Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-22, 14:18   #391
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja chyba folie uzylam dwa razy
Ja chyba wgl W spacerówce. w gondoli to pamietam raz napewno

Byłam w rossie po worki na śmieci do biura (mam obok budynku ) i zrobiłam szybkie zakupy do domu, głownie żarełko dla kota i psa to już będe mogła iść prosto do domciu po pracy

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 14:31   #392
fartuch
Zakorzenienie

dziewczyny, powoli rozglądam się za wózkiem, tak naprawdę wcale nie musimy go kupować, bo mogę dostać od siostry, no ale chciałabym kupić nowy... Myśleliśmy o maxi cosi, Mutsy albo innej konkretnej firmie, ale wczoraj jak szłam na uczelnie widziałam fajny wózek, taki w moim typie okazał się bardzo tani tylko nie wiem czy to nie jakieś gówno. opinie w necie i dobre i złe...

http://allegro.pl/3w1-wozek-wielofun...849581040.html kolor ten pierwszy, szary

badziewie?

Edytowane przez fartuch
Czas edycji: 2014-12-22 o 14:36
fartuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 14:47   #393
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
dziewczyny, powoli rozglądam się za wózkiem, tak naprawdę wcale nie musimy go kupować, bo mogę dostać od siostry, no ale chciałabym kupić nowy... Myśleliśmy o maxi cosi, Mutsy albo innej konkretnej firmie, ale wczoraj jak szłam na uczelnie widziałam fajny wózek, taki w moim typie okazał się bardzo tani tylko nie wiem czy to nie jakieś gówno. opinie w necie i dobre i złe...

badziewie?
Nie znaju, ale jest baardzo podobny do Jedo fynn

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 14:54   #394
fartuch
Zakorzenienie

Kajaten jedo nawet ładniejszy Dzięki może będzie miał lepsze opinie
Stary 2014-12-22, 15:00   #395
kejtiCe
Zakorzenienie

Witaaaam
Nadrobiłam III część, ale II już niestety nie dam rady Ładnie piszecie tutaj

U mnie już 15 tc, a 30.12 wizyta u gina prowadzącego. Już nie mogę się doczekać, co tam ciekawego mi powie
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 15:06   #396
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Poniekąd się zgadzam. Ale raczej to wygląda tak ze z roku na rok jest coraz gorzej. 7 lat temu było ekstra, 3 lata temu znosnie, a teraz fakt ze w krk jakas patologia a nie leczenie
masz rację. Ja też korzystałam z lux medu kilka lat temu i było na prawdę w porządku. Terminy były ok. Fachowość lekarzy... rożna. Ale teraz jest masakra jakaś. Widać, ze idą w ilość klientów a nie w jakość. W moim zespole w firmie tylko jedna osoba jest zadowolona i to tylko z jednego lekarza z luxmedu. A pozostałe 40 osób prawie wcale nie kirzysta z pakietu...

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Mam takie same odczucia. Do gina chodzę prywatnie, nie dałabym się prowadzić tym lekarzom a przed ciążą byłam u niejednego bo jak za darmo to korzystałam np. żeby zrobić cytologie, skoro miałam w pakiecie to po co płacić, ale żeby regularnie do kogoś chodzić to never!!! a że pani hematolog jest akurat w porządku i bardzo kompetentna to do niej chadzam, a w tej ciąży muszę regularnie, ale zawsze jakieś kwiatki wychodzą w tym luxmedzie jak te z badaniami
a jakie masz kłopoty, że chodzisz do hematologa?
Pytam, bo ja też miałam już przyjemność. W pierwszej ciąży ujawniła mi się małopłytkowość. Teraz płytki mam w normie, ale muszę je obserwować.

Cytat:
Ja chyba folie uzylam dwa razy
ja nigdy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 15:08   #397
country111
Zakorzenienie

Nam pan w Astrze polecał wózek bebetto Nico plus i ten kupiliśmy opowiadał nam o baby design lupo comfort i mówił też o tutku dobrze ale nie podobał mi się materiał i od razu odrzuciłam
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 15:09   #398
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

badziewie?
z opisu wydaje się sensownyPoszukaj może opinii o nim. I zobacz, co ludzie piszą. Jeśli w ogóle coś piszą. Kolor bardzo ładny
Stary 2014-12-22, 15:28   #399
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
a jakie masz kłopoty, że chodzisz do hematologa?
Pytam, bo ja też miałam już przyjemność. W pierwszej ciąży ujawniła mi się małopłytkowość. Teraz płytki mam w normie, ale muszę je obserwować.
Mam potwierdzoną zwiększoną skłonność do zakrzepów i ogólnie problem z krzepliwością krwi, dlatego codziennie przyjmuje zastrzyki z heparyny i muszę być pod stałą kontrolą hematologa i robić dodatkowe badania
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 15:33   #400
masija
Zakorzenienie

Cytat:
A wjedź teraz na parking jakiegoś supermarketu, albo centrum handlowego...ja wszystko rozumiem, ale jak trzy samochody czekają na miejsce, a pani w miejscu kręci kołami i nie wie czy wjeżdża czy wyjeżdża, to lekka przesada

O, dokładnie

Zrobiłam! Zrobiłam pierniczki, ciasto, w międzyczasie obiad i padam
Jutro to samo albo jeszcze więcej roboty. Ale mam nadzieję, że chociaż tż już będzie

Muszę gdzieś te pierniczki schować bo tż już 10 zjadł

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2014-12-22 o 15:35
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 15:45   #401
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Mam potwierdzoną zwiększoną skłonność do zakrzepów i ogólnie problem z krzepliwością krwi, dlatego codziennie przyjmuje zastrzyki z heparyny i muszę być pod stałą kontrolą hematologa i robić dodatkowe badania
rozumiem i współczuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 15:58   #402
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
rozumiem i współczuję
Teraz jest już w porządku i cieszę się, że cokolwiek mi pomaga, żeby przetrwać tyle tygodni
Stary 2014-12-22, 16:25   #403
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Co robisz?

Chwila odpoczynku i biorę się za ciasta..
Nie mam sił
Nie dziwię się, że jesteś zła, też bym była

A mikrodermabrazję, bo cudem akurat wszystkie badziewia ropne z brody mi się zagoiły i same przebarwienia mi pozostawały i dwie maski, bo brodę mam tłustą i trądzikową, a reszta sucha jak wiór. Siedziałam ponad godzinę i na koniec tak mi burczało w brzuchu, że aż mi głupio było

EDIT: A, jeszcze peeling enzymatyczny miałam i ampułkę...

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja pamietam że tez kupiłam wcześnie wózek, i jeździłam po domu. Pamietam że chciałam zapakować koce i iśc na spacer
Mistrzyni

Cytat:
Haha no to ja mam to samo - spojrzę, no fajne i tyle a u mnie to pieją nad tymi dziećmi że nie wiem
Ja mam tak samo
Cytat:
A Zaraz jade do lekarza z małym bo na dodatek ma biegunkę juz 6 dzień
O kurcze, ale długo się męczy...

Cytat:

badziewie?
Ja się nie znam to nie podpowiem Zresztą te wózki które mi się podobają są według dziewczyn paskudne i dziwne

Cytat:
Biedna...

Cytat:

Zazdraszczam tej kosmetyczki, niech się tam Tobą dobrze zajmą
Dobrze się zajęli oj dobrze, bo byłam w Yasumi mojego kolegi ze studiów I jeszcze kasy głupol nie chciał, aż tak głupio

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2014-12-22 o 16:29
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 16:40   #404
country111
Zakorzenienie

Szuu też bym chciała takiego kolegę
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 18:33   #405
mycha_818
Zadomowienie

Dziś miałam pierwszy taki dzień, który praktycznie cały przeryczałam... Najpierw tż na zakupach "po co nam cukierki? Juz mamy ", "Już będziemy kupować owoce? ", " Ty już chcesz kupować ubranka dla dziecka?", "we wszystkich sklepach są takie same ceny. Do ilu marketów jeszcze jedziemy? "... Itp itd... Normalnie tak mnie wkurzył, że łzy same popłynęły. Potem wszystko co miałam zaplanowane na dziś, czyli krojenie na sałatki itp zostało wykonane przez mojego brata. Może powinnam się cieszyć, że ktoś mnie odciążył, ale czy ja wyglądam na inwalidę? Nic mi nie wolno zrobić? A potem będzie, że się urobili po pachy, żyły sobie wypruwali żeby przygotować święta, a ja to nawet palcem nie kiwnęłam. Nie mam już siły...
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 18:56   #406
Cos_
Zakorzenienie

Mycha tez sie czuje jsk inwalida ale i tak robie bo bym chyba zwariowala powiedzialam ze krojenie i inne rzeczy "siedzace" wykonuje ja :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-22, 18:56   #407
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Kajaten jedo nawet ładniejszy Dzięki może będzie miał lepsze opinie
Ja mam ten model - Jedo Fyn Memo i złego słowa na niego nie powiem, jestem bardzo zadowolona i z czystym sumieniem mogę polecić.
On jest 2 w 1 i kosztował nas coś ok 1600zl w ubiegłym roku we wrześniu.
Stary 2014-12-22, 19:34   #408
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Mycha tez sie czuje jsk inwalida ale i tak robie bo bym chyba zwariowala powiedzialam ze krojenie i inne rzeczy "siedzace" wykonuje ja :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też mówilam... Ale co z tego? Wrrrrr...
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 19:54   #409
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cieszcie się, że ktoś chce Was wyręczyć, zauważa, że w ciąży jesteście i każe odpocząć. Ja już nie pamiętam jak to jest usłyszeć usiądź sobie, ja to zrobię. U mnie ogromna różnica pomiędzy poprzednią ciążą a obecną. I nie mówię tu o robieniu wszystkiego z dzieckiem, bo to dla mnie naturalne, w końcu decydując się na ciążę byłam świadoma, że jedno dziecko już mam, ale generalnie podejście do drugiej ciąży jest na zasadzie: który to miesiąc? a, fajnie. posprzątałaś już na święta? co gotujesz? itp. Nie wspomnę już o mężu, którego prosiłam, żeby w weekend coś podgonił z robotą, a nie zrobił prawie nic, a dziś, jutro pracuje, nawet w wigilię pracuje tak, że nie spędzimy jej razem, więc nic już nie zrobi.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 19:56   #410
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Dziś miałam pierwszy taki dzień, który praktycznie cały przeryczałam... Najpierw tż na zakupach "po co nam cukierki? Juz mamy ", "Już będziemy kupować owoce? ", " Ty już chcesz kupować ubranka dla dziecka?", "we wszystkich sklepach są takie same ceny. Do ilu marketów jeszcze jedziemy? "... Itp itd... Normalnie tak mnie wkurzył, że łzy same popłynęły. Potem wszystko co miałam zaplanowane na dziś, czyli krojenie na sałatki itp zostało wykonane przez mojego brata. Może powinnam się cieszyć, że ktoś mnie odciążył, ale czy ja wyglądam na inwalidę? Nic mi nie wolno zrobić? A potem będzie, że się urobili po pachy, żyły sobie wypruwali żeby przygotować święta, a ja to nawet palcem nie kiwnęłam. Nie mam już siły...
oj to hormony Ja też się dziś na męża wkurzyłam o zakupy. Bo wyszło na to, że mi ma się chcieć robić wszystko- posprzątać dom, zrobić wigilię plus jakieś jedzenie na święta (jak zwykle spodziewamy się gości), a jemu się nawet nie będzie chciało "specjalnie" ruszyć tyłka, wsiąść do auta i pojechać po karpia
Także kochana powiem Ci szczerze, że ja to bym chciała, zeby ktoś tak za mnie coś zrobił Mama mi sporo pomaga, ale nawet dla 2 osób przygotowanie wszystkiego na święta to dużo pracy. Zwłaszcza, ze jest jeszcze maluch w domu...
Główka do góry! Spójrz na to z innej strony
Stary 2014-12-22, 19:56   #411
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Cieszcie się, że ktoś chce Was wyręczyć, zauważa, że w ciąży jesteście i każe odpocząć. Ja już nie pamiętam jak to jest usłyszeć usiądź sobie, ja to zrobię. U mnie ogromna różnica pomiędzy poprzednią ciążą a obecną. I nie mówię tu o robieniu wszystkiego z dzieckiem, bo to dla mnie naturalne, w końcu decydując się na ciążę byłam świadoma, że jedno dziecko już mam, ale generalnie podejście do drugiej ciąży jest na zasadzie: który to miesiąc? a, fajnie. posprzątałaś już na święta? co gotujesz? itp. Nie wspomnę już o mężu, którego prosiłam, żeby w weekend coś podgonił z robotą, a nie zrobił prawie nic, a dziś, jutro pracuje, nawet w wigilię pracuje tak, że nie spędzimy jej razem, więc nic już nie zrobi.
U mnie podobnie.
Czasem TŻ się zreflektuje ale na chwile a potem dawaj... Zaiwaniaj!
Jedyne co to mama mnie odciąża jak może. Na wigilię robię tylko pierniki i saaatke jarzynowa dla całej rodziny na święta.

A nie daj boże gorzej się poczuć!

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:01   #412
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Ja mam ten model - Jedo Fyn Memo i złego słowa na niego nie powiem, jestem bardzo zadowolona i z czystym sumieniem mogę polecić.
On jest 2 w 1 i kosztował nas coś ok 1600zl w ubiegłym roku we wrześniu.
Anutka wielkie dzięki
Stary 2014-12-22, 20:50   #413
barbaritka84
Rozeznanie

Cześć mamusie
Jestem z wami na bierząco, więć pleas chociaż mnie nie wypisujcie hehe

Szuuu- ja też miałam ogromny problem ze spaniem, bo nie dość że tż cholernie chrapie to jak w nocy do ubikacji wstawałam to mi ciężko było zasnąc a potm i tak co godzine się budziłam jakbym wogóle nie spała, ale o dziwo od dwóch dni przesypiam całą noc, śmieje się że to zasługa feng shui bo przemeblowanie zrobiliśmy i od tamtej pory śpie

A u mnie identyczna sytuacja z tż, ja posprzątałam całe mieszkanie, całą wigilie sama przygotowuje a jemu się niechce do swojej matki po obrus dla mnie pojechać bo mi kupiła w prezencie imieninowym!!!
A poza tym tż twierdzi że mi już całkiem odbija bo się podobno złoszcze o byle co a on nie potrafi z ciężarną postępować a potrafi się jeszcze obrazić!!!
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 21:05   #414
201710041131
Konto usunięte

Barbaritka, u mnie na feng szui nie ma warunków A mój Tż też chrapie, ale kopię go i mówię, żeby przewalił się na bok to przestaje Więc w sumie prawie jak feng szui bo coś (kogoś) przestawiam

My od wczoraj mamy znowu kongo, jak już odpoczęliśmy po czwartkowym Komandorze, to wczoraj Tż pojechał do Ikei i dwie komody przytargał. Złożył jedną - spoko, bo ma stać w dziecięcym pokoju, ale druga to tragedia, bo trzeba było prawie całe akwarium opróżnić, żeby ze starej komody przenieść i ten cały majdan... I teraz stara komoda stoi na środku mieszkania i chyba postoi bo wszyscy już powyjeżdżali i nie ma kto pomóc wynieść starego ciężkiego drewnianego grata do piwnicy
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:36   #415
Selis
Zadomowienie

Dziewczyny, dziewczyny!
Jutro z rana jedziemy z Tż juz na całe święta do teściów, więc pewnie nie będę miała tam możliwości na dłużej usiąść przy kompie, dlatego już dziś chciałabym Wam wszystkim życzyć zdrowych, przyjemnych, oraz bezwietrznych Świąt Bożego narodzenia obyście wypoczęły i pojadły smakowitych pierników, pierogów i innych pyszności
Buziaki dla wszystkich mam
Stary 2014-12-22, 21:40   #416
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dziewczyny!
Jutro z rana jedziemy z Tż juz na całe święta do teściów, więc pewnie nie będę miała tam możliwości na dłużej usiąść przy kompie, dlatego już dziś chciałabym Wam wszystkim życzyć zdrowych, przyjemnych, oraz bezwietrznych Świąt Bożego narodzenia obyście wypoczęły i pojadły smakowitych pierników, pierogów i innych pyszności
Dzięki i wzajemnie!

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 07:16   #417
gabisun
Zakorzenienie

Dziewczyny mnꀿ nie będzie prze święta, więc życzę wszystkim Wesołych Świąt!

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 07:31   #418
Aika213
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja tez Wam zycze zdrowych, wesolych i rodzinnych Swiat Bozego Narodzenia.
ImageUploadedByWizaz Forum1419319882.230654.jpg
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 07:35   #419
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Czy u Was też taki wieje? Jakiś koszmar, strach wyjść z domu. Muszę się wynurzyć na pocztę i po ten zestaw dla taty.
Wieje, leje - paskudnie. Codziennie rano budzę się z bólem głowy :/

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
A ja sobie dzisiaj przepinam gondole na fotelik składam i rozdkłam wózek i spaceruje po dużym pokoju. Teraz to ja się już nie mogę doczekać
Weszłam dzisiaj na wagę a tu zeszłam o 0,5kg i mam teraz tylko 1kg na plusie od początku. Nawet ten kg to przez urodziny kuzynki bo było mega jedzenie

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Też muszę brać się za ciasta. Mam nadzieję że pójdzie mi sprawniej niż przed urodzinami tż-ta kiedy zamiast wziąć się za robotę usiadłam i zaczęłam rozpaczać, że nic mi nie idzie
Hehe super - ćwiczysz jazdę
My z Tż też byliśmy wczoraj pooglądać wózki i foteliki, ale pan w sklepie nie był zbytnio zainteresowany sprzedażą :/ a dla mnie to wszystko to czarna magia - najbardziej podobały mi sie maxi cosi ale ich cena też była zdecydowanie najwyższa i nie wiem czy warto tyle dać za wózek.... Czy kupować wózek multi - funkcyjny czy lepiej kupić wszystko osobno

Co pysznego pichcisz??

Cytat:
Ja pamietam że tez kupiłam wcześnie wózek, i jeździłam po domu. Pamietam że chciałam zapakować koce i iśc na spacer

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ojjejj głowa do góry
Też nie lubie jak mój Tż ma takie teksty, ale na szczęście teraz mu się to nie zdarza
A traktowanie mnie jak bym była obłożnie chora to często u nas jest, ale staram się nie dawać, bo tak jak mówisz nie chce kiedyś usłyszeć czegoś tam, póki jest wszystko ok to liczę na pomoc a nie na wyręczanie mnie.

Cytat:
Dziewczyny, dziewczyny!
Dziekuję Wzajemnie Cudownych, wspaniałych, rodzinnych świąte

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma

Edytowane przez Domincia_1987
Czas edycji: 2014-12-23 o 07:44
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 07:55   #420
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Kolejny dzien leje i wieje. Mam dosc. A w planach zakupy..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości