|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
kurcze wszystkie macie 99cm
![]() Chyba zmierze sie jeszcze raz, na pewno tez mam 99
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w przerwie porzadkow...
Od rana na zakupach, ale udalo nam sie kupic choinke i wszystkie prezenty.. takze posprzatamy do konca i bedziemy ubierac choinke.. jednak nie mowie gdzie mi nogi wchodza.. nie mowiac o skurczach brzucha, bolu bioder i plecow.. przynajmniej rozumie moj codzienny bol.. haha.. Zuzka dzis byla bardzo dzielna w labie.. pani pobrala jej trzy fiolki krwi z zyly.. mimo ze tylko trzy rzeczy chcialysmy zbadac... a ona na luzie jeszcze sie na to patrzyla... Mlebi, az zazdroszcze ze wiesz juz kiedy spotkasz sie ze swoim Skarbem.. Martula, ciesze sie ze z serduchem wszystko dobrze.. No nic... wracam dalej do porzadkow..
|
|
#603 |
|
Raczkowanie
|
Kurde laski, nie forsujcie się tak, to już naprawdę nie ma żartów!
Ja po dopochwowej luteinie mam taki wyciek, że momentami aż mam wrażenie, że popuszczam... Kurdeeee... Założyłam sobie wkładke - test wycieku płynu owodniowego, bo trochę schizuję, czy to może jednak nie to... |
|
|
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurde godzine prawie dłubałam orzechy. chciałam byc ambitna i specjalnie nie kupiłam by te moje w łupinach wyłuskac... całe 250g srodka orzecha a ja normalnie miałam ochote sie ubrac i pojsc kupic tak mnie to wnerwiało... ale luz.. jeszcze za chwile zrobie biszkopt do snickersa i potem chyba juz nic... boli mnie kark i gorna czesc kregosłupa...a jeszcze jutro trzeba zrobic sernik, tego snickersa i makowa panne czy cos takiego
|
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlebi jak ja Ci zazdroszczę znanej daty i tego cc.
Asia sliczna niunia Maciejka ja rozumiem ale żeby nam nie powiedzieć Aga ja kupiłam to gotowe ciasto. Zbieram siły na pieczenie ale jakaś wykończona jestem To ja Wam powiem ze od większości mam 23 cm więcej Ostatnie 2 noce spałam po 6h, zrelaksowana siedziałam do późna a ran trzeba było wstawać i ledwo siedzę Byłam dziś sama 2h na zakupach. Na 3 razy wnosiłam do domu a zgrzewki są jeszcze w bagażniku. Makabra jakaś. Ale w środę już tylko po owoce pójdę, do piekarni i jakąś wędlinkę. Wszo kupione A moje siedzenie do późna jest spowodowane szydełkowaniem. Zuzia ma pierwszą szydełkową zabawkę Musze jutro jeszcze jak po Zuzie bede jechać kupić sznureczki. Będę się relaksować w święta
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Pierdziele nie robię
Ucierałam masę budyniową i coś się przegrzało w mikserze, bo zaśmierdziało, zadymiło i coś tam jakby sie stopiło No to odłożyłam sprzęt na bok Ale kot dostał szału, przebiegł po kuchni, pociągnął za kabel i zrzucił mikser I pękł Super ;/ Na pociechę wyżeram bitą śmietanę z miski A kuchnia wygląda jak po wojnie, cała w mące Obiadu nie ma Wspaniale Aaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka, lepiej juz nic nie rob
![]() tez chcialam to gotowe ciasto,ale bylo tylko jedno...chyba byloby za malo pierniczkow :P ale mi sie nic nie chce
|
|
#608 |
|
Konto usunięte
|
nasza madzia już u lekarza
ilona chyba bym się zapłakała:p dobrze że bita śmietana jest a ja teraz myślę co do jedzenia wsadze do torby do szpitala i chyba to będą biszkopty Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak klapłam na kanapę tak siedzę
Az mam nadgarstek od ciasta i bluzkę od mąki A nie chce mi się iść umyć Poczekam chyba aż Tż wróci i podniesie moje zwłoki ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Mlebi mi to jest już wszystko jedno ![]() Nawet bomba może wybuchnąć Whatever Ale Tż się wścieknie, bo mikser ma ze 4 miechy
|
|
#610 |
|
Rozeznanie
|
przeklete_pragnienia
dobrze że chociaż masz tą bitą śmietane![]() MaamaaZuzi a już myślałam że tylko ja nie łapie się w tych 99.. także luz nie jesteś sama ![]() tuliluli spokojnie.. mi ginka pow że wydzielina może być wodnista.. ja ciągle zmieniam wkładki.. Asia śliczna kruszynka a wogóle wszystke Cesarzowe poczytałam właśnie o pielęgnacji blizn bo sprzątając natknęłam się na swoje notatki ze studiów.. i mam zapisane że bardzo dobre są plastry sylikonowe (np.sutricon), cepan i contratubex.. |
|
|
|
#611 |
|
Wtajemniczenie
|
Meire Twoja Zuzka to tak jak moja. Całkiem niedawno jak jej mówiłam że musze na badania jechać to pytała kiedy będzie mogła jechać ze mną bo też chciała zastrzyk.
Ilona współczuję. Ja już czuje jutro moją niezaradność w kuchni. Dzisiaj wstawiłam pranie i po 30 minutach zauważyłam że nie włożyłam nic do środka ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Daria jeszcze kilka dziewczyn jest wyżej od 99 ale tyle ile ja mam to żadna tu nie ma. No muszę jakoś to na klatę przyjąć i pocieszyć się pryncypałkami
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Zuzi ja tez mam dużo cm
Ostatnio mierzyłam się z miesiąc temu i już wtedy miałam ze 109
|
|
#613 |
|
Konto usunięte
|
jakbym mogła jeść pryncypałki to na pewno bym miała więcej jak 110
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
Ilona na mnie TZ tez sie wscieknie bo wrzucilam jego jedna z ulubionych koszul do prania z ciemnymi rzeczami.... koszula jasna oczywiscie, i troche sciemniala... no nic licze, ze to dlatego, ze jest mokra jak wyschnie to odzyska kolory
![]() a i jak ktoras z Was robi gbs prywatnie to najtaniej w diagnostyce. Wogole ciezko znalezc laby ktore to dziadostwo zrobia i jak na poczatku patrzylam to wolali po 130-170 zł ![]() a w diagnostyce... 30zł |
|
|
|
#615 |
|
Konto usunięte
|
a to cena za oba?
ja mam na szczęście w pakiecie te badania Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zuzanna Magdalena Edytowane przez MaamaaZuzi Czas edycji: 2014-12-22 o 18:54 |
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Lui zabiłaś mnie tymi cenami
![]() A ta diagnostyka to co to? To nazwa jakiegoś laboratorium?
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a my tż robimy ciastka, pierniki już upieczone, teraz tż robi jakieś waniliowe kruche ciasteczka...a ja zdycham, nie mam sił od soboty nie mam sił na nic
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę to zrobić
AaaaAAaa
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
O takiego kruchego waniliowego bym zjadła
Mam nadzieje że kiedyś jakaś moc spadnie i będę umiała robić takie lale jak Ewa
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
tak, diagnostyka to taka sieć labolatoriów, są w każdym większym mieście, tylko mało które robi ten cholerny gbs... bo musi położna pracować, żeby ten wymaz pobrać...
cena za oba pobrania. Ale te ceny mnie powaliły... rozumiem, że jest różnica 10-15 zł no ale 150 zł
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi Lui dzięki
Właśnie tak patrzę, że jak co to w Gdańsku diagnostyka jest Ale muszę się dowiedzieć czy robią w ogóle Masakra, nie myślałam, że to takie drogie
|
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny, ja dopiero ogarniam co dookola mnie się dzieje, musiałam rano wyjść do babki dla której robiłam te maskotki, wracając kupilam wszystko na sernik i makowca i na mufinki.Skończyłam ten spacer z okropnymi bólami w pachwinie i okropnym uciskiem na dole i zaczepistą gorączką. Jutro mam lekarza ogólnego i przymusową wizytę u gina, chyba że bóle się nasilą to ip
Paulina pytałaś mnie o wzór na lalkę, ja mam wzory ze stron internetowych angielskich, niektóre kupuję na ebay a jeszcze niektóre mam z fb z grupy do której należę. Jak się poczuję ciut lepiej i dam radę chwilę powiedzieć to poszukam tych w opisie polskim i ci powysyłam.nie pamiętam tylko czy mam twój email, jak nie to napisz mi na pw Widzę że mam co nadrabiać ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- A zapomniałam dodać Paulina nie martw się ja miesiąc temu obwód brzuszka miałam 112 a teraz jak mierzyłam kilka dni temu to mam już 120* |
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po wizycie
Wszytko jest ok. Kuba nie zmienił się w pannę Kubosławę . Jak to mój gin określił, jajka mu dyndają, więc chłopiec Mały waży 1800 g . Ułożony główką w dół.Wszytko mam pozamykane Wspomniałam mu o moim bólu krocza, sprawdził, zbadał....powiedział, ze to efekt rozciągania . Serduszko ładnie bije, 134 ud./min. Termin porodu z USG 23.02 ajjj I po rozmowie z moim ginem, stwierdziłam, ze będę rodzić w innym mieście, oddalonego ode mnie o 80 km. Oczywiście wypisze mi skierowanie do tego szpitala. Mam od niego numery telefonów lekarzy tam pracujących i jeżeli będę dzwonić, mam się powołać na niego . Bardzo zachwalał szpital, w którym chcę rodzić. Opisał mi skurcze zwiastujące poród, więc jak takie poczuje, a podkreślił, ze na pewno będę wiedziała, ze to już, mam do niego dzwonić.
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-12-22 o 19:21 |
|
|
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
udana wizytka i ginek tez
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, tulę Cię mocno
Dobrze, ze jutro masz wizytę Odpoczywaj już tylko |
|
|
|
#628 |
|
Konto usunięte
|
olcia słuszna waga
![]() duży chłopak z kuby jest fajnie że wszystko dobrze ewa a Ty się nie przemeczaj musisz dotrwać do cc Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak Madzia po badaniach
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
kufa przez Was też zmierzyłam... mam 130...
jutro pomierze ze rana... ciekawe czy bedzie mniej padam na pysk. prawie tego snickersa zrobiłam tylko poczekam az gorny blat sie wychłodzi, kłade na reszte i gotowe... ale ogolnie to padam juz i dzis nie robie wiecej jutro makowa panienka i sernik i pewnie lukrowanie rogalikow bo dzis to chyba nie dam rady
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2014-12-22 o 19:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie mam sił na nic 
Dobrze, ze jutro masz wizytę