Keratynowe prostowanie w³osów cz.IV - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-22, 11:10   #1411
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Cytat:
Napisane przez PinkPearl85 Poka¿ wiadomo¶æ
witam. zamierzam dzisiaj pierwszy raz robiæ Encanto w domu i moje pytanie dotyczy zwierz±t. mam dwa koty i postaram siê je gdzie¶ zamkn±æ, jednak niesforne z nich bestie i obawiam siê czy aby napewno im te opary wydzielaj±ce siê podczas suszenia i prostowania nie zaszkodz±? mieszkanko ma³e , przeci±g postaram siê zrobiæ i wentylator w³aczyæ . proszê o odpowied¿
koty jak to koty uciekn± z miejsca w którym bêdzie ich co¶ dra¿niæ nie martw siê
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-22, 11:16   #1412
PinkPearl85
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

Cytat:
Napisane przez kasza80 Poka¿ wiadomo¶æ
koty jak to koty uciekn± z miejsca w którym bêdzie ich co¶ dra¿niæ nie martw siê
uff trochê mi ul¿y³o, bo nie chcia³abym aby ich zdrówko ucierpia³o poprzez moje w³osowe eksperymenty
PinkPearl85 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-22, 11:44   #1413
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 631

Cytat:
Napisane przez Serce Poka¿ wiadomo¶æ
Dziekujê czekladka.
Zastanawiam siê nad prostowaniem pasm po sp³ukaniu keratyny..?
Czy nie popali to w³osów, je¶li nie bêda zabezpieczone keratyn±??
w³asnie tez mnie bardzo ta kwestia zastanawia, pierwszy raz sie z czyms takim spotykam. Moze jednak w³osom nic sie nie stanie, zobaczymy
bêdeê robic za królika doswiadczalnego

Cytat:
wyglada na to ze jest to nanokeratin. Z tego co pamietam by³a dziewczyna na w±tku która to robi³a w salonie i nie by³a zadowolona
czekoladka3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-22, 12:09   #1414
sylwka37
koci ¶wiat

Wiadomo¶ci: 14 157

Cytat:
uff trochê mi ul¿y³o, bo nie chcia³abym aby ich zdrówko ucierpia³o poprzez moje w³osowe eksperymenty
moje zawsze mi wszêdzie towarzysz± ale jak robi³am encanto ucieka³y a¿ siê kurzy³o
Stary 2014-12-22, 12:22   #1415
PinkPearl85
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Poka¿ wiadomo¶æ
moje zawsze mi wszêdzie towarzysz± ale jak robi³am encanto ucieka³y a¿ siê kurzy³o
hmmm... moje te¿ zawsze tam gdzie ja
tylko czy one bêd± mia³y gdzie uciec na moich 40m2?
ja nigdy jeszcze nie robi³am Encanto , roztar³am tylko w palcach odrobinê keratyny no i szczypie w nos okrutnie
na yt widzia³am ,¿e kopci sie strasznie tylko czy ten dusz±cy dym po ca³ym domu siê roznosi?
mój Mamutek napewno nie bêdzie w tym uczestniczyæ , bo niestety astmê ma
PinkPearl85 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-22, 12:28   #1416
sylwka37
koci ¶wiat

Wiadomo¶ci: 14 157

Cytat:
hmmm... moje te¿ zawsze tam gdzie ja
tylko czy one bêd± mia³y gdzie uciec na moich 40m2?
ja nigdy jeszcze nie robi³am Encanto , roztar³am tylko w palcach odrobinê keratyny no i szczypie w nos okrutnie
na yt widzia³am ,¿e kopci sie strasznie tylko czy ten dusz±cy dym po ca³ym domu siê roznosi?
mój Mamutek napewno nie bêdzie w tym uczestniczyæ , bo niestety astmê ma
wiatrak w ³azience postaw i niech wieje a kotki zawsze znajd± miejsce by siê schowaæ
Stary 2014-12-22, 12:37   #1417
Miluchova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354

Cytat:
ale to 10 minut jeszcze mam gotowaæ, czy wy³±czyæ palnik i potrzymaæ bez gotowania te 10 minut i pó¼niej odcedziæ? i powiedz mi jeszcze jak to stosujesz, dodajesz do maski? Czy najpierw na w³osy glutek, pó¼niej maska, czy najpierw maska pó¼niej glutek?

Ja wy³±czam palnik albo mam na najni¿szy zostawione.. Roznie. Bo to jak mleko - bêdzie ros³o i trzeba manewrowaæ, albo podnosiæ garnek trzeba trzymaæ w cieple te 10 min, ¿eby siê gotowa³o

Dodajê np. £y¿eczkê do od¿ywki. Albo samo na w³osy, czekam a¿ wyschnie, na to olej. Trzymam chwilê, myjê od¿ywk± d³ugo¶æ, skalp szamponem, nak³adam zwyk³± od¿ywkê i gotowe.

Szuka³am dzi¶ tej maski elseve i u mnie nigdzie jej nie ma. Kupi³am jak±¶ z garniera zó³t±
Miluchova jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 13:06   #1418
Serce
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 380

Czekoladka a kiedy dok³adnie robisz prostowanie qod?

Kasza a jaki to model suszarki posiadasz? Ja dzisiaj w³a¶nie zakupi³am sobie prezent pod choinkê suszarke z Rowenty z jonizacj±. Ciekawa jestem jak siê spisze ;-)
Serce jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-22, 13:11   #1419
Miluchova
Zadomowienie

Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Kasza rzuæ linka do tej szczotki

Nie mogê pisaæ na szaro na tel :-/ te aplikacje do forum s± strasznie kulawe
Stary 2014-12-22, 13:51   #1420
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ
Ja wy³±czam palnik albo mam na najni¿szy zostawione.. Roznie. Bo to jak mleko - bêdzie ros³o i trzeba manewrowaæ, albo podnosiæ garnek trzeba trzymaæ w cieple te 10 min, ¿eby siê gotowa³o

Dodajê np. £y¿eczkê do od¿ywki. Albo samo na w³osy, czekam a¿ wyschnie, na to olej. Trzymam chwilê, myjê od¿ywk± d³ugo¶æ, skalp szamponem, nak³adam zwyk³± od¿ywkê i gotowe.

Szuka³am dzi¶ tej maski elseve i u mnie nigdzie jej nie ma. Kupi³am jak±¶ z garniera zó³t±
Dziêki Muszê sobie ugotowaæ, bo przy porz±dkach ¶wi±tecznych okaza³o siê, ¿e mam mnóstwo siemienia lnianego, po co ja to kupi³am...

Na t± elseve te¿ mam chêæ, a ju¿ za chwilkê bêdê potrzebowa³a czego¶ superowego bo ki power i organix sie koñczy. A jak Miluchova Twój matrix?

szczotka to ta http://kafeteria.tv/Lsniaca-gladka-f...OW-boOWoNXNblR

a suszarka to ta http://suszarka.com.pl/galeria/?prof...15e-szczotka-6

szczotkê kupi³am za 50 z³., bo za suszarkê zap³aci³am ponad 300 z³. (i dali mi tak± cenê promocyjn± na szczotkê, wtedy kosztowa³a sama w okolicach 130 z³. - by³o to 2 lata temu). Szczotka okaza³a siê zjawiskiem i pomysleæ, ¿e jeszcze wczoraj chcia³am j± sprzedaæ.... ujarzmia nawet baby hair, po przeczesaniu je wyg³adza i nie stercz±, wogóle ich nie widaæ.

Co do suszarki to tez rewelacja, wieje z prêdko¶ci± 130 km/h i ³adnie ten strumieñ prostuje w³osy, suszy b³yskawicznie!!! jest ma³a porêczna, ale niestety ciê¿ka i tutaj ma minus za wagê, ale mimo wszystko polecam i j±
Stary 2014-12-22, 15:09   #1421
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Czekoladka a kiedy dok³adnie robisz prostowanie qod?

Kasza a jaki to model suszarki posiadasz? Ja dzisiaj w³a¶nie zakupi³am sobie prezent pod choinkê suszarke z Rowenty z jonizacj±. Ciekawa jestem jak siê spisze ;-)
po ¶wiêtach
Stary 2014-12-22, 16:19   #1422
Serce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Poka¿ wiadomo¶æ
po ¶wiêtach
czyli przed Sylwestrem?? Sorki ¿e tak pytam ale zamierzam zaraz po Nwym Roku zrobiæ to qod. Wydaje mi siê ¿e z ma³± pomoca mê¿a zrobi³abym to w domu, w salonie spiewaj± sobie ok 300 z³.
Stary 2014-12-22, 16:52   #1423
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
czyli przed Sylwestrem?? Sorki ¿e tak pytam ale zamierzam zaraz po Nwym Roku zrobiæ to qod. Wydaje mi siê ¿e z ma³± pomoca mê¿a zrobi³abym to w domu, w salonie spiewaj± sobie ok 300 z³.
tak, my¶lê ¿e przed sylwestrem uda siê zrobiæ Oczywi¶cie od razu zdam relacjê

Jak bêdziesz mia³a pomoc na pewno sobie poradzisz W³a¶ciwie druga osoba jest tylko potrzebna ¿eby dok³adnie pokryæ w³osy preparatem, z suszeniem i prostowaniem mozna samemu sobie poradziæ
Stary 2014-12-22, 18:38   #1424
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Cytat:
Kasza rzuæ linka do tej szczotki

Nie mogê pisaæ na szaro na tel :-/ te aplikacje do forum s± strasznie kulawe
No i fot nie widaæ ;\

Cytat:
Dziêki Muszê sobie ugotowaæ, bo przy porz±dkach ¶wi±tecznych okaza³o siê, ¿e mam mnóstwo siemienia lnianego, po co ja to kupi³am...

Na t± elseve te¿ mam chêæ, a ju¿ za chwilkê bêdê potrzebowa³a czego¶ superowego bo ki power i organix sie koñczy. A jak Miluchova Twój matrix?

a suszarka to ta http://suszarka.com.pl/galeria/?prof...15e-szczotka-6

szczotkê kupi³am za 50 z³., bo za suszarkê zap³aci³am ponad 300 z³. (i dali mi tak± cenê promocyjn± na szczotkê, wtedy kosztowa³a sama w okolicach 130 z³. - by³o to 2 lata temu). Szczotka okaza³a siê zjawiskiem i pomysleæ, ¿e jeszcze wczoraj chcia³am j± sprzedaæ.... ujarzmia nawet baby hair, po przeczesaniu je wyg³adza i nie stercz±, wogóle ich nie widaæ.

Co do suszarki to tez rewelacja, wieje z prêdko¶ci± 130 km/h i ³adnie ten strumieñ prostuje w³osy, suszy b³yskawicznie!!! jest ma³a porêczna, ale niestety ciê¿ka i tutaj ma minus za wagê, ale mimo wszystko polecam i j±

Fajna ta szczotka ;p

Cytat:

Musze tez siemiê zrobiæ

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:49   #1425
Haylee
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 650

Cytat:

U mnie za¶ ta szczotka sza³u nie robi.. te¿ j± kupi³am w komplecie z suszark± Babyliss (której potem siê pozby³am - nie pamiêtam modelu, bia³a by³a i s³aba, bez jonizacji itp).
Szczotki uzywam jak normalnej - w sensie w³±czam jonizacjê i wyg³adzam w³osy do kucyka - ale naprawdê, nie daje efektu wow. Ale pewno wszystko zale¿y od w³osów
Stary 2014-12-22, 21:54   #1426
cristalic
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 153

Mam ja i ja faktycznie wygladza i wlosy lepiej wygladaja, sa sypkie
eurosilicione okraglaki 350???
cristalic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-22, 23:57   #1427
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haylee Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie za¶ ta szczotka sza³u nie robi.. te¿ j± kupi³am w komplecie z suszark± Babyliss (której potem siê pozby³am - nie pamiêtam modelu, bia³a by³a i s³aba, bez jonizacji itp).
Szczotki uzywam jak normalnej - w sensie w³±czam jonizacjê i wyg³adzam w³osy do kucyka - ale naprawdê, nie daje efektu wow. Ale pewno wszystko zale¿y od w³osów
mo¿e to te¿ zale¿y czy w³osy s± po zabiegu czy nie, no mnie niesamowicie 'podbija" efekt zabiegu, oprócz wyg³adzenia i sypko¶ci, s± jeszcze bardziej l¶ni±ce, no jak mój T¯ zauwa¿y³ to musi co¶ w tym byæ, ale masz racjê, na pewno du¿o zale¿y od w³osów
Stary 2014-12-23, 09:32   #1428
Haylee
Zakorzenienie

no niestety na moich w³osach ma³o co robi efekt wow zobaczymy po drugim zabiegu cocochoco, mo¿e to co¶ zmieni

Przed weekend rozmawia³am z moj± dawn± fryzjerk±, która sama twierdzi³a, ¿e na moje pusz±ce siê w³osy to tylko to keratynowe prostowanie.
Przyzna³am siê jej ¿e w sierpniu mia³am to prostowanie robione i bêdê mia³a powtórkê za nied³ugo. Jak na mnie wyskoczy³a, ¿e niszczê sobie zdrowie, ¿e to jest rakotwórcze itp... To jej powiedzia³am, ¿e mój produkt nie zawiera formaliny. a ta do mnie z ryjem, ¿e nie prawda, ¿e ona siê zna, ¿e na pewno zawiera bo wszystkie to maj± eh.. najm±drzejsza ze wsi
Stary 2014-12-23, 09:40   #1429
Miluchova
Zadomowienie

Hahahahaha bo¿e niektóre to s± dziwne

U¿y³am tej maski garniera - oleo repair - fajna

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-23, 11:03   #1430
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
To jej powiedzia³am, ¿e mój produkt nie zawiera formaliny. a ta do mnie z ryjem, ¿e nie prawda, ¿e ona siê zna, ¿e na pewno zawiera bo wszystkie to maj± eh.. najm±drzejsza ze wsi
No wiesz, ja przewrotny wra¿liwiec troszkê siê z ni± zgodzê, bo o ile w sk³adzie produkty bez formaldehydu go faktycznie nie maj±, to z kolei maj± takie sk³adniki, które przy prostowaniu prostownic± wydzielaj± rakotwórcze substancje, niestety... efektem tego jest ten dusz±cy gaz i nie wiem co gorsze, bo w przypadku inoara (z formaldehydem w sk³adzie) jego nak³adanie i prostowanie by³o mniej dra¿ni±ce ni¿ kativy (bez formaldehydu w sk³adzie). Je¶li przy prostowaniu kativ± nie zrobi³abym przeci±gu i dymek nie ucieka³by prosto do okna, to bym nie dokoñczy³a zabiegu.

Ale babka w sumie niez³a - najpierw twierdzi, ¿e jedynie keratynowego prostowanie, a pó¼niej siê drze

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
U¿y³am tej maski garniera - oleo repair - fajna
a ja spróbujê upolowaæ ten loreal repair, ale to ju¿ po ¶wiêtach

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
no niestety na moich w³osach ma³o co robi efekt wow zobaczymy po drugim zabiegu cocochoco, mo¿e to co¶ zmieni
No w³a¶nie a jak jest z tym cocochoco, kiedy¶ na tym w±tku jednak wiza¿anka znalaz³a ranking produktów do prostowania pod k±tem formaldehydu i tam znalaz³o siê cocochoco.... pamiêtacie? A jak to z nim jest, jest dra¿ni±cy w oczy i gard³o?
Stary 2014-12-23, 11:22   #1431
stotek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 012

Mi moje dawne fryzjerki chcialy wmowic, ze keratynowe prostowanie wlosow MUSI wplywac na wi±zania jakies-tam we wlosach i to przez to robia sie proste. Na moje slowa, ze od tego jest trwa³a prostuj±ca, a keratynowe prostowanie wlosow to zupelnie cos innego by³y g³uche. Ponadto, one nie maja tego u siebie w saloniku, ale by³y raz na szkoleniu (nawet nie pamietaja jakiego preparatu... podpytywa³am i zupe³ne nemo ), w sumie patrz±c teraz z perspektywy dobrze, ze nie pociagnely tego tematu...

@Miluchova, moge Ci po swietach skrobnac PW z paroma pytaniami o farbowanie wlosow? Bo chyba sie na tym znasz, z tego co tutaj widzê nie chcialabym zasmiecac watku, a niby w internetach znajde te informacje, ale jakos "bezpieczniej" czuje sie maj±c je od "zywego" czlowieka...

Edytowane przez stotek
Czas edycji: 2014-12-23 o 11:28
stotek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:52   #1432
Miluchova
Zadomowienie

Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Nie wszystko, co dra¿ni jest rakotwórcze.

Zreszt± formaldehyd jest w kat. 3, ma ograniczone dowody dzia³ania rakotwórczego.

@stotek

Pisz ¶mia³o

Edytowane przez Miluchova
Czas edycji: 2014-12-23 o 11:54
Stary 2014-12-23, 11:56   #1433
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, ja przewrotny wra¿liwiec troszkê siê z ni± zgodzê, bo o ile w sk³adzie produkty bez formaldehydu go faktycznie nie maj±, to z kolei maj± takie sk³adniki, które przy prostowaniu prostownic± wydzielaj± rakotwórcze substancje, niestety... efektem tego jest ten dusz±cy gaz i nie wiem co gorsze, bo w przypadku inoara (z formaldehydem w sk³adzie) jego nak³adanie i prostowanie by³o mniej dra¿ni±ce ni¿ kativy (bez formaldehydu w sk³adzie). Je¶li przy prostowaniu kativ± nie zrobi³abym przeci±gu i dymek nie ucieka³by prosto do okna, to bym nie dokoñczy³a zabiegu.

Ale babka w sumie niez³a - najpierw twierdzi, ¿e jedynie keratynowego prostowanie, a pó¼niej siê drze

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

a ja spróbujê upolowaæ ten loreal repair, ale to ju¿ po ¶wiêtach

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

No w³a¶nie a jak jest z tym cocochoco, kiedy¶ na tym w±tku jednak wiza¿anka znalaz³a ranking produktów do prostowania pod k±tem formaldehydu i tam znalaz³o siê cocochoco.... pamiêtacie? A jak to z nim jest, jest dra¿ni±cy w oczy i gard³o?
na stronie cocochoco jest sk³ad i nie ma tam formaldehydu, na jakim¶ blogu dziewczyna opisywa³a ka¿dy sk³adnik po kolei i nie bylo tam nic takiego...
Nie wiem, nie znam siê - ale kurcze, najpierw mówi ¿e na moje w³osy co¶ takiego tylko podzia³a a teraz wielce ¿e nie wolno tego robiæ i ¿aden szanuj±cy siê fryzjer tego nie zrobi...
To co, mam siê zgoliæ na ³yso czy co drazni mnie takie podej¶cie...
Stary 2014-12-23, 12:12   #1434
Serce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Poka¿ wiadomo¶æ
tak, my¶lê ¿e przed sylwestrem uda siê zrobiæ Oczywi¶cie od razu zdam relacjê

Jak bêdziesz mia³a pomoc na pewno sobie poradzisz W³a¶ciwie druga osoba jest tylko potrzebna ¿eby dok³adnie pokryæ w³osy preparatem, z suszeniem i prostowaniem mozna samemu sobie poradziæ
jestem strasznie ciekawa jak wyjdzie. Mam juz do¶c mojego puchu i fal :-(
Stary 2014-12-23, 12:17   #1435
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
na stronie cocochoco jest sk³ad i nie ma tam formaldehydu, na jakim¶ blogu dziewczyna opisywa³a ka¿dy sk³adnik po kolei i nie bylo tam nic takiego...
Nie wiem, nie znam siê - ale kurcze, najpierw mówi ¿e na moje w³osy co¶ takiego tylko podzia³a a teraz wielce ¿e nie wolno tego robiæ i ¿aden szanuj±cy siê fryzjer tego nie zrobi...
To co, mam siê zgoliæ na ³yso czy co drazni mnie takie podej¶cie...
Ta dziewczyna przedstawia³a jaki¶ ranking produktów z formaldehydem... ale nie wa¿ne
Stary 2014-12-23, 12:29   #1436
yolca
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 286

Ja robiê cocochoco, w sumie ju¿ 3 razy. Zawsze by³am zadowolona.
Teraz postanowi³am kupiæ Pure keratin z cocochoco, i powiem wam, ¿e na pewno jest mocniejsze od cocochoco. Przedewszystkim bardzo intensywny ma zapach i szczypie w oczy, odbarwi³o mi te¿ lekko rêkawiczki, no i lekko kolor ¶ci±ga z w³osów. Ja mam ciemne i jak suszy³am, a potem prostowa³am to r±czki mia³am pofarbowane, na w³osach specjalnie nie widaæ. Samo cocochoco by³o w tym wzglêdzie ³agodniejsze, zapach mia³o niedra¿ni±cy.
Myslê, ¿e reszta bêdzie tak samo. Wczoraj to robi³am, i wra¿enia pó¼niejsze s± podobne, pachna w³osy tak samo, proste s± ))

Edytowane przez yolca
Czas edycji: 2014-12-23 o 12:31
yolca jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-23, 12:33   #1437
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:

Jak robi³am cocochoco to niestety, jest w nim co¶ dra¿ni±cego. Jak nak³ada³am preparat na w³osy blisko twarzy oraz podczas suszenia trochê szczypa³o mnie w oczy i trochê ³ez polecia³o. Co prawda nie szczypa³o a¿ tak jak encanto ale jaki¶ tam drazni±cy zapach siê wydziela³...

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez yolca Poka¿ wiadomo¶æ
Ja robiê cocochoco, w sumie ju¿ 3 razy. Zawsze by³am zadowolona.
Teraz postanowi³am kupiæ Pure keratin z cocochoco, i powiem wam, ¿e na pewno jest mocniejsze od cocochoco. Przedewszystkim bardzo intensywny ma zapach i szczypie w oczy, odbarwi³o mi te¿ lekko rêkawiczki, no i lekko kolor ¶ci±ga z w³osów. Ja mam ciemne i jak suszy³am, a potem prostowa³am to r±czki mia³am pofarbowane, na w³osach specjalnie nie widaæ. Samo cocochoco by³o w tym wzglêdzie ³agodniejsze, zapach mia³o niedra¿ni±cy.
Myslê, ¿e reszta bêdzie tak samo. Wczoraj to robi³am, i wra¿enia pó¼niejsze s± podobne, pachna w³osy tak samo, proste s± ))
dziewne, wszêdzie pisz± ¿e pure jest delikatniejsz± wersj± normalnego cocochoco
Stary 2014-12-23, 13:18   #1438
yolca
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 286

Ja te¿ tego nie rozumiem, ale napisane jest pure czyli jakby czysta keratyna, a cocochoco ma jaki¶ wyci±g z kakaowca czy co¶ w tym stylu.

Poza tym pisz± te¿, ¿e jest do bardziej zniszczonych w³osów, jak blondy np. wiêc chyba rzeczywi¶cie co¶ w tym jest.

Cocochoco te¿ super ³agodne i pachn±ce nie jest, ale jak k³ad³am pure to oczy mnie szczypa³y i ³zy lecia³y (nie u¿ywa³am maseczki), a jak k³ad³am cocochoco to nic takiego siê nie dzia³o, byæ mo¿e ten kakaowy zapach trochê ten smrodek keratynowy neutralizowa³

Edytowane przez yolca
Czas edycji: 2014-12-23 o 13:21
yolca jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-23, 20:50   #1439
madzia1_s
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 496

Kurcze chce zrobic sobie keratynowe prostowanie wlosow encanto, ale mam problem.
Nie potrafie znalezc info do jakiej temp nagrzewa sie moja prostownica.
Wszedzie tylko informacje, o 25 stopniowej regulacji temperatury, nic wiecej
Czy ktos moze posiada model vidal sassoon pro-elite VS5324 i móg³by mi doradziæ ?
(opakowanie te¿ mi siê gdzies zgubi³o )
madzia1_s jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-23, 22:34   #1440
kasza80
Rozeznanie

przez przypadek upolowa³am tego loreala repair - jutro dam znaæ jak odczucia na moich w³osach
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-22 22:09:54

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.