Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-20, 00:34   #2371
mon9
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
haha no racja ale boję się że coś nie tak może z nia byc skoro mniejsza jest. no ale lekarz nic nie mowil więc musi byc dobrze

Kochana waga na usg jest mocno orientacyjna także prawdę mówiąc nie ma co jej bardzo analizować wystarczy ze gin zle lub niedokładnie kliknie myszka zaznaczając wymiary.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 00:36   #2372
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Widze ze zdjecie sie nie załadowalo ;( Załącznik 5866000
Super brzuchol masz termin po mnie i Twoj brzuszek pokazniejszy jest)

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Światełka są białe a nie niebieskie
Śliczna choinka, uwielbiam zapach świeżego drzewka nie wyobrażam so ie mieć w domu sztucznej choinki

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hej
My też dzisiaj po wizycie.
Zosia pozostaje nadal Zosią
Dzisiaj mamy już 28 t0d .Bubcia od ostatniej wizyty podwoiła swoją wage.ma 1079g.wg tabelki i dr waga ok.drobna jest malutka moja ale w normie.
za wizytę

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie-wszystko jest oki -młody waży 1360g -doktor powiedział ze idealna waga na ten tydzien-wszystkie parametry ok,szyjka też oki. A oto i Oskar
Cudne zdjęcie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 00:53   #2373
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość

stawiam Wam dziś po kieliszki Picolo-dziś sa moje urodziny komu komu bo idę do domu?
Oooo Wszystkiego co najlepsze i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
A my wczoraj wizytowaliśmy, szyjka wydłużyła się z 25mm do 27mm, więc szpital odłożyliśmy w czasie mam się tylko oszczędzać. Tyle, że przed świętami tyle do zrobienia Wczoraj poprasowałam ubranka dziecięce i musze powiedzieć, że mam już tego tyle, że powoli nie wiem gdzie układać. Z wyprawki brakuje mi tylko wózka i dodatkowego przewijaka.... Powoli nie mogę się doczekać, aż zobacze swoje maleństwa ;-) Poza tym ciąża już się daje bardzo we znaki, mam tą przepuklinę i zaczęły się okropne bóle kręgosłupa, czasami już nie wiem jak się układać, żeby nie bolało mój gigantyczny brzuch tylko jeszcze bardziej potęguje te bóle. Ostatnio położna zapytała mnie czy ja na KTG i dopiero po chwili skojarzyła, że ja z bliźniakami i do KTG jeszcze troche mi brakuje

Jeżeli by mnie nie było do świąt to życzę wszystkim wesołych, rodzinnych świąt. Nie przejedzcie się !
Cieszę się, że wszystko dobrze

Cytat:
WoW! Jaki duży Mnie się dzisiaj lekarz spytał czy ja I trym

Ja już też po wizycie. Dzisiaj zaczynam 31tydzień i Maleńka waży 1338g Obróciła się główką do dołu

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 01:09   #2374
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

Ja już też po wizycie. Dzisiaj zaczynam 31tydzień i Maleńka waży 1338g ]
Super są te zdjecia 3 D
To sie juz nie martwię skoro inne mamy tez mają małe i niezauważalne brzuszki

Synek

Stary 2014-12-20, 01:19   #2375
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ooo tylko pozazdrościć takiego dnia, oby zawsze się tak wszystko dobrze układałoklaski : jesteś nowym mistrzem promocji z 499 na 219
Dzięki
Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
byłam i niestety mutsy evo na żywo niewiele się różni od takich typowych wózków-czołgów, których za wszelką cenę chcę uniknąć.
Koniec końców zdecydowaliśmy się na Igo, ale nie będę dopłacać do tej limitowanki urban nomad, mimo że strasznie mi się podoba (różni się od klasycznej wersji wyłącznie kolorem, a cenowo byłoby to kilkaset zł dopłaty). Obecnie jestem w trakcie negocjacji z różnymi sklepami internetowymi i jestem trochę wkurzona, bo chciałam Igo z gondolą Comfort (bardziej mi odpowiada), ale nigdzie już jej nie ma w jakimś znośnym kolorze. Także pewnie będziemy mieć z gondolą Lite.
Joolz antracyt jest nie do dostania, a cena nowego quadro z takim wyposażeniem jakie bym sobie życzyła to 4000 (już po fajnym rabacie).
Także najprawdopodobniej będę miała Igo z torbą skip hop chelsea

a Wy w końcu jaki wybraliście, bo już zapomniałam nazwy
I jak? Dają rabaty?
Cytat:
Jestem po wizycie-wszystko jest oki -młody waży 1360g -doktor powiedział ze idealna waga na ten tydzien-wszystkie parametry ok,szyjka też oki. A oto i Oskar
O jejciu, jaka słodycz
Cytat:
Hahaha - pięknie nago nie ma na co patrzeć - dupa i uda cała w cellulicie ;( Ma któraś z Was tez z tym problem ?
O! To tak jak u mnie Jak nic to krakowski smog
Cytat:
no a moja 29 t 1 dzien i waga 1251
Zobacz jaką ja mam drobinkę i już się nie zamartwiaj
Cytat:
Ehh te ciazowe problemy - dodatkowe kilogramy , cellulit a u mnie jeszcze zaparcia - potrafię po 3-4 dni nie wypróżniać sie Ratują mnie jedynie czopki - wszystkie naturalne- domowe sposoby niestety nie - a uwierzcie próbowałam juz chyba wszystkiego ;(
Mam dokładnie to samo, Kraków jak nic
A tak serio to, cellulit nam wyskoczył hormonalny od podniesionych estrogenów i po porodzie zniknie. Zaparcia są od podwyższonego progesteronu i po porodzie też powinno być łatwiej Czary mary będą

Ewka, no to ja też już się nie zamartwiam mini brzuchem

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 06:17   #2376
niunia_ona
Zakorzenienie

Witam.nie mogę spać buu

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Cytat:

Ja już też po wizycie. Dzisiaj zaczynam 31tydzień i Maleńka waży 1338g Obróciła się główką do dołu

Ooo waga Twojego maluszka nie pocieszyla . Dobrze ze wszystko ok na wizycie.

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Kochana waga na usg jest mocno orientacyjna także prawdę mówiąc nie ma co jej bardzo analizować wystarczy ze gin zle lub niedokładnie kliknie myszka zaznaczając wymiary.
Oby kochana

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Oby kochana

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 06:31   #2377
ojustyna
Zadomowienie

i ja się witam dzieeeeeeeeeń dobry TŻ wyprawiony do pracy a ja się zastanawiam co będę cały dzień robić hmmm

ah i zapomniałam wspomnieć, miało nie być ochroniacza na łóżeczko, ale mamcia na ciuchach taki cieniutki kupiła na calusieńką długość za 8 zł, a bieluśki jak nie wiem co

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Witam.nie mogę spać buu[COLOR="Silver"]
oho, nie ja jedna taki poranny ptaszek a niby spać się powinno dłużej, moja Dzidzia już wysoko powędrowala i w nocy nie wstaje na siku

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-20 o 06:29
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 06:51   #2378
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

piękne zdjęcia

Ja od 6:00 na nogach. Córke do opiekunki i do pracy....
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 07:36   #2379
meganka18
Rozeznanie

Cytat:

Super to zdjęcia- kochana kruszyna Do Volumed chodzisz do Dr Agnieszki Nawary Baran ?

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
piękne zdjęcia

Ja od 6:00 na nogach. Córke do opiekunki i do pracy....

Miłego dnia w pracy

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Dzięki

I jak? Dają rabaty?

O jejciu, jaka słodycz

A tak serio to, cellulit nam wyskoczył hormonalny od podniesionych estrogenów i po porodzie zniknie. Zaparcia są od podwyższonego progesteronu i po porodzie też powinno być łatwiej Czary mary będą

Hahaha oby wróciło najważniejsze ze rozstępów jeszcze nie mam ale podobno najcześciej wychodzą na prZestrzeni 7-8 mc ;(

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

My dzisiaj z Bartoszem wizytujemy
26tyg 5dni - jutro kończymy miesiąc 6 !! Ale leci
Moja perełka powinna ważyć ok :

27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)

Napisze do Was co i jak na wizyte jadę jednak dopiero na 13:00 wiec troche czasu jeszcze mam
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 07:55   #2380
marcia45
Zadomowienie

Ja też nie mogę spać zawierucha u nas straszna i mi wiatr hałasuje na dworze.

DebraM jaka ładna pannica. Ten smog dolatuje chyba też do wawy, bo celluit to mój straszny problem. Normalnie ratowały mnie bańki chińskie, bo skłonność oddziedziczyłam po mamie Żeby zeszło po ciąży.
I gratki za laktator, jetes mistrzynia okazji, taniej niż używany I wózek super, widziałam w sklepie

Może my dziś ubierzemy choinke, co najmniej idziemy do znajomych na wigilie, więc zaraz sie biorę za rybę i pierniki.

Wiecie,że mojemu TZ zeskanowali karte do konta(Pan który dzwonił mówił, że w bankomacie pewnie lub sklepie podczas płatności) i ktoś ją próbował użyć zagranicą na sume 890 nie pamietam w jakiej walucie. A ze dzien wczesniej robilismy o 22 zakupy w biedronce koło nas to transakcja i karta została zablokowana. Ale zdziwieni byliśmy strasznie.

Byłam na wizycie, od dziś zaczynam l4. Następna wizyta 9.01, teraz też macie tak często(jutro zaczyna 30 tydz)? Miałam białka w moczu, dostałam antybiotyk i w poniedziałek mam iśc na badanie i zaraz zadzwonić z wynikiem do lekarza. Poza tym mamy iść na te usg 28-32 tydz. Wczoraj usg nie było, więc się nie pochwalę ile mała ważyła.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 08:27   #2381
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
a to nie jest tak, ze jak masz duzo wod plodowych to brzuch jest wiekszy i chyba od miesni tez zalezy Ja mysle ze to nic takiego ja tez mam 10 kg na plusie, ale tez mam nadwage w przeciwienstwie do ciebie
Nie chcesz miec rozstepow ja sie modle zeby mi na brzuchu nie wyszly juz mam kilka czerwonych na udach i z boku brzuszka, dziekuje nie nawidze ich i to wyszly nie dawno i widze po piersiach ze zaczna mi wychodzic niestety ale u mnie moja mama miala niestety po pierwszej sporo a po drugiej jeszcze wiecej, pewnie mam to po niej.
mi wczoraj jeszcze lekarz powiedzial ze mam duzo wód płodowych-mieszcza sie w normie ale trzeba kontrolowac....no i zrobilam wczoraj cos czego nie powinnam....zaczelam czytac w google z czeo to wynika....i strasznie sie wystraszylam... TŻ na mnie nakrzyczal ze czytam bzdury i ze lekarz móiwil ze ilosc jest w normie ale górnej. Mam nadzieje ze na nast wizycie 12 stycznia wód nie przybędzie a ubędzie-strasznie zaczełam sie martwić....smutno mi....tak bardzo chce by z malutkim bylo wszytsko dobrze

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Byłam na wizycie, od dziś zaczynam l4. Następna wizyta 9.01, teraz też macie tak często(jutro zaczyna 30 tydz)? Miałam białka w moczu, dostałam antybiotyk i w poniedziałek mam iśc na badanie i zaraz zadzwonić z wynikiem do lekarza. Poza tym mamy iść na te usg 28-32 tydz. Wczoraj usg nie było, więc się nie pochwalę ile mała ważyła.
za l4 ja wczoraj bylam na tym uSG a nast wizyte mam 12 stycznia-teraz podobno wizyty powinny byc czesciej...

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
[/COLOR]My dzisiaj z Bartoszem wizytujemy

Napisze do Was co i jak na wizyte jadę jednak dopiero na 13:00 wiec troche czasu jeszcze mam

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:

cudeńko niesamowite że mozna tak maleństwo podejrzeć
Stary 2014-12-20, 08:28   #2382
smv
Zakorzenienie

Witajcie mnie wczoraj brzuch tak ciągnął ze aż se nospe lyknelam ale słaba noc za mną. Pies nam puszczał pod drzwiami i TŻ o 3 musiał z nią pod blok iść i biednej się kupę chciało. A teraz jedno i drugie śpi.

Zdjęcia piękne! Ja tam 3d chyba nie będę mieć bo moja gin chyba nie ma takiego sprzętu ;( no ale będę mieć niespodziankę jak Dzidzius przyjdzie na świat

U mnie c dziś brzydko szaro i byle jak ;/
Stary 2014-12-20, 09:01   #2383
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

I jak? Dają rabaty?

O jejciu, jaka słodycz

Pewnie, że dają i to całkiem konkretne także bardzo dziękuję za pomysł śliczna masz córeczkę

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Witajcie w ten pochmurny poranek. Ja wcinam jajko na miękko i potem spadam na lumpy, do makro i leroya

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 09:04   #2384
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

śliczne zdjęcia! za wizytę!

Cytat:
Super to zdjęcia- kochana kruszyna Do Volumed chodzisz do Dr Agnieszki Nawary Baran ?

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Miłego dnia w pracy

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Hahaha oby wróciło najważniejsze ze rozstępów jeszcze nie mam ale podobno najcześciej wychodzą na prZestrzeni 7-8 mc ;(

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

powodzenia na wizycie!!

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja też nie mogę spać zawierucha u nas straszna i mi wiatr hałasuje na dworze.

DebraM jaka ładna pannica. Ten smog dolatuje chyba też do wawy, bo celluit to mój straszny problem. Normalnie ratowały mnie bańki chińskie, bo skłonność oddziedziczyłam po mamie Żeby zeszło po ciąży.
I gratki za laktator, jetes mistrzynia okazji, taniej niż używany I wózek super, widziałam w sklepie

Może my dziś ubierzemy choinke, co najmniej idziemy do znajomych na wigilie, więc zaraz sie biorę za rybę i pierniki.

Wiecie,że mojemu TZ zeskanowali karte do konta(Pan który dzwonił mówił, że w bankomacie pewnie lub sklepie podczas płatności) i ktoś ją próbował użyć zagranicą na sume 890 nie pamietam w jakiej walucie. A ze dzien wczesniej robilismy o 22 zakupy w biedronce koło nas to transakcja i karta została zablokowana. Ale zdziwieni byliśmy strasznie.

no w końcu sobie odpoczniesz kochana!

Cytat:
mi wczoraj jeszcze lekarz powiedzial ze mam duzo wód płodowych-mieszcza sie w normie ale trzeba kontrolowac....no i zrobilam wczoraj cos czego nie powinnam....zaczelam czytac w google z czeo to wynika....i strasznie sie wystraszylam... TŻ na mnie nakrzyczal ze czytam bzdury i ze lekarz móiwil ze ilosc jest w normie ale górnej. Mam nadzieje ze na nast wizycie 12 stycznia wód nie przybędzie a ubędzie-strasznie zaczełam sie martwić....smutno mi....tak bardzo chce by z malutkim bylo wszytsko dobrze

nie ma czytania! skoro lekarz powiedział, że jest ok to nie ma co się martwić! na następnej wizycie na pewno będzie dobrze

ja nie pospałam za dużo, ale to pewnie dlatego, że idę dziś obejrzeć moją malutką wizyta o 13 więc proszę o kciuki

muszę zejść do sklepu po jakąś bułkę, bo nie mam żadnego pieczywa dobrze, że mam pod samym domem

miłego dnia
Stary 2014-12-20, 09:11   #2385
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Miłego dnia w pracy

Dziękuję

za wizyte.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 09:27   #2386
aaakarolina
Wtajemniczenie

zakochałam się w tym wózku

Stary 2014-12-20, 09:36   #2387
MaMusKA29
Wtajemniczenie

[QUOTE=nusiekowa;49413608]mi wczoraj jeszcze lekarz powiedzial ze mam duzo wód płodowych-mieszcza sie w normie ale trzeba kontrolowac....no i zrobilam wczoraj cos czego nie powinnam....zaczelam czytac w google z czeo to wynika....i strasznie sie wystraszylam... TŻ na mnie nakrzyczal ze czytam bzdury i ze lekarz móiwil ze ilosc jest w normie ale górnej. Mam nadzieje ze na nast wizycie 12 stycznia wód nie przybędzie a ubędzie-strasznie zaczełam sie martwić....smutno mi....tak bardzo chce by z malutkim bylo wszytsko dobrze[COLOR="Silver"]

Hej nie przejmuj sie tymi wodami płodowymi, mi na usg w 24 tc też wychodziło że mam za dużo wód, a jak byłam na usg ostatnio w 28 tc to ilość wód się unormowała i też tak jak ty zaczęłam panikować i dostałam porządny opieprz o męża, na pewno na następnej wizycie ilość wód będzie w normie

A tak w ogóle to witam was mamuśki
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 09:41   #2388
żona_marcina
Rozeznanie

Dzień doberek

Pojechałam na parapetówkę, wróciłam o 2 nad ranem. Super się bawiłam.

Nie wiem dlaczego, ale ostatnio boję się jeździć w nocy samochodem. W dzień mogę jechać nawet na drugi koniec Polski

Teraz czekam aż mąż wróci z firmowego śledzika

Cytat:

fajniutka. Mój też lubi leżeć z nogami na główce

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

Też mi się podobał, ale u mnie nigdzie nie mogłam go obejrzeć na żywo. To chyba najlżejszy wózek jaki znalazłam - coś około 6 kg

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Pewnie, że dają i to całkiem konkretne także bardzo dziękuję za pomysł śliczna masz córeczkę

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Witajcie w ten pochmurny poranek. Ja wcinam jajko na miękko i potem spadam na lumpy, do makro i leroya
Miłych zakupów, ja mam jeszcze jedną propozycję dla Ciebie - http://www.fabrykawafelkow.pl/lampki...dland-rex.html

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 09:41   #2389
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Gratuluję wszystkim udanych wizyt, piekne macie dzieciaki i jakie duże

Niunia ona- co do wagi to się nie przejmuj, mój synek w 28 tc skończonym miał nieco ponad 1000 gram i moja gin powiedziała że urodzi się raczej z normalną waga czyli ok 3000 gr, zresztą moja córka urodzona po terminie ważyła 2980 gram, więc widocznie taka moja natura i u ciebie podobnie pewnie jest więc głowa do góry
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 09:44   #2390
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:

Wróciłam z zakupów i złożyliśmy wózek

Boski A gdzie kupowałaś? I ile kosztował? Bo chyba mi gdzieś to umknęło w wątku
Stary 2014-12-20, 09:47   #2391
Lillkaa
Zadomowienie

Hej Podczytuję wątek (i tak mam z 5 stron do nadrobienia), ale ogólnie jak przyleciałam do Polski, to ciągle w biegu i nie miałam kiedy pisać. Znalazłam lokatora do mieszkania, porobiłam trochę zakupów. Nadal nie wiem co z łóżeczkiem wrrr. Chciałabym takie do przerobienia dla starszaka potem i żeby było w kolorze dopasowanym do tej komody:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...345/#/80178607
Za chiny nie mogę nic sensownego za rozsądną cenę znaleźć. Podoba mi się Sundvik z Ikei - ale kurcze te kolory... Może mi coś podpowiecie?
Poza tym kwestia powrotu do Niemiec nam się posypała :/ Chłopak, z którym mój TŻ miał wracać po Nowym roku ma problemy zdrowotne i nie będzie jechał. A ma duży samochód i mieliśmy zabrać tobołki. Do samolotu bez szans to załadować, bo wózek, nosidełko, kartony, pełno pierdół... :/ Szukam czegoś na blabla, ale lipa.
Co do zakupów to właśnie pokupowałam trochę ubranek, karuzelkę do łóżeczka, matę, poduszkę do karmienia, laktator, butelki, cała siata z apteki heh. Sporo tego, tu jest znacznie taniej. No i patrzymy za łóżeczkiem i materacem, ale to można kupić w DE w sumie.

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja farbuję, np. wczoraj sama farbowałam w domu, a pierwszy raz w ciąży to już w 4 miesiącu, a mam blond
Ja też farbuję na blond od 4 miesiąca, w poniedziałek będę znowu robić. Niby wiadomo, bez farby i włosy są w lepszej kondycji. ale wyglądałabym jak szara mysz bez wyrazu, bleeee.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 09:48   #2392
żona_marcina
Rozeznanie

śliczny ten Stokke. Też jestem ciekawa ceny

Stary 2014-12-20, 09:49   #2393
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

Też mi się podobał, ale u mnie nigdzie nie mogłam go obejrzeć na żywo. To chyba najlżejszy wózek jaki znalazłam - coś około 6 kg
no podobno jest bardzo lekki, no i ten design... muszę spojrzeć czy gdzieś go u mnie obejrzę na żywo
Stary 2014-12-20, 09:51   #2394
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

Hehehe nieźle ja wczoraj byłam w pracy ze zwolnieniem i jedna laska się mnie zapytała jak się czuję po porodzie a ja jej mówię, że rodzę za 2,5 miesiąca na co ona "a ja już myślałam, że urodziłaś bo tak dobrze wyglądasz"

co do wizyty to gratuluję mój jeszcze miednicowo ułożony
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 09:57   #2395
żona_marcina
Rozeznanie

Muszę się przyznać, że już chciałam wstać z wyrka, powlec się na zakupy, posprzątać dom i zrobić jakiś obiad zanim mąż wróci ze swojej imprezy.

I sobie przypomniałam, że przecież mu zapowiedziałam że teraz to ona ma sie bawić w panią domu.

I wróciłam do łóżka.

Już ja go nauczę, że prace domowe to żadna przyjemność

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
no podobno jest bardzo lekki, no i ten design... muszę spojrzeć czy gdzieś go u mnie obejrzę na żywo
Jak znajdziesz porób fotki i zdaj relację z jazdy. Jestem strasznie ciekawa tego wózka

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Hehehe nieźle ja wczoraj byłam w pracy ze zwolnieniem i jedna laska się mnie zapytała jak się czuję po porodzie a ja jej mówię, że rodzę za 2,5 miesiąca na co ona "a ja już myślałam, że urodziłaś bo tak dobrze wyglądasz"

co do wizyty to gratuluję mój jeszcze miednicowo ułożony
Takie komplementy to ja lubię.

Stary 2014-12-20, 10:41   #2396
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

sliczny wozek

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

za l4 ja wczoraj bylam na tym uSG a nast wizyte mam 12 stycznia-teraz podobno wizyty powinny byc czesciej...

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

cudeńko niesamowite że mozna tak maleństwo podejrzeć
nie martw sie i nie czytaj w google Kolezanka tez miala duzo wod plodowych i duzy brzuszek i urodzila nie ma czym sie przejmowac nawet

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:

jaki slodziutki
Brakuje mi slow jak widze zdiecia takich malenstw w brzuszkach za wizyte

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Hej Podczytuję wątek (i tak mam z 5 stron do nadrobienia), ale ogólnie jak przyleciałam do Polski, to ciągle w biegu i nie miałam kiedy pisać. Znalazłam lokatora do mieszkania, porobiłam trochę zakupów. Nadal nie wiem co z łóżeczkiem wrrr. Chciałabym takie do przerobienia dla starszaka potem i żeby było w kolorze dopasowanym do tej komody:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...345/#/80178607
Za chiny nie mogę nic sensownego za rozsądną cenę znaleźć. Podoba mi się Sundvik z Ikei - ale kurcze te kolory... Może mi coś podpowiecie?
Poza tym kwestia powrotu do Niemiec nam się posypała :/ Chłopak, z którym mój TŻ miał wracać po Nowym roku ma problemy zdrowotne i nie będzie jechał. A ma duży samochód i mieliśmy zabrać tobołki. Do samolotu bez szans to załadować, bo wózek, nosidełko, kartony, pełno pierdół... :/ Szukam czegoś na blabla, ale lipa.
Co do zakupów to właśnie pokupowałam trochę ubranek, karuzelkę do łóżeczka, matę, poduszkę do karmienia, laktator, butelki, cała siata z apteki heh. Sporo tego, tu jest znacznie taniej. No i patrzymy za łóżeczkiem i materacem, ale to można kupić w DE w sumie.

Ja też farbuję na blond od 4 miesiąca, w poniedziałek będę znowu robić. Niby wiadomo, bez farby i włosy są w lepszej kondycji. ale wyglądałabym jak szara mysz bez wyrazu, bleeee.

a jakbys zadzwonila na eurolines, sinbada, albo inne prywatne busy co jezdza i zaplacila za przewoz twoich rzeczy

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Muszę się przyznać, że już chciałam wstać z wyrka, powlec się na zakupy, posprzątać dom i zrobić jakiś obiad zanim mąż wróci ze swojej imprezy.

I sobie przypomniałam, że przecież mu zapowiedziałam że teraz to ona ma sie bawić w panią domu.

I wróciłam do łóżka.

Już ja go nauczę, że prace domowe to żadna przyjemność

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Jak znajdziesz porób fotki i zdaj relację z jazdy. Jestem strasznie ciekawa tego wózka

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Takie komplementy to ja lubię.
Milego odpoczynku ;P
Ja tez nie zamierzam spedzic weekendu na sprzataniu i gotowaniu jesli moj TZ planuje wiekszosc czasu grac przed komputerem i ogladac filmy
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 11:14   #2397
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Tepsa wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla Ciebie i dzieciątka

A my wczoraj wizytowaliśmy, szyjka wydłużyła się z 25mm do 27mm, więc szpital odłożyliśmy w czasie mam się tylko oszczędzać. Tyle, że przed świętami tyle do zrobienia Wczoraj poprasowałam ubranka dziecięce i musze powiedzieć, że mam już tego tyle, że powoli nie wiem gdzie układać. Z wyprawki brakuje mi tylko wózka i dodatkowego przewijaka.... Powoli nie mogę się doczekać, aż zobacze swoje maleństwa ;-) Poza tym ciąża już się daje bardzo we znaki, mam tą przepuklinę i zaczęły się okropne bóle kręgosłupa, czasami już nie wiem jak się układać, żeby nie bolało mój gigantyczny brzuch tylko jeszcze bardziej potęguje te bóle. Ostatnio położna zapytała mnie czy ja na KTG i dopiero po chwili skojarzyła, że ja z bliźniakami i do KTG jeszcze troche mi brakuje

Jeżeli by mnie nie było do świąt to życzę wszystkim wesołych, rodzinnych świąt. Nie przejedzcie się !
odpoczywaj , będzie wszystko dobrze

Cytat:

Cytat:
Słodka buźka

Cytat:

Świetne zdjęcia

Tepsa spełnienia marzeń

A mnie wczoraj znowu złapał okropny ból pleców, aż się popłakałam.. Na szczęście przez noc mi przeszło.. Chyba za dużo chodzę w ciągu dnia..

Miłego dnia, ja uciekam na miasto a potem przygotowuję małą imprezkę- parapetówkę
Stary 2014-12-20, 11:17   #2398
ewka5891
Zakorzenienie

Dzień dobry

Od dzisiaj zaczynam pichcenie w kuchni muszę to rozłożyć na pare D i aby Wigilii całej nie spędzić przy garach.

Meganka mi rozstepy wyszły pare dni przed tp rodzilam tydzien pozniej

Synek

Stary 2014-12-20, 11:31   #2399
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Miłego dnia, ja uciekam na miasto a potem przygotowuję małą imprezkę- parapetówkę
oo a my się wszystkie wpraszamy :sbana n:
ale ci zazdroszcze, u nas w pon już będą układane panele, czyli prawie koniec i może w następnym tyg już tam będziemy mieszkać ja to już bym tam nocowała gdyby łóżko było hahaha

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Od dzisiaj zaczynam pichcenie w kuchni muszę to rozłożyć na pare D i aby Wigilii całej nie spędzić przy garach.

naczytałam się i że dopiero po samym porodzie mogą powychodzić obyśmy się od tych rozstępów uchroniły

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-20 o 11:35
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 11:40   #2400
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Nie strasz! A ja się cieszyłam, że u mnie skóra i na piersiach i na brzuszku i na udach taka ładna jędrna.

A używacie jakiś preparatów specjalnych zapobiegających rozstępom? Ja na razie tylko oliwkę, ale chciałam na allegro zamówić ten reklamowany palmers na brzuch, bo u nas w aptekach nie ma.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości