie pozwoliæ sobie na takie my¶li, bo jest w trudnej sytuacji... ale ¿e têskni, tylko tego nie mówi... Dodatkowo zawsze ale to zawsze pisali¶my co¶ do siebie nawet jak byli¶my gdzie¶, albo ze znajomymi. jak np nie pisa³am przez d³u¿szy czas to mówi³ ¿e znikam i zawsze powtarza³ ¿e to mi³o kiedy co¶ napiszê. Sam te¿ do tej pory stara³ siê trzymaæ kontakt. Napisa³am mu ko³o 20 mi³ej zabawy (na ur wspó³lokatora), potem oczywi¶cie cisza pomimo ¿e pojawia³ siê wieeeele razy. Wiêc zapyta³am ,wiêc pojawiasz siê i bez s³owa?" na co dosta³am teraz ,,tak, znajomy mi co¶ wysy³a, ale dziêki za kontrolowanie mnie : )" Odpisa³am ¿e my¶la³am, ¿e zawsze trzymamy kontakt nawet jak gdzies jestesmy i to ty zawsze mówi³e¶ ze to mi³o gdy siê odzywam nawet jak mam towarzystwo i ¿e nie wiedzia³am, ¿e to teraz siê zmieni³o... Kompletnie tego nie rozumiem ![]() Edytowane przez SmutnaLucy Czas edycji: 2014-12-19 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 621
|
Cytat:
![]() Ty te¿ piszesz, ¿e "niby" jeszcze co¶ robi - czyli sama nie do koñca wierzysz, ¿e tak jest. Na Twoim miejscu chyba spyta³abym wprost, czy czego¶ nie ukrywa, bo ewidentnie unika kontaktu, choæ przy minimum dobrej woli móg³by go nawi±zaæ (nie trac±c przy tym ca³ego dnia, skoro ma swoje zajêcia). Mo¿e te¿ byæ tak, ¿e facet nie odnajduje siê w tej sytuacji, nie jest pewny jak to jest i woli nie pisaæ niczego na wyrost
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj sobie z tym spokój, wyluzuj. Gdy bêdzie siê pyta³, co siê dzieje, ¿e siê nie odzywa, to odpisz mu to, co on Ci zawsze odpisuje, ¿e on musi byæ skupiony, twardy itd. Zacznij mieæ jakie¶ swoje ¿ycie, mo¿e go mêczy ju¿ takie wiszenie. Mo¿e po 4 miesi±cach ju¿ nie ma a¿ takiej fascynacji. Pamiêtaj, ¿e facet ma prawie 30 lat. Znam mê¿czyznê w jego wieku i nie wyobra¿am sobie, ¿eby non stop wisia³ na jakiej¶ aplikacji i wypisywa³ do swojej dziewczyny. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Jeszcze tak pomy¶la³am, ¿e mo¿e znajomi siê trochê z niego nabijaj±, ¿e wypisuje non stop do "ma³olaty" :P. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- A nastêpne - dla mnie jest dziwne, ¿e robisz problem z tego, ¿e facet wyznaje Ci swoje uczucia raz dziennie. To wyznanie straci³oby chyba dla mnie swój sens i mówi³abym z automatu "kocham Ciê, dobranoc".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Ogólnie od pocz±tku w³a¶nie obawia³am siê ¿e bêdzie pisa³ z innymi, ale zawsze stara³ siê udowodniæ ¿e tak nie jest - ¿e kocha mnie, ¿e na mnie mu zale¿y, robi³ wszystko ¿ebym mu zaufa³a. Ale ja ca³y czas nie wierzy³am i sprawdza³am, grzbea³am w internecie. Znalaz³am ¿e mia³ konto na badoo i próbowa³am siê podszyæ pod kogo¶ sprawdzaj±c czy by odpisa³ - odpisa³ ale ca³y czas próbowa³ siê dowiedzieæ kto pisze (tzn pytaj±c o profil facebook ¿eby zidentyfikowaæ). No i przyzna³am siê potem ¿e próbowa³am go sprawdziæ- wkurzy³ siê i powiedzia³ ¿e mu nie ufam i ¿e nawet nie u¿ywa³ tego (kiedy¶ tam pozna³ kilku znajomych w kraju w którym jest teraz i ¿e od tego czasu nie rusza³- ¿e w³±czy³ dopiero jak dosta³ powiadomienie o wiadomo¶ci).. Temat ucich³ ale mia³am to w g³owie. I po jego wizycie u mnie, w³±czy³am znowu ¿eby sprawdziæ czy ma ten profil i mia³ -z zaktualizowanym miejscem zamieszkania itp... Wkurzy³am siê - t³umaczy³ na pocz±tku ¿e to samo siê zaktualizowa³o bo mia³ to w telefonie i gps tak dzia³a. Potem ¿e nie u¿ywa tego i po prostu mia³ zainstalowane. A potem ¿e niby zostawi³ to ¿eby sprawdziæ czy dalej bêdê próbowa³a go sprawdzaæ... Skasowa³ na moj± pro¶bê. Jaki¶ czas temu jak wróci³am do tematu- ogólnie zaufania, tego ¿e mamy mniejszy kontakt i pyta³am czy czego¶ nie ukrywa, to mieli¶my ma³± sprzeczkê ¿e powinnam mu ufaæ tak jak on ufa mi i nie szpieguje. Ostatnio co¶ mnie tknê³o i wpisa³am jego nick w google - i znalaz³am inn± stronê tak± jakby randkow±, gdzie mia³ zdjêcia i mega zabawny opis, zachêcaj±cy do pogadania, poznania siê itp... aktywny dzien przed tym jak znalaz³am t± stronê. Wkurzy³am siê strasznie i powiedzialam mu o tym - odpowiedzia³ ¿e za³o¿y³ ten profil po naszej ostatniej sprzeczce (jakies 2,5tyg temu) ¿eby zobaczyæ czy dalej bêdê grzeba³a, szuka³a i nie ufa³a mu... I ¿e siê nie zawiód³ bo ¿e dalej mu nie ufam... I ¿e gdybym nie znalaz³a tego profilu to znaczy ¿e mu ufam (i ¿e niby tego nie u¿ywa), a ¿e jak znalaz³am to jedyna szansa na sprawdzenie, czy dalej go podejrzewam o co¶. Mówi³ ¿e niby nie pisa³ tam z nikim.. I mam milion w±tpliwo¶ci w g³owie ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Wiem, zdajê sobie sprawê z tego ¿e moje sprawdzanie jego jest niedojrza³e, ale z drugiej przyzwyczai³am siê ju¿ do jakiego¶ takiego naszego stylu i nagle takie ograniczenie kontaktu jest po prostu ciê¿kie - zw³aszcza ¿e te¿ zmieniam kraj i potrzebujê trochê rozmowy, czu³o¶ci, czegokolwiek. ja tez zawsze jestem i by³am dla niego wsparciem. I skoro od pocz±tku w³a¶nie tak ,wisia³' to nie rozumiem co siê zmieni³o, skoro wszystko by³o na ¶wietnej drodze, spotkanie i miesi±c u mnie tez, i nagle bum. Nie robi³am mu ¿adnego problemu o wyznawanie uczuæ. Tylko zapyta³am o to czy têskni. Resztê po prostu opisa³am tutaj bo pyta³a¶ ![]() Staram siê wyluzowaæ, naprawdê... I staram siê uwierzyæ ¿e naprawdê z jakich¶ tam powodów nie mo¿e ze mn± rozmawiac... Ale jak mysle ze w tym samym czasie np pisze sobie z jak±¶ inn±, to mnie skrêca :< I dlatego mam tyle w±tpliwo¶ci Edytowane przez SmutnaLucy Czas edycji: 2014-12-19 o 21:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
A na tym portalu randkowym mo¿na by³o sprawdziæ, kiedy konto zosta³o za³o¿one? Podejrzane jest dla mnie, ¿e za³o¿y³ konto po to, ¿eby sprawdziæ, czy Ty go sprawdzasz :P. Ja te¿ od pocz±tku mam wra¿enie, ¿e nie tylko z Tob± pisze..
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak pyta³am to mówi³ ¿e nikogo nie ma, z nikim nie pisze i ¿e ja go oskar¿am i grzebiê bo mu nie ufam... Nie - ale sprawdzi³am mniej wiêcej po ,,mirror" w google po tym jak ju¿ usun±³ konto, to ostatnie zapisane wersje pokazywa³y daty z pocz±tku grudnia. -- po ostatniej mojej wiadomo¶ci odno¶nie tego ¿e nie wiedzia³am ¿e teraz z tym kontaktem na imprezach to siê zmieni³o, odpisa³ ,,Nie zmieni³o, i nie by³em na telefonie, tylko otworzy³em i zamkn±³em bo dosta³em wiadomo¶æ od znajomego, tutaj nikt nie rusza telefonów a taka wiadomo¶æ jak± mi wys³a³a¶ jest bardzo z³a" (ten znajomy o którym wspomina³am wczesniej ze kumpel i tak jakby wspó³pracownik). Oczywi¶cie po tym czasie dalej aktywny, wiêc napisa³am ,,z³a? Mówi³e¶ mi to samo jak ja znika³am.." odpowied¼ ,,ok" i dalej aktywny :/ Edytowane przez SmutnaLucy Czas edycji: 2014-12-19 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
nie chcê tu za du¿o zdradzaæ ale nie jest polakiem (bez obaw- ¿adne kraje bliskiego wschodu ani nic z tych rzeczy!) i aktualnie mieszka w skandynawii. Ja jestem z polski ale tez przeprowadzilam sie do skandynawii na studia (tylko do s±siedniego kraju).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam siê, ¿e ci±g³e pisanie mo¿e byæ ¼le odebrane - no bo rzeczywi¶cie nie mo¿na byæ niewolnikiem telefonu, ale je¶li te komunikatory to nie jego narzêdzie pracy, a ci±gle na nich przesiaduje, to ju¿ brzmi niepewnie Cytat:
![]() ![]() Mo¿e po prostu "przetrzymaj go", nie pisz, nie kontaktuj siê i zobacz, czy sam wychodzi z jak±¶ inicjatyw±, wyra¿a zainteresowanie Tob± i Twoimi codziennymi sprawami. Chocia¿ dopóki bêdziecie tak na odleg³o¶æ, to mo¿na zgadywaæ, a i tak siê nie wie na 100%
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Jeszcze dodam, ¿e kiedy¶ s³ysza³am, ¿e po 4 miesi±cach cz³owiek decyduje, czy chce byæ z drug± osob±, czy nie. Mo¿e on w³a¶nie podejmuje tak± decyzjê...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Niby ten znajomy serio czasami pisze do niego w zwi±zku ze zleceniami, ale ¿eby tak non stop? Jako¶ mi siê nie wydaje... Nawet jak teraz mówi, ¿e niby tylko sprawdzi³ od niego wiadomo¶æ, a pojawia siê co jaki¶ czas.. Bez sensu :/ Naprawdê nie chcê ¿eby to zabrzmia³o jako¶ dziecinnie, ale przyzwyczai³am siê do takich form kontaktu i to by³o takie naturalne, zw³aszcza ¿e on zawsze sam o to wszystko tak zabiega³. My¶la³am, ¿e tak zostanie normalnie - a tu nagle zmiana kompletna :/ No i te konta te¿... Zw³aszcza ¿e teraz naprawdê czasami rozmowy nie s± takie zabawne jak kiedy¶- jak ci±gn±³ temat to potrafili¶my nawet o g³upotach rozmawiaæ. A ten opis na koncie by³ w³a¶nie w takim radosnym jego stylu, naprawdê zachêcaj±cym do napisania... by³ bardzo bardzo d³ugi w dodatku ;/ No i w³a¶nie stara³am siê jako¶ przetrzymaæ, trochê spasowaæ. Na pocz±tku dzieli³am siê mniej - oczekiwa³am a¿ zapyta co s³ychaæ i co robiê. To powiedzia³ ¿e to ja zmieni³am nastawienie nagle nie dziel±c siê. Jak nie piszê pierwsza to czekam bardzo d³ugo... Je¶li sama nie proponujê skype to on nigdy nie wychodzi z inicjatyw±. Jak stara³am siê poruszyæ takie tematy w³a¶nie zmian - to powtarza³ tylko to co mówi³am wcze¶niej ¿e powinnam zrozumieæ itp.. ¿e nowa sytuacja.. Jak próbowa³am wracac do tematu tych kont to siê wkurza³ ¿e mu nie ufam i ¿e w zwi±zku powinno siê mieæ zaufanie i ¿e ja ca³y czas dr±¿ê i nie ufam. Ostatnio powiedzia³am mu - fakt zrobi³am ¼le szpieguj±c, ale ty zrobi³e¶ ¼le zak³adaj±c to wiedz±c ¿e mialam zle doswiadczenia w poprzednim zwi±zku z podobnymi akcjami. Pwoiedzia³ ¿e mam racjê. Teraz te¿ od momentu jak napisa³am jakie¶ pó³ godz temu, ¿e ,,¼le? mowiles to samo jak znika³am" i jak napisa³ ,,ok" to nic wiêcej - a oczywi¶cie pojawia³ siê kilkakrotnie :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo to ostatnie "ok" i zero kontaktu.. Bardzo wygodne. Chcia³oby siê rozwiaæ Twoje w±tpliwo¶ci, ale dla mnie sprawia to wra¿enie, jakby po prostu by³ poch³oniêty czym¶ (kim¶?) innym. Niemniej bardzo chcia³abym siê myliæ
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A teraz po prostu te¿ go pokocha³am/zauroczy³am siê i w momencie jak widzê ¿e z jego strony jest jako¶ inaczej - to mam mêtlik :/ Tak bardzo siê o mnie stara³, a teraz co? No i w³a¶nie... Mamy dzisiaj niby zdzwoniæ siê i jak znowu wróce do tematu to znowu siê wkurzy i powie ze mu nie ufam i szukam dziury w ca³ym ;/ Te¿ mi to wygl±da w³a¶nie na jakie¶ ,,poch³oniêcie" - tylko czy prac±, czy pisaniem z kim¶... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 280
|
Odpu¶æ. Albo naprawdê albo jako test. Widzê tu totaln± dysproporcjê zaanga¿owania obu stron. Z boku to wygl±da tak, ¿e Ty jeste¶ w ataku, a on w odwrocie, czyli swoim dzia³aniem zwiêkszasz napiêcie, presjê. On ju¿ wie, ¿e Tobie na nim zale¿y, ale Ty takiej pewno¶ci w ogóle nie masz. Mega niekomfortowa sytuacja dla Ciebie. Wyobra¿am sobie, ¿e to bardzo trudne, ale po prostu przesta³abym pisaæ przez tydzieñ, dwa. Zajmij siê czym¶ innym, odwróæ swoj± uwagê, przekieruj np. na zadbanie o siebie (zreszt± robi±c taki ruch, dbasz o siebie emocjonalnie). Dasz mu wtedy pole do dzia³ania, które wykorzysta albo nie.
Hipotezy s± 2: albo on kogo¶ ma albo i tak praca w tym momencie jest dla niego najwa¿niejsza, co poniek±d na jedno wychodzi, choæ ta pierwsza opcja jest du¿o bardziej rani±ca. Z drugiej strony postaw siê te¿ w jego sytuacji. Jak by¶ siê czu³a, gdyby kto¶ Ciê osacza³? Jeszcze mo¿esz zrobiæ co¶ bardziej "drastycznego", co da Ci konkretn± odpowied¼. Pojed¼ do niego i zobacz, jak zareaguje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No w³a¶nie obie opcje s± mo¿liwe.. Tzn mo¿e nie ¿e od razu kogo¶ ma - tylko ¿e mo¿liwe jest ¿e z kim¶ pisze, whatsappuje itp... Bo w kraju tam jest od niedawna. W³a¶nie te¿ my¶lê ¿e to bêdzie najlepsza opcja a z drugiej takie tkwienie w niepewno¶ci jest dobijaj±ce. Dzisiaj mamy siê podobno zdzwoniæ jak wróci z tych urodzin (ciekawe czy napisze z pytaniem o skype) bo chcia³am z nim o tym wszystkim pogadaæ. Tzn zastanawialam sie czy lepiej milczeæ i udawaæ ¿e wszystko jest ok, czy po prostu wygarn±æ wszystko co mi le¿y na sercu... I je¶li naprawdê mu zale¿y to wyt³umaczy wszystko na spokojnie, a je¶li nie - to wtedy trudno... Nie wiem czy to dobre rozwi±zanie Tzn chodzi mi o to ¿e nie chcê byæ jak±¶ drug± opcj±. Nie chcê byæ jedn± z wielu :/ Chocia¿ tego siê nie dowiem ![]() Edytowane przez SmutnaLucy Czas edycji: 2014-12-19 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jedyna opcja na dzisiaj pogadania na skype to ¿ebym ja mówi³a -a on pisa³. Tyle tylko ze bêdziemy siê mogli ,,zobaczyæ"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
ahh!
![]() ![]() na poczatku mielismy plan zobaczyc sie na swieta ale nie móg³ zagwarantowac czy na pewno nie zacznie wczesniej pracy. Pó¼niej okazalo sie ze nawet jakby teoretycznie mogl przyleciec do mnie wczesniej - to w kazdym tygodniu musial skladac nowe papiery i byc pod telefonem w kraju.. Tak¿e póki nie zacznie pracy - nie bedzie mial na to funduszy .A poki nei bedzie mial funduszy i nie wynajmie czegos swojego - ja nie bede miala gdzie przyleciec.. A wydaje mi sie ze pierwszego wolnego nei dostanie zbyt prêdko tez na podró¿ do mnie (to jednak troche kasy na samolot jest tez) Edytowane przez SmutnaLucy Czas edycji: 2014-12-19 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba ¿e ewentualnie zaznaczyæ mu, ze siê martwisz i boisz, ale na takie "wszystkie ¿ale z serca" poczekaæ na moment, w którym siê zobaczycie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.