przedłużanie - wasze doświadczenia - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-03, 17:32   #3841
kaczorka
Wtajemniczenie

Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

Cytat:
Napisane przez M O N I Q U E Pokaż wiadomość
To jest syntetyk, pod wplywem prostownicy moga sie uszkodzic, raczej nie można. Krecic najlepiej na termoloki lub papiloty
a suszarką z ciepłym nawiewem można suszyć ??
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 17:35   #3842
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ismenka Pokaż wiadomość
Hmm...nie jestm specjalistką od syntetyków, ale z tego co wiem można je zawijać na papiloty, czy wałki, ale na "zimno", podobno na termoloki również. Ale ja nie kręcę, bo one się trochę falują i mnie to wystarcza. Ja za przedłużenie dałam 550 zł, ale wiem że w salonach ceny są dużo wyższe.
a czy były jakieś koszty dodatkowe ?? np specjalna szczotka, odzywki ??
Ja mam odzywkę absolut repair ciekawe czy by się nadawała ??
Stary 2007-08-03, 18:48   #3843
OnaKrakow
BAN stały

[quote=maurita;4911677]ona krakow
to dlaczego po 20 dniach zdjelas juz wloski??
jaki mialas rozmiar ringów i jakiej dlugosci wlosy sztuczne ze tak Ci sie zniszczyly swoje wlasne???

Mialam wlosami naturalnymi !! Rozmiar ringow M z silikonem ... bo mi kolezanka powiedziala ze tak sie dzieje
OnaKrakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 21:50   #3844
kami828
Zadomowienie

widze że nikt mi nie pomoże...nie wiem jakie włosy kupić i jką metodą najlepoej zrobić a bardzo chce nie tyle przedłużyć co zagęścić włosy bo mam cienizne ale cóż...sama chyba musze coś wybrać...
kami828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 23:02   #3845
M O N I Q U E
Raczkowanie

GG do M O N I Q U E Send a message via Skype™ to M O N I Q U E

Cytat:
Napisane przez kaczorka Pokaż wiadomość
a suszarką z ciepłym nawiewem można suszyć ??
Najlepiej z chłodnym nawiewiem, ale jeśli nie masz takiej suszarki, to spokojnie możesz suszyc normalną, tylko w odleglości ok 30cm od włoskow
M O N I Q U E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 23:03   #3846
M O N I Q U E
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaczorka Pokaż wiadomość
a po umyciu jakie sa ?? Proste ??
To zależy jakie syntetyki założysz ... są o róznych strukturach
Stary 2007-08-03, 23:38   #3847
M O N I Q U E
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kami828 Pokaż wiadomość
widze że nikt mi nie pomoże...nie wiem jakie włosy kupić i jką metodą najlepoej zrobić a bardzo chce nie tyle przedłużyć co zagęścić włosy bo mam cienizne ale cóż...sama chyba musze coś wybrać...
Chcemy Ci pomóc.
Najlepiej by było gdybys udala sie do profesjonalistki, żeby tych Twoich cieniutkich włosków nie osłabic ... Osoba przedlużajaca włosy, po obejrzeniu Twoich wlosow, najlepiej Ci doradzi jaką metodą przedluzyc aby nie zaszkodzić. Z włosow dostępnych na rynku polecam naturalne europejskie lub słowiańskie. Ale w Twoim przypadku chyba tylko syntetyczne wchodzą w grę, poniewaz są lekkie i nie obciązą Ci ich mocno, a tez bedziesz mogła cieszyć sie gestymi i/lub długimi wlosami
Stary 2007-08-04, 11:28   #3848
vanessacrazy
Raczkowanie

Czesc dziewczyny! Dawno mnie tu nie bylo....Mam do Was prosbo-pytanie-czy ktoras z Was moglaby mi polecic jakas zaufana allegrowiczke od ktorej mozna kupic ta slynna cudowna maseczke z norek? Bo ja zakupilam taka w wiekszym opakowaniu-nie w tych malych,ale pachnie inaczej niz te w malych-<podobno> a na wlosy wcale nie dziala-sa beznadziejne po niej-i wydaje mi sie ze to nie to i ze zostalam oszukana;/ czy ktos zamawial na allegro i dostal to cudo i rzeczywiscie dziala?

A po drugie-znacie jakas hurtownie badz sklep fryzjerski w ktorym mozna kupic szampon i odzywke goldwella-kerasilk do ekstremalnie suchych? za cholere nigdzie nie moge tego dostac-w necie-owszem-jest-ale z netu boje sie juz zamawiac po tej przygodzie z norka....moze ktos zna sklep goldwella w warszawie albo Wloclawku i okolicach?

Z gory serdecznie dziekuje

Jakie polecacie jeszcze szampony i odzywki zeby przedluzone wloski nie byly suche i zeby ladnie wygladaly? ja mam wlasnie zalozone nowe i chce sie nimi dlugo cieszyc
pozdrowionka
vanessacrazy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-04, 15:38   #3849
dora90
Przyczajenie

vanessa we włocławku to chyba nie ma, bo sama chciałam kupić i jakoś nie trafiłam
dora90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-04, 18:42   #3850
samirax
Raczkowanie

GG do samirax

kochane dziewczynki czy wam tez kudlaca sie wlosy na karku ? co sadzicie o wlosach indyjskich ? a moze macie juz sprawdzony gatunek wlosow takich ktore najmniej sie placza i filcuja ? jakie sa wlosy najlepsze z naturalnych takie ktore najdluzej wytrzymuja ? napiszcie kochane cos na ten temat

Edytowane przez samirax
Czas edycji: 2007-08-05 o 15:09
samirax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-04, 23:53   #3851
vanessacrazy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dora90 Pokaż wiadomość
vanessa we włocławku to chyba nie ma, bo sama chciałam kupić i jakoś nie trafiłam

O-a Ty tez z Wlocka jestes kolezanko? No u nas nawet znalazlam salon fryzjerski w ktorym pracuja na goldwellu i go sprzedaja tez-ale szefowa jest na urlopie do 13go i na razie kaszanka;/ A ja potrzebuje TERAZ NATYCHMIAST!!! Dziewczyny-dajcie jakies namiary! Np. w Wawie-przeciez tam cos musi byc! Na google wyskakuja tylko same sklepy internetowe-zadnego normalnego.....
Stary 2007-08-05, 09:08   #3852
Renihair
Raczkowanie

vanessa, to link do tych norek.pozdrawiam.
http://www.allegro.pl/item220608095_...ego_norki.html
Renihair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-05, 12:28   #3853
vanessacrazy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renihair Pokaż wiadomość
vanessa, to link do tych norek.pozdrawiam.
http://www.allegro.pl/item220608095_...ego_norki.html
Dzieki bardzoHeh-to od tej Pani kupilam te swoje norki tez....no to chyba zdecyduje sie na kolejny raz-tylko tym razem w malym opakowaniu.....

PS. te nowe wloski sa swietne-wszyscy sie na mnie gapia jak ide ulica

Renihair-mam prosbe-moglabys mi kupic w tej swojej hurtowni Goldwella odzywke i szampon?Ja sobie znajde teraz skads,ale potem i tak bede musiala kupic i miec-jakby to bylo przy okazjii i nie bylby klopot,to poprosze
Stary 2007-08-05, 18:47   #3854
MYSIACZKA
Raczkowanie

Jakie sa gatunki Syntetykow ????? czy te najtansze to szajs ??
MYSIACZKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-05, 19:08   #3855
beauty_sleep
Raczkowanie

GG do beauty_sleep Send a message via Skype™ to beauty_sleep

hej poszukuje kogos w lublinie lub wawie kto zaklada wlosy na tulejki termokurczliwe... prosze o pomoc bo warkocze mnie juz wykanczaja
beauty_sleep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-05, 23:55   #3856
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beauty_sleep Pokaż wiadomość
hej poszukuje kogos w lublinie lub wawie kto zaklada wlosy na tulejki termokurczliwe... prosze o pomoc bo warkocze mnie juz wykanczaja
dlaczego warkocze Cię wykańczają ??
Stary 2007-08-06, 10:53   #3857
beauty_sleep
Raczkowanie

GG do beauty_sleep Send a message via Skype™ to beauty_sleep

męczy mnie ze kiedy odrastaja wissi mi tasma, trudno je dokladnie rozczesac no i mam ochote na zmiane.

co lepsze tulejki termokurczliwe czy racoon?
beauty_sleep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-06, 11:43   #3858
Teje
Rozeznanie

Mam pytanko: pewien czas temu miałam przedłużame metodą keratynową włosy. I ogólnie z tych przedłużonych jestem bardzo zadowolona. jest tylko jedno "ale". Mam naturalne czarne, absolutnie proste i gładkie, azjatyckie włosy. Kiedy poszłam przedłużyć okazało się, że można to wprawdzie zrobić włosami chińskimi czy hinduskimi i będzie to nawet dużo tańsze, jednak sposób zbierania i sortowania tamtych włosów jest znacznei gorszy niż w Europie i efekt może być raczej średniusi. Przedłużyłąm więc wlosami europejskimi.

Niestety, różnica między moimi naturalnymi włosami, a tymi przedłużonymi jest ogromna. Włosy europejskie ( chociaż przedłużałam oczywiście prsotymi) po pierwsze mają skłonność do puszenia się, a po drugie, po zdjęciu spinek/gumek/itd często zostają lekko zakręcone. A moich naturalnych włosów nie da się w żaden spsób zakręcić, po prsotu są na to zbyt ciężkie.

W zwiazku z tym wyglądam tak: do ramion absolutnie proste, gładnkie, czarne i błyszczące włosy. Poniżej : no jeszcze nie kręcone, nawet nie falowane, ale na pewno o kompletnie innej strukturze, dużo cieńsze włsoy.. W dodatku pewnie farbowane, bo z upływem czasu coraz bardziej tracą blask i intensywność koloru. Różnica jest ogromna, ludzie często myślą, że mam chore włosy i proponują, żebym obcięła do tego miejsca, gdzie zaczynają wyglądać na zniszczone ( tj. tam, gdzie zaczynają się przedłużane).

Za kilka tygodni chcę te wlosy zdjąć i jeszcze raz przedłużyć, czy ktoś ma pomysł, jak się tym razem do tego zabrać. Najchętniej kupiłabym jakąś lepszą wersję włosów chińskich/koreańskich/wietnamiskich, ale nie słyszałam , żeby taka była na rynku. ( chodzi o Warszawę, ewnetualnie okolice)
Teje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-06, 16:07   #3859
bb165
Przyczajenie

Teje- proponuje ci wlosy indyjskie albo cos w tym kierunku, ja mam takie blond i sa grube, proste jak druty, nie trzeba ich prostowac takie juz poprostu sa, w utrzymaniu tez sa fajne, i jak bedziesz uzywala np serum to napewno blasku nie straca
bb165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-06, 16:09   #3860
bb165
Przyczajenie

Hej! Czy ktos probowal nosic wlosy na clip in?
bb165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-06, 17:22   #3861
Teje
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bb165 Pokaż wiadomość
Teje- proponuje ci wlosy indyjskie albo cos w tym kierunku, ja mam takie blond i sa grube, proste jak druty, nie trzeba ich prostowac takie juz poprostu sa, w utrzymaniu tez sa fajne, i jak bedziesz uzywala np serum to napewno blasku nie straca
Dzięki. Dotychczas słyszałam raczej negatywne opinie o takich włosach, zwłaszcza od fryzjerów. Ale w moim przypadku to chyba jedyny dobry pomysł.
Stary 2007-08-06, 19:55   #3862
boniulka
Zadomowienie

GG do boniulka

beauty_sleep-mam do Ciebie pytanie odnosnie fryzur czy można robić wszystkie fryzury kiedy włosy są przedłuzone tą metodą?napewno jest różnica kiedy tasma juz jest nizej podczas odrastania włosów,jednak mam na mysli zaraz po przedłużaniu.... czy jest to w jakiś sposób zbyt widoczne i najlepiej je zakrywać chodząc wyłącznie w rozpuszczonych?
Pozdrawiam
Stary 2007-08-06, 20:36   #3863
Monisia_666
Rozeznanie

teje a moze powinnas sprobowac syntetykow ? skoro masz takie blyszczace i proste wlosy to moze proste syntetyki by sie nadwaly?? ja mam indyjskie i tez sie puszą po mycviu prostuje je zeby nie robilo sie siano a swoje wlosy mam raczej cienkie wiec na szczesciesie nie odrozniaja - wcale nier maja duzo grubszej struktury niz moje wlasne ja bym na twoim miejsscu sprobowala z syntetykami ale tymi dobrej jaksci - nie najtanszymi z allegro bo to szajs dzieweczyny nosza syntetyki i sa zadowolone moze i tobie podpasują powodzenia

ja swoje wloski musze juz wymienic, nosze je 4 miechy juz sie duzo wyczesalo i wolalabym zeby bylo ich znow tak duzo jak na poczatku a ze w pazdzierniku mam wesele to planuje we wrzesniu wloski wymienic ale tym razem sprobuje z taśmą w wiazku z tymjakie wllosy na tasmie polevicie?? ja mam na tulejki od beautyhair sa raczej srednie juz troche wyplowiały i musialam je podciac bo rozdwajaly sie koncwki nie moge mowic ze sa tragiczne ale bez rewelacji, dodam ze interesuje mnie dlugos wlosow 60 ewentualnie 50-55cm z goty dzieki za odpowiedzi)
Monisia_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 08:18   #3864
maurita
Raczkowanie

samirax
widze ze zamowilas juz odzywke ze szpiku norki :d
Ja rozniez... teraz czekam na przesylke i efekty
bo te moje nieposkromione "kudły" juz mnie draznia
buziaki
maurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 09:03   #3865
Teje
Rozeznanie

Tak, tyle, że syntetyków nie wolno za bardzo układać, a ja mam w związku z pracą bardzo często zmieniana fryzurę. Więc chyba od razu odpadają.
Stary 2007-08-07, 11:22   #3866
wampirzyca:)
Raczkowanie

Ja mam włosy przedłuzane na mikroringi prawie ze do pasa i jestem bardo nich zadowolona ale mam jedno ale:włosy strasznie sie kułtunia i pusza tak ze własciwie ciezko mi je nosic ropuszcone-ciągle w kitce.Macie na to jakis sposob?
czesto je czesze,dbam o nie mam odzywke w sprayu do rozczesywania a jednak dalej sie kułtunia
aaa o bym zapomniala jeszcze jedno:Czy majac przedłuzone włosy moja metoda nie da rady zrobic wysokiego kucyka?jak tylko wysoko zwiaze wlosy gumka to ten kucyk opada w doł
wampirzyca:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 11:46   #3867
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Napisane przez wampirzyca:) Pokaż wiadomość
aaa o bym zapomniala jeszcze jedno:Czy majac przedłuzone włosy moja metoda nie da rady zrobic wysokiego kucyka?jak tylko wysoko zwiaze wlosy gumka to ten kucyk opada w doł
Próbowałaś związywać je za pomocą kilku gumek? Jak ma się duzo włosów (a ty pewnie tak masz, bo w końcu m. in. po to są przedłużane włosy) to trzeba je związywać warstwami, bo jedna gumka nigdy ich nie utrzyma.
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 17:15   #3868
vanessacrazy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wampirzyca:) Pokaż wiadomość
Ja mam włosy przedłuzane na mikroringi prawie ze do pasa i jestem bardo nich zadowolona ale mam jedno ale:włosy strasznie sie kułtunia i pusza tak ze własciwie ciezko mi je nosic ropuszcone-ciągle w kitce.Macie na to jakis sposob?
czesto je czesze,dbam o nie mam odzywke w sprayu do rozczesywania a jednak dalej sie kułtunia
A mozesz polecic jakas dobra odzywke w sprayu do rozczesywania?
Stary 2007-08-07, 18:54   #3869
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej
ja znowu bede doczepiac wlosy - ale tylko przod i boki bo robie sobie fryzurke ala victoria beckham (tyl krotki, przod dlugi) - tylko ze w dluzszej wersji

mam wycieniowane wlosy i mam za krotki przod zeby zrobic bez doczepiania wiec znow bede miec zgrzewiki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 21:47   #3870
wampirzyca:)
Raczkowanie

Do Vanessacrazy zalezy jaki kolor masz przedłużanych włosów bo ja kupujac kosmetyki kierowałam sie tym zeby odzywka byla silnie nawilajaca a jednocesnie do wlosów rozjaśnianych,blond.Wedłu g mnie najlepsza póki co odżywka byla odżywka Dove color care(mgiełka wygładzanie i blask)taka różowa.Do tego jest niedroga zapłaciłam w rosmanie za nia około 9 zł a sprawdziła sie lepiej niż wyszukane specyfiki znacznie droższe.
wampirzyca:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości