|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIV
jestem i ja.
Poćwiczyłam w końcu ![]() Ruda, nie tylko Ty nic nie zrobiłaś. Ty przynajmniej robisz rybe. Ja zrobie wielkie zero. Pewnie w wigilie pomogę mamie jak dojadę, ale ja będe dopiero koło 14. Kami, jeszcze jutro praca. A potem 24 i 29 wolne ![]() Migocia, nie smutaj Żartuje. Wierze, ze jest cieżko. Pamiętam jeszcze te czasy. Teraz mi dobrze, bez tego comiesiecznego wsłuchiwania sie i dopatrywania objawów. A co Ty robisz w Sylwka, bo nie wiem czy pisałas?? Ja dostałam zaproszenie do siostry mojego kumpla. Robi domówke, z tym, że bedzie tam "fladra" i nie wiem co robić.. Przemyśle jeszcze, mam czas ![]() Dobra, lece czytać. Będe jutro. Lofka
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIV
Kami moj tz tez pojechal po lody wlasnie
![]() Aga jak sytuacja opanowana w domu? Coffee,Tasia,Rossa,Mu a jak u was przygotowania swiateczne co u was w ogole odezwijcie sie dziewczyny ![]() Spadam czytac czekam na meza podjemy lody
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja padam jestem na nogach długo chyba o 4 wstała mała . Juz sama nie wiem . Zaraz po układ jeszcze ciuchy i mogę iść spać . Jutro dalsze przygotowania .
Mama mi robi rolade . Nawet nie wiedziałam że mi robi Sałatkę jedna ona robi (w wersji na wynos czyli jedna ale w dwóch salaterkach ) a my robimy druga siatkę dla nas i dla niej ( tez w 2 salaterkach ) wiec jakos się uzupełniamy .dziś mamie malowalam włosy i wyszły niezbyt dobrze Jejku Iza jak przeczytałam ze jesteś na IP to aż mi serce zaczęło walić bardzo mocno i się przestraszylam . Dobrze ze nie polamalas palców . Zdrówka i trzymam kciuki za powrót do pracy w nnowym roku . Dziewczyny spadam bom zmęczona . Jak będę miała jeszcze się to wejdę jeszcze dziś . Na wszelki wypadek mowie juz dobranoc . Miłych snów
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Giną Kostek nadal ma antybiotyk brać, tzn smarować mam mu oczy neomecyna. Wiesz ze my Też Cię kochamy.
Basiu odpoczywaj. Ja jutro też robie sałatkę u mamusi. Kami no powiem Ci ze Tz nie ładnie się zachował ze cie tak zostawił. To teraz niech zasuwa po te lody. Mysia LO tam będziemy się przejmować. U mnie mama zrobi i teściowa. Brawo za ćwiczenia. Arletko ja na sylwka robie chyba to samo co na wesele.
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lutkę biorę dwa razy dziennie, do tego jeszcze estrofem mite i acard.Ja też kocham! Cytat:
![]() Jest strasznie ciężko, na szczęście tż ratuje sytuacje, wspiera mnie w tym cyklu bardzo. A co do Sylwka to siedzimy w domu, jedna koleżanka pojechała do Włoszech, druga jedzie zaraz po świętach do Niemiec i nie mamy gdzie się podziać. Kolega "natręt" się zapowiedział, ale jakoś nie mam ochoty żeby przychodził. Oj to "flądra" nie będzie zadowolona jak Ciebie tam zobaczy ![]() Kami Twój tż nieładnie wczoraj postąpił
|
|
|
#2586 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierdykam ledwo ciągnęła. Idę cos wrzucić na reszta bo of 12 nie jadlam i bede zdawać relacje
|
#2587 |
|
Wtajemniczenie
|
Podołałam prawie ze wszystkim ale padam. Kubula wykończył mnie i tż, a po wszystkim zalapaliśmy głupawkę
![]() Kubulek zrobił dziś pierwsze cztery kroczki !!! Tż widział a ja miałam korki nosz urwał nać!Agabi choinka interesuje ale nie psuje wyciąga rączkę po jedną bombkę i patrzy co zrobię, nie ciągnie , raczej podziwia. Za pierwszym razem jak chciał pociągnąć bombkę to włączyło się miganie lampek i ukłuła go choinka , przyleciał do mnie ze strachem. Zobaczymy jak długo Migotka dobrze, że tż wspiera, to bardzo ważne. Mysia a weź flądre zdenerwuj! ![]() Gianka super, że włosy uratowane. I lepiej na froncie Ewcia nie smutaj ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Ewcia biedny Kostuś, męczą go te oczka, a jak Kosta ubierał już choinkę? Mili super pierniki Wam wyszły! Podziwiam! Lila jak czytam i Twoich przygotowania to czuję magię świąt Zophiee a to Bobri nocny marek zrobił się. Może ząbki. Kubula ostatnio ma codziennie pobudkę 2-3 w nocy,.wstaje w łóżeczku i zawraca się, czasem chwikowo a czasem całkiem rozbudza się i bujamy się z godzinę. Chyba też zęby bo ślini się przy tym strasznie. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Kasiu dobrze, że tż wczoraj był jednak w domu, nadgoniliście. Iza uff, dobrze, że tak się to skończyło. |
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Palec mocno boli ![]() Ziajka pierwsze kroczki ale super Dziewczyny a ja schudłam 3 kiło waże 67 kilo i jest to moja waga sprzed ciąży.Ale marzy mi się waga 62 kg w takiej czuje się najlepiej.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ziajka trochę męczą ale z ciocia Gianka juz konsultację miałam i będzie dobrze . Kubula bidulek ząbki strasznie wymecza dzieciaka. Mam nadzieje ze niedługo to minie. Iza jakbym schudła 3 kg to bym modły ku niebu wynosiła. Chociaż bym nie wiem jak chciała za cholerę zrzucić nie mogę. Mam nadzieje ze jutro będzie lepiej. Tz wspieram mam nadzieje ?
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
mysia1986 a kto to fladra? Brawo za ćwiczenia!
b a r b a r a grunt to się dobrze dogadać ja nie robię nic wigilia u teściowej, pierwszy dzień świąt u moich rodziców, to po co? Tylko sprzątanie no i pierniki Ziajka dziękuję w imieniu moim i męża fajny rodzinny dzień mieliście. iza243 no brawo. Mi tam 1 kg spadł ale jak znam życie zaraz odbije. RudaEwcia25 dla mnie jesteś mistrz!! Lenia mam. Jeszcze po tż-ta siostrę ok północy mamy jechać.
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem od czego zacząć...
Migotko, a ja w cyklu "trafionym" nie czułam nic...cycki miałam lekko ciężkie albe bez szału, ogólnie byłam nastwaiona na nie, bo gin mi wtedy przecież powiedział że nie mam pęcherzyka dominującego i cykl jest bezowulacyjny. testy robiłam już z przyzwyczajenia...przecie ż kupiłam ich 60 na all. Tak naprawdę to możesz czuć się @ a prawda może być zupełna inna, no tak jest że każdy organizm reaguje inaczej, jedni czują a inni zupełnie nic. Pozostaje nam czekać... Mysiu, brawa za ćwiczenia. Ja bym poszła na sylwa i tą debi się nie przejmowała. Zophee, u nas dzisiaj takie korki, że jechałam godzinę do chrześnicy a normalnie jadę 20 minut. Współczuję tych nocek, dzisiaj to czuję się jakby ktoś mnie po ziemi przeciągnął. Yss, senkju za zdjęcie. Czytałam k. ale w sumie to nie wiem co powiedzieć. Jak wymyślę coś mądrego, to się odniosę. Ruda, szkoda Kotiego, ja sama nie wiem czy iść z Jaśką i jej "broszką" do pediatry, czy jeszcze się wstrzymać. W necie piszą, żeby przemywać lekkim roztworem tantum rosa, smarować clotrimazolum bo działa antybakteryjnie i grzybobójczo. Ja nie wiem, czy ja źle ją pielęgnuję czy jaki kij. Iza, jak Ty to kuźwa zrobiłaś? bież ten keto, żeby ciągiem bólu nie czuć Gianka, mega się cieszę że udało się coś z włosami zrobić Teściówka się wzięła na ostro nareszcie...Ziajka, Kubula jest bardzo grzeczny. Moja dzisiaj widziała dwie choinki i jakoś jej to specjalnie nie podnieciło. więc to cholera jasna bylo tak. po przerypanej nocce, maruda dzienny, 1,5 godziny drzemki, pierwsza godzina spoko reszta koszmar...cały czas na rękach inaczej ryk, i jak tu cholibka pranie powiesić, ubrać się, itd. Dobra udało się jakoś ogarnąć wychodzimy z chaty, ja jak zwykle objuczona jak wielbląd bo nabrałam zabawek żeby jej się u mojej chrześnicy przypadkiem nie nudziło...zajeżdzamy a Jaśmina ryczy, spazmy, histeria 100%, dobra...no musisz dziewczyna przywyknąć bo od pół roku ludzi nie widziała...a gdzie tam 2 godziny ryków...dostała śliczne prezenty ale i tak ją to nie cieszyło, co się wydawalo że kryzys zażegnany to od nowa ryki...wracamy do domy...świetnie się w samochodzie bawimy, akuku, gadka szmatka...Jaśmina w świetnym nastroju, to sobie myślę zajedziemy do mamy, super jest uśmiech na twarzy, kuźwa 15 minut nie minęło jak na rękach, dobra zbieram tyłek do domu...w samochodzie znowu świetnie się bawimy...akuku, gadka szmatka. W domu dziecko wraca do swojej formy...szaleje, pomaga ścielić łóżko, no córka do rany przyłóż, prawdziwa przyjaciółka, no dziecko moich marzeń. Wniosek, i nie bójmy się użyć tych słów. Mam dzika, a właściwie wychowałam dziecko na dzika...o mater dolorosa co z nią robić, bo ja nie wiem jak z nią dalej postępować...możecie używać gorzkich słów, nie będę ryczeć...wyciągnę wnioski ![]() lofka
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-12-22 o 22:32 |
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Mili a to czemu mistrz?
Włączamy jakiś film wiec dobranoc moje Panie. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Agabi ale ja nie schudłam. To Iza. Co do broszki to może idź na wszelki wypadek. Biedna Jaska coś ostatnio marudna. A co innych dzieci to chyba taki etap. Lub ma lukę po papierniczy. Pa...
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
RudaEwcia25 Twoje teksty 😍
|
#2594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem co z tym moim dzieckiem, może te zęby, a może ciśnienie a może wiatr. Rany u mnie dzisiaj tak wieje, że czułam jak mi samochodem trzepie.
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-12-22 o 22:43 |
|
|
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
Agabi może to zęby, pogoda i niewyspanie. My nie do życia to dzieci tym bardziej. A do tego taki etap może. Bo to odparzenie jej nie dokucza? Pamietasz jakie ja mam akcje z Kubula na korkach u rodziców ? Miesiąc histerii a potem zabawa na całego i ostatnio znowu płacz.
Przejdzie, teraz święta to będzie okazji do przyzwyczajania do ludzi. |
|
|
|
#2596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No to jeszcze ja.
czyli nie ja ostatnia Cytat:
Cytat:
jest od dawna, jutro musze rozmrozic. . . Chialam napisać ale usypiam. Pa |
||
|
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Kluseseczko to już rok najpiękniejszej przygody w życiu jaką jest bycie mamą! Samych wspaniałych wspólnych chwil! Haniu rośnij zdrowo, otoczona kochającymi ludźmi z uśmiechem stawiaj czoła każdej przygodzie, niech świat wita Cię otwartymi ramionami, a Ty realizuj swoje marzenia i pasje! Wszystkiego naj! |
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() nie śpie od godz, ja-sama, Lenka śpi, tż w pracy a ja spac już nie mogę iza jak palec??? kami no ładnie twój tz postąpił też bym się mega wkurzyła![]() ruda oj biedny Kostek z tymi oczkami migociu a kiedy masz mieć termin @? mysia co sie będziesz flądrą przejmowałą, kilka drinów i luz ![]() aga widać Jaśce gości nie odpowiadają ![]() ziajka brawo za pierwsze kroczki ![]() gianka no poszukam takiego koka bo jakoś nie wiem o czym piszesz ![]() brzusz mnie boli na @,mogłabym już dostać. roboty mam dziś znowu dużo, oby Lena współpracowała ![]() no i kurcze teraz mi się ziewa i spać chce, moze jeszcze kimnę póki spi. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- gianka właśnie ozbaczyłam te koki i o taki mi chodziło ale nie wiedziałam że ma swoją nazwę
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Kluska. Usciskaj mocno Haneczkę urodzinowo Najlepsze życzenia. Przede wszystkim zdrowia- to najważniejsze. Żeby dalej dzielnie odkrywała żłobkowy świat. Aby była szczęśliwa i radosna. ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Arletko kimaj jeszcze jak możesz. ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Ziajka. Ogromne brawa dla Kubusia♡♡♡ ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Agabi. Mój Borys też ma takie fazy i w gościach albo radość albo na rekavh bo płacz! ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Iza mam nadzieję że dziś palec nie będzie dokuczał. ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Gianna super że akcja wlosy opanowana! ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Lila pamiętam o materacu. Chodzi o to by był w miarę możliwości twardy. My kupiliśmy lateksowy. |
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Agabi, ja byłam odludkiem jak byłam mała A teraz Kto by pomyślała, że ja takim dzieckiem byłam A Jaśka miała może zły dzień albo ząbki idą Mili, 'fladra' to dziewczyna która średnio za mną przepada Co do zasady miałabym ją w du^pie ale ze względu na to, ze spotyka się z moim przyjacielem nie chce robić scen - w sensie, nie chce dać się sprowokować. Pierniki pierwsza klasa ![]() Migotka, to romantico Sylwester Kluseczko i Pyzo - pierwszy z wielu cudownych roczków za Wami
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2014-12-23 o 08:36 |
|
|
|
#2601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Kluseczko to już rok
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
HANULKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN. ROSNIJ ZDROWA ,SZCZĘŚLIWA I ZAWSZE PODEJMUJ WŁAŚCIWE DECYZJE, BĄDŹ DLA RODZICÓW DUMĄ I RADOŚCIĄ. Całość od cioci Rudej i Kostusia 💜💜💜💜
Izka ciesze się ze juz lepiej dzisiaj. Ziajka to już kroczki Kubula dorasta. .. jak ten czas leci. Arletko co masz dzisiaj w planach? J mm wku*wa od rana,wczoraj sufit na przesiakl aż kapalo i bym się poslizgnela na płytkach w kuchni,humor do bani mam. Pogoda... nawet nie ma co komentować.
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Heja.
Haniu wszystkiego co najpiekniejsze i najlepsze na kolejne lata ![]() Ewciu Arletko co szykujesz wlasnie? Ja dzis ... wszystko praktycznie Jeszcze tesciowa sie zle czuje i pewnie jej rzeczy trzeba bedzie podszykowac.Izka super ze juz lepiej Dziewczynki ola usypia to ja lece robic.
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
az sie zryczalam ja sobie przypominam co bylo rok temu Klusiu pierwszy rok z Hania za Toba zycze Ci jeszcze jeszcze piekniejszych kolejnych lat aby ten dzien byl wyjatkowy Haniu Ciocia zyczy duzo zdrowia szczescia i wiele wspanialaych zabawek duzo radosci i usmiechu Aga u mnie tak wiało ze Wanessa 2 razy sie budzila ale na szczesnie zasypiala ja po 2 pobudce ledwo poszam spac Kurna z okna mi wieje jak nie wiem co . Bede musiala uszczelnic bo poprostu jest masakra Ziaja brawa za pierwsze kroczki Ewciu ja tez jeszcze sprzatam a zaczelam dopiero w sobote a raczej w niedziele u Wiktorii wysprzatalam to co moglam ( bez halasu )
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mysia hmm czy będzie romantico to nie wiem, chciałabym bo to tez nasza 3 rocznica ślubu ![]() A co do kolegi to ja z miłą chęcią każdego wysłucham i pomogę jak tylko będę potrafiła, ale jak codziennie do mnie przychodzi to juz mam trochę dosyć, ledwo co wrócę z pracy a on juz jest. A tak w ogóle to przyjaciel mojego brata, ale że jego nie ma to do mnie przychodzi się żalić Kluska to już minął rok odkąd masz wspaniałą córeczkę
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
lece sprzatac dalej
lofciam Was
|
#2607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I rocznica jeszcze Cytat:
Ja też ma dzisiaj Ewuś średni nastrój Ale co tam, musze dać radę! I Ty też - masz obok chłopaków Pracuś
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczko kochana, dużo zdrówka,szczęścia, uśmiechu na buziaku, żebyś zawsze była dumą i szczęściem rodziców
no ja dziś chce ciasta pokończyc, rybe po grecku zrobić, rolady szpinakowe,szynke w galarecie, oczywiscie sprzatanie, do mamy musze skoczyc i jeszcze pare duperelów mi zabrakło wiec zakupy, no i prasowanie.nie wiem czy zdaze z obiadem
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Arketka to u Ciebie dzisiaj robota pełną parą
Ja dzisiaj idę do fryzjera
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Co za pogoda!
Już mam dość! Chce śniegu! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Żartuje. Wierze, ze jest cieżko. Pamiętam jeszcze te czasy. Teraz mi dobrze, bez tego comiesiecznego wsłuchiwania sie i dopatrywania objawów. A co Ty robisz w Sylwka, bo nie wiem czy pisałas?? Ja dostałam zaproszenie do siostry mojego kumpla. Robi domówke, z tym, że bedzie tam "fladra" i nie wiem co robić.. Przemyśle jeszcze, mam czas 

Lutkę biorę dwa razy dziennie, do tego jeszcze estrofem mite i acard.

Kto by pomyślała, że ja takim dzieckiem byłam