|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
404 Not Found
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Jak duże miasto?
|
|
|
|
|
#4682 |
|
damn good coffee
|
Nie wyobrażam sobie dziecka siedzącego na nocniku w samochodzie, w trakcie jazdy, chyba średnio rozsądny pomysł.
|
|
|
|
#4683 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Inna metoda wepchania się w kolejkę to nie uspokoić płaczącego dziecka, jak zacznie już tak bardzo bardzo wyć to ludzie sam zaoferują, byle już poszło. Ostatnio taki cyrk musiałam znosić, a dzieciak wcale nie płakał przez gorączkę tylko mu nie pozwolili usiąść i trzymali sztywno, krępując ruchy. Po godzinie stania wył jak syrena strażacka. I do nikogo nie trafia, że ja też jestem tylko po receptę, że ja też się urwałam z pracy, że mi też sie spieszy Nie, oni są bardziej po receptę. Tylko dżungla się zaczyna jak próbują ustalić, kto jest bardziej z dzieckiem.
|
|
|
|
|
#4685 | |
|
Konto usunięte
|
Małe.
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Ciekawe co by było jakby dziecko sikało i trzeba było nagle zahamować Cały samochód zafajdany.
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam taką sytuację w Piotrze i Pawle.
Stoję w kolejce do wędlin z przyjaciółką. Przede mną matka z chłopcem około 3 letnim i chyba ojciec dziecka. Dziecko kręci się, ciąga matkę, ojca za rękę. Coś tam do nich mówi, rodzice debatują nad wyborem salami. W pewnym momencie chłopiec nieco podniesionym głosem "siku, już nie mogę ". I w tym momencie matka w panice wyciąga z torebki butelkę po soczku cappy i chłopiec z ulgą oddaje mocz przy wszystkich, w otoczeniu kabanosów i szynek z kotła. Gdy wraz z koleżanką wyraziłam dezaprobatę (między sobą), zostałyśmy zjechane przez starszą Panią stojącą za nami, że będziemy miały swoje dzieci itd itp
|
|
|
|
#4687 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4688 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4689 | |||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
Obrydliwe, ohydne i bezdennie głupie. Cytat:
Bez względu na wszystko to sikanie do butelki na środku sklepu jest ohydne.
|
|
|
#4690 |
|
Konto usunięte
|
Zaraz sie pojawia glosy ze lepiej do nocnika i wyrzucic czy na srodku sklepu, bo co, w majtki mialo robic?
|
|
|
|
#4691 |
|
Konto usunięte
|
Jasne, bo to oczywiste ze nie lepiej nie dawac dziecku zbyt duzo do picia albo wziac je do toalety za nim 'juz nie moge'. Ale swoja droga dzieciaki tez bywaja wredne, znajoma pracuje w przedszkolu i mowi, ze jej tam na zlosc robia sikajac w majtki.
|
|
|
|
#4692 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystko, co opisujecie, to okropne, obrzydliwe sytuacje. Ta z przytrzymywaniem dziecka, żeby płakało, to jakieś znęcanie. Ale... nadal utrzymuję teorię, że głupi człowiek pozostanie głupim człowiekiem, niezależnie od tego, czy trafi mu się dzieciak, pies czy emerytura. Za lat 40 ta sama mamuśka będzie wredną emerytką "ja tylko po receptę". Z takich to się śmieją nawet sami starsi ludzie. Ostatnio mój sąsiad (mocno wiekowy) skrytykował takie babcie, które się pchają w kolejkach, bo one się spieszą, a potem przed sklepem rozmawiają 15 minut z koleżanką. |
|
|
|
|
#4693 |
|
Konto usunięte
|
Ano, raczej nikt nie traci IQ po urodzeniu dziecka
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus jeszcze: zaraz zleca sie mamuski i mnie zjedza albo: jeden dwa trzy nalot mamusiek ![]() Jak dzieci w piaskownicy
|
|
#4695 |
|
jestę wieszczę
|
z jednej strony aż ciężko mi uwierzyć w niektóre historie, a z drugiej widziałam już takie dziwno-głupie zachowania ludzi w każdym wieku, że już mnie chyba nic nie zdziwi
![]() kiedyś widziałam, jak babka na plaży wykopała płytki dołek i kazała dzieciom tam sikać. Toaleta była przy wyjściu.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo rozni moga byc tez opowiadajacy, czy wymyslajacy historyjki. Ale fakt, nawet obserwujac tylko wizaz czlowiek dochodzi do wniosku, ze nic juz go nie zdziwi Samo to, ze np ludziom sie chce trollowac, to jest nie do pojecia
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny wątek, subskrybuje
![]() Napisze od siebie, że nic tak mnie nie irytuje jak "szczęśliwa rodzinka" na zakupach w markecie. Mama tata i jedno lub czasem co gorsza więcej dzieci, które biegają, płaczą i krzyczą. Po prostu nie rozumiem tego, już nieraz zdarzyło mi się prawie wózkiem w takie małe biegające dziecko wjechać. Bo wózek jest duży i jak jest zapakowany to nie widze tak małych ludzi. Jeśli ktos ma problem z zachowaniem dziecka/dzeci w markecie to naprawdę nie rozumiem po co je ze sobą zabiera i "umila" pięknie czas innym ludziom na zakupach. Czy jeden rodzic nie może zostać w domu z dziećmi a drugi zrobić zakupy? Nigdy tego nie zozumiem. |
|
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Że nie każdy ma z kim dzieci zostawić, bla, bla, umie upilnować, bla, bla, czy wychować ![]() Też mnie to denerwuje kiedy nie można spokojnie w sklepie zrobić zakupów bo co krok słuchać jakiś wrzask. Nawet wózkiem normalnie przejechać nie idzie, bo całą alejkę tarasuje mamusia z wózkiem+obok tatuś z wózkiem na zakupy+dwoje dzieci biegających wkoło tego pochodu. Raz TŻ wkurzyła się do tego stopnia że wyszła, wróciła z drugim wózkiem i tak sobie paradowaliśmy dumnie obok siebie Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-12-21 o 13:09 |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówię tutaj o wyjściu do normalnego sklepiku po jakies małe zakupy, bo wiadomo czegoś braknie czy chleb trzeba świeży kupić to się pakuje dzieciaka i się idzie. Mówię natomiast o marketach, dużych zakupach - nie dość, że "umila" się zakupy innym swoim rodzinnym wyjściem to według mnie jest to niebezpieczne. Wózki są naprawdę duże i kiedy są zawalone zakupami nie widać biegających dzieci. |
|
|
|
|
#4701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest przykład ozm? że dzieci się zabiera na zakupy? skoro dajesz tak rewelacyjne porady (zaznaczone na czarno) to ja Ci też dam. Rób zakupy przez internet w zaciszu swojego domu
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Konto usunięte
|
LOL Wy serio macie jakiś problem
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Wszystko wokół przeszkadza. Jak ja idę do sklepu to wiem, że czeka mnie milion nieprzyjemnych sytuacji, biegające dzieci, babcie tarasujące wózkami alejki i na dodatek przygłuche i takie tam. Ale ja idę do sklepu po to, by coś kupić, jak ma ochotę poparadować 3 godziny z wózkiem, to idę do parku
|
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49426339]LOL Wy serio macie jakiś problem
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Niektórzy traktują chyba wyjście do marketu jak rozrywkę na miarę teatru Wszystko wokół przeszkadza. Jak ja idę do sklepu to wiem, że czeka mnie milion nieprzyjemnych sytuacji, biegające dzieci, babcie tarasujące wózkami alejki i na dodatek przygłuche i takie tam. Ale ja idę do sklepu po to, by coś kupić, jak ma ochotę poparadować 3 godziny z wózkiem, to idę do parku [/QUOTE]Widziałem że się zaraz zacznie Szkoda tylko że nie wszyscy rodzice lubią spacery z wózkiem po parku, wciąż sporo zażywa tej przyjemności w markecie
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzi mi o wszystkie dzieci, jesli dziecko umie się zachować, jest grzeczne to niech sobie siedzi w tym wózku w markecie i już. Chodzi mi o dzieci biegające, krzyczące - tak jak napisałam chociażby ze względu na ich bezpieczeństwo rodzice powinni je zostawiać w domu. Amen.
|
|
|
|
#4705 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zrobic zdjrcia ryczacym w galerii dzieciakom bo ich rodzice ciagaja po sklepach?;
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#4707 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dopóki mnie żadne dziecko nie opluje, nie zarzyga ani nie rzuci mi w głowę butelką - niech sobie biegają, nie mój cyrk, nie moje małpy. A pod wózek raczej mi nie wpadnie, bo w marketach nie ma 1m2 wolnej przestrzeni, żeby tak szybko z tym iść. Jak wpadnie, to się z pewnością przyjdę podzielić tą nowiną A o przyjemnym paradowaniu z wózkiem w sklepie to bynajmniej żaden rodzic tu nie napisał
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do teatru nie, do restauracji nie, kawiarni nawet do marketu teraz? to gdzie Ty wychodziłeś jako dzieciak? tylko do zoo? 1,2,3 hejt |
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Ja naprawdę nie rozumiem oburzenia. Jeśli dziecko jest wychowane to można go zabrać wszędzie bo się umie zachować. Wiadomo, że dziecko to dziecko i czasem coś zacznie odwalać - ale jak jest wychowane to po rozmowie z rodzicem się uciszy. I wtedy nie ma problemu. Wiadomo, że dziecko to tylko dziecko i nie będzie siedzieć jcały czas cicho jak mysz.
Natomiast jeśli jest niewychowane i wydziera się pół godziny, a rodzice nie umieją nad nim zapanować to przepraszam bardzo pozostaje dom lub wspomiane wcześniej zoo. Dzieci się wychowuje, a nie tylko posiada. |
|
|
|
#4710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tyle, że dużo zależy od tego, w jakim dziecko jest wieku. Sama mam w domu 1,5-roczniaka, bardzo grzecznego zresztą (na zewnątrz, bo w domu to tornado), nigdy żadnej sceny mi nie zrobił, czasami się niecierpliwi przy kasie, ale zawsze coś dostaje do rączki, żeby siedział spokojnie. Na razie Ale bywają takie dzieci (w jego wieku), które umieją roznieść wszystko w ciągu kilku sekund. A takiemu nawet 2-latkowi jeszcze nie wytłumaczysz Co innego, jeśli mówimy o 6,7-letnich dzieciach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

Jak duże miasto? 
Nie, oni są bardziej po receptę. Tylko dżungla się zaczyna jak próbują ustalić, kto jest bardziej z dzieckiem.