Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-20, 17:50   #2461
JoaMro
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Zwariować można ;(
Jezeli bym teraz przechodziła to IGM powinnam miec dodatnie a mam ujemne - a jak robiłam pierwsze badanie w 6tc wyszło mi ze nie przechodziłam a teraz znów ze przechodziłam ;/

Dostałam skierowanie do poradni patologi ciazy - jezeli IGG bedzie znów dodatnie - bedzie wtedy leczenie farmakologiczne plus aminopunkcja ;(

Pięknie sie swieta zapowiadają jeszcze na wynik Awidności czeka sie 5 dni roboczych a tu swieta ;(

Możliwe ze w laboratorium sie pomyliło ? Błagam zeby tak było !!

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Lekarka kazała mi nie czytać w internecie - ale wiem ze to jest bardzo poważna choroba w ciazy ;(
Powiem ci tak: ja się namartwiłam swoimi wynikami i naczytałam literatury również fachowej (bo z racji zawodu mam łatwy dostęp). W ciąży przeciwciała rosną czasem od ciąży tylko i wyłącznie, bo organizm wariuje i sobie produkuje różne mało potrzebne rzeczy. Są panie, którym HIV wychodzi dodatni, mimo, że go nie mają. Twój wynik jest dodatni ale jest niziutki. Mi wyszło przy tych samych normach o których piszesz 629! Innym dziewczynom też raczej wychodzi w setkach. Awidność wg mnie nic nie wniesie i będzie niska. Jeżeli wyjdzie ci jeszcze raz dodani wynik IgG, ale znowu mało dodatni jak teraz, to wydaje mi się, że trzeba zacząć brać leki i oczywiście postępować wg zaleceń lekarza, ale warto dla siebie powtórzyć badanie za 3-4 tygodnie. Jeżeli IgG rzeczywiście rosną od toxo to prawdopodobnie wzrosną znacznie.

A jeżeli twój lekarz cię nie uspokoi, to jest dwóch wybitnych specjalistów od toxo (pewnie więcej ale ja dwóch znalazłam). W Poznaniu prof. Małgorzata Paul, w Warszawie dr Piotr Kajfasz. Ten drugi przyjmuje prywatnie i dość łatwo go namierzyć w internecie, z panią prof. trzeba się kontaktować przez sekretariat Kliniki Chorób Tropikalnych i Pasożytniczych w Poznaniu.

Ciężka sprawa, domyślam się jak się czujesz, ja przepłakałam miesiąc dzień w dzień. Ale twoje wyniki nie są fatalne, leczenie jest skuteczne, zakażenie w tak wysokiej ciąży dużo mniej groźne niż by się to miało zdarzyć wcześniej. I życzę pozytywnych wiadomości.

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2014-12-20 o 17:57
JoaMro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 17:50   #2462
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Mam dość. Aż mnie wszystko boli z tych nerwów.
zgadzam sie , zjesc czekoladke dla malej niuni a najgorsze ze oni wcale sie nie denerwuja, pojda sobie spac, i zaczekaja az nam minie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 17:51   #2463
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
kiedy robisz ponowne badania i w innym laboratorium co

Dzis zrobiłam w diagnostyce jednak wynik IGG dopiero we wtorek a Awidentnosc IGG po świętach bo 5 dni roboczych trwa;;/

Zastanawiam sie gdzie szybciej to zrobie ?;/
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 17:53   #2464
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja to nawet się pokłócić nie mogę, taki TŻ kochany, ale rycze bo mnie już nie chce, jak wypytałam, to stwierdził że mi ciężko leżeć i z trudem się na drugi bok przekręcam (w sumie racja) i nie chce mnie męczyć datkowo fikimikami a przecież ja na to zawsze siły znajdę i rycze bo mi się chce, ale się niee chce bo to zmęczenie i lenistwo chyba musze popłakać ot co

meganka a wynikam toxo ci nie pomoge bo ja nawet ich robionych nie miałam i teraz zaczyna mnie to dodatkowo martwić, oby u ciebie powtórne bbadanie wykluczyło toxo
Ja mialam na poczatku toxo i nie mialam wiecej.
Nie placzemy
Ja to sie doczekam fiku miku w robie chyba a jeszcze jak moj TZ wyjedzie to juz wogole, a jeszcze czas po porodzie wiec tez odpada.....

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Dzis zrobiłam w diagnostyce jednak wynik IGG dopiero we wtorek a Awidentnosc IGG po świętach bo 5 dni roboczych trwa;;/

dlugo, ale te kilka dni napewno nic sie nie stanie kochana napewno sie pomylili. pomysl, czy moglas sie tym zarazic, pomysl co jadasz, i czy masz stycznosc z kupka kotow np.
Jesli nie, to napewno pomylka.
Trzeba czekac, trudno kochana
Stary 2014-12-20, 17:53   #2465
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie , zjesc czekoladke dla malej niuni a najgorsze ze oni wcale sie nie denerwuja, pojda sobie spac, i zaczekaja az nam minie
No to najgorsze jak ja tego nie lubię. Czuje się teraz taka zdolowana

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 17:54   #2466
asiulek8
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny a ja ciągle w rozjazdach. Wczoraj byliśmy na wizycie. Jagódka waży równiusieńko 1 kg lekarz powiedział, że to ok zwłaszcza przy cukrzycy. Że lepiej mniej niż za dużo. No i powiedział, że jak będzie cukier pod kontrolą mogę rodzić naturalnie

Widziałam zdjęcie 3D którejś z was, przepiękne już takie śliczne rysy buźki

Lecę trochę was nadrobić

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 17:55   #2467
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Musiałam ogarnać mieszkanie bo siostra z rodzina i brat z żoną się do nas wprosili. Będę zmuszona zjeść pizze bo w lodówce pusto. Ech!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 17:56   #2468
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde ja nie wiem a tak chciałabym Ci pomóc.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
mam to samo, ja nawet nie wyściubian nosa z domu, a pocieszam się kakaem
Kakao rano piłam mniam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-20, 18:00   #2469
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
No to najgorsze jak ja tego nie lubię. Czuje się teraz taka zdolowana

Ja zdolowana wstaje codziennie rano, I kazdego dnia pytam TZ czy jego szef dzwonil i wie cos o wyjezdzie, bo jest 1 procent szans ze cos nie wyjdzie, i tak sie pytam kazdego dnia i zyje w stresie przez to,

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Musiałam ogarnać mieszkanie bo siostra z rodzina i brat z żoną się do nas wprosili. Będę zmuszona zjeść pizze bo w lodówce pusto. Ech!
Ja to chyba sie za porzadne porzadki wezme przed narodzinami synka czyli po nowym roku hihi. takie lenistwo u mnie wyszlo ze robie tylko to co trzeba, i raz w tygodniu takie wieksze porzadku. Ale kiedys to sprzatalam jak szalona, okna, lampy, odsuwalam rozne rzeczy zeby sie w katy dostac hihi, prasowalam namietnie wszystko z nudow nawet jak nie bylo co
Ja dzis na szybko zjadlam pomidory z feta i oliwa do chlebka
Stary 2014-12-20, 18:00   #2470
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
ja mu dam role matki zarzucilam mu dzisiaj ze na dobra sprawe przez to wszystko mam chec przestac sie golic, robic makijaz i zaczac ubierac dresy. Tak to zaczyna na mnie dzialac....
mi mój TŻ tak fajnie tłumaczył, że teraz czuje potrzebę opiekowania się nami i wraz z rosnącym brzuszkiem boi się coraz bardziej żeby w żaden możliwy sposób nie zaszkodzić, ale nie zmienia to faktu że brakuje mi takiego nocnego maratonu łóżkowego ale to już chyba nie w najbliższym czasie mój to opiwiada co my będziemy robić jak już dojdę do siebie, a Bubcia będzie grzecznie spać i przyznam się że już doczekać się nie mogę aaah
Stary 2014-12-20, 18:01   #2471
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Byłam teraz w innym laboratorium powtórzyć wizyte - podacie mi prosze wasze normy szczególnie dla IGg bo je mam wysokie
Toxo igG 0,453
IgM 0,273 i drugi raz 0,413.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 18:03   #2472
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Powiem ci tak: ja się namartwiłam swoimi wynikami i naczytałam literatury również fachowej (bo z racji zawodu mam łatwy dostęp). W ciąży przeciwciała rosną czasem od ciąży tylko i wyłącznie, bo organizm wariuje i sobie produkuje różne mało potrzebne rzeczy. Są panie, którym HIV wychodzi dodatni, mimo, że go nie mają. Twój wynik jest dodatni ale jest niziutki. Mi wyszło przy tych samych normach o których piszesz 629! Innym dziewczynom też raczej wychodzi w setkach. Awidność wg mnie nic nie wniesie i będzie niska. Jeżeli wyjdzie ci jeszcze raz dodani wynik IgG, ale znowu mało dodatni jak teraz, to wydaje mi się, że trzeba zacząć brać leki i oczywiście postępować wg zaleceń lekarza, ale warto dla siebie powtórzyć badanie za 3-4 tygodnie. Jeżeli IgG rzeczywiście rosną od toxo to prawdopodobnie wzrosną znacznie.

A jeżeli twój lekarz cię nie uspokoi, to jest dwóch wybitnych specjalistów od toxo (pewnie więcej ale ja dwóch znalazłam). W Poznaniu prof. Małgorzata Paul, w Warszawie dr Piotr Kajfasz. Ten drugi przyjmuje prywatnie i dość łatwo go namierzyć w internecie, z panią prof. trzeba się kontaktować przez sekretariat Kliniki Chorób Tropikalnych i Pasożytniczych w Poznaniu.

Ciężka sprawa, domyślam się jak się czujesz, ja przepłakałam miesiąc dzień w dzień. Ale twoje wyniki nie są fatalne, leczenie jest skuteczne, zakażenie w tak wysokiej ciąży dużo mniej groźne niż by się to miało zdarzyć wcześniej. I życzę pozytywnych wiadomości.

Dzięki kochana za Twoja wyczerpująca wypowiedz i poświęcony czas . Jestem załamana sama myślą ze ja moge byc zarażona a tym samym przenieść to mojemu synkowi- dla niego to moze byc odczuwalne w dalszym rozwoju ja nic nie czuje ze zachorowałam ( kompletnie nic )

Szczerze wierze w to ze w Synevo sie pomylili ;( ;(
Stary 2014-12-20, 18:04   #2473
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny a ja ciągle w rozjazdach. Wczoraj byliśmy na wizycie. Jagódka waży równiusieńko 1 kg lekarz powiedział, że to ok zwłaszcza przy cukrzycy. Że lepiej mniej niż za dużo. No i powiedział, że jak będzie cukier pod kontrolą mogę rodzić naturalnie

Lecę trochę was nadrobić
ciekawe jak u mnie bedzie z waga i glukoza, moze w koncu sie wezme i ja zrobie
Stary 2014-12-20, 18:06   #2474
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

Ja zdolowana wstaje codziennie rano, I kazdego dnia pytam TZ czy jego szef dzwonil i wie cos o wyjezdzie, bo jest 1 procent szans ze cos nie wyjdzie, i tak sie pytam kazdego dnia i zyje w stresie przez to, [COLOR="Silver"]
ty się zamęczysz tym wyjazdem, nie myśl tyle o tym, bo to nic ci nie da, tylko ból głowy co ma być to będzie, teraz ci się może dłuży czas, ale jak maluszki już będą na świecie, to dni z nocą się będą zlewać i rach ciach i czas zleci
Stary 2014-12-20, 18:07   #2475
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:

Ja robiłam w diagnostyce i IgG, IgM i awidność miałam tego samego dnia. Możesz poszukać laboratorium przy szpitalu, w którym jest Oddział Zakazny. Tam jest może szansa na szybszy wynik. Albo w ogóle przy szpitalu. Dziwie się, że tak długo czekasz, bo ja miałam te trzy razy w trzech różnych szpitalach i wyniki od ręki, w jednym czekałam na awidność, bo oznaczali tylko w pt a ja poszłam w pn. A ja jestem ze Szczecina, ty zdaje się, ze z Krakowa? A im większe miasto tym szybciej te wyniki powinni chyba robić

I maltretuj tę diagnostykę o wynik, może będzie wcześniej!

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2014-12-20 o 18:11
Stary 2014-12-20, 18:08   #2476
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe jak u mnie bedzie z waga i glukoza, moze w koncu sie wezme i ja zrobie
Będzie dobrze w to trzeba wierzyć. Ale najgorsza ta niepewność dasz rade

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-20, 18:14   #2477
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ty się zamęczysz tym wyjazdem, nie myśl tyle o tym, bo to nic ci nie da, tylko ból głowy co ma być to będzie, teraz ci się może dłuży czas, ale jak maluszki już będą na świecie, to dni z nocą się będą zlewać i rach ciach i czas zleci
Zamecze, bo zalezy mi na decyzji, chcialabym sie przygotowac psychicznie, ze wyjedzie, ze mnie zostawia, bo ten wyjazd bedzie na kilka lat. A to zmienia wszystko o czym myslelismy i rozmawialismy. to trudne poprostu.
Wciaz wierze ze nie pojedzie, a przynajmniej nie przed porodem

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
mi mój TŻ tak fajnie tłumaczył, że teraz czuje potrzebę opiekowania się nami i wraz z rosnącym brzuszkiem boi się coraz bardziej żeby w żaden możliwy sposób nie zaszkodzić, ale nie zmienia to faktu że brakuje mi takiego nocnego maratonu łóżkowego ale to już chyba nie w najbliższym czasie mój to opiwiada co my będziemy robić jak już dojdę do siebie, a Bubcia będzie grzecznie spać i przyznam się że już doczekać się nie mogę aaah
Ty to masz kochanego TZ strasznie kochanego.....
Moj jak widzi ze nie moge, to jakos sie zablokowal, a nie pomysli, ze mi z tym ciezko, i brakuje mi fiku miku tak samo jak jemu. Ok, super rozumie ze nie moge, no ale mozna sie poprzytulac czy cos no nie

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

coraz wiecej czytam o masazu krocza, ktory zapobiega nacieciu go Jezuu ja to mam problemy co I chyba zakupie olejek z weledy ktory sie nadaje do tego masazu i zaczne go robic.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Będzie dobrze w to trzeba wierzyć. Ale najgorsza ta niepewność dasz rade
dam dam, tylko lenistwo musze wygonic i sie przejsc zrobic badania bo sporo ich mam, a za dwa tygodnie wizytuje
Stary 2014-12-20, 18:22   #2478
ojustyna
Zadomowienie

ale się przejęłam, oby wszystko było ok i teraz czytam o toxo i często są fałszywe wyniki dodatnie, pewnie i u ciebie tak będzie
i wyjdzie na to, że to tylko niepotrzebny stres !

a co do wyników, to też mi się wydaje że najszybciej w szpitalu jakimś, który ma własne labo i robią to od ręki, może warto podzwonić i popytać

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Zamecze, bo zalezy mi na decyzji, chcialabym sie przygotowac psychicznie, ze wyjedzie, ze mnie zostawia, bo ten wyjazd bedzie na kilka lat. A to zmienia wszystko o czym myslelismy i rozmawialismy. to trudne poprostu.
Wciaz wierze ze nie pojedzie, a przynajmniej nie przed porodem

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Ty to masz kochanego TZ strasznie kochanego.....
Moj jak widzi ze nie moge, to jakos sie zablokowal, a nie pomysli, ze mi z tym ciezko, i brakuje mi fiku miku tak samo jak jemu. Ok, super rozumie ze nie moge, no ale mozna sie poprzytulac czy cos no nie

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

coraz wiecej czytam o masazu krocza, ktory zapobiega nacieciu go Jezuu ja to mam problemy co I chyba zakupie olejek z weledy ktory sie nadaje do tego masazu i zaczne go robic.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

dam dam, tylko lenistwo musze wygonic i sie przejsc zrobic badania bo sporo ich mam, a za dwa tygodnie wizytuje

to może da się uniknąć tego wyjazdu? twój TŻ pewnie też to bardzo mocno przeżywa, jak to facet chce zapewnić wszystkie wygodny dla nas i swoich dzieci,ale jakim kosztem? Może lepiej żyć troszkę biedniej, zacisnąć pasa ale razem, czy to wogle nie wchodzi w grę?

a masaż krocza to miałam zamiar zacząc od 30 tc, ale to już w środę hahaha, a na sr mówili o jakiejś maści z czegoś i za cholercię nie mogę sobie przypomnieć w pon jak nie zapomnę to zapytam położnej[COLOR="Silver"]

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-20 o 18:23
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 18:28   #2479
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
wrocilam z zakupow prezenty dla dzieciaczkow kupione, a dla najmlodszego rocznego, to komplet ubran wzielismy bo nie mielismy pomyslu jak wszystko dziecko ma
I oczywiscie po drodze znalazlam sklep dla mojego maluszka. Musialam wejsc zobaczyc, i kolejne rzeczy do skreslenia w samochodziki to kocyk, w srodku jest bardzo miekki od drugiej strony, i recznik w malpeczke i kropki
ide was nadrabiac
śliczne rzeczy

Cytat:
Super wieści ciesze się. Ja z tz taka awantura ze szok. A on sobie śpi teraz w najlepsze

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Chodzisz prywatnie.? Bo ja nie wiem czy będę miała na kolejnej wizycie usg.
chodzę do luxmedu, bo mam pakiet z pracy. Wcześniej miałam rzadziej usg, ale teraz lekarka powiedziała, że chce małą za miesiąc zobaczyć

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Lecę trochę was nadrobić
za wizytę! widzę, że Twoja też raczej z tych mniejszych

meganka trzymam kciuki żeby wszystko było ok! mam nadzieję, że to jednak pomyłka. Nie czytaj za dużo i staraj się jak najmniej denerwować

lesyeux dzięki za info odnośnie wózka, muszę jeszcze poczytać o nim, ale strasznie mi się podoba miałam kupić używany, ale tego używanego raczej nie znajdę...
Stary 2014-12-20, 18:30   #2480
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ale się przejęłam, oby wszystko było ok i teraz czytam o toxo i często są fałszywe wyniki dodatnie, pewnie i u ciebie tak będzie
i wyjdzie na to, że to tylko niepotrzebny stres !

a co do wyników, to też mi się wydaje że najszybciej w szpitalu jakimś, który ma własne labo i robią to od ręki, może warto podzwonić i popytać

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

to może da się uniknąć tego wyjazdu? twój TŻ pewnie też to bardzo mocno przeżywa, jak to facet chce zapewnić wszystkie wygodny dla nas i swoich dzieci,ale jakim kosztem? Może lepiej żyć troszkę biedniej, zacisnąć pasa ale razem, czy to wogle nie wchodzi w grę?

a masaż krocza to miałam zamiar zacząc od 30 tc, ale to już w środę hahaha, a na sr mówili o jakiejś maści z czegoś i za cholercię nie mogę sobie przypomnieć w pon jak nie zapomnę to zapytam położnej[COLOR="Silver"]
Ja wyczytalam o olejku z weledy i z migdalow jedynie
Tylko czy to cos pomoze hihi, tam bedzie masakra przeciez....
Dobrze piszesz, to samo mowilam TZ, nie jestesmy w jakiejs mega zlej sytuacji ze musi wyjezdzac zeby zarobic itd. a niestety on ma taka prace, i predzej czy pozniej by wyjechal, ale mialam nadzieje ze to bedzie gdzies w Europie a nie na wize bo przez to bedzie rzadko wracal, i ja nie pojade bo nie bede robic z malym dzieckiem wizy zeby go odwiedzic na dwa tygodnie, czysta glupota. A niestety jakby zrezygnowal, to z praca tez sie moze pozegnac
Czesto jezdzil, ale byl co drugi weekend, i to bylo na trzy max. cztery miesiace. a tu kilka lat. No nic, trzeba sie z tym przespac jeszcze z rok moze mi sie odechce stresowac hihi
Stary 2014-12-20, 18:30   #2481
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:

naczytałam się i że dopiero po samym porodzie mogą powychodzić obyśmy się od tych rozstępów uchroniły
Dokładnie u mnie tak było, przez całą ciąże ani jednego a po porodzie strasznie powychodzily
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 18:31   #2482
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
śliczne rzeczy

dziekuje
Stary 2014-12-20, 18:41   #2483
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja wyczytalam o olejku z weledy i z migdalow jedynie
Tylko czy to cos pomoze hihi, tam bedzie masakra przeciez....
Dobrze piszesz, to samo mowilam TZ, nie jestesmy w jakiejs mega zlej sytuacji ze musi wyjezdzac zeby zarobic itd. a niestety on ma taka prace, i predzej czy pozniej by wyjechal, ale mialam nadzieje ze to bedzie gdzies w Europie a nie na wize bo przez to bedzie rzadko wracal, i ja nie pojade bo nie bede robic z malym dzieckiem wizy zeby go odwiedzic na dwa tygodnie, czysta glupota. A niestety jakby zrezygnowal, to z praca tez sie moze pozegnac
Czesto jezdzil, ale byl co drugi weekend, i to bylo na trzy max. cztery miesiace. a tu kilka lat. No nic, trzeba sie z tym przespac jeszcze z rok moze mi sie odechce stresowac hihi
nie ma co się zamartwiać na zaś, naciesz się póki jesteście razem, a jak nie chce się poprzytulać to ty się do niego wtul, bo później będziesz żałować że źle wykorzystałaś ten czas, a sytuacja z pracą się jeszcze sto razy zmieni, oby tak że będziecie razem, trzymam za to kciuki
Stary 2014-12-20, 18:44   #2484
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma co się zamartwiać na zaś, naciesz się póki jesteście razem, a jak nie chce się poprzytulać to ty się do niego wtul, bo później będziesz żałować że źle wykorzystałaś ten czas, a sytuacja z pracą się jeszcze sto razy zmieni, oby tak że będziecie razem, trzymam za to kciuki
przytulic przytuli hi hi , ale to na krotko ehhh.... moze to ja za bardzo wymagam dziekuje
Stary 2014-12-20, 18:58   #2485
meganka18
Rozeznanie

Dziewczyny pytanie do tych którym IGG i IGM wyszło ujemne przy pierwszym badaniu - kolejne kontrolne lekarz zlecił Wam IGG czy samo IGM ?
Mi lekarka zleciła tylko IGM - sama jednak od siebie zrobiłam jeszcze IGG poniewaz miałam w pakcie za darmo .

Jak to jest możliwe ze teraz IGG jest dodatnie a IGM ujemne nie rozumie ;/
Stary 2014-12-20, 19:03   #2486
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny pytanie do tych którym IGG i IGM wyszło ujemne przy pierwszym badaniu - kolejne kontrolne lekarz zlecił Wam IGG czy samo IGM ?
Mi lekarka zleciła tylko IGM - sama jednak od siebie zrobiłam jeszcze IGG poniewaz miałam w pakcie za darmo .

Jak to jest możliwe ze teraz IGG jest dodatnie a IGM ujemne nie rozumie ;/
IgG może być fałszywie dodatnie, czego ci życzę. Tzn. że organizm je sobie wyprodukował bez kontaktu z toxo, bo miał taki kaprys.

Ale organizmy są różne. Są ludzie, którzy w ogóle nie produkują IgM, od razu IgG, albo którym IgM szybko spadają. Taka ich uroda. I z tego co wiem, zakaźnicy zalecają za każdym razem robić IgM i IgG.

I jeżeli masz możliwość to skontaktuj się z tymi lekarzami o których pisałam albo poszukaj u siebie lekarza specjalizującego się w parazytologii. Rozmowa z nimi cię uspokoi, bo ginekolodzy (a nawet czasem mniej doświadczeni zkaźnicy - co mi się przytrafiło) panikują jak zobaczą takie wyniki. Ja mam super gina i pojechałam do tej pani Paul do Poznania i wspólnymi siłami udało im się mnie uspokoić. A histeryzowałam strasznie. Mąż się odgrażał, że wywali mi komputer przez okno, bo co wracał do domu ja ryczałam, bo znowu coś przeczytałam. I z doświadczenia radze nie czytać o tym na forach albo takich niby artykułów para naukowych. Może z 10% tego jest prawdą ale co sobie powyobrażasz to na długo z tobą zostanie.

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2014-12-20 o 19:13
Stary 2014-12-20, 19:24   #2487
marcia45
Zadomowienie

Nouvelle kupilismy body z załącznika bo było przecenione i sukienke bardzo podobna do tej, ale tez z przecen.

meganka jaz toxo igm mam opis od 0,65 dodatni w jednym laboratorium a wdrugim 0,5-0,6 wątpliwy, od 0,6 dodatni
a igg od 1,6-3 watpliwy powyzej 3 dodatni. Poszukaj w tak dużym mieście muszą być jakieś punkty z wynikami na cito(u mnie na pewno są).

Targuje wózek używany oczywiście, W poniedziałek ma mi dać sprzedająca znać.
Idziemy na wigilie do znajomych, wreszcie była okazja pomalować paznokcie.

Crystal ja na Twoim miejscu bym zrobiła coś polskiego i zaniosła na wiglie, nikt nie powinien się obrazić przecież jasne, że w święta szczególnie tęskni się za krajem.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 19:25   #2488
marcia45
Zadomowienie

Załączniki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 696591_F.jpg (69,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 716696_F.jpg (54,4 KB, 18 załadowań)

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 19:30   #2489
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nouvelle kupilismy body z załącznika bo było przecenione i sukienke bardzo podobna do tej, ale tez z przecen.

meganka jaz toxo igm mam opis od 0,65 dodatni w jednym laboratorium a wdrugim 0,5-0,6 wątpliwy, od 0,6 dodatni
a igg od 1,6-3 watpliwy powyzej 3 dodatni. Poszukaj w tak dużym mieście muszą być jakieś punkty z wynikami na cito(u mnie na pewno są).

Targuje wózek używany oczywiście, W poniedziałek ma mi dać sprzedająca znać.
Idziemy na wigilie do znajomych, wreszcie była okazja pomalować paznokcie.

Crystal ja na Twoim miejscu bym zrobiła coś polskiego i zaniosła na wiglie, nikt nie powinien się obrazić przecież jasne, że w święta szczególnie tęskni się za krajem.
sliczne
myslalam o tym, ale wiem ze nikt nie zje, albo zjedza zeby nie bylo mi przykro olac to
A pozatym, tutaj kolacja wigilijna jest inna niz u nas, ze wszystko na stole, tutaj podaje sie w kolejnosci, jak jest zjedzone podaje sie kolejne, i to zazwyczaj wymierzone porcje sa na osobe wiec pchac sie nie bede z polskim zaje****stym jedzonkiem pokaz wozek obys utargowala
Stary 2014-12-20, 19:37   #2490
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Załączniki

ale śliczne body cudowne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości