|
|
#361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Cytat:
Kurcze byłby kłopot, bo wolę sama z Tż w spokoju wszystko ogarnąć. Nie wiem, może po narodzinach zmienię zdanie, ale w tym momencie wolałabym nie mieć za wielu gości, nawet jeśli twierdzą że chcą pomóc Cytat:
Ja też mam szpital w swoim mieście praktycznie pod nosem, szpital w którym pracuje moja prowadząca trochę dalej ale wciąż blisko, a do porodu będę się tłukla do Rzeszowa prawie 70km, właśnie po to żeby rodzić w normalnych warunkach
|
||
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
Emdzik bardzo ładna pierwsza strona!
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
emdzik pięknie przerobilas watek
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Emdzik, pieknie to zrobilas..
![]() A mi rennie juz nie pomaga na zgage.. ratunkuuuuuuuuuu...
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
Jak ujęła znajoma położna - szybkie porody to tylko w filmach
Biorąc pod uwagę, że to pierwszy poród, żadna z kobiet w rodzinie nie urodziła (wypytałam dwa pokolenia wstecz ) wcześniej niż po kilkunastu godzinach jakoś niezbyt się tego obawiam. Poza tym mam ten komfort, że ma mi kto zbadać rozwarcie, jeśli rzeczywiście poród byłby zaawansowany to wiadomo że zostaję i walczę na miejscu |
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Emdzik
piękna puerwsza strona good job ![]() Biala ufff, to w sumie dobrze, że T wyjeżdża bo w innym przypadku musiałabyś
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pamiętajcie, że żadna w tym wątku nie rodzi!!!
![]() To tylko świąteczny wątek ![]() Biala no jak ma kto Cię obserwować to dobrze. Bo tak bałabym się jechać gdzieś dalej. Bo to że pierwszy poród czy coś to bym nie zwracała uwagi - bo naprawdę tego nie przewidzisz. Każda kobieta jest inna, tak każdy poród inny. Niektóre rodzą błyskawicznie. Meire biedna
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
Emdzik
Biała, odważna jesteś, podziwiam ![]() Meire, jak mi rennie już nie pomagało, to zaczęłam brać gaviscon, jak już on nie pomagał to ranigast max, bierzesz 1 tabletkę i spokój na 24 godziny. |
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Jem wlasnie serek homogenizowany.. bo mleka nie lubie pic..
Alunia, dziekuje za rady.. bede musiala zmienic tabsy.. bo az mnie w mostku boli... I maruda jestem straszna ostatnio... sama ze soba nie wytrzymuje..
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Meire spokojnie.. w naszych tygodniach to marudzenie już jest normalnością
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, masz przecudną rodzinkę
Dziewczynki Meire, Mala, Lui, trzymajcie się Madzia, super pierwsza strona ![]() Biała, ja też się zastanawiam nad szpitalem, który jest ode mnie 80 km, Olsztyn. Same pozytywy...na poziomie ajjj A w moim mieście jest tylko jeden szpital, który nie przekonuje mnie on do siebie Jutro mam wizytę, porozmawiam z ginem, co on o tym sądzi. On jest własnie z Olsztyna powinien mi doradzić albo odradzić. Ale własnie tak jak piszesz...jak zacznie się akcja porodowa, będę rodzić u siebie. A jak donoszę ciążę do mojego terminu, może zdecyduje się na ten drugi szpital. Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-12-21 o 20:13 |
|
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi na zgagę pomogło picie zimnego mleka
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam kebaba, teraz mi niedobrze
![]() Olcia na którą jutro masz wizytę ?
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
na TVN style ogladam właśnie eksremalne porody... Na razie poród w domu.tytul straszy choć nie wiem czemu.
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Probowalas syrop Gaviscon? Z tego co googlalam to w Polsce jest dostepny. Ja jestem uzalezniona, w pracy butelka, w sypialni no i w kuchni tez Ale dzieki temu w ogole nie cierpie z zgaga dopada mnie pare razy dziennie.
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, planuję jutro iść tak po 15 godzinie, tak około 17, bo mój gin przyjmuje od 14
Jutro razem wizytujemy Przed Świętami musi wszystko być dobrze
|
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
Wrocilam ze sklepu, ale nic nie kupilam na przyjaciolki... niezdecydowanie chyba mi sie jeszcze w ciazy poglebilo
![]() Zmeczona jestem mega, tez bym chciala koniec stycznia rodzic ![]() Potem bylismy w Kosciele i na cappucino w Starbucksie. Madzia śliczna pierwsza strona meire ale bym zjadla serek homogenizowany, ale nie moge cos znalezc w zadnym polskim sklepie. biala17a no niby rzeczywiscie tu wszystko ladnie wyglada w szpitalu, mam nadzieje, ze sie nie zawiode podczas porodu. |
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martula to teraz odpoczynek
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
No teraz leze na kanapie i nawet nie chce mi sie isc herbaty zrobic, a maz w pracy ;/
a ja jutro ide na to echo serca, trzymajcie kciuki, zeby bylo wszystko dobrze. |
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Pocytowalam was, nie zapisalam , przy wysylaniu mnie wywalilo
ale dolaczam to marudzących, jęczących i obolałych ale ja rodzę w lutym ;p;p juz mi sie nie spieszy Mielismy wariacki dzień, leżę i dogorywam, niedawno wrocilismy. Do południa porządki ,wiadomo, że mniej robiłam niż mój mąż Ale i tak nogi w d u p e wchodza.Potem na obiad do teściów, było bardzo miło. Dostalam fajne ozdóbki na komode do sypialni, cykne wam potem fotke. Bo T miala te imieniny :P Dostala w prezencie ,ale to totalnie nie jej styl - i zamknela w piwnicy w pudle ![]() Nooo a potem od słowa do slowa jakos poszlo, ze ubieramy razem choinke, juz o dtylu lat jak jestem z moim M. to z nią robię Wielka, 2 metrowa choinka i każda ozdoba pojedyncza <3 uwielbiam T. sukcesywnie z Almi Decor kupuje te ozdoby,wiec sa jak dziela sztuki kocham jej choinke i wielka przyjemnosc mi sprawia ubieranie jej i tak, popijajac kompocik, ubieralysmy ja chyba 2,5 godziny by wszystko bylo rowno i pieknie :P No i dostalismy prezent swiateczny- czesc kasy na wozek ![]() Dolozymy trochę i będzie ![]() teraz tylko z tym fotelikiem zagwozdka, zeby pasy nie były za krótkie, bo chce wozio kliknac przez internet ale maz obiecal jutro zmierzyc dlugosc pasow ![]() jutro tez jedziemy po nasz choinke i wieczorem bede stroic domek, fajnie gdybym miala do tego grzanca, ale zapuszcze koledy, bede pila kompocik i bedzie bomba kompocik wisniowy odkrylam w Lidlu w sloiku,dolewa sie wody i jest miod malinadla takiego lenia jak ja- idealnie wsciekla jestem,ze cytowanie was mi ucieklo,bo nie chce mi sie juz od nowa pisac ,wybaczcie
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
kochane czy wiecie moze czy w biedronce jest mak lub masa makowa
![]() bo T. teraz wymyslila, ze mamy cos z makiem przywiesc! a bylismy w czw na zakupach, pytalismy czy cos potrzeba, to nie nie wszystko bedzie gotowe. I zrobilismy zakupy co by juz teraz nie latac po sklepach, a ta z makiem wyskakuje... no i biedronke mam blisko, a jak bede musiala leciec do tesco to ![]() jestem tak zla, ze mam ochote ugotowac makaron, dodac do tego gotowa mase z puszki i tyle! w koncu kluski z makiem to potrawa wigilijna nie?
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, dużo czasu spędziłas z tesciowka
ale chociaż miło było i dostałaś fajne rzeczy Odpoczywaj teraz. Należy Ci się
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane wszystkie jutrzejsze wizyty będą udane
Nawet nie wiecie jak ja się też boję czy moja Młoda znowu nie okaże się za mała czy dość urosła i w ogóle... ale będzie dobrze... musi być!
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Lui , mi się wydaje, że jest masa makowa.... Tam gdzie bakalie, mąka... Tak mi się wydaje :p
|
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga to chwal się prezentami od T czekamy
a zdjęcie choinki masz?
|
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Melduję się po weekendzie! W piątek trafiłam na IP bo bolał mnie brzucho. Zadzwoniłam do mojego gina, a on powiedział ze da znać w szpitalu ze jedziemy, bo nie ma gi w mieście. Jak dojechaliśmy to dosłownie na nas czekali: pani w rejestracji, położna z Ktg i lekarz, zeby zbadać. Okazuje sie, ze mały T. dokazuje mocno, a ze jest duuuuży, prawie 3tyg większy niż z terminu OM wynika, to macica ma prawo mnie boleć. Jak wracaliśmy do domu, to chciałam napisać mojemu doktorowi SMS, ze wszystko ok, a w tym samym momencie on zadzwonił i mowi: "Rozmawiałem juz z kolega i mówił, ze wszystko ok. Ale czy TY czujesz, ze wszystko jest ok?" Szok, mowię Wam.
i stwierdziliśmy z moim J. Ze czujemy sie zaopiekowani. ![]() Przeceny sie zaczęły, kupiłam juz co nie co. Jutro zamawiam kombinezon. ![]() Hej hej w kolejnej, świątecznej części! Kciuki za jutrzejsze wizyty! Edytowane przez tuliluli Czas edycji: 2014-12-21 o 21:42 |
|
|
|
#389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na pierogi kupowałam wczoraj w Auchan. No a z tym makaronem to genialne Ja chyba bym tak zrobiła i tylko patrzyła na jej minę |
|
|
|
|
#390 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja dzisiaj to chyba sie jakos inaczej ulozyla, bo co mnie kopnie, to az podskakuje. Cytat:
![]() teraz odpoczywaj. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

ależ się wściekłam
Kurcze byłby kłopot, bo wolę sama z Tż w spokoju wszystko ogarnąć. Nie wiem, może po narodzinach zmienię zdanie, ale w tym momencie wolałabym nie mieć za wielu gości, nawet jeśli twierdzą że chcą pomóc

Biorąc pod uwagę, że to pierwszy poród, żadna z kobiet w rodzinie nie urodziła (wypytałam dwa pokolenia wstecz
good job 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

czy dość urosła i w ogóle... ale będzie dobrze... musi być!