|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Ja do miasta najblizszego z mozliwa otwartą apteką o tej godzinie, wgl w niedziele mam 30ponad km od siebie....jutro mam na rano do pracy, więc po robocie jade do tej apteki... i niedlugo musze isc lulu bo na 3 wstaje :/
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Chyba że są w wieku maksia i nie są mobilne i gadatliwe. Głowa mnie aż dzisiaj rozbolała. Musieliśmy się redbulem poratować z tż. Nie mogłabym być przedszkolanką. Ja to zawsze antydzieciowa byłam. Hehe.---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Agatko http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/30152346/ |
|
|
|
|
#2283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zrobisz rano test?
|
|
#2284 | |
|
Wtajemniczenie
|
No to piękna!!!
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49419100]A ja kupiłam nam dzisiaj żywą choinkę i właśnie ją ubrałam ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Śliczna! Kciuki dla testujących! Ja dziś miałam dzień leniwca. Pooglądałm troche tv (dawno już mi się to nie udało), była siostra z mężem- kroiliśmy papryczki Habanero to takej mikstury dla mamy na raka. Niby działa cuda. Wczoraj za to posprzątała całą chatkę, mama u mnie trochę posiedziała. Przygotowania do świąt u nas ok. Dom posprzątany, choinka ubrana, okna i dwór też, zakupy zrobione, prezenty popakowane. We wtorek mam wolne to będę wszystko gotować.
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Flower Kciuki za test
Byliście już z Morfikiem na SI?Jola Fajnie by było jakby się córeczka zdecydowała na wyjście jutro to wtedy byłaby jej pierwsza Wigilia Agatko Dopomina się butelki, bo poznał jej smak, ciężko ją odstawić wiem. Kluczowe też jest wsparcie.Powodzenia w karmieniu Rena Jak się czujesz? Minęły mdłości? Wczoraj odgruzowałam pokój, a dziś jest totalny burdel
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
ja siedziałam wczoraj i porządkowałam książki i zabawki J., segregowałam a dziś pudła z książkami wyglądają jak po przejściu tornada, ale fakt, czytane wiele razy i J. sam je sprzątał
![]() odłożyłam też trochę zabawek dla siostrzenicy a dziś doszła kolejna do oddania - stolik edukacyjny. byliśmy z tż w kuchni, J. poleciał do pokoju, szukamy go a on stoi na stoliku i próbuje przedostać się przez pudło z zabawkami bo za nim na szafce choinka stoi, i jest szał na światełka ![]() i tak wszędzie jeździmy teraz ze świecącym bałwankiem, J. nawet z nim zasypia, to jeszcze lampki mi zerwie z choinki jak się przedrze przez pudła |
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Waderko Jak Ania?
|
|
|
|
#2290 |
|
Konto usunięte
|
Zapomniałam się pochwalić, że Artek wczoraj skończył 1,5 roku
![]() waży niecałą dyszkę, mierzy ok. 82-83 cm (ciuszki 86 lub większe), biega, gada na całego (ostatnie ulubione słowo to: orka , z rozkładanki o dużych zwierzętach), powtarza wszystkie nasze miny i gesty, każe się całować po nogach i rękach (to go rozpuściłam ), tj. wyciąga nogę, cmoka, całuję szanownego pana, a ten wyciąga drugą i mówi: ta i tak w kółko , wszystko go zachwyca, na wszystko mówi: ijeeeeeeee, marszczy nosek jak mu mówię, że ma coś w pieluszce, nie chce jeść kaszek, ale uwielbia kulki Nesquick, ze snem ostatnio lepiej, nawet mimo katarku (tfuuu odpukać ). Jest jak rybki w akwarium - mogłabym siedzieć i patrzeć na niego godzinami. Uwielbiam go.
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk - jak to nie ma wody w ross? U mnie bez problemu, choc my nie kupujemy. Ale.. mialam cie pytac. Wy macie zalecenia tej konkretnej wody? Nie moze byc jakas mineralna niskozmineralizowana? Pytam bo pamietam ze nad morzem za pierwszym razem mielismy robic J. mm na mineralnej bo inna woda, on z bolami brzucha i na mm ha i kupowalismy jakas w baniakach 5/6 litrowych, pare zl kosztowala, nie wiem czy nie primavera, nie pamietam juz.
|
|
|
|
#2292 |
|
Konto usunięte
|
A można robić mm na zwykłej z kranu? Ja tak robię..
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
witaM[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49433031]Zapomniałam się pochwalić, że Artek wczoraj skończył 1,5 roku
![]() waży niecałą dyszkę, mierzy ok. 82-83 cm (ciuszki 86 lub większe), biega, gada na całego (ostatnie ulubione słowo to: orka , z rozkładanki o dużych zwierzętach), powtarza wszystkie nasze miny i gesty, każe się całować po nogach i rękach (to go rozpuściłam ), tj. wyciąga nogę, cmoka, całuję szanownego pana, a ten wyciąga drugą i mówi: ta i tak w kółko , wszystko go zachwyca, na wszystko mówi: ijeeeeeeee, marszczy nosek jak mu mówię, że ma coś w pieluszce, nie chce jeść kaszek, ale uwielbia kulki Nesquick, ze snem ostatnio lepiej, nawet mimo katarku (tfuuu odpukać ). Jest jak rybki w akwarium - mogłabym siedzieć i patrzeć na niego godzinami. Uwielbiam go.[/QUOTE]uwielbiam jak o nim piszesz Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49423178]
Ale wiem, że właśnie z reguły faceci są chętni do podania mm nawet, gdy kobieta chce walczyć o laktację i się nim nie przejmuję.[/QUOTE] do czasu aż zauważą, że dziecko w "oczach" na (.) rośnie ![]() flower- czekam na testa ![]() cieszę się, że dla wielu z Was będą to naprawdę wyjątkowe święta (z maluchami na rękach lub w brzuszku) Perse- miło czytać o Twojej "Rybce" ![]() krzątam się a nigdzie mnie nie widać... dzisiaj podejmę ryzyko pieczenia- pojadę z blatami do ciasta, jutro masy tu gdzie mieszkam mam poważną konkurencję ![]() szczerze to siostry Tz-eta są bezkonkurencyjne więc na samą myśl się boję niewypału ![]() choinkę mamy już ubraną ![]() w Szczepana goście u nas i drżę na myśl o tej pierwszej Wigilii...ale cieszę się ogromnie mam nadzieję, ze Tz-et dotrze chociaż na chwilę na kolację Kasia woła "Basia" ![]() jak się nie może na mnie "dowołać" bo robię coś w kuchni czy przy Tosi jestem i nie biegnę na pierwsze czy drugie "Mamo" to woła "Basia" ![]() śpimy bez smoka, zasypianie trwa dłużej ale nie szuka go i nie dopytuje co do kryminalnych opowieści - kiedyś u znajomych w bloku samotna babcia zmarła- nie zdążyła dokręcić kranu w wannie - interweniował sąsiad z dołu, któremu sufit zaczął przemakać... dziewczyny które karmią.karmiły (.) jak podajecie wit d w kroplach? miałam zawsze twisty, pediatra przepisała devicap - dzisiaj zmarnowałam 8 porcji bo ciągle na łyżeczkę wpadały mi 2 krople mogę to podać z odrobiną wody? próbowałam odciągnąć trochę mleka na łyżeczkę ale to zbyt skomplikowane było (uspokajania Tosi, Trzymanie Kasi żeby Tosi krzywdy nie zrobiła, łyżeczka z kroplą wit D w ręce i jeżćze odciąganie a czy podajecie cebion/juvit multi? - mam zalecone od 2 miesięcy po 3 krople i podaję bezpośrednio do buzi- tak radziła pediatra ale w ulotce jest napisane aby podać z czymś.... pani- czyli Ola będzie miała rozszerzaną dietę "intuicyjnie"? ![]() jojla- myślę, że po kolacji wigilijnej będzie Twój czas ![]() mała chce abyś spokojnie mogła pyszności ciężkostrawnych zjeść jeszcze ![]() hope- ??? gdzieś Ty?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-12-22 o 05:26 |
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
małe zeberki pozdrawiają
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-01-05 o 21:29 |
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Perse mogłabym czytać jak piszesz o Artku i czytać
Wszystkiego najlepszego dla półtoraroczniaka Cytat:
niestety kolacja wigilijna w tym roku nie dla mnie bo wszystko wskazuje na to, że święta spędzę w szpitalu. Już mi wszystko jedno, byle tulić Małą do siebie... Nie widzę Zeberek na telefonie
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczne sa
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(choć D kupiłam w końcu w atomizerze) Zeberki cudne ![]() tak, będę rozszerzać "intuicyjnie". choć moja intuicyjna restrykcyjna w produkcie a nie restrykcyjna w ilości ![]() jeszcze chwileczka, jeszcze momencik ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49433338]A można robić mm na zwykłej z kranu? Ja tak robię..[/QUOTE]tyż tak robię. na przegotowanej. no, ale nie wiem jak bym dla maluszka robiła
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla trzymaj się kochana
![]() Pani a ile tej witaminy D podajesz? My jeszcze w łóżku leżymy. Olek kima przy (.) Ostatnio chodzi spać o 22 :/ a i nocki takie sobie
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
miaLam w pracy wypadek.
Wysłane z mojego GT-S5830i ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- przy wymianie detalu spadła mi na reke bardzo ciezka pokrywa pojemnika.Byłam z kierownikiem na pogotowiu zakładowym gdzie skierowali mnie do szpitala na prześwietlenie.Właśnie. czekam na IP Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Flower trzymam kciuki za test
![]() IZA kurcze nie ciekawie. Oby nie było złamania
|
#2302 |
|
Konto usunięte
|
iza boli?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- zaraz jadę do szpitala na kwalifikację do cc trochę się stresuje Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za ciebie ![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk dzięki za linka
ja mam coś takiego ![]() https://www.google.pl/search?q=drusz...D1%3B600%3B413 Fiol no może i racja ale on jakoś specjalnie się nie domaga tylko mi Go szkoda jak on mi sie od cycka wyrywa bo mega głodny jest a na cycku wisi np 2h i nadal jest głodny a ciągnie i połyka bo widzę... ![]() Perse ja filtruję wodę w bricie i gotuję taką i mleko robię... Flower trzymam Michasia ja często takie @ miałam...a potem mnie zalewało jak z kranu...no ale ![]() Jojla lepiej w szpitalu i pod kontrolą niż masz się stresować Kochana trzymamy ![]() Zeberka ja też mam tą samą witaminę D i podawałam na początku łyżeczką a teraz wkrapiam do mleka ale można z wodą też podawać! Twoje Zeberki są śliczne Dwakolory przykro mi z powodu mamy ale wierzę że da radę i wszystko będzie dobrze!! Dużo sił dla Was Kochani! Iza no to nieciekawie oby nic sie nie stało, niefajnie tak przed samymi świętami ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Mlebidakin nie bój się Kochana a jak Twoje cukry??
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Monika kupuje ją bo nie trzeba jej przegotowywać
Nie ma w trzech moich rosmanach od tygodnia. Tak kupuje żywca, ale gotuje go. Perse, Pani. Jak widzę jakie tłuste "oka" pływają w herbacie, to sorry ale nie miałabym sumienia podać tego dziecku. Tym bardziej że w domu miałam filtr osmotyczny i nigdy nie musiałam takiej wody wrocławskiej pić. Jojla kiedy będziesz mieć wywoływany? Perse sto lat dla Artura! Super te Twoje opisy |
|
|
|
#2306 |
|
Konto usunięte
|
agatko odkąd mam insulinę to cukry dobre są
wg lekarza mam tyle co kot napłakał a jednak działa:p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Testowanie przekładam na jutro bo kolejka była w aptece i rano nie zdążyłam kupić..
Fiol na diagnozie SI byliśmy, myślałam że pisałam..generalnie źle nie jest, nie mamy terapii, babeczka dała nam tylko ćwiczenia do domu żeby 3 razy dziennie stosować, ale no ciężko jest zwłaszcza jak się pracuje systematycznie je wykonywać a dwa to i fizycznie wysiadam bo ćwiczeń dużo fizycznych np. podnoszenie przed lustrem w górę i w dół kilkanaście razy ponad 14 kg chłopczyka to ciężka sprawa.. Głównym problemem u nas jest brak wyćwiczonych mięśni głębokich brzucha, które jak się okazuje wpływają pośrednio na rozwój mowy i na odczuwanie potrzeby sikania bo to wszystko jest jakoś powiązane.. Iza mam nadzieję, że to nic poważnego i obejdzie się bez gipsu... Perse super się Artuś rozwija i szybko zaczął Ci gadać Zeberka świetne te Twoje córeczki Jojla dla Ciebie te Święta i tak będą cudowne, czy w domu czy w szpitalu |
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49433338]A można robić mm na zwykłej z kranu? Ja tak robię..[/QUOTE]
Ja tez. Nad morzem tylko mielismy na mineralnej robic, jak 5 mcy mial. W domu i potem na wyjazdach juz normalnie. |
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebidakin czemu się stresujesz?
Zebra a czemu juvit zalecił dr? Tak profilaktycznie? Iza bidulko rzytul: Akurat przed świętami ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Myślicie że mogę żywca nie gotować, tylko prosto z butelki...? Szwagierce do roku kazali gotować. Mi to samo dr mówiła. Monika mi primavera nie podpasowała. A kupuje żywca zgrzewkami dla nas więc jest odrazu dla M. |
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka - czytalas ulotke devikapu? Jak sie przechyla butelke pod katem ok 45 stopni to czesto poleci 1 kropla. Moze na poczatku wiecej leci ale mi sie bardzo rzadko zdarzalo ze za duzo polecialo i wylewalam, za to tz zanim nie powiedzialam pod jakim katem bo nie czytal ulotki mial spore problemy i lecialo mu duzo. Z witamin od czasu do czasu J. mial cebion multi, teraz cos innego mu kupilam i zaczelam dawac przy katarze.
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Kucyk - zywiec nie za bardzo zmineralizowany? Ja bym chyba przy takich kosztach wolala przegotowac mineralna niz kupowac ta z ross, drogie to przy wiekszych ilosciach. Agatka - chyba tak dziala karmienie mieszane ze male dziecko bardzo szybko przyzwyczaja sie do wygody jaka jest butla. J. jak zaczal regularnie dostawac butle, zawsze po cycu to ode mnie ciagnal jak duzo lecialo, tulil sie i zaczynal wsciekac bo nie chcialo sie/nie mogl/nie potrafil mocniej ciagnac a znal latwiejsze karmienie. Perse - ale fajnie sie czyta co piszesz o Artku. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

mam nadzieję, że wypoczęłaś!
Chyba że są w wieku maksia i nie są mobilne i gadatliwe. Głowa mnie aż dzisiaj rozbolała. Musieliśmy się redbulem poratować z tż. Nie mogłabym być przedszkolanką. Ja to zawsze antydzieciowa byłam. Hehe.

[/QUOTE]
Byliście już z Morfikiem na SI?

bo wszystko wskazuje na to, że święta spędzę w szpitalu.

rzytul: Akurat przed świętami