Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-19, 23:59   #3841
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Ah co za zwariowany dzień dzisiaj byliśmy na 3 urodzinach mojego tz siostrzenicy było nawet dosyć miło a jak wróciliśmy to była moja ciocia z kuzynka wiec sobie troszkę pogadalismy dziecko spiocha dopiero od.1.5 godziny ale u nas to norma czy istnieje jeszcze jakieś dziecko usypiane na rękach ? A nie chodzące ?

U nas z tym zasypianiem jest strasznie różnie bo raczej staram się żeby sama odleciala i z nią leżę dopóki nie usnie sama a później wkładam do łóżeczka czasem jak jest.mocno padnięta bo np miała jedna drzemke w ciągu dnia pada sama w łóżeczku po wypiciu butli a czasem trzeba jak dzisiaj ja nosić na rękach bo inaczej chyba o 24 poszła by spać....

A czy jakieś dziecko usypia jeszcze przy suszarce? Bo u nas nie ma opcji żeby suszarka nie chodziła :/ u nas pełni oba rolę zagluszacza halasow :/ serio bez niej dziecko by mi po pol godzinie spania na równe nogi stawało bo zawsze się ktoś wydrze zacznie hałasowac ze zmarłego by obudzili :/ kolejne minusy mieszkania z kimś ...

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ----------

Czaszka nie ma opcji ze uchronisz mała od wszystkich upadków to jest nie realne wiec się nie zadreczaj oby tylko z mala było wsio ok !
Stary 2014-12-20, 00:43   #3842
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

strasznie dzieki dziewczyny za pocieszenie caly czas o tym mysle

najgorsze ze wlasnie uderzyla sie w głowkę niby obserwowalismy ją caly czas(ok 2 godziny) i specjalnie pozniej polozylam ją spac zeby zobaczyc czy jej sie cos dzieje i niby nic nie bylo nawet guza nie widzialam, ale sama nie wiem co myslec. Po jakim czasie by bylo widac ze cos jest nie tak? Boje sie co bedzie jak wstanie rano

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 07:04   #3843
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
musisz się ogarnąć, kto jak nie ty?

a w ogóle to przyjachałąbyś znowu w nasze strony chociaż teraz już pewnie nie będzie tak łatwo

Czaszko
nie obwiniaj się, nie uchronisz Julci przed wszystkim, ona musi mieć trochę swobody.

a nas jutro odwiedzi Samba z rodzinką
Jednak praca 9-17 i dwojka dzieci to wyzwanie
Przed wyjazdami mnie głównie kasa powstrzymuje, z nianią budzet sie nie domykal, w pracy bez szans na podwyżkę ale na wiosne planuje byc (pewnie sama) na Śląsku

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

najgorsze ze wlasnie uderzyla sie w głowkę niby obserwowalismy ją caly czas(ok 2 godziny) i specjalnie pozniej polozylam ją spac zeby zobaczyc czy jej sie cos dzieje i niby nic nie bylo nawet guza nie widzialam, ale sama nie wiem co myslec. Po jakim czasie by bylo widac ze cos jest nie tak? Boje sie co bedzie jak wstanie rano

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
musisz się ogarnąć, kto jak nie ty?

a w ogóle to przyjachałąbyś znowu w nasze strony chociaż teraz już pewnie nie będzie tak łatwo

Czaszko
nie obwiniaj się, nie uchronisz Julci przed wszystkim, ona musi mieć trochę swobody.

a nas jutro odwiedzi Samba z rodzinką
Jednak praca 9-17 i dwojka dzieci to wyzwanie
Przed wyjazdami mnie głównie kasa powstrzymuje, z nianią budzet sie nie domykal, w pracy bez szans na podwyżkę ale na wiosne planuje byc (pewnie sama) na Śląsku

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

Do czasu, jak pisalas posta, powinnas juz widzieć, jeśli coś by bylo nie tak.

A ja spac nie moge po wyrwaniu zęba do 2 sie meczylam i od 6 juz znowu spac nie mpge z bolu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 07:14   #3844
tassia
Zakorzenienie

Czaszka spokojnie... Jakby było cos nie tak to albo dosyć szybko stracilaby przytomność (bezpośrednio po uderzeniu) albo do 24 h marudzenie i wymioty tzn ze wstrzasnienie. Ale ja zawsze w takich chwilach pocieszam się ze te nasze dzieci są elastyczne jak z gumy i naprawdę nie tak łatwo je uszkodzić. Mnie się wydaje ze te wielkie płacze to w połowie z powodu wystraszenia się albo frustracji.
Wyobraź sobie Julie, wielki market, tyle swiatelek cieszy się do ludzi i jest zainteresowana czymś co tam zobaczyła a tu nagle traci grunt pod nogami.... Nie dość ze nie doszła tam gdzie chciała to jeszcze się na pewno zdziwila ze leży na ziemi...

Dla pocieszenia ci powiem co zrobił TŻ ostatnio. Udawał ze jest małpa. Skakał z fotela na kanapę, wieszal się jedna ręką na drążku .... Maciek chichral się tak ze oddechu złapać nie mógł.
I TŻ zrobił fikolka na podłodze ... Jednego ... Drugiego... Odbił się bo chciał stanąć na rekach i wskoczył na łóżko...
Na to wszystko Maciej zapatrzony w autorytet tatusia ... Dawaj to samo... Rozpędził się, wyciągnął ręce do przodu, ja zamarlam ..... I z całej siły odbił się i chuknal głową o podłogę...
Zyje i ma się dobrze!
TŻ ma zakaz robienia z siebie pajaca!

Chłopaki śpią a ja spać nie mogę
Wczoraj zrobilam pierwszy raz w życiu chalke! TŻ mówi ze pyyycha

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 08:41   #3845
Larysa88
Zakorzenienie

Czaszka współczuję sytuacji mam nadzieje ze Julia obudziła się w dobrym humorze
Stary 2014-12-20, 10:12   #3846
LaLoca
Zakorzenienie

Angelikada moja Maja niechodząca (tzn drepta sama ale przy mojej asrkuracji. boi sie jak fiks) i usypiana na rękach w dodatku przy piersi. W żłobku zasypia sama a mi sie nie daje. Przyzwyczaiła sie i nie widze szans na zmianę.

Maja ma szkarlatynę eh juz trzeci antybiotyk odkiedy skonczyla roczek chyba wypisujemy sie ze żłobka a tam tak fajnie

Przez przypadek odkryłam nowego ząbka, czwórkę dolną. Szok, bo ma na dole tylko dwie jedynki. Się wykluł rodzynek u gory ma tylko jedynki i dwojki. Trzonowców i kłów brak.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 10:18   #3847
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

Ah co za zwariowany dzień dzisiaj byliśmy na 3 urodzinach mojego tz siostrzenicy było nawet dosyć miło a jak wróciliśmy to była moja ciocia z kuzynka wiec sobie troszkę pogadalismy dziecko spiocha dopiero od.1.5 godziny ale u nas to norma czy istnieje jeszcze jakieś dziecko usypiane na rękach ? A nie chodzące ?

U nas z tym zasypianiem jest strasznie różnie bo raczej staram się żeby sama odleciala i z nią leżę dopóki nie usnie sama a później wkładam do łóżeczka czasem jak jest.mocno padnięta bo np miała jedna drzemke w ciągu dnia pada sama w łóżeczku po wypiciu butli a czasem trzeba jak dzisiaj ja nosić na rękach bo inaczej chyba o 24 poszła by spać....

A czy jakieś dziecko usypia jeszcze przy suszarce? Bo u nas nie ma opcji żeby suszarka nie chodziła :/ u nas pełni oba rolę zagluszacza halasow :/ serio bez niej dziecko by mi po pol godzinie spania na równe nogi stawało bo zawsze się ktoś wydrze zacznie hałasowac ze zmarłego by obudzili :/ kolejne minusy mieszkania z kimś ...

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ----------

Czaszka nie ma opcji ze uchronisz mała od wszystkich upadków to jest nie realne wiec się nie zadreczaj oby tylko z mala było wsio ok !
U nas z zasypianiem różnie - najczęściej była butla w fotelu, poźniej smok, kocyk i tak sobie siedziałyśmy przytulone a ona zasypiała, ostatnio się popsuło i są dwie opcje - nosimy się, albo przytulamy się chwilę, odkładam do łóżeczka, sama kładę się na łóżku, a ona się wierci, wierci i zasypia. Suszarki w sumie nigdy nie używaliśmy.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Dla pocieszenia ci powiem co zrobił TŻ ostatnio. Udawał ze jest małpa. Skakał z fotela na kanapę, wieszal się jedna ręką na drążku .... Maciek chichral się tak ze oddechu złapać nie mógł.
I TŻ zrobił fikolka na podłodze ... Jednego ... Drugiego... Odbił się bo chciał stanąć na rekach i wskoczył na łóżko...
Na to wszystko Maciej zapatrzony w autorytet tatusia ... Dawaj to samo... Rozpędził się, wyciągnął ręce do przodu, ja zamarlam ..... I z całej siły odbił się i chuknal głową o podłogę...
Zyje i ma się dobrze!
TŻ ma zakaz robienia z siebie pajaca!

Chłopaki śpią a ja spać nie mogę
Wczoraj zrobilam pierwszy raz w życiu chalke! TŻ mówi ze pyyycha
Oj wesoło będziesz z nimi miała

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 10:50   #3848
misia332
Zakorzenienie

a ja spałam 2 h dzisiaj. Do północy ja rzygałam jak kot, a od 1. Kornel, nie spał do 5 rano, napił się i spał do 7, o 7 wstał i wyrzygał znów wszystko. Teraz zjadł kaszkę na wodzie i zasnął biedulek.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 11:13   #3849
your Angel
czyli Endżi

Czaszka, bardzo współczuję nerwowej akcji.
Też uważam, że jakby miały się pojawić jakieś niepokojące objawy, to już by się pojawiły. Upadki wszelkiej maści są wpisane w dzieciństwo, nic nie poradzimy, musiałybyśmy X lat wyłącznie nosić dzieci na rękach

Matall, jesteś mega zaradna, super. Współczuję nocnych "rozrywek" z zębem. Oby po tym wyrwaniu dał już spokój...

Misia, biedaki jesteście dzisiaj Chwała, że niebawem z rzyganiem koniec

Tassia, tak poczytałam o szaleństwach Twoich chłopaków i pomyślałam, że zapytam czy większość dzieci "ma" to co Julo
On jest niesamowicie ekstremalny. Kocha podrzuty na metr w górę, przekręcanie po kilka razy, jak jest podtrzymywany, to sam rzuca się głową w dół Jak pytałam paru koleżanek, to mówiły, że ich dzieci tak nie mają, ale to akurat dziewczynki więc spokojniejsze
Wasze maluchy to też takie dzikusy?

Dysponuje może któraś mama jakimś fajnym przepisem na coś smacznego, świątecznego, którego zrobienie nie zajmie paru godzin? W tym roku pierwszy raz robię barszcz na zakwasie i chciałabym się odważyć przygotować coś jeszcze Ale niekoniecznie pierniki, przy których zawsze spędzam ze 4 godziny. Z pierogami też jest maraton.
Stary 2014-12-20, 11:15   #3850
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Czaszka, bardzo współczuję nerwowej akcji.
Też uważam, że jakby miały się pojawić jakieś niepokojące objawy, to już by się pojawiły. Upadki wszelkiej maści są wpisane w dzieciństwo, nic nie poradzimy, musiałybyśmy X lat wyłącznie nosić dzieci na rękach

Matall, jesteś mega zaradna, super. Współczuję nocnych "rozrywek" z zębem. Oby po tym wyrwaniu dał już spokój...

Misia, biedaki jesteście dzisiaj Chwała, że niebawem z rzyganiem koniec

Tassia, tak poczytałam o szaleństwach Twoich chłopaków i pomyślałam, że zapytam czy większość dzieci "ma" to co Julo
On jest niesamowicie ekstremalny. Kocha podrzuty na metr w górę, przekręcanie po kilka razy, jak jest podtrzymywany, to sam rzuca się głową w dół Jak pytałam paru koleżanek, to mówiły, że ich dzieci tak nie mają, ale to akurat dziewczynki więc spokojniejsze
Wasze maluchy to też takie dzikusy?

Dysponuje może któraś mama jakimś fajnym przepisem na coś smacznego, świątecznego, którego zrobienie nie zajmie paru godzin? W tym roku pierwszy raz robię barszcz na zakwasie i chciałabym się odważyć przygotować coś jeszcze Ale niekoniecznie pierniki, przy których zawsze spędzam ze 4 godziny. Z pierogami też jest maraton.
Bartuś to tez szogun ze czasem się boje ze na zawał zejde przez niego

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 11:19   #3851
passion80
Zakorzenienie

Angel, Maja tez tak lubi
oczywiście takie zabawy z ojcem, np dziecko nietoperz
Stary 2014-12-20, 13:34   #3852
tassia
Zakorzenienie

Mackowi wyszły pierwsze piątki

[/RIGHT]
Stary 2014-12-20, 14:29   #3853
your Angel
czyli Endżi

To się jeszcze "poskarżę", że poza wariactwami Julo kocha też wszystko sprawdzać, dowiadywać się jak działa, włazić gdzie tylko się da. Muszę kupić blokady na okna, bo 2 tygodnie temu z kanapy wdrapał się na parapet, stanął sobie na nim, przekręcił klamkę i tak sobie stał w otwartym oknie
Jezu, co za ciekawski brój!
Stary 2014-12-20, 16:43   #3854
MsLullaby
Zakorzenienie

Przy ząbkowaniu mogą być zielone kupki ze sluzem?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-12-20, 17:38   #3855
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Przy ząbkowaniu mogą być zielone kupki ze sluzem?
Moga byc. Kwasne tez moga byc.

Tassia, niezle. Gratulacje. Zaraz zakonczycie zabkowanie, a my dopiero polowe ledwo przekroczylismy.
Zazdroszcze po cichu,bo u nas to zabkowanie to makabra.
Stary 2014-12-20, 19:20   #3856
jo_asiek
Zadomowienie

angelikada u nas suszarka przez długi czas była w użyciu. Teraz już nie używamy, a odkąd poszedł do Klubu Malucha hałasy zdecydowanie mniej mu przeszkadzają Zasypia najczęściej w łóżeczku, ale ktoś musi siedzieć w pokoju.

czaszka mam nadzieję, że Julka ma się dobrze i nic złego się nie działo po upadku

LaLoca zdrówka dla Majeczki

Endżi Julek szalony z tym parapetem, ale moje dziecko chyba też zaczyna ten etap. Dziś podstawił sobie jeździk pod okno, przewrócił skrzynię z zabawkami, wszedł na jeździk, potem wyżej na skrzynię i dawaj wspinaczka na parapet A jaki był niezadowolony jak go wzięłam na dół.

misia oj biedni Wy dzisiaj Mam nadzieję, że czujecie się już lepiej
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 21:43   #3857
Larysa88
Zakorzenienie

Misia jak tylko się da to kladz się szybciutko dzisiaj spać

Tassia 5tki wow
Stary 2014-12-20, 22:25   #3858
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Misia jak tylko się da to kladz się szybciutko dzisiaj spać

Tassia 5tki wow
No właśnie nie umiem ocenić czy to piątki czy szóstki....
Ale są wieeeelkie te żeby w stosunku do tamtych poprzednich

[/RIGHT]
Stary 2014-12-20, 22:27   #3859
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie umiem ocenić czy to piątki czy szóstki....
Ale są wieeeelkie te żeby w stosunku do tamtych poprzednich
6-ki napewno nie Blanka ma ponad 4 lata i 6tek nie ma

tz dzis wyjechal do domu.... oczywiscie ledwo co wyjechali i w autokar tz przywalil drugi autokar. jak nie urok to sraka. na szczescie nic nikomu sie nie stalo, ale autokary zdechly i dopiero po 2 h udalo sie uruchomic ten ktorym tz jechal... ale na prom pewnie nie zdarza.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-12-20 o 22:28
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 22:28   #3860
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
6-ki napewno nie Blanka ma ponad 4 lata i 6tek nie ma
Ja juz sama nie wiem co w jakiej kolejności wychodzi
Skoro czwórki były przed trójkami
Poza tym ma przerwę na mój mały palec miedzy czwórka a tym czymś co mu wyrosło chyba ze to się potem wyrowna

[/RIGHT]
Stary 2014-12-20, 22:38   #3861
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz sama nie wiem co w jakiej kolejności wychodzi
Skoro czwórki były przed trójkami
Poza tym ma przerwę na mój mały palec miedzy czwórka a tym czymś co mu wyrosło chyba ze to się potem wyrowna
bo czworki wychodza przed 3
Blanka od dawien dawna ma zgrubienie tam gdzie 6 i ni widu ni slychu
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-12-21, 00:11   #3862
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Lo chyba wszyscy zajęci przygotowaniami świątecznymi bo malo nadrabiania.
Tasia Maciek rekordzista tez mi sie wydaje ze 6można wykluczyć
Bajka dobrze ze nic sie nie stało. A jak sie spóźnia to ile maja czekania?

My dojechaliśmy do mojej rodzinki. Leo przespal całe 3hpodróży. Tu jest w 7niebie bo ma nowe cele wspinaczkowe juz wlazł na regał
W końcu otworzyli obwodnicę poznania od wczoraj działa i nawet nie wiecie jak mi to ułatwi życie!!! Miala byc gotowa na euro 2012 ale byl "lekki"poślizg.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 08:18   #3863
gorgulek
Zakorzenienie

Co macie dla facetów na gwiazdkę?

Mój kupił sobie wszystko to co planowalam i zupełnie nie mam pomysłu
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 08:24   #3864
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Co macie dla facetów na gwiazdkę?

Mój kupił sobie wszystko to co planowalam i zupełnie nie mam pomysłu
zegarek, flexa i kubek termiczny

poziomka nie mam pojęcia ile będą czekać jak nie zdarza.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-12-21 o 08:25
Stary 2014-12-21, 08:28   #3865
gorgulek
Zakorzenienie

Bajka, dzięki. Zegarków nie lubi. Wyjazdow nie ma wiec kubek srednio a flex drogi
Stary 2014-12-21, 08:33   #3866
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka, dzięki. Zegarków nie lubi. Wyjazdow nie ma wiec kubek srednio a flex drogi
Hmmm książka, płyta z ulubioną muzyką, latarka? może coś związanego z zainteresowaniami?
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-12-21, 08:42   #3867
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja tżtowi kupiłam sweter z hm i czapkę z adidasa ale obu rzeczy potrzebował i prędzej czy później by kupił :P i zrobię mu paczkę ze słodyczami

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-12-21, 08:51   #3868
gorgulek
Zakorzenienie

No to tak. Lubi gry wiec komputer - kupił nowa myszkę, nowa podkładkę chlodzaca i nowe słuchawki z mikrofonem wiec odpada. Ale może macie jakis inny pomyl?
Cos do roweru? No i jeszcze narty lubi. Ale rzeczy typu kask, gogle ma. Rekawicek bez mierzenia nie wiem czy kupiec chyba ze lukne w rozmiar. Torba na narty by się przydała bo w moja się pakuje ale czy ja tu u nas znajdę?
No i gra od jakiegos czasu w badmintona ale nie wiem czy cos mu potrzebne.
Jeszcze tenis ale rakietę i piłeczki ma. No nie mam pomysłu.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Albo cos do morsowania? Ale co? Majty ma, buty wodne tez.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Kupiec mu dobra whisky
A jak się wkurze to rękawiczki skórzane albo portfel
Stary 2014-12-21, 08:56   #3869
tassia
Zakorzenienie

Gorgulek mój dostanie plecak.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Dziewczyny my do końca roku nie skonczymy tego wątku aaaaaa ja go juz nie chce!!! Ja juz chce nowy

[/RIGHT]
Stary 2014-12-21, 09:03   #3870
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
No to tak. Lubi gry wiec komputer - kupił nowa myszkę, nowa podkładkę chlodzaca i nowe słuchawki z mikrofonem wiec odpada. Ale może macie jakis inny pomyl?
Cos do roweru? No i jeszcze narty lubi. Ale rzeczy typu kask, gogle ma. Rekawicek bez mierzenia nie wiem czy kupiec chyba ze lukne w rozmiar. Torba na narty by się przydała bo w moja się pakuje ale czy ja tu u nas znajdę?
No i gra od jakiegos czasu w badmintona ale nie wiem czy cos mu potrzebne.
Jeszcze tenis ale rakietę i piłeczki ma. No nie mam pomysłu.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Albo cos do morsowania? Ale co? Majty ma, buty wodne tez.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Kupiec mu dobra whisky
A jak się wkurze to rękawiczki skórzane albo portfel
wow dużo ma zajęć, mi by nie starczyło doby na wszystkie hobby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości