The Tall Ships 2007 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-03, 16:22   #1
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

The Tall Ships 2007

Czy ktoras z Wizazanek wybiera sie na zlot zaglowcow do Szczecina??
Ja mieszkam niedaleko, dlatego jutro rano trzeba bedzie wyjechac jezeli chce sie wieszosc zaglowcow zobaczyc. (niestety tylko w jeden dzien) niektorzy z mojego miasta wyjezdzaja nawet dzisiaj

A tutaj pytanie do osob mieszkajacych w Szczecinie.Jak jest z ruchem? sa korki? czy samochody moga wjechac na teren miasta? moze sa jakies objazdy. a co z parkingami??
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 17:16   #2
Bridget
Zakorzenienie

Dot.: The Tall Ships 2007

Cytat:
Napisane przez Oleczka Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Wizazanek wybiera sie na zlot zaglowcow do Szczecina??
Ja mieszkam niedaleko, dlatego jutro rano trzeba bedzie wyjechac jezeli chce sie wieszosc zaglowcow zobaczyc. (niestety tylko w jeden dzien) niektorzy z mojego miasta wyjezdzaja nawet dzisiaj

A tutaj pytanie do osob mieszkajacych w Szczecinie.Jak jest z ruchem? sa korki? czy samochody moga wjechac na teren miasta? moze sa jakies objazdy. a co z parkingami??
Moi znajomi jadą (zazdraszczam ) Kursują tam ponoć jakieś specjalne autobusy, więc samochód mają zostawić gdzieś w Dąbiu. Ponoć ruch zablokowany, ale nie wiem czy w całym Szczecinie.

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 17:49   #3
gosia51
Raczkowanie

Pracuje w szczecinie, wiec jestem tam prawie codziennie. Powiem tak:
- korki sa (jak zawsze, zachcialo im sie remontowac droge na Walach);
- miasta nie zablokuja, przeciez trzeba jakos zyc;
- nie wiem czy sa specjalne autobusy, ale jak sie ktos ulokuje na lewobrzezu w centrum to ma tylko kilka krokow na Waly;
Ja tez sie wybieram,nawet dzisiaj, juz sa dwa zaglowce
gosia51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-05, 14:57   #4
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Bylam, wrocilam

Fantastyczne przezycie. Wprawdzie jeden dzien to za malo aby wszystko na spokojnie zobaczyc. czekalam 40minut w kolejce aby wejsc na Dar Mlodziezy a chwile pozniej juz zamkneli statek dla zwiedzajacych Najbardziej podobal mi sie wlasnie DM, zaglowiec z Meksyku na ktorym leciala ich muzyka oraz prom The World
Wczoraj byly wielkie tlumy a to co sie dzisiaj tam bedzie dzialo to horror jeszcze na dodatek ten koncert eski
Gdy poszlismy cos zjesc,zamowilam kieelbase z ziemniakami. Rozsmieszyla mnie kielbasa ktora miala ze 25cm dlugosci
Ogolem duzo budek z roznymi rzeczami.Jakies korale, krowki zelki, balony, pocztwoki i takie tam. Byla nawet budka "oscypki"
Duzo rozrywki tez. Wesole miasteczko z naprawde niezlymi karuzelami mozna nawet skoczyc na bungee
Ruch ogolem nie jest zbytnio zablokowany.Spokojnie mozna wjechac
Jedyne co mnie zdenerwowalo to pewni ludzie, ktorzy na tak ogromna impreze przychodza z psami przeciez zwierze tylko sie meczy w tym tlumie.Widzialam jedna taka pania. Szla z malutkim yorkiem na smyczy.Zamiast takiego 1kg zwierzaka wziac na rece to ona narazala go na niebezpieczenstwo ze ktos na niego nadepnie.A wtedy co?! do kogo by miala pretensje? Nie rozumiem tego.
Stary 2007-08-06, 07:37   #5
gosia51
Raczkowanie

Masz calkowita racje jezeli chodzi o te zwierzeta.
Mnie tez to dziwi,ze ludzie biora ze soba takie naprawde malenkie dzieci w wozkach. Przeciez tam jest taki tlok.
Jak ktos sie jeszcze wybiera, a nie lubi takich tlumow, to niech idzie tak o 9.00 rano. Wtedy spokojnie mozna sabie poogladac zaglowce, wejsc na nie, porobic zdjecia. W poludnie to raczej odpada, no chyba ze ktos lubi czuc sie jak sardynka i plynac razem z tlumem
Stary 2007-08-06, 07:42   #6
gosia51
Raczkowanie

Acha, zapomnialam... :
Jak dla mnie milo,ze taka impreza jest w szczecinie.
Bo tak naprawde szczecin nie ma zadnej wizytowki.
A gdyby takie zaglowce czesciej u nas bywaly to wtedy przyciagalo by turystow. Dla mnie tez moglo by zostac te wielkie kolo, podoba mi sie wieczorem, jak jest tak pieknie oswitlone.
Szkoda, ze jutro juz nas opuszczaja.
Stary 2007-08-06, 10:40   #7
Ally83
Zakorzenienie

Dziewczyny, a czy można tam kupić jakieś repliki żaglowców? W ogóle jakie można tam dostać pamiątki ściśle żeglarskie, a nie jakieś balony czy korale ??
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 11:10   #8
Muffi
Wtajemniczenie

Byłam i wczoraj i przedwczoraj I ide dzisiaj Pamiatki są jakies male podwietlane stateczki , duze statki No roznie.. trzeba pocodzic , żeby zobaczyc . Mi to sie najbardziej podobal statek Dar Młodziezy i.. Hotelowy The World. Cuudo. Przypomina Titanica , bialyy duzyy z balkonami, bo to apartamentowiec chyba ;] I za dobę , żeby tam pomieszkac placi się ok. 7000zł Hity Eski widziaalam Doda, Mel C , ... Ale musze powiedziec , że bardzo dobrze wszystko zorganizowane
Stary 2007-08-06, 11:43   #9
WszystkoJedno
Rozeznanie

Byłam. NIgdy nie widzialm takiego skupiska ludzi.
Dar Młodzieży zdecydowanie najlepszy
Kupilam sobie sliczne serduszko na łańczuszku.

Świat się nam przygląda i nie życzy źle.
A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś.
Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam,
gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam.

http://verifash.blogspot.com
WszystkoJedno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 12:01   #10
Muffi
Wtajemniczenie

A ja sobie kupilam breloczek takie serduszko z motylkiem w srodku
Stary 2007-08-06, 16:07   #11
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Cytat:
Napisane przez Muffi Pokaż wiadomość
Byłam i wczoraj i przedwczoraj I ide dzisiaj Pamiatki są jakies male podwietlane stateczki , duze statki No roznie.. trzeba pocodzic , żeby zobaczyc . Mi to sie najbardziej podobal statek Dar Młodziezy i.. Hotelowy The World. Cuudo. Przypomina Titanica , bialyy duzyy z balkonami, bo to apartamentowiec chyba ;] I za dobę , żeby tam pomieszkac placi się ok. 7000zł Hity Eski widziaalam Doda, Mel C , ... Ale musze powiedziec , że bardzo dobrze wszystko zorganizowane
Dlatego to sa uroki duzego miasta
Mi to samo dlatego chcialam sobie porownac parametry Titanica i The World.Tylko szkoda ze The World nie jest udostepniony dla zwiedzajacych.No ale jabym tam mieszkala to chyba bym nie chciala zeby taie tlumy krecily sie po statku A tak wogole to z jakiego panstwa jest ten The World?
Mi tez podobal sie ten Mesykanski statek, fajnie tajm muzyka grala i ogolem tai wesoly byl
no i oczywiscie zapomnialam napisac o marynarzach z roznych krajow.Mega przesympatyczni chetnie pozowali do zdjec usciskiwali dlonie, usmiechali sie, rozmawiali.Naprawde bardzo mili ludzie
Ja widzialam w tv i tez odnosze wrazenie ze im to wyszlo

Cytat:
Napisane przez gosia51 Pokaż wiadomość
Masz calkowita racje jezeli chodzi o te zwierzeta.
Mnie tez to dziwi,ze ludzie biora ze soba takie naprawde malenkie dzieci w wozkach. Przeciez tam jest taki tlok.
Jak ktos sie jeszcze wybiera, a nie lubi takich tlumow, to niech idzie tak o 9.00 rano. Wtedy spokojnie mozna sabie poogladac zaglowce, wejsc na nie, porobic zdjecia. W poludnie to raczej odpada, no chyba ze ktos lubi czuc sie jak sardynka i plynac razem z tlumem
Doładnie.Widziałam też kilka osób które w wózkach albo na rękach nosiły dosłownie kilu miesięczne maleństwa.
Kolezanka mi mowila ze byla wczoraj kolo 10 to i ta nie mozna bylo przejsc Moze dlatego ze to niedziela? ale tez nie wszystkie zaglowce sa otwarte od rana.Dar mlodziezy bodajze od 12 do 15.

Ogolem bylam pierwszy raz na taiej imprezie i jestem na plus. Mogliby organizowac taie cos tak chociaz co dwa lata
Stary 2007-08-06, 16:59   #12
kleo14
Zakorzenienie

Byłam na tym zlocie parę lat temu. Świetne przeżycie Żałuję, że mam tak daleko do Szczecina bo z chęcią zobaczyłabym statki i w tym roku
w każdy czas - duch czekający w prochu.
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 19:00   #13
latysia
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego to sa uroki duzego miasta
Mi to samo dlatego chcialam sobie porownac parametry Titanica i The World.Tylko szkoda ze The World nie jest udostepniony dla zwiedzajacych.No ale jabym tam mieszkala to chyba bym nie chciala zeby taie tlumy krecily sie po statku A tak wogole to z jakiego panstwa jest ten The World?
Mi tez podobal sie ten Mesykanski statek, fajnie tajm muzyka grala i ogolem tai wesoly byl
no i oczywiscie zapomnialam napisac o marynarzach z roznych krajow.Mega przesympatyczni chetnie pozowali do zdjec usciskiwali dlonie, usmiechali sie, rozmawiali.Naprawde bardzo mili ludzie
Ja widzialam w tv i tez odnosze wrazenie ze im to wyszlo

Doładnie.Widziałam też kilka osób które w wózkach albo na rękach nosiły dosłownie kilu miesięczne maleństwa.
Kolezanka mi mowila ze byla wczoraj kolo 10 to i ta nie mozna bylo przejsc Moze dlatego ze to niedziela? ale tez nie wszystkie zaglowce sa otwarte od rana.Dar mlodziezy bodajze od 12 do 15.

Ogolem bylam pierwszy raz na taiej imprezie i jestem na plus. Mogliby organizowac taie cos tak chociaz co dwa lata

meksykanie byli najlepsi
koleżanka była o 10 czy 22?? po od 20 do 24 ludzie byli dosłownie wszędzie
przyznam, że jestem pod wrażeniem imprezy, bo czegoś takiego w szczecinie jeszcze nie widziałam. mam nadzieje, że będą podobne rzeczy częściej organizować

latysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 19:58   #14
Ally83
Zakorzenienie

Dziewczyny, a robiłyście zdjęcia żaglowców ? Wiem, że na stronie o zlocie są zdjęcia, ale wolałabym zbliżenia statków ...
Stary 2007-08-06, 20:21   #15
Jula
Zakorzenienie

Bardzo chciałam jechać ale nie dostałam wolnego. Mój TŻ za to był ale szybko się zmył wystraszony tłumem

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-07, 00:09   #16
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Cytat:
Napisane przez latysia Pokaż wiadomość
meksykanie byli najlepsi
koleżanka była o 10 czy 22?? po od 20 do 24 ludzie byli dosłownie wszędzie
przyznam, że jestem pod wrażeniem imprezy, bo czegoś takiego w szczecinie jeszcze nie widziałam. mam nadzieje, że będą podobne rzeczy częściej organizować
tak.w szczegolnosci jeden byl boski,patrzal sie, tata mu pomachal ze chce mu zrobic fotke, a ten zapozowal, wzial ta noge do gory podniosl, a ja mu pokazalam kciuk do gory ze jest super, a on tez wzial ten kciuk do gory do zdjecia troche przypominal mi takiego aktora tory gral razem z Eddym Murphym w filmie Ksiaze w Nowym Joru tego jego asystenta
10 rano
Ja to samo.Choc od 8 rano do polnocy bylam na nogach i myslalam ze padne to nie zaluje ze pojechalam

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a robiłyście zdjęcia żaglowców ? Wiem, że na stronie o zlocie są zdjęcia, ale wolałabym zbliżenia statków ...
Ta ja robilam.Chyba nacykalismy z 500zdjec Jutro postaram sie wrzucic je do siebie na fotologa to podam Wam link to sobie obejrzycie.
Stary 2007-08-07, 15:00   #17
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:

Ta ja robilam.Chyba nacykalismy z 500zdjec Jutro postaram sie wrzucic je do siebie na fotologa to podam Wam link to sobie obejrzycie.
O, byłoby super !!!
Stary 2007-08-07, 15:45   #18
_Kasia23_
Wtajemniczenie

W Szczecinie nie byłam, ale za to w Świnoujściu zobaczę Dzisiaj większość przypływa do mojego miasta a po południu będzie piękny widok żaglowców pod pełnymi żaglami Super
Ponieważ moje miejsce pracy to budynek przy samej wodzie, a dokładniej kanale , którym żaglowce wpływają to mam cudny widok od rańca
Ale nie ukrywam, ze marzę by stąd wyjść i pognać czym prędzej na drugą stronę i na plaże przy wiatraku gdzie widok napewno bedzie powalający.
Fotki oczywiście popstrykam
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-07, 15:59   #19
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Ally83 do wieczora postaram sie wrzucic
_Kasia23_ tam to musi byc piekny widok iedy beda wychodzic w morze
Stary 2007-08-07, 19:31   #20
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

uffff...

wrzucilam zdjecia zapraszam do ogladania --> www.oleczka5.fotolog.pl
Stary 2007-08-07, 19:42   #21
Bridget
Zakorzenienie

Cytat:
uffff...

Ola, dzięki świetne zdjęcia

Na następną taką imprezę na pewno pojadę

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-07, 20:03   #22
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Cytat:
Napisane przez Bridget Pokaż wiadomość
Ola, dzięki świetne zdjęcia

Na następną taką imprezę na pewno pojadę
Ciesze sie ze Ci sie zdjecia podobaja

Jedz, bo naprawde warto
Stary 2007-08-07, 20:52   #23
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kasia23_ Pokaż wiadomość
W Szczecinie nie byłam, ale za to w Świnoujściu zobaczę Dzisiaj większość przypływa do mojego miasta a po południu będzie piękny widok żaglowców pod pełnymi żaglami Super
Ponieważ moje miejsce pracy to budynek przy samej wodzie, a dokładniej kanale , którym żaglowce wpływają to mam cudny widok od rańca
Ale nie ukrywam, ze marzę by stąd wyjść i pognać czym prędzej na drugą stronę i na plaże przy wiatraku gdzie widok napewno bedzie powalający.
Fotki oczywiście popstrykam
Tak nieśmiało zapytam, czy popstrykałaś jakieś ?
Cytat:
uffff...

Dzięki! Aż żal dupę ściska, że się tam nie było
Stary 2007-08-08, 14:49   #24
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Tak nieśmiało zapytam, czy popstrykałaś jakieś ?

Dzięki! Aż żal dupę ściska, że się tam nie było
Nastepnym razem przyjezdzaj
Stary 2007-08-08, 16:22   #25
aqqA
Rozeznanie

Fajnie było
Sama byłam na zlocie codziennie. Dobra organizacja, jedzenie, pamiatki, wesole miasteczko dla dzieci (i nie tylko bo sama jezdziłam samochodzikami). Odstraszyły mnie te kolejki do zwiedzania zaglowców, ale widok imponujący.

P.s. tylko ludzi w szczecinie to ja chyba nigdy nie widziałam, w szczegolnosci na pokazie sztucznych ogni
aqqA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości