![]() |
#2311 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
cos mi źle na telefonie cytować i pochrzaniłam
![]() Cytat:
![]() a własnie, jakie butelki uzywacie?? Bo ja zaczęłam od aventu ale miałam wrażenie że je za łapczywie, że za szybko jej leci, potem miałam od kolezanki dr brownsa z wąskim otworem to fajnie sie sprawdza i dokupiłam z szerokim ale znowu mam wrażenie że szybciej leci i że więcej powietrza zasysa przy tym bo tak cmoka na smoczku. a i jeszcze chyba cieknie gdzieśz butli, będę musiała zareklamować (wczoraj przyszła) Cytat:
Ja normalnie pije mleko i w sumie mała zachowuje sie cały czas tak samo więc nie sądzę żeby to na nia wpływało. Cytat:
A te mleka zmieniacie same czy po konsultacji z pediatrą? Rossmana mam blisko mogłabym wyprobować praktycznie każde mleczko bo jest ich tam od zarąbania ![]() Cytat:
Ją też daje espumisan 3xdziennie po 5 kropel.
![]() ![]() II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. ![]() Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-12-20 o 08:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My robimy zakupy w Auchan, dziś będzie mąż jechał to pozniej dam znać ile kosztuje. Czytałam dobre opinie o hippie. A czy któraś z Was podaje Babydream? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zadomowienie
|
Beige , Martha od kilku dni daje to mleko małej.
Beata, Frau dobrze mówi. Rozmasuj pod prysznicem, ściągnij i kapusta... niezawodny zestaw ![]() Słoneczko nie wiem.... może kryzys. Oby! Chciała bym ja jeszcze kp. Po północy dostała 90ml mm. Po tym spała 6h !!!!! Jak się wybudziła to dałam jej pierś. Zasnela na 2,5h. Teraz znowu pierś... Ale coś mi Panna ssać nie chce.... czemu to? Macie pomysł? Ręce odpadają ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Mi też najbardziej pasuje mleko kokosowe.... ryżowego nie znam a soja to syfilis przeokrotny !!!!
#2314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może nie chce ssać bo jej nie leci? Może spróbuj odciagnąć zbaczysz czy coś tam jest? Moja drugą noc z rzędu tak samo spała, zasneła po 23 wstała o 4 zjadła cycki i butlę, trochę się polulałysmy zeby usneła bo coś mi sie widzi że chciała jeszcze trochę mm ale nie chcę jej przekarmić więc pobujałam i usnęła w miarę szybko (pół h ![]() potem kolejna pobudka o 8, zjadła cycki odłozyłam ją na chwilę i poszłam zrobić butlę i wracam a ona spi ![]() ![]() powiem Wam że te kilka godzin spania w nocy to czlowiek od razu inaczej nastrojony. Jedynie wczoraj wieczorem obudziłam ja koło 18 na jedzenie bo juz za dlugo spała i potem już nie chciała spać, niby godna ale butli nie chciała, cycki opędzlowane i tak mi popłakiwala trochę ale wydaje mi się że na kolkę za słabo i za krótko, potem koło 20:30 mi odpłyneła i do 21:30 do kapania spała. Ale nie wiem czasem o co chodzi, na skok raczej za wcześnie, to dopero 23 dzień jej życia. A własnie jak to jest z tymi tygodniami zycia? jak się ur 27.11 to ma skończone 3 tygodnie i 2 dni. czy jak?
![]() |
#2315 |
Raczkowanie
|
W życiu nie nadrobię tego co napisałyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Rozeznanie
|
Moja tez ostatnio opedzluje oba i sie denerwuje bo wiecej by chciała i chyba dlatego je co godzine mam nadzieje że się rozkreca
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Delikol to laktaza - stosowana przy nietolerancji laktozy. Czyli co innegob ![]() Ja stosuje teraz delikol i espumisan (sab sie skonczyl). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Begie ja właśnie zakupiłam babydream i mam zamiar mu zapodać na noc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Rozeznanie
|
Nasza oazo wiedzy a co być powiedziała na temat tego naszego porannego stękania dzieciaczków?
#2320 |
Raczkowanie
|
Dawajcie znać jak wasze dzieci znoszą babydream.
Któraś z was przechodziła z mleka HA na zwykłe? Jak dzieci to znosiły? |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
NESTLE Nan Pro H.A. 1, mleko modyfikowane w płynie, dla niemowląt od urodzenia, 90ml potem po decyzji o stalym dokarmianiu przeszliśmy na zwykle Nan 1 i nie zauważyłam róznicy dziewczyny kolejne pytanie za sto punktów. Jak i w czym kładziecie spać swoje dzieciaczki? w pokoju jest 21/22 stopnie (mi osobiście jest zimno ![]() ale temperatura podobno dobra jak połozna mowiła. Kladę ją spać do łóżeczka ubraną w bodziaka z długim rękawem, półśpiochy i jakaś bluzka jeszcze na górę, zawijam ją w taki biedronkowy cienki, milutki kocyk i w rożek ale mam wrazenie że jej za ciepło, zastanawiam sie nad przejściem na kołderkę i podusię ale podusię mam miękką przydał by sie klin chyba, czy ktoraś uzywa? Poki co mam skok w łóżeczku z ksiązek zrobiony, tak poradziła połozna w raize ulewania. Proszę doradzcie. ps. z mężem już lepiej aczkowliek słowa przepraszam nie usłyszałam;/ dziewczynki których dzieciaczki mają osobne pokoje, spicie w tych pokojach czy jak robicie? Ja sie zastanawiam jak długo spać u małej w pokoju a kiedy wrocić do spania z mężem ![]() ![]() macie jakis pomysł na niedrogi prezent? Ja przespałam tegoroczne prezenty;/
![]() ![]() II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. ![]() Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-12-20 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o kąpiel to u nas woda musi być bardzo ciepła, mała nawet jak jest głodna w wodzie przestaje płakać, może się kąpać pół dnia, ale woda musi być dosyć ciepła bo jak się robi zimna zaczyna się wkurzać. Ja kąpię sama, TZ nie ma cierpliwości stać 15 minut nad wanienką.
Mam nadzieję, że jak pochwalę o mi się dziecko nie popsuje, ale w nocy budzi się tylko raz- idzie spać o 20 i wstaje koło 4-5- zje i śpi do 8-9. Zasypia sama w łożeczku- nie lubi na rękach i nie lubi być bujana. Jestem w szoku że takie dzieci też potrafią być. Mam dziecko ideał ![]() Była u mnie położna i radziła żeby właśnie częściej dawać dziecku jeść a mniejsze porcje- tylko w sumie na piersi to nie wiadomo ile tak na prawdę dziecko zjada. Ja odciągam swój pokarm do butelki, miałam juz nie dokarmiać swoim ale jakoś cały czas to mleko jest więc na razie będzie mieszanie. Zaczęły mi lecieć włosy, fryzjerka twierdzi że to jest akurat normalne wypadanie a mi się wydaje że lecą ich setki i ze zostanę niedługo łysa ![]() Co do lakcid to się zgadzam, u nas pomógł. Biogaja dawana przez miesiąc nie pomogła nic, po lakcid już po paru dniach widać było efekt- zero zielonych kup itd. Teraz daję co drugi dzień i mała robi fajne kupki, nie mamy problemów z brzuszkiem- mimo że ja jem wszystko na co mam ochotę- tyle że ja moim tylko dokarmiam, ale jednak dostaje to moje mleko 3 razy dziennie. Na gazy daję raz dziennie espumisan z 15 kropelek na noc, aby się lepiej spało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ze względu na chore jelita nie powinnam pić mleka krowiego, jak Lilke wysypało na buzi to odstawiłam, ale to jednak raczej nie mleko, jak si e ryżowe skończy to znów spróbuję.
![]() |
#2324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas z kapiela podobnie, lubi się kapać i zawsze ja kapiemy przed jedzeniem, woda musowo ciepła ![]() ![]() mi poozna mowila ze 15 ropel za duzo. kazała dawać 3 razy po 5 kropel. ja mimo ze to moje pierwsze dziecko to nie rzucam się na łózeczko po kazdym jej kwikcięciu, az moj mąz stwoerdził że ja lubie ją męczyć bo on leci od razu jak tyko zacznie kwekać ale nie chce jej tak uczyć, tak samo staram sie jej nie bujać (dzisiaj w nocy pierwszy, no może drugi raz ja lulałam) zawsze na klacie jak ja do odbijania trzymam to ja deikatnie kołyszę tylko ale nie ma noszenia narękach póki co.
![]() |
#2325 |
Raczkowanie
|
Co do macierzyńskiego mam własna działalność ale już dostałam jedną wypłatę i teraz mam informację na PUE że 23 dostanę za grudzień. Złożyłam dokumenty 04.11. Miałam chorobowe do 07.11 a urodziłam 01.11 i dostałam wypłacony zasiłek chorobowy również do 07.11 bo nie zdążyli wtedy rozliczyć, za to pierwszy macierzyński dostałam pomniejszony o tą kwotę którą mi wypłacili wcześniej.
Kostka moje dziecko też nie chcę smoczka, więc nie daję- po co dziecko psuć smoczkiem. Justana wspólczuję przejścia z TZ, wiem jacy faceci potrafią być wredni i mieć egoistyczne podejście. Mój też czasem marudzi, tyle że ja mam to gdzieś- jak za dużo marudzi to biorę syna i psa na spacer i zostawiam go z małą, najlepiej jeszcze koło 17- tak żeby nie spała i marudziła mu czekając na kąpiel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
Zanet dzieki za info o cenie. Musze zerknac u nas
![]() Justana nasz Franio spi w swoim pokoiku (mamy nianie i monitor). Ubieram go w body na dlugi i polspiochy, lub na gore krotki i bluzeczka lub pajac. Ma 21-22 stopnie. Przykrywam kocykiem. Ew. Jak zasnie w rozku to w nim spi. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Dostalam wychodne i jade do galerii ![]() ![]()
#2327 |
Wtajemniczenie
|
Ryżowe waniliowe z Rossmana daje radę!!!
Justana, ja jak ubieram pajaca albo bluzeczkę, to pod spód bodziak na krótki rękaw, bo moja ciepłolubna. Zaraz muszę zawieść dzieci do mamy i skoczę na zakupy stanikowe, babcia dała mi kaskę w ramach prezentu, ale muszę zmierzyć jednak. Teraz mam na sobie stanik z Esitique i ma rozmiar 65G, a trochę mi cyce górą wyłażą. Normalnie cyce jak donice ![]()
#2328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi pediatra mówiła że jak daję espumisan dwa razy dziennie to tak około 10 kropel a jak raz to koło 20. W sumie to już nie wiem jak to jest z tym podawaniem. Ja mam problem ze stanikami bo jak cycki puste to w sumie każdy stanik w domu dobry, ale po jakimś czasie zaczynają mi ze stanikami wyłazić. W sumie masakra z tym, bo nie mam żadnego dobrego w domu bo albo jest za duży albo za mały. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Wtajemniczenie
|
Tiera, w domu to chodzę w staniku do karmienia albo w sportowym, ale muszę kupić takie wyjściowe, żeby biust był na odpowiedniej wysokości, a nie jak u starej baby.
A jak ci się biega?
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Tiera mam to samo ze stanikami. Zwariować mozna. Dopóki bedziemy karmić to chyba nie dobierzemy normalnego stanika ;( a robisz coś żeby powoli zwalniać tą laktacje?
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Brzuszki można dopiero po połogu robić? Mam okropnego flaka. Idę sobie robić odrosty i się ogole od porodu xd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadia spi ubrana tak samo ![]() Boje sie dac poki co koldre bo mala wedruje po lozku i czasem znajduje ja pod kocem.. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() Wczoraj tez bylam ![]() Musze przyznac ze wyjscie choc na godzine duzo mi daje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Moja spala do 10.30! Nic dziwnego jak zasnęła po 23.... Na mleczko wstała o 5.30 wypiła 60 ml , teraz wypiła 90 ml ......jakoś malo mi się wydaje
![]() U nas smok wybawieniem jest ![]() D.SPI w body i spodenkach(póki co tylko w to ja ubieram,bo pajace nie trzymia tych pieluch) i przykrywam ja kocykiem minky,materacyk tez ma wyżej przy glowce ![]() Rożki SA za male bo zaraz nóżki wystaja Biogaja się skonczxyla, mogę podawać ten lakcid?dostane bez recepty?
#2333 |
Raczkowanie
|
U nas w domu około21–22 stopnie. Ignaś śpi tylko w body z długimi rękawami. Do tego owinięty jwst w kokonik z ciepłego kocyka. Zastanawiam się czy nie dawać mu body z krótkim rękawem, dopóki nie przyjdzie zamówiony cienki kocyk.
Ignaś stęka nie tylko nad ranem, ale ogólnie stęka sobie przez sen, wydaje jakieś piski itp. Boję się o ten jego brzuszek. Czasem jest spokojny, że sam zasypia, czasem trzeba go lulać. Ale generalnie na razie jest spokojniutki. Uwielbia spać przy dźwiękach suszarki, które to puszczamy z tabletu. Normalnie dziecko XXI wieku - zasypia z tabletem ![]() Ja daję co 2-3 karmienie 2-3 kropelki boboticu. Chyba robi lepiej kupy po tym. Do tego raz dziennie biogaia. Nie wiem czy nie za dużo tego :/ Pod materacyk podłożyliśmy gruby segregator, żeby był skos. Klin wtedy nie potrzebny. Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-12-20 o 11:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Raczkowanie
|
Położna mnie namawiała żeby mięśnie brzucha ćwiczyć już od 3 tygodnia, ale to bardziej chodziło o jakieś napinanie niż typowe brzuszki. Ja na razie w domu nie ćwiczyłam bo nie wiem w sumie dlaczego... Zaczęłam od biegania bo i tak wychodzę z psem więc tak jest najprościej. Biega mi się dobrze tylko właśnie mam problem z cyckami bo jakoś tak mi ciążą, mam staniki sportowe ale ja się w tym kiepsko czuję, muszę mieć fiszbiny. Od stycznia powracam do ćwiczeń z fitnes blender- uwielbiam bo mają ogromny zestaw ćwiczeń, ja wiem że niektórzy piszą że niby strasznie nudne itd. ale u mnie ich treningi działają cuda, angażują wszystkie partie mięśni no i są na prawdę odpowiednio dobrane. Są treningi na zasadzie interwałów, piramidy itp. Wiedzą co robią i mają zestawy dla początkujących itd. więc po długiej przerwie mam od czego zacząć. Przy Chodakowskiej też są rezultaty, ale jak można nie widzieć rezultatu jak się człowiek totalnie zmęczy i spoci
![]() Anuszka na razie nic nie robię z laktacją oprócz tego że ściągam mleko kiedy mam czas- a że czasem mi się nie chce to tego mleka jest coraz mniej. Średnio ciągam 3 razy dziennie po 90ml, ale są dni że uda mi się np. tylko 2 razy albo np. 4. Edytowane przez tiera Czas edycji: 2014-12-20 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Wtajemniczenie
|
Noo mi sie popsula troche corka... no ale co zrobię. .. najgorsze ze w sumie malo rzeczy na nia dziala... smoczek srednio ale mam nadz ze zalapie bo by sie przydalo czasem... teeaz jak teraz ale hak sama zostane z dwojka... lulanie srednio... wozek czasem daje rade... ale dzis po pol h juz sie obudzila. ..
A jak ja chcialam ja nakarmic to Jasiek podniosl lament i opuszczal mi bluzke zebyn jej nie karmila... Bosko... Od kiedy kladlyscie dzieciaczki na matach? Od kiedy jest sens? ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- W kolysce to juz pare dni nie spala... Eh... nie mam dla niej tyle czasu ile dla Jasia... zal mi Jasia... i w ogóle troche mnie to doluje... moze jak wroci do przedszkola po swietach bedzie lepiej, pod wsrunkiem ze znow sie nie rozchoruje...
#2336 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
Starszej dawalam Bebiko i problemu nie było a tutaj zonk pierwsze dziecko miałam łatwiejsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale masz grzeczna corcie! moja wstala o 5:30, wcześniej poszla spac o 2:30! po kapieli nic nie spala! i od tej 5:30 biedna sama nie wiedziała co chce! i ja tez nie wiedziałam, cycki wypluwala i plakala choć mleko było, butelka zla, pampers zmieniony. ostatecznie usnela ok 12 wtulona we mnie. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Raczkowanie
|
Ja na razie ćwiczę jedynie Kegla.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Rozeznanie
|
Moja spi w body krotki rekaw/pajac albo body dlugi rekaw/spiochy przykryta kocykiem albo w rozku czy minki
Kasiu udalo Ci sie zmierzyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.