![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
HOPE, dobrze, ze D. wreszcie zdianozowana, beda wiedzieli co i jak leczyc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NAWIJKO, bom zapomniała, ale sie wylaszczylas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
A i dziękuję za komentarze odnośnie włosów - jesteście łaskawe
![]() ![]() ![]() Sylwietta nie wyobrażam sobie Ciebie z nim, dlatego chętnie Cię przygarne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpadnij do nas! Yae dotrzyma kroku Bartusiowi, mieszkania bardziej nie zdemoluja a krzywdy nie ma gdzie sobie zrobic. U nas swieta ogranicza sie do ciacha i prezentow jutro, bo reszta dni sa normalnie pracujace. Nowy Rok zwykle spedza sie jak nasze BN, ale tz ma dyzur za dyzurem i wesolo bedzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() serio tak na sucho do swiąt sie podchodzi? zdziwiłas mnie...... Alesmy kasy w tym miesiącu przehulali.... na koncie mamy 127 zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- odmeldowuje sie na dzis, pracowity czas przede mną ![]() ![]() dobrze, ze okien nie myłam, bo tak leje, ze bym sobie w brodę pluła za zmarnowany czas ![]() miłego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | ||
Zakorzenienie
|
hej!
Juleczku kochany! Wszystkiego co najlepsze, samych radosnych chwil, usmiechu na twojej cudnej twarzyczce no i przede wszystkim zdrowka! Cytat:
powodzenia na Wigilii ![]() kciuki za tz i za siostre! Brawa dla D.!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Lenova - sciskam! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
Little prxepis ma moje wypieki.... Zaaawsze wychodzi i jest mega
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest chrzescijanski kraj. Pary w Wigilie maja cos a la Walentynki a cala reszta je ciasto z truskawkami i bita smietana ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Idzie do gorszego, w ktorym je przyjma. Tylko, ze wyscig szczurow zaczyna sie juz na tym etapie, wiec warto przynajmniej start ulatwic |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak naprawde w ktorym kierunku ten wyscig podaza? co jest na topie teraz w J.? jaki zawod? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Konto usunięte
|
Meneq na medycynę młodej nie puści, to pewne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49439370]Meneq na medycynę młodej nie puści, to pewne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrabiam:p ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Padlam. ... ![]() W sumie to za dużo nie naskrobalyscie. FEWCIU jak Blaneczka? JULEK nasz skarbie! ! Pomyślności! ! ![]() Ja teraz w pracy . Jutro zrobię jarzynowa oraz sernik pieczony i na zimno (z sobie zazyczyl) ![]() Jutro jeszcze machne śledzie w słoik i wsio. Reszta u rodziców i t będzie do jedzenia. ![]() Została łazienka do sprzatniecia ale to broszka tz i wypucowac wszytskie podłogi i koniec. Więcej nic nie robie. Uwaga na wigilie zakładam sukienkę. :p to rzadkość. ..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49439370]Meneq na medycynę młodej nie puści, to pewne
![]() ![]() ![]() o tym samym pomyslalam piszac do meneq ![]() ----------- nina, marsi (szaja) - bylyscie na bilansie 2latka? jak to wyglada? o co pytaja? |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zakorzenienie
|
Julku nasz kochany! Mnóstwo zdrówka, uśmiechu i radości!!!!
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Neti A dziękuję, lepiej dzisiaj. Miała tylko raz po południu gorączkę, więc w porównaniu do ostatnich dwóch dni to mało. Kaszel ma duży Ale humor już lepszy. I zaczęła jeść. Chyba była głodna bo na raz zjadła pół woreczka ryżu, kawałek pieczonej piersi wielkości dłoni dorosłego człowieka I dwie duże łyżki surówki z sałaty lodowej i pomidora z oliwa z oliwek. Także jest lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
Fewciu najważniejsze że jest dużo lepiej. Buziaczki dla małej. Na święta będzie zdrowa
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy z Julciem za wszystkie życzenia urodzinowe , nie moge uwierzyć że to juz 2 lata
Solenizant dzis rozrabia od rana, na razie b dostal prezentm od dziadkow i nas , impreza w 2 gi dzień swiat będzie
#1906 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje super sprawdzonego przepisu na paszteciki wigilijne. Poratujecie???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49428423]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=791355&page=2 ostatnie wątki ![]() Strasznie to smutne ![]() Postaram się resztę nadrobić zaniedługo. U nas świątecznie ![]()
![]() |
#1908 |
Zakorzenienie
|
Gdzie jest fota Hołp? :p
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Masz racje, chyba ze nalegac bedzie. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Pieniedzy i znalezienia dobrego tz. W Jp bardziej niz kierunek popularne sa pewne uniwersytety. Dostanie sie na taki zapewnia pozniej dobry start do zycia w spoleczenstwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
nafiqa o dzizas jakie Ty masz piekne wlosy powiesz mi jak je pielegnujesz????
Julek kpchanie duzo radosci i zeby Twoj piekny usmiech z buzki nigdy nie schodzil! Dzejkob i Tobie kochanie sto lat bo tu oficjalnie nie pisalam.Calujemy z Leosiem Dziewczyny dostalam skierowanie na pilna konsultacje neurologiczna przez te zawtotu glowy co ostatnio Wam wspominalam do tego doszlo zaburzenie rownowagi i wzroku zawroty mam teraz coraz czesciej nawet kilka razy na h moj gin sie wystraszyl powiedzial ze trzeba wykluczyc zawalenie tetnic szyjnych ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-12-22 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
|
Marsi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
Marsi Kochana trzymam kciuki! !
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
Marsi wierzę że będzie dobrze! Doskonale rozumie strach Ale trzeba wierzyć!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/w...e-kapusniaczki [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49434458]Meneq, Debrah - napiszę, co u Agatki było wymagane i czego w ciągu roku panie wymagały, nad czym zalecały pracę: - dziecko odpieluchowane (tu w ogóle dyskusji nie ma), bez smoczka, komunikatywne (czyli jeśli jest zdrowe dziecko, to powinno porozumiewać się w podstawowym zakresie, przy czym słowa jak najbardziej dziecięce mogą być Odpieluchowanie to dla nas kosmos na razie - częściowo samodzielne - potrafi trzymać łyżkę/widelec i posłużyć się tym, pije z kubka samodzielnie, potrafi zapiąć buty (zalecenie zapinanych na rzep czy zatrzask, nie wiązane), potrafi umyć zęby (bo myją po posilkach), ręce, wytrzeć je, samo idzie sikać, przy kupie przez pierwsze miesiące panie mogą pomóc, ale ćwiczymy samodzielność Umie ale w większości trzeba karmic bo jedzenie nie jest atrakcja lepiej nie jesc wiec tylko ulubione rzeczy jemy widelcem z łyzka to ciężko A teraz to, co przeciętny 3latek powinien potrafić (albo inaczej: bez problemu jest w stanie opanować, jeśli tylko mu się to umożliwi - podkreślam, bo w rodzinie mam prawie 3latka który z tych rzeczy nic, a rodzice... też nic i w zadzie to mają): - zna kolory podstawowe (nie musi znać srebrnego czy seledynowego ![]() Zna postawowe i wiele innych i opisy np. zółty jak słońce - nazywa przedmioty w swoim otoczeniu, wie, że lampa świeci a pralka pierze... Wszystko wie a nawet za dużo - nazywa zwierzęta - typu pies, kot, kura, świnia, krowa itd., słoń, zebra itd. Nikt nie każe mrówkojada nazwać ![]() Znamy wszystkie z mrówkojadem , nietoperzem i innymi egzotycznymi w komplecie - wie, jak posługiwać się kredkami, pędzlem, nożyczkami (i znów - nie musi doskonale, ale wie, jak się nożyczki trzyma, jak ten ruch wykonać, daje po swojemu radę po linii prostej), rysuje głowonogi, koło, koloruje w podstawowym stopniu (najpewniej wyjeżdżając za linię) Koło rysuje inne nie , kolorowanie nie za bardzo , nożyczek jeszcze w rece nie mielismy i chyba nie dałby rady - przelicza do 5 (to w przedszkolu w trakcie roku wyszło, ale były dzieci, które nie opanowały - i nie wierzę, że normalne dziecko ma z tym problem, to się idzie na spacer i auta liczy i nazywa kolory, liczy się kroki, schody, kwiatki - cokolwiek) Liczy do 10 Porządkowo do siódmy - wykonuje 2-3 stopniowe polecenia (weź lalkę, idź do pokoju i połóż na stole) Tak oczywiście nie idz bo nie chodzimy ale wrzuc , schowaj , podaj - skupia się przez kilkanaście minut (i tyle też trwają zajęcia edukacyjne u 3latków) Roznie bywa jak ksiazka ciekawa lub zabawa nieraz tak - trening ubioru - zakłada skarpetki, bluzkę, spodnie, może mieć problem z założeniem rajstop czy kurtki (czegoś rozpinanego), ale ćwiczymy, ćwiczymy ![]() Zdejmować umie nie wszystko ale umie , zakładać próbuje tylko buty - utoczy z plasteliny kulkę czy walec, potrafi nawlekać na sznurek coś z dużym otworem (duże korale, makaron) Nie , nie , nie , nawlekanke musze kupić - wieżę z klocków (zwykłych, ustawianych, nie doczepianych) buduje, 8-10 klocków to jest, puzzle układa 15-30 elementowe (jak widać po wątku, tu mamy rozstrzal już teraz ![]() Klocki tak , puzlle nie i ciężko nam idzie interesuje się ale jak ja szłoze a sam takie 2-3 elementy ale tez z pomocą - wykazuje zainteresowanie innymi dziećmi i chęć wspólnej zabawy, przy czym ukierunkowana, samodzielnie zainicjowana zabawa (chodź, pobawimy się w dom, ja jestem mama a ty dziecko) pojawia się po 3rż z reguły - wcześniej są to zabawy wspólne klockami, w kółeczku i tak dalej Tak ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Meneq, a jakie pytania, podasz?[/QUOTE] I Szaja jak myślisz za praktycznie 9 miesięcy przedszkole nas czeka bije się z myślami czy w tym roku dac Julka do przedszkola czy poczekać rok i chyba integracyjne nas czeka bo części nie umiemy i chyba nie opanujemy Byłam ostatnio złożyć papiery do PP o opinie WWR żeby na marzec na zapisy do przedszkola mieć i co kilka miesięcy się czeka na badanie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1915 |
Zakorzenienie
|
Bonus wczorajszy tort niespodzianka u dziadków
#1916 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie uwierzycie-moje dziecko już dwie godziny siedzi samo i się bawi jednym i tym samym. ..
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
moj mlody mnie dzis zaskoczyl rano wyrecytowal mi pol "lokomotywy" nie uczylam go na pamiec dzieci niesamowocie chlona
Mam pytanie do posiadaczy Pana Pierdziolki cz 1 i 2 czytacie dzieciom te niecenzurowane wierszyki? p.s jestem fanem pana pierdziolki to wierszyki z mojego dziecinstwa a Leo od kilku dni nic innego nie chce czytac Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
Mi Dawid paszcze zamyka jak tylko jakiekolwiek zaczynam czytac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Zakorzenienie
|
Laaskki poraujcie spraedzonym przepisem na sledzie po kaszubsku ..
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.