|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy!
Cytat:
![]() ja bym oddała, tzn kupilabym klasyczne beżowe albo czarne, ewntualnie brązowe dla mnie te są zbyt ozdobne i ryzykowne przez wzór (nie beda pasowały do wszystkiego) moja mała rączka ubiera się w Ski z Reserved i Ski z Promoda Edytowane przez 201704051536 Czas edycji: 2014-12-19 o 14:24 |
|
|
|
|
#2342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Domyślam się też, że o dobrego specjalistę w tym temacie jest równie trudno jak o dobrą fryzjerkę.
|
|
#2343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dużo wizażanek już korzystało i jest zadowolonych.
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-12-19 o 16:24 |
|
|
|
|
#2344 | |
|
Paul's girl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się poradzić
![]() Chcę wkrótce kupić nylonową torbę longchamp (wiem, że wiele osób uważa je za obrzydliwe, ale o gustach się nie dyskutuje ) i do dziś byłam przekonana, że chcę czarną, ale zobaczyłam w metrze dziewczynę z torebką ciemno - brązową i jakoś mi się spodobała... Czarna wygląda szlachetnie, ale brązowa ładnie współgra z rączkami w niemal identycznym kolorze. Co robić? ![]() Może ktoś ma jakieś doświadczenia ze srebrną biżuterią w kolorze złotym? Czy kolor się nie zmienia? Albo może znacie jakieś miejsca z delikatnymi, złotymi pierścionkami? Inne niż Apart czy Kruk
|
#2346 |
|
Konto usunięte
|
Bedziesz ją traktować jako codzienną, czy shoppera? I przede wszystkim, jakie masz kolory kurtek/plaszczy?
|
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam zamiar kupic granatowa. Widzialam juz duzo kolorow ktore mi sie podobaja ale ta jest najbardziej uniwersalna
![]() Ja co do bizuterii mam malo. Zestaw kolczykow perelek z h&m (normalnie nosze tylko te mniejsze srednie, reszte mam jak mi przychodzi ochota na zapelnienie pozostalych 4 dziurek ktore przekulam sobie 3 lata temu) 2 naszyjniki i 3 zawieszki, bransoletke nieskonczonosci z apartu, jedna srebrna i zegarek ktory dostalam na komunie :P. Planuje tak na przyszlosc kupic pandore i "meski" zegarek bo ten co mam niezbyt mi sie podoba i nie mam do niego sentymentu
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo dużo biżuterii, dużo u mnie i drugie tyle zostało u mojej mamy w domu. Tak myślę że kiedyś może zacznę coś uplynniac na eBay w końcu.
Dziewczyny co to są shopery longchamp? |
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
Torebka. Wystepuje w wielu kolorach i rozmiarach. Idealna na zakupy bo mozna ja zlozyc w koste i wrzucic do zwyklej torebki a potem wyjac i rozlozyc. Chociaz wolalabym ja nosic jako normalna torebke
http://www.northoflondonblog.com/201...opper.html?m=1 Tutaj link jak wyglada ale mozesz sobie wpisac w google : longchamp shopper
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, szukałam samego longchampa . To ja mam takie coś w domu u mamy, kiedyś znalazłam w lumpku
|
|
|
|
#2351 |
|
Konto usunięte
|
ja kupilam takiego, wczoraj przyszedł, tez z przeznaczeniem na "bułki i ziemniaki"
dosc mam sklepowych reklamowek i jestem absolutnie przeszczesliwa z nabycia eko kozuszka za 107zl ![]() moglam sobie na niego pozwolic, bo wyprzedalam na allegro pol szafy, w tym 3 plaszcze, a wiem, ze to akurat bede nosic zostal mi jeden bardzo elegancki plaszcz, drugi klasyczny bezowy "codzienny", kurtka jesienna, pikowana zimówka na mrozy i słodka wełniana czerwona kurteczka z wielkim kapturem rozstalam sie w tym roku z wysluzoną jesienną kurtką, którą uwielbiałam, ale zaczęła wyglądać jak szmata po 4 latach noszenia wlasciwie ten elegancki plaszcz zakladam pewnie raz w roku, ale jednak dobrze taki miec, moze za 5 lat mi sie przyda, bo jest idealny - z mody napewno nie wyjdzie Właściwie w mojej szafie już nie ma żadnego trendu... same klasyki ponadczasowe Edytowane przez 201704051536 Czas edycji: 2014-12-20 o 12:27 |
|
|
|
#2352 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mi się marzy jakaś zmiana fryzury, od laaaat mam włosy za ramiona, które przyciemniam o 2 tony na jasny brąz.... i nie mam odwagi nic zmienić.... Nie byłam nigdy u "fryzjera - artysty", nawet nie wiem czy taka osoba doradziłaby mi fryzurę, w której bym się dobrze czuła, ale nudno trochę ciągle rozpuszczone włosy - bo nie mam talentu do układania sobie fryzur :/ ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
U mnie też zalega sporo biżuterii, a noszę właściwie tylko 3 pierścionki...
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tz za każdym razem mówi : zrób coś nowego, zmieniaj się, eksperymentuj . Ja nie lubię zmian, a on mnie popycha ciągle żebym szła do przodu. Kochany jest. Ja noszę w zasadzie tylko kolczyki :P |
|
|
|
|
#2354 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
blond farbuję u fryzjera którego tu polecałam- rozjaśniamy powoli ale sukcesywnie, jesteśmy na słomkowym, jasnym. na razie basta, ale może dojdziemy do platyny? ![]() Do końca tygodnia planuję zrobić świąteczne odgracanie, trzymajcie kciuki |
|
|
|
|
#2355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tez mialam na glowie mase kolorow, od platyny po czern przez marchewki i ombre, od jeżyka, przez asymetrycznego boba, loba z krótką, równą grzywką do prostych do pasa... aaa i jeszcze loki kiedys nosilam i jeża z długą grzywą na bok, zanim to było modne
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też zamierzam ją nosić normalnie, jako torebkę do której bez problemu zmieszczą się też zakupy robione w drodze do domu ![]() Prócz tego mała, skórzana i nie nie potrzebuję więcej torebek
|
|
#2358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2359 | |
|
Lux Mundi
|
Cytat:
, choć te moje były na pewno mniej ekstremalne , jedynie rudość, róż i czarna peruka .Teraz we wt idę na konkretne cięcie i będę miała na głowie już tylko swój blond, a później zapuszczanie znowu do pasa .Trzymam kciuki i też idę odgruzowywać .
|
|
|
#2360 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a później zapuścić to cholerstwo to była masakra...i wtedy poznałam mojego przyjaciela, do którego chodzę teraz. pomógł mi zapuścić włosy i dobrać świetny odcień ja ogólnie mam jakąś tam ideę (czasami konkretną, czasami chęć zmiany) i dzwonię wtedy do niego, a on doradza, albo odradza, bo powie od razu że coś nie jest dobrym pomysłem nad blondem pracujemy powoli, ale systematycznie.ale do pierwszego lepszego w życiu bym nie poszła z zaufaniem, żeby coś zaproponował, bo nie zna mnie, mojej osobowości i włosów. musisz mieć kogoś sprawdzonego. nie warto ryzykować. plus opowiadał mi jak to klientki przychodzą od fryzjerów gwiazd i musi poprawiać, więc to też nie jest za dobra rekomendacja Cytat:
szkoda że moje mają taki nędzny kolor Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-12-21 o 11:55 |
||
|
|
|
#2361 |
|
Konto usunięte
|
nic nie piszecie, a tu już niedziela
właśnie skończyłam sprzątać szafy w przedpokoju - mój TŻ ma chyba ze 3o okryć wierzchnich, matko z dzieckiem ale wszystko pięknie powieszone, posegregowane pod względem długości i pory roku i nagle okazało się, że mamy połowę szaf wolnych. powoli zmierzam w stronę garderoby - wrócę za kilka dni... ![]() plus w ramach minimalizmu i lepszego życia zerwałam chwilowo kontakt z moją bardzo dobrą koleżanką, która jest istnym wampirem energetycznym i straszną kłamczuchą - będzie dla niej więcej miejsca w moim życiu jak się zmieni. od razu człowiek czuje się lżejszy bez tego całego balastu emocjonalnego. Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-12-21 o 12:00 |
|
|
|
#2362 | ||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.A z mojego koloru zawsze byłam bardzo zadowolona utwierdziły mnie w przekonaniu, że jednak z farbą na łbie lepiej być nie może Cytat:
Gratuluję szaf i trzymam kciuki za garderoby - wróć wcześniej .Co do relacji z osobami, które w jakiś sposób nas krzywdzą lub czujemy się z nimi nieswojo również jestem za tym, by takie kontakty ucinać definitywnie lub częstotliwość spotkań zmniejszać do minimum, jeśli pierwsza opcja nie wchodzi w grę. Również mam sporo takich osób, jak Twoja koleżanka i odcięłam się całkowicie .U mnie minimalizm w okresie świątecznym, to jednak oksymoron .Właśnie przyjechały do mnie z Norge przepiękne mukloki w wężową skórę Planuję więc reorganizację garderoby i nowe połączenia ubrań w związku ze zwyżką ilościową tejże .
|
|
|
#2363 |
|
Konto usunięte
|
Ja w święta mam problem z zachowaniem umiaru jak widzę te wszystkie drewniane ozdoby na choinkę
|
|
|
|
#2364 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję, bardzo mi milo ![]() Cytat:
![]() Jutro jeszcze muszę parę rzeczy dopiąć na mieście i od wtorku laba Będę leżeć owinięta w kocowe burrito i czytać w łóżku. Mój ex był prawdziwym minimalistą. Miał tylko tyle, ile potrzebował i używał. Jedna kurtka skórzana brązowa, jedna czarna, jeden czarny wełniany płaszcz zimowy i jedna kurtka z jeansu. Jeśli chodzi o takich znajomych - zrywam kontakty bez chwili zastanowienia. Zobaczysz jaką ulgę poczujesz ![]() U mnie żadnych ozdóbek, żadnych choinek. Zaburzyłyby harmonijny wygląd mieszkania. Jednak niestety po odgruzowaniu szaf mam bałagan... tak z dnia na dzień mówię sobie, że dziś to ogarnę... |
||
|
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kosmetyków mam szampony i mydła Alterra, żel hialuronowy, kostkę myjącą Isana Med, dezodorant Isana Med, krem do rąk z Lidla, płyn micelarny Garniera i to chyba wszystko. Do peelingu używam rękawicy Kessa. Odżywkę do włosów sobie podarowałam bo jestem za leniwa żeby jej używac.
Poza tym nie widziałam specjalnie efektów. Biżuterii też nie noszę bo mi przeszkadza, jest niewygodna itp. Pracuję głównie rękami, więc pierścionki, bransoletki odpadają. Nie mam też dziurek w uszach, to kolczyki też. Za to chciałąbym znaleźc dobry podklad, serum, krem do twarzy no i zegarek, dla mnie akurat b. przydatny.
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biżuterii mam mało. Okazjonalnie proszę bliskich o prezent w postaci złotych lub srebrnych kolczyków. Prawie nie posiadam sztucznej biżuterii. W tym tygodniu mam w planach przegląd szuflady z bielizną. Będzie mi ciężko rozstać się z niektórymi rzeczami. Mam sporo firmowej, ładnej bielizny, której nie noszę, a żal wyrzucić. Wśród znajomych też zrobiliśmy sort. Omijamy ludzi toksycznych, takich, którzy ciągle czegoś chcą albo bez przerwy mówią o pieniądzach i pracy; materialnych i emocjonalnych wampirów. Brakuje mi normalnej koleżanki w realu. Moje "stare" kumpele wyjechały za granicę albo poobkładały się dziećmi i są nieosiągalne. A te nowe jakoś mi nie pasują. Nie mam z nimi wspólnego języka.
|
|
#2367 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję przewietrzenia szaf! U mnie było kilka selekcji, ale pustej półki jeszcze nie mam ![]() A na toksyczne relacje to żal czasu, także świetny krok ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Jakby ktoś miał sprawdzoną firmę/sklep/stronę z zegarkami, które nie rozpadną się po tygodniu, ale też nie kosztują kilkaset złotych (chyba że to się wyklucza?) to piszcie ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
[COLOR="Silver"]
|
|
|
#2368 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201604250949 Czas edycji: 2014-12-22 o 21:04 |
|||
|
|
|
#2369 |
|
Konto usunięte
|
Moje mieszkanie wygląda jak po wybuchu bomby, a ja mam tylko ochotę iśc spać
![]() Dopiero wróciłam do domu i podpieram się nosem. O 6 rano sprawdzałam godzinę na... kalkulatorze. Jutro o 12-13 jade do Ikei po szafę, później rozbieram starą szafę, pakuję ją, składam nową, a ze starą jadę do Jyska do reklamacji. Ze starej szafy wszystko już wyjęte. Nic nie mogę w tym momencie znaleźć, wszystko wygląda teraz jak wnętrze szafy... Wszystko jest wszędzie
|
|
|
|
#2370 |
|
Konto usunięte
|
Ja też mam teraz lampki w lampionie, piękna rzecz. Coś takiego
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

Wiecie - krem do stóp, dezodorant do stóp, peeling do stóp, krem na rozstępy, krem na cellulit, mnóstwo kosmetyków do włosów. Aż mi żal patrzec ile tych pustych opakowan idzie później do śmieci. A co najśmieszniejsze, ona twierdzi, że jest rozczarowana kosmetykami bo nie działają. Ale kupuje dalej... 

blond farbuję u fryzjera którego tu polecałam- rozjaśniamy powoli ale sukcesywnie, jesteśmy na słomkowym, jasnym. na razie basta, ale może dojdziemy do platyny?
i też idę odgruzowywać