Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-22, 13:38   #1051
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Czytam teraz na ncie o brązowych ipławach we wczesnej ciąży i piszą,że u częsci kobiet to występuje po badaniu transwaginalnym usg albo w macicy była krew i organizm musi się tego pozbyc,żeby nie zagrażało zarodkowi i usuwa.Jak miałam robione pierwsze usg w szpitalu to facet mi powiedział,że mam trochę krwi w macicy obok pęcherzyka..Może to jest ta krew ,która jest usuwana.Nie zadręczam się póki co tylko czekam do jutra.Mam nadzieję,że nic się nie stanie.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 13:51   #1052
dd1dd
Zakorzenienie

hej dziewczynki dawno się nie odzywałam, wyczytałam tylko przelotnie dobre wieści od Curly tak się cieszę
ja byłam tego 17 grudnia na usg ale nic nie widać prócz pęcherzyka(7,5mm), szkoda bo muszę czekać do 2 stycznia a myślałam , że pochwalimy się wszystkim w święta termin mam niby na 15 sierpnia
Dzisiaj nie mam sił na nic, pogoda mi nie sprzyja. Ciągle pada i pada... Zresztą dzisiaj coś mi źle, nie mogę zjeść.A jutro muszę się wziąć za ciasta prócz ciast nie robię nic, jadę na gotowe
Stary 2014-12-22, 15:50   #1053
ankaaa206
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny jak tam swiateczne nastroje?
Mnie dzis caly dzien kluje w jajnikach, raz prawy raz lewy.
W tej ciazg czuje sie wyjatkowo spokojnie. Umowilam sie do gina na 9 stycznia, bedzie to 7 tc wiec juz powinno byc serducho co nie?
Ostatnimi dniami czekam tylko na drzemke mlodego by razem z nim spac, nie mam sily na nic.
My tez na gotowe jedziemy robie tylko paszteciki, salatke, rogaliki i pierniczki.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 17:04   #1054
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
W tej ciazg czuje sie wyjatkowo spokojnie. Umowilam sie do gina na 9 stycznia, bedzie to 7 tc wiec juz powinno byc serducho co nie?
Ostatnimi dniami czekam tylko na drzemke mlodego by razem z nim spac, nie mam sily na nic.
My tez na gotowe jedziemy robie tylko paszteciki, salatke, rogaliki i pierniczki.
Też mnie dzisiaj jajniki kłują i to nie pierwszy raz. Nie przejmuję się tym
Będzie napewno ja byłam teraz w 6w1d i było malutkie serduszko widziałam jak miga punkcik na ekranie i słyszałam jak puka

A plamienia to był fałszywy alarm, już się nie powtórzyły i wszystko jest oki. Tylko dzisiaj byłam po prezenty i trochę mnie brzuch boli. Za dużo się nałaziłam.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Czytam teraz na ncie o brązowych ipławach we wczesnej ciąży i piszą,że u częsci kobiet to występuje po badaniu transwaginalnym usg albo w macicy była krew i organizm musi się tego pozbyc,żeby nie zagrażało zarodkowi i usuwa.Jak miałam robione pierwsze usg w szpitalu to facet mi powiedział,że mam trochę krwi w macicy obok pęcherzyka..Może to jest ta krew ,która jest usuwana.Nie zadręczam się póki co tylko czekam do jutra.Mam nadzieję,że nic się nie stanie.

Ja jestem przerważliwiona po moich przejściach i każde plamienia mnie niepokoją. Aczkolwiek nie wszystkie świadczą o czymś złym. Na szczęście jutro masz wizytę to rozwiejesz wątpliwości.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
hej dziewczynki dawno się nie odzywałam, wyczytałam tylko przelotnie dobre wieści od Curly tak się cieszę
ja byłam tego 17 grudnia na usg ale nic nie widać prócz pęcherzyka(7,5mm), szkoda bo muszę czekać do 2 stycznia a myślałam , że pochwalimy się wszystkim w święta termin mam niby na 15 sierpnia
Dzisiaj nie mam sił na nic, pogoda mi nie sprzyja. Ciągle pada i pada... Zresztą dzisiaj coś mi źle, nie mogę zjeść.A jutro muszę się wziąć za ciasta prócz ciast nie robię nic, jadę na gotowe
Ja chciałam powiedzieć w święta, ale się jednak wstrzymamy przynajmniej do najbliższej wizyty, którą nawiasem mówiąc też mam 2
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 17:26   #1055
lines
Raczkowanie

dd1dd ja byłam 18 grudnia i to był środek 7 tc i też był tylko pęcherzyk. Następna wizyta 15 stycznia, wtedy to już będzie widać wszystko . A! i mamy ten sam termin

Jess922, e tam dziwnie brzmi. Ja przed ciążą codziennie szyjkę badałam i palec wkładałam (a nawet dwa ).

fiona27 cukierki i nas wytrzymają do świąt. Później zjadamy zawartość, a w papierek zawijamy coś innego

9tc
lines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 17:38   #1056
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bylam na pierwszej wizycie w 7tc + 5 i juz bylo serduszko
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 17:40   #1057
ankaaa206
Wtajemniczenie

U mnie bedzie 7 tc i 2 dni wiec chyba bedzie juz widac.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 18:23   #1058
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie bedzie 7 tc i 2 dni wiec chyba bedzie juz widac.
Mysle, ze tak
Stary 2014-12-22, 18:28   #1059
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość

Ja chciałam powiedzieć w święta, ale się jednak wstrzymamy przynajmniej do najbliższej wizyty, którą nawiasem mówiąc też mam 2
jakbym zobaczyła serduszko to chyba bym nie wytrzymała i powiedziała i tak będzie ciężko, bo a to nie wypiję winka to będą pytania dlaczego nie piję hehe nie zjem wszystkich potraw nawet p trochu bo nie mam apetytu, mogę wymiotować i też będą domysły ale zawsze mogę zgonić na mojego kamienia w woreczku żółciowym, że mi źle przez niego. Swoją drogą muszę być przez niego całą ciążę na diecie
Cytat:
Napisane przez lines Pokaż wiadomość
dd1dd ja byłam 18 grudnia i to był środek 7 tc i też był tylko pęcherzyk. Następna wizyta 15 stycznia, wtedy to już będzie widać wszystko . A! i mamy ten sam termin
ja byłam wtedy w 5t4d Jakoś jestem spokojna i wierzę , że wszystko będzie dobrze. Tyle na to dzieciątko czekałam

Dziewczyny jakieś kremy polecacie przeciw rozstępom ? Chciałabym od początku jakoś zadbać. Myślę nad Mustela
Stary 2014-12-22, 19:04   #1060
Curly81
Wtajemniczenie

Nadal boli mnie brzuch i mam te dziwne brązowe upławy ,mało tego jest ale jednak..Dobrze,że mam jutro już tą wizytę,może się dowiem co jestMoże mi coś przepisze.Rano pojadę,żeby mieć z głowy.Jestem zapisana jako dodatkowa pacjentka,wiec mogę przyjechac o dowolnej porze ale martwię się i chyba skoro świt pojadę bo przyjmuje od 7.30.

Dziewczyny,czy któraś z Was miała może takie bóle podbrzusza jak na okres?

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-12-22 o 19:11
Stary 2014-12-22, 19:14   #1061
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Nadal boli mnie brzuch i mam te dziwne brązowe upławy ,mało tego jest ale jednak..Dobrze,że mam jutro już tą wizytę,może się dowiem co jestMoże mi coś przepisze.Rano pojadę,żeby mieć z głowy.Jestem zapisana jako dodatkowa pacjentka,wiec mogę przyjechac o dowolnej porze ale martwię się i chyba skoro świt pojadę bo przyjmuje od 7.30.

Dziewczyny,czy któraś z Was miała może takie bóle podbrzusza jak na okres?
ja miałam. Jak byłam na usg ostatnio to właśnie lekarka się pytała czy mam bóle jak na okres, powiedziałam, że tak i zwiększyła mi dawkę luteiny. Już tak nie boli jak wcześniej, wczoraj troszkę ale wzięłam 3 tabletki luteiny i ból przeszedł. Ogólnie to mówiła, że jak boli to wziąć luteinę nawet 4x1.
Stary 2014-12-22, 19:16   #1062
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
jakbym zobaczyła serduszko to chyba bym nie wytrzymała i powiedziała i tak będzie ciężko, bo a to nie wypiję winka to będą pytania dlaczego nie piję hehe nie zjem wszystkich potraw nawet p trochu bo nie mam apetytu, mogę wymiotować i też będą domysły ale zawsze mogę zgonić na mojego kamienia w woreczku żółciowym, że mi źle przez niego. Swoją drogą muszę być przez niego całą ciążę na diecie

ja byłam wtedy w 5t4d Jakoś jestem spokojna i wierzę , że wszystko będzie dobrze. Tyle na to dzieciątko czekałam

Dziewczyny jakieś kremy polecacie przeciw rozstępom ? Chciałabym od początku jakoś zadbać. Myślę nad Mustela
Cytat:
ja miałam. Jak byłam na usg ostatnio to właśnie lekarka się pytała czy mam bóle jak na okres, powiedziałam, że tak i zwiększyła mi dawkę luteiny. Już tak nie boli jak wcześniej, wczoraj troszkę ale wzięłam 3 tabletki luteiny i ból przeszedł. Ogólnie to mówiła, że jak boli to wziąć luteinę nawet 4x1.
Ojej,to rzeczywiście musze szybko to dostać i brać.COś jest nie tak.

Stary 2014-12-22, 19:28   #1063
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
nie denerwuj się kochana, jutro wszystkiego się dowiesz będzie dobrze
Stary 2014-12-22, 19:59   #1064
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość

TusiaeM pamiętam, że pisałaś na staraczkowym, ale szybko przestałaś ....

Oczywiście kciuki za Wasze wizyty i za serduszka
Cały czas śledziłam wątek, ale trudno mi było się trochę wbić w rozmowę.

Cytat:
Ja właśnie mam wielki problem z tym... Nie chce nikomu mówić, bo to dopiero 5 tydzień, ale jak powiem, że nie pije (a zawsze wypije lampke wina z teściową czy jakiś likier z mamą i babcią) to do razu będą jakieś domysły i nie wiem czy po prostu nie lepiej powiedzieć wprost?

Dziś byłam na becie 1232

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:04   #1065
lines
Raczkowanie

Cytat:

Nie no, ja tez jestem spokojna. Jutro zaczynam 8tc i myślę, że jakby coś miało byc nie tak, to pewnie by juz było. Może jestem naiwna, ale wierzę, że nam się uda, mam same pozytywne myśli i tego się trzymam

9tc
lines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:19   #1066
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Ja właśnie mam wielki problem z tym... Nie chce nikomu mówić, bo to dopiero 5 tydzień, ale jak powiem, że nie pije (a zawsze wypije lampke wina z teściową czy jakiś likier z mamą i babcią) to do razu będą jakieś domysły i nie wiem czy po prostu nie lepiej powiedzieć wprost?

Dziś byłam na becie 1232
ładna beta
Tusia decyzja należy do Ciebie. Zawsze możesz powiedzieć, że źle się czujesz i nie napijesz się z nimi mamy ten sam problem ale ja nic nie pisnę a Ciebie kojarzę z wątku z zamówień butów z różnych hurtowni z kilka lat temu to mogłaś być Ty?

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Nie no, ja tez jestem spokojna. Jutro zaczynam 8tc i myślę, że jakby coś miało byc nie tak, to pewnie by juz było. Może jestem naiwna, ale wierzę, że nam się uda, mam same pozytywne myśli i tego się trzymam
to tak jak u mnie
Stary 2014-12-22, 20:34   #1067
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
ładna beta
Tusia decyzja należy do Ciebie. Zawsze możesz powiedzieć, że źle się czujesz i nie napijesz się z nimi mamy ten sam problem ale ja nic nie pisnę a Ciebie kojarzę z wątku z zamówień butów z różnych hurtowni z kilka lat temu to mogłaś być Ty?

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

h
to tak jak u mnie
Siemka jak Wy dzisiaj jak szaline piszecie My w hoteliku juz pl jestesmy,junior jakos dojechal i teraz spi😃 jutro kolejne 600km i bedziemy w domku

Ogladlismy sliczne mieszkanko😀 140m 5 pokoi,2lazienki,2balkony, jeszcze w remoncie wiec wszystko bedzie tip-top. Jeden minusik... cena: 1100e na miesiac😢😢😢😢

Ide cos zjesc
Poodpisuje pozniej! Buziaki!
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:36   #1068
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
ładna beta
No plan jest taki, że na początku coś zamyle, ale jak bardziej będą ciągnąć to pewnie powiemy.
To na pewno byłam ja

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:58   #1069
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

I super! Jak juz pisałam kilka dni temu - nie lubię ciagłego dołowania i wmawiania, ze cos nie tak jest/moze byc/bedzie ja sie wczoraj zestresowałam dziwnym szczypaniem w podbrzuszu ale powiedziałam sobie, ze musi byc dobrze i od razu sie lepiej poczułam grunt to pozytywne myślenie!!!!!!

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:

A ja uważam, ze lepiej zrobisz dla swojego organizmu jak zmienisz troszkę nastawienie nie mow, ze cos jest nie tak bo tego nie wiesz i moze nie musisz brać nic oprócz kwasu foliowego, ciągłym zamartwianiem sie i odszukiwaniem wszystkiego niczego nie zmienisz a tez niczemu nie pomożesz. Zrelaksuj sie, włącz dobry film, wypij dobra herbate i reset, dziecko czuje Twoje ciagle stresy i nerwy

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Cały czas śledziłam wątek, ale trudno mi było się trochę wbić w rozmowę.

Dziś byłam na becie 1232

Gratki za betę

Ja tam powiedziałam bliskim a moja cudowna babcia puściła dalej w eter bo była tak szczęśliwa. No trudno, pewnie wie więcej osob niż mi sie wydaje ale co zrobię. Pozytywnie myśle i wierze, ze bedzie dobrze a za kilka miesięcy bede sie chwalić maleństwem na mieście

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Siemka jak Wy dzisiaj jak szaline piszecie My w hoteliku juz pl jestesmy,junior jakos dojechal i teraz spi😃 jutro kolejne 600km i bedziemy w domku

Ogladlismy sliczne mieszkanko😀 140m 5 pokoi,2lazienki,2balkony, jeszcze w remoncie wiec wszystko bedzie tip-top. Jeden minusik... cena: 1100e na miesiac😢😢😢😢

Ide cos zjesc

Jak ja to mowie zawsze - kto bogatemu zabroni a tak poważnie to każdego indywidualna sprawa, każdy ma inny budżet do rozporządzenia, jesli jest szansa to czemu nie! 140m...mmmm ja mam 62 (o 10 więcej niż na poprzednim wynajmowanym mieszkaniu) a jakos mi sie mniejsze wydaje a jak kupowaliśmy to takie wielkie mi sie wydawało :P teraz nie mam pojęcia gdzie łóżeczko wstawię

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:

Ja niestety mam juz mega rozstępy po poprzedniej ciazy pomimo smarowania na bierzaco kremami, oliwkami. Mam taka skórę i żaden krem czy olejek tego nie zmieni. Teraz kupiłam jakies dwie oliwki ale chyba juz nie maja mi w czym pomoc - cały brzuch w rozstępach...

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Też mnie dzisiaj jajniki kłują i to nie pierwszy raz. Nie przejmuję się tym

Będzie napewno ja byłam teraz w 6w1d i było malutkie serduszko widziałam jak miga punkcik na ekranie i słyszałam jak puka

A plamienia to był fałszywy alarm, już się nie powtórzyły i wszystko jest oki. Tylko dzisiaj byłam po prezenty i trochę mnie brzuch boli. Za dużo się nałaziłam.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Ja jestem przerważliwiona po moich przejściach i każde plamienia mnie niepokoją. Aczkolwiek nie wszystkie świadczą o czymś złym. Na szczęście jutro masz wizytę to rozwiejesz wątpliwości.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Ja jutro bede na usg, bedzie 6t2d, moze w te moje urodzinki maleństwo zrobi mi prezencik i sie pojawi serduszko...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:00   #1070
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Ide cos zjesc
Szukacie mieszkanka w Niemczech? Mieszkacie moze juz w Niemczech???
Stary 2014-12-22, 21:01   #1071
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie swiąteczny nastrój w tym roku tak sobie, ale to ze względu, ze co roku o tej porze siedziałam juz w kuchni, muzyka świąteczna w tle i jakos tak bardziej to czułam... W tym roku ze względu na brak sił odpuscilam, idziemy do dziadkow na gotowe i jakos tak nie czuje aż tak bardzo

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
HEJKA

We wtorek dzwonie do lekarki z nadzieją że znajdize dla mnie czas w maire w dobrym terminie

za wasze wizyty dajcie znać co tam

Umawiaj sie i daj znac jak tam po wizycie

Synuś i Córcia
Stary 2014-12-22, 21:04   #1072
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
I super! Jak juz pisałam kilka dni temu - nie lubię ciagłego dołowania i wmawiania, ze cos nie tak jest/moze byc/bedzie ja sie wczoraj zestresowałam dziwnym szczypaniem w podbrzuszu ale powiedziałam sobie, ze musi byc dobrze i od razu sie lepiej poczułam grunt to pozytywne myślenie!!!!!!

A ja uważam, ze lepiej zrobisz dla swojego organizmu jak zmienisz troszkę nastawienie nie mow, ze cos jest nie tak bo tego nie wiesz i moze nie musisz brać nic oprócz kwasu foliowego, ciągłym zamartwianiem sie i odszukiwaniem wszystkiego niczego nie zmienisz a tez niczemu nie pomożesz. Zrelaksuj sie, włącz dobry film, wypij dobra herbate i reset, dziecko czuje Twoje ciagle stresy i nerwy [COLOR="Silver"]
Łatwo jest tak mówić jak jest ok a jak mnie boli coraz bardziej brzuch jak przy ostrym okresie i mam od soboty plamienie to nie dziwne,że się martwię bo chyba każda na moim miejscu by się matrwiła.Plamie nie zmienia kolor na czerwony i jakieś reszki lecą.Bóle coraz silniejsze i wyczuwam skurcze,wiec jak nie minie to jadę na Izbę przyjęć do szpitala.Usg mnie uspokoiło ale nie miałam bóli i nie miałam plamień.Nie pisze tego,żeby sobie ponarzekać a dlatego,że mam uzasadnione obawy a ponieważ nie miałam tak w pierwszej ciąży to się boję co chyba jest naturalne.Z pewnością mam prawo mieć obawy bo mam ku temu powody.Wybacz ale trudno bym w takiej sytuacji siedziała przed tv i udawała,że jest wszystko ok.W sobotę olałam,w niedzielę olałam a dzisiaj ból juz jest silny i dalej ze mnie coś leci,wiec cos jest na rzeczy.Dodam,że od godziny boli mnie krzyż.Pełen relax.Jak nie minie pojade na IP.CHciałam wiedzieć czy ktoś jeszcze tak miał bo w końcu to forum jest nie tylko od słodzenia jak jest dobrze ale i od wymiany doświadczeń jak się coś dzieje itd..

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-12-22 o 21:10
Stary 2014-12-22, 21:05   #1073
12mu05
Rozeznanie

Cytat:

Hey!!! No wlasnie! Mial byc teraz sam optynizm na watku

unikalna nie tylko Ty czujesz sie pomijana Tak naprawde wszystkie jestesmy nowe na watku i troche czasu musi minac bysmy sie poznaly i zgealy Na razie kazda probuje sie jakos "wbic"😊 wiadomo ze najlepien sie pisze jak sie kazda osobe juz zna,wie cos o niej, wtedy latwiej cytowac i odpowiafac mam nadzueje ze sie szybko zgramy😃

A wydaje mi sie ze kazdej jest prosciej teraz podczytywac i czasem sie odzywac😀
Jak wszystkie będziemy mieć za sobą serduszka bijace i pierwsze foty z usg to watek stanie sie pelen optymizmu i radości 😉

Hihi no i wtedy nasze hormony troszke przystopuja 😈😈😈

A ja Wam zazdroszcze podpatrzonych malenkich istotek😆

Ja bede sie dopiero po świętach umawiac do gina..... Zazdroszcze tyle wizyt😈😈😈😈😈

No i oczywiscie,mimo ze nie pisze do każdej z osobna, to STRASZNIE GRATULUJE!!!!!!! I mnie osobiscie Wasze super wiesci z wizyt i super maluszki ciesza i poprawiaja humor😉😉😉 no i daja duza dawke optymizmu😃😃😃😃😃😃😃😃😃

DZIEKI ZE JESTESCIE😄
Stary 2014-12-22, 21:08   #1074
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Łatwo jest tak mówić jak jest ok a jak mnie boli coraz bardziej brzuch jak przy ostrym okresie i mam od soboty plamienie to nie dziwne,że się martwię bo chyba każda na moim miejscu by się matrwiła.Plamie nie zmienia kolor na czerwony i jakieś reszki lecą.Bóle coraz silniejsze i wyczuwam skurcze,wiec jak nie minie to jadę na Izbę przyjęć do szpitala.Usg mnie uspokoiło ale nie miałam bóli i nie miałam plamień.Nie pisze tego,żeby sobie ponarzekać a dlatego,że mam uzasadnione obawy a ponieważ nie miałam tak w pierwszej ciąży to się boję co chyba jest naturalne.Z pewnością mam prawo mieć obawy bo mam ku temu powody.Wybacz ale trudno bym w takiej sytuacji siedziała przed tv i udawała,że jest wszystko ok.
Jesli masz skurcze to ja nie czekalabym i pojechalabym na izbe... Juz raz to przerabialam i potem zastanawialam sie czy nie lepiej byloby jakbym wczesniej pojechala... Tyle, ze Ty masz brazowe plamienie, wiec to inna sytuacja. Jesli masz watpliwosci to jedz...

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2014-12-22 o 21:09 Powód: Blad
Stary 2014-12-22, 21:15   #1075
12mu05
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

A ja uważam, ze lepiej zrobisz dla swojego organizmu jak zmienisz troszkę nastawienie nie mow, ze cos jest nie tak bo tego nie wiesz i moze nie musisz brać nic oprócz kwasu foliowego, ciągłym zamartwianiem sie i odszukiwaniem wszystkiego niczego nie zmienisz a tez niczemu nie pomożesz. Zrelaksuj sie, włącz dobry film, wypij dobra herbate i reset, dziecko czuje Twoje ciagle stresy i nerwy

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Gratki za betę

Ja tam powiedziałam bliskim a moja cudowna babcia puściła dalej w eter bo była tak szczęśliwa. No trudno, pewnie wie więcej osob niż mi sie wydaje ale co zrobię. Pozytywnie myśle i wierze, ze bedzie dobrze a za kilka miesięcy bede sie chwalić maleństwem na mieście

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Jak ja to mowie zawsze - kto bogatemu zabroni a tak poważnie to każdego indywidualna sprawa, każdy ma inny budżet do rozporządzenia, jesli jest szansa to czemu nie! 140m...mmmm ja mam 62 (o 10 więcej niż na poprzednim wynajmowanym mieszkaniu) a jakos mi sie mniejsze wydaje a jak kupowaliśmy to takie wielkie mi sie wydawało :P teraz nie mam pojęcia gdzie łóżeczko wstawię

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Ja niestety mam juz mega rozstępy po poprzedniej ciazy pomimo smarowania na bierzaco kremami, oliwkami. Mam taka skórę i żaden krem czy olejek tego nie zmieni. Teraz kupiłam jakies dwie oliwki ale chyba juz nie maja mi w czym pomoc - cały brzuch w rozstępach...

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Ja jutro bede na usg, bedzie 6t2d, moze w te moje urodzinki maleństwo zrobi mi prezencik i sie pojawi serduszko...
Hahaha BOGATEMU 😂😂😂😂😂😉 Bogsty nie siedzialby i tyral w Niemczech tylko na Kanarach dupe grzal 😈😈😈

A tak serio😊 teraz -od4lat-za 60.5m placimy 550e. Nasz sklep wymaga przestrzeni magszynowej.wiec mamy wybór: albo wynajac mieszkanie + magazyn i zapieprzac co chwile do magazynu, albo wieksze mieszkanie😀 nas dwoje+ synek + Kropeczka w brzuchu tez potrzebujemy przestrzeni-> stad pomysl na te 140m.... no i polowe mozna wrzucic w koszty firmy..... ale i tak to kupa kasy....
Stary 2014-12-22, 21:15   #1076
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Jesli masz skurcze to ja nie czekalabym i pojechalabym na izbe... Juz raz to przerabialam i potem zastanawialam sie czy nie lepiej byloby jakbym wczesniej pojechala... Tyle, ze Ty masz brazowe plamienie, wiec to inna sytuacja. Jesli masz watpliwosci to jedz...
i tak chyba zrobię bo może luteina jest potrzebna albo coś...a potem będę sobie pluła w brodę,że udawałam,że jest fajnie, i nie zrobiłam tego co powinnam zrobić a mogłam.Te bóle nasiliły się dzisiaj wieczorem.Od soboty były umiarkowane.Teraz normalnie czuję jakby skurcze.Trudno w takiej sytuacji wmawiac sobie,że jest wszystko ok bo mam pozytywnie mysleć.Trzeba też reagować jak się coś dzieje a nie na siłe z bananem na twarzy udawać,że wszystko jest fajnie.Nie przewiduje najgorszego ale martwię się bo jakby nie było mam powody.
Pozytywne myślenie to jedno a reagowanie i doradzanie się jak coś się dzieje to drugie.A coś się dzeje bo są silne bóle na okres i krzyża i są upławy.Nie chcę czegoś przegapić bo udawałam,że nic nie zauważam coś jest nie tak.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-12-22 o 21:18
Stary 2014-12-22, 21:15   #1077
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Łatwo jest tak mówić jak jest ok a jak mnie boli coraz bardziej brzuch jak przy ostrym okresie i mam od soboty plamienie to nie dziwne,że się martwię bo chyba każda na moim miejscu by się matrwiła.Plamie nie zmienia kolor na czerwony i jakieś reszki lecą.Bóle coraz silniejsze i wyczuwam skurcze,wiec jak nie minie to jadę na Izbę przyjęć do szpitala.Usg mnie uspokoiło ale nie miałam bóli i nie miałam plamień.Nie pisze tego,żeby sobie ponarzekać a dlatego,że mam uzasadnione obawy a ponieważ nie miałam tak w pierwszej ciąży to się boję co chyba jest naturalne.Z pewnością mam prawo mieć obawy bo mam ku temu powody.Wybacz ale trudno bym w takiej sytuacji siedziała przed tv i udawała,że jest wszystko ok.W sobotę olałam,w niedzielę olałam a dzisiaj ból juz jest silny i dalej ze mnie coś leci,wiec cos jest na rzeczy.Dodam,że od godziny boli mnie krzyż.Pełen relax.Jak nie minie pojade na IP.CHciałam wiedzieć czy ktoś jeszcze tak miał bo w końcu to forum jest nie tylko od słodzenia jak jest dobrze ale i od wymiany doświadczeń jak się coś dzieje itd..

Ja Cie nie oceniam ale uwazam, ze albo nie jest tak zle albo dawno powinnaś byc na IP. Ja w pierwszej ciazy leżałam w 14tc na podtrzymaniu ciazy, a pojechałam tylko dlatego, ze leciutko krwawiłam a z moim lekarzem nie mogłam sie skontaktować. Liczyłam na badanie, tabletki i do domu a spędziłam w szpitalu dobrych kilka dni bo miałam wysokie ryzyko poronienia (nawet ze mnie krew nie ciekła tylko leciutkie plamki przy sikaniu) nie czekałam !! Dlatego jesli cokolwiek jest nie tak - jedz a nie pytaj nikogo o takie rzeczy bo każdy ma inny organizm i nigdy nie jest identycznie. I nie odbieraj tego w taki sposób ze Cie atakuje, tylko mowie, ze ja bym trzech dni nie czekała.

Synuś i Córcia
Stary 2014-12-22, 21:17   #1078
beatrix28
Zadomowienie

TuusiaeM mozesz powiedziec ze prowadzisz lub ze przed wtyjsciem bralas apap bo Cie glowa boli,zreszta ciaza z mezem t nie gzrech a dar,przeciez Wam wolno
curly81 u mnie tez totalny brak apetytu..mdlosci z gaga,bole piersi itd to typowe objawy ciazy przyzwyczaisz się jak mam tak juz od miesiaca ..
12mu05 do 4mca ło matko..!to chyba mnie podlacza..
nawet jak widze reklame zywnosci to mnie cofa ...ostatnio ogladalam sos pieczeniowy winiary i kawalek miesa..normalna reklama a jak potrafi wywolac negatywne odczucia...

ide poogladac przyjaciolki m dzis nic nie chce to mam wolny wieczór..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:19   #1079
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Hey!!! No wlasnie! Mial byc teraz sam optynizm na watku

unikalna nie tylko Ty czujesz sie pomijana Tak naprawde wszystkie jestesmy nowe na watku i troche czasu musi minac bysmy sie poznaly i zgealy Na razie kazda probuje sie jakos "wbic"😊 wiadomo ze najlepien sie pisze jak sie kazda osobe juz zna,wie cos o niej, wtedy latwiej cytowac i odpowiafac mam nadzueje ze sie szybko zgramy😃

A wydaje mi sie ze kazdej jest prosciej teraz podczytywac i czasem sie odzywac😀

Jak wszystkie będziemy mieć za sobą serduszka bijace i pierwsze foty z usg to watek stanie sie pelen optymizmu i radości 😉

Hihi no i wtedy nasze hormony troszke przystopuja 😈😈😈

A ja Wam zazdroszcze podpatrzonych malenkich istotek😆

Ja bede sie dopiero po świętach umawiac do gina..... Zazdroszcze tyle wizyt😈😈😈😈😈

No i oczywiscie,mimo ze nie pisze do każdej z osobna, to STRASZNIE GRATULUJE!!!!!!! I mnie osobiscie Wasze super wiesci z wizyt i super maluszki ciesza i poprawiaja humor😉😉😉 no i daja duza dawke optymizmu😃😃😃😃😃😃😃😃😃

DZIEKI ZE JESTESCIE😄

"Fenkjuuuu sołł macz" za pozytywne nastawienie ! i Tobie szybko czas zleci do wizyty u gina, ja nie wiek kiedy mi ten czas minął

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Hahaha BOGATEMU 😂😂😂😂😂😉 Bogsty nie siedzialby i tyral w Niemczech tylko na Kanarach dupe grzal 😈😈😈

A tak serio😊 teraz -od4lat-za 60.5m placimy 550e. Nasz sklep wymaga przestrzeni magszynowej.wiec mamy wybór: albo wynajac mieszkanie + magazyn i zapieprzac co chwile do magazynu, albo wieksze mieszkanie😀 nas dwoje+ synek + Kropeczka w brzuchu tez potrzebujemy przestrzeni-> stad pomysl na te 140m.... no i polowe mozna wrzucic w koszty firmy..... ale i tak to kupa kasy....

Hihi jedni siedzą na Kanarach drudzy w Polsce lub Niemczech jasne, wlasnie wzięłam pod uwage Wasz biznes nie czarujmy sie, prowadzić to w domu to trzeba przestrzeni

Synuś i Córcia
Stary 2014-12-22, 21:19   #1080
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
CURLY jak sie martwisz i masz skurcze i plamienia to predko won na IP! Ja kiedys czekalam do wizyty i do dzis zaluje! 3mam kciukipamietaj ze masz MALY CUD W SOBIE! Trzeba go chronic 😊a wierze ze wszystko okaze sie w porzadku😊 a lepiej sprawfzic i sie uspokoic😊😊😊 sciskam!!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości