|
|
#451 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
bu kciuki za mała i żeby antybiotyk pomogł
o 11 powinnam już być po wyznaczeniu terminu. trochę się stresuje Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Obudził mnie kot-elektryk amator, a teraz oczywiście jak zapaliłam światło to położył się zmęczony na podłodze i śpi ![]() Ja dzisiaj będę robiła pierogi-pierwszy raz w życiu ![]() I 3 bita na święta- więcej słodkiego nie robię, bo na wigilię i tak jedziemy do teściowej, pewnie potem na obiad jeszcze, więc nie ma po co Madzia hahah jaka fajna pierwsza strona Że też Ci się chciało Aga fajne pierdółki dostałaś od teściowej, też podobają mi się takie rzeczy, ale nie lubię tego mieć, bo za szybko się kurzy ![]() Tuli brawa dla Twojego lekarza, naprawdę, tylko pozazdrościć ![]() I nie pamiętam co komu jeszcze.... Na pewno Olcia Madzia kciuki za dzisiejsze wizyty, wszystko będzie dobrze, maluchy na pewno przybierają w normie Martula dla Ciebie również kciuki, serducho jest jak dzwon, zobaczysz
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamiast iść spać to poszłam zjeść
No ale przecież Młodej głodzić nie będę ![]() I podczytałam jak tam styczniówki rodzą ![]() I stwierdziłam, że nie wiem czy opłaca mi się iść już spać Mlebi to za Ciebie też będzie dobrze, chociaż będziesz wiedziała ile jeszcze musisz czekać
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi oho, to się dzisiaj dowiesz kiedy jest Twoja godzina zero
![]() Żarty się skończyły
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś w 35 tygodniu ciąży
(34 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 8 Trymestr: 3 Wiek płodu: 32 tydzień Data porodu: 2 lutego 2015 (pozostało 42 dni)
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Ciebie też żarty się skończyły
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie coraz bardziej to przerażające
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj jak obejrzałam to:
http://www.planujemydziecko.pl/index...rod-naturalny2 Zaczęłam od nowa panikować, a jak Tż wrócił z pracy kazałam mu obejrzec W trakcie miał łzy w oczach i przepraszał Zrobił się zielony i dobrze mu tak Niech wie
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
Dobry na dzień!
Bardzo Was przepraszam, że się nie poodnoszę. Niby tylko jeden dzień do nadrobienia, ale tyle wątków poruszyłyście, że mam mętlik w głowie. Nawet Stefan został wymieniony! Chyba muszę ściągnąć apkę wizażową na telefon i będę na bieżąco. Wczoraj padłam po południu, ale obudziłam przed północą wyspana. Tż siedział przy komputerze, a ja przez jakieś dwie godziny z pełnym zaangażowaniem, ołówkiem i gumką rozwiązywałam sudoku. Czy to nie jest jakiś przewrotny objaw kalafiora ciążowego? A mogłam włączyć laptopa i ponarzekać z Wami... Jeszcze odnośnie wózka mi się przypomniało. Tzn. fotelika - generalnie sprzedawca mówił, że te 0-13 kg pasują do większości samochodów. Zmierzyliśmy w sobotę chyba z sześć modeli i tylko z tym Recaro był ewidentny problem, bo jest bardziej rozbudowany. A i jeszcze Maxicosi coś się chwiał za bardzo na kanapie, ale może to moje subiektywne odczucie było. Aha no i trzeba jeszcze sprawdzić jak się ma sprawa z adapterami na wózek, jeśli chcecie wozić fotelik też na stelażu. Concordy mają przejście tylko na swoje wózki, ale nam akurat to nie będzie potrzebne, więc nie stanowi problemu. Któraś wspomniała, że na Jedo trzeba czekać trzy tygodnie, ale to chyba zależy od tego gdzie się kupuje i który konkretnie kolor. Ten szary, który wybraliśmy był dostępny od ręki. A z kupnem wózka, to była nawet zabawna historia, bo jeszcze jak byłam w pierwszym trymestrze to zarówno rodzice męża jak i moja mama orzekli, że kupią wózek. Jako, że jednak teściowie byli pierwsi (chyba nawet tylko o kilka godzin ), to moja mama została sponsorem fotelika. Cieszę się bardzo, że tak się złożyło, bo faktycznie jedno zmartwienie mniej. No i jakoś relacje z teściami mi się ociepliły.Przytulam was mocno (zwłaszcza mamusie z dzieciakami w szpitalu i na antybiotyku)! |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
hej!
Emdzik, Olcia, Martula kciuki za Was i Maleństwa ![]() zbiore sie zaraz do biedry, mam jeszcze sklep taki osiedlowy i fresh market wiec licze ze kupie, bo tak leje ze to masakra, na pewno do Tesco nie pojde. Ja wstawałam 3 razy siku w nocy, bolą mnie biodra i ogólnie jest do dupy wstawie pranie, posprztątam trochę, do T. na szczescie dopiero jutro po południu jedziemy
|
|
|
|
#463 |
|
Konto usunięte
|
odowska to mnie uspokoiłaś z tym wózkiem
przepraszam że się nie odnoszę ale jestem jakąś podenerwowana tym szpitalem i nie mogę się skupić Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
Mlebidakin Będzie dobrze! Przy całej niepewności jaką są ciąża i poród dowiesz się czegoś pewnego. To dobry dzień!
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
Melbi za Ciebie też trzymam kciuki, daj znać kochana
![]() ja wczoraj opowiadałam TZ jaka mądra jestem po weekendzie i 14 odc. porodów ale też widziałam, że coraz bardziej zielony się robi
|
|
|
|
#466 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na nas jeszcze nie pora!! Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, współczuję nocnego nie spania. .. u mnie tylko siku co chwilę. .. Kciuki za dzisiejsze wizyty! :cmok;: A ja od ponad godziny na chirurgii szczekowej z siostrą. Mała umówioną wizytę od ponad 2 miesięcy a chyba zrobią jej tylko rentgen zębów, a na zabieg usunięcia ósemki każą przyjść w marcu ![]() Masakra ile czekania... ![]() I jaka organizacja:wszystkim każą przyjść na 7:30 a najlepiej wcześniej, otwierają się wrota rejestracji i kto pierwszy ten lepszy, lekarze od 8 przyjmują w kolejności trudnej do rozgryzienia - rejestrowala się jako 5-6 a weszła pierwsza
|
|||
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi nie denerwuj się, pomyśl sobie, że będziesz znała już pewną datę Waszego spotkania
Robię sobie jedynki z serem, jak zjem biorę się za robotę
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba trochę mniej
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka ja Ci powiem, że mój Tż pomimo tego, że przeraża go to jak to wygląda od strony technicznej, również nie może się doczekać
![]() Chętnie bym się z nim zamieniła
|
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#471 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Ja juz po śniadaniu, zaraz ide sie ogarniac i na 9:30 na to echo. Ale mi się nie chce, bo niewyspana jestem ![]() Zasnełam po 3 a po 6 się obudziłam.... a wczoraj spalam ponad 11 godzin, nie wiem o co kaman... Madzia za kolejny tydzien. Szalejesz no kciuki za wizyteOlcia i mlebidakin również trzymam kciuki, bedzie dobrze ![]() buu ciesze sie, ze nocka nie najgorzej minęła. To sto lat dla jutrzejszej? solenizantki. |
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest taaaakie niesprawiedliwe
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
Co się stało?
|
|
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to juz chwilka ![]() Cytat:
a pewnie wiedziala kobieta co robi ale co mnie przeraza-wlasnie to rodzenie na lezaco :/ ja przy pierwszym porodzie poszlam na lozko dopiero jak trzeba bylo przec,a i tak je tak ustawili ze bylo prawie pod katem moze60stopni,czyli ze tylek w dol,nogi na boki i podparcie pod plecy dziewczyny bedzie dobrze mala wstala i mi oznajmila-mamo czuje sie super dobrze bo wczoraj mowila ze nie za dobrze i ze ja wszystko boli tak ze dziewczyny kamien z serca,zdrowa nie jest ale kurujemy sie w domumartula dziekujemy
|
||
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Buu007 kamien z serca z twoja coreczka!
Laski ale tu urzadzacie nocne maratony.... Pewnie zaraz popadacie na poranna drzemke jak dzidziusie A ja musze wstawac, Anie do p-kola i sama na ostatnie zakupy prezentowe wyruszyc... Milego dnia |
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
A tak tylko napisałam, apropo porodu
![]() Buu to dobrze, że z małą już lepiej Zia miłego dnia
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka moze w wigilie,zalezy jak mala-musi jej sie zdecydowanie polepszyc,no chyba ze jutro tez nie bedzie goraczkowac zobaczymy,na razie jestesmy u siebie
![]() dziewczyny a moze ma ktoras jakis sprawdzony przepis na krem do tortow?mysle czym by tu przelozyc tort malej no i nie wiem Zia dziekuje za pamiec
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Buu masz rację, nie ma co szarżować, zapalenie płuc to nie przelewki
A z kremem do tortu nie pomogę, jestem noga z gotowania i pieczenia
|
|
#479 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, ja jak zwykle ostatnio tylko tak połowicznie Was podczytałam, bo już nie ogarniam tych wszystkich zajęć...jakoś strasznie powoli i to wszystko idzie...miałam ogarnąć wczoraj 2 lodówki (moja i z wynajmu
), wyszła jedna, więc dziś dodatkowe zajęcie:/ Mały poszedł do przedszkola, choć w połowie drogi zastanawiałam się czy nie zawrócić do domu (wiatr powyginał mu wszystkie druty w parasolu ), ale nieślismy trochę pierniczków dla jego przyjaciela, który siedzi teraz chory w domu i nie zapowiada się, że szybko wróci (jego mama pracuje w przedszkolu to je zabierze), a poza tym ja mam tyle roboty, że choć trochę spokoju potrzebuję zamiast ciągłego "mama"...albo "mama choć tylko na "sekundkę"" ...więc jakoś doszliśmy...teraz zjadłam śniadanko, napiszę co mam napisać i zmykam do roboty...choć już dziś miałam ochotę przespać ten tydzień...po wczorajszym dniu dziś ledwie się podniosłam, a jak pomyślałam o dzisiejszym, jutro jakaś 5h podróż...i coś tam pomóc mamie, w środę szykowanie Wigilii...chyba im padnę przy stole Jak ogarnę pokój to pokaże Wam nasze "pierniczenie" na razie pierniki leżą rozłożone na całej kanapie (z której na szczęście prawie nie korzystamy )Buu - mam nadzieję, że Mała szybko dojdzie do siebie - najważniejsze, że już jest zdiagnozowana i bierze leki MaladT i Ewcia - zdrowiejcie i Wy szybciutko, mam nadzieję, że Wam się polepszy do Świąt i tak widziałam, że wczoraj był temat lewatywy...Powiem Wam szczerze, że ja to się w sumie cieszyłam, że mi ją zrobili...faktycznie tak jak pisała chyba Paulina trochę słabo mi było momentami, ale sam zabieg w porządku, a później przynajmniej jedna myśl z głowy- jakoś tak, choć wiem, że to dla nich nic dziwnego, ale sama z siebie kiepsko bym się czuła gdybym (za przeproszeniem) zesr...się podczas porodu...A w domu wolałabym tego faktycznie nie robić... Coś jeszcze miałam komuś napisać...ale jak zwykle kalafior...:/ Olcia ja też już tęsknie patrzę na ubrania sprzed ciąży...Wyglądam jak Obelix już w lustro patrzeć nie mogę - tak mi ostatnio brzuch wywaliło, że masakra Przeklęte, a koleżankę to bym kopnęła w nie powiem co... choć przynajmniej więcej ciasta dla Was Ja wczoraj wyjęłam z zamrażalnika rogaliki i oczywiście już je podjadam, choć mam je zawieźć na Święta do domu![]()
|
|
|
|
#480 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() My dopiero z mężem wstaliśmy ![]() U mnie jedna pobudka o 3 na siku i kimono ![]() Dziś mąż ma dzień sprzątania ![]() Lecę na śniadanie Kciuki za wizyty ![]() Miłego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

będzie dobrze, chociaż będziesz wiedziała ile jeszcze musisz czekać 

), to moja mama została sponsorem fotelika. Cieszę się bardzo, że tak się złożyło, bo faktycznie jedno zmartwienie mniej. No i jakoś relacje z teściami mi się ociepliły.