Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-23, 11:14   #451
poldzik
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Mój też się nie odzywa w sprawie wózka Wie że nie ma i tak nic do gadania Oczywiscie pokazuje mu wybrane żeby nie było, ale sam mówi że jemu to obojętnie bo i tak to ja głównie bedę z niego korzystała i opiera się tylko na "ładny" albo "brzydki" "
ooo nie, moj maz nie z tych. on najchetniej sam by zdecydowal, bo on jest MEZCZYZNOM GLOWOM RODZINY hehe a ze sie nie zna, to niewazne. pocieszam sie, ze jeszcze mamy sporo czasu, zaciagne go do jakiegos centrum handlowego z duzy, sklepem dzieciecym.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:16   #452
country111
Zakorzenienie

My to razem podjęliśmy decyzję. Jak przywieźliśmy do domu to się cieszył jak dziecko i kolor to też bardziej dla tżta. Po świętach jedziemy zobaczyć łóżeczko do znajomej więc możemy jeszcze w tym roku się dorobić
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:17   #453
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
ooo nie, moj maz nie z tych. on najchetniej sam by zdecydowal, bo on jest MEZCZYZNOM GLOWOM RODZINY hehe a ze sie nie zna, to niewazne. pocieszam sie, ze jeszcze mamy sporo czasu, zaciagne go do jakiegos centrum handlowego z duzy, sklepem dzieciecym.
Mojego jakoś to tak nie interesuje On jest od zarabiania a ja od wydawania
Sam mówi że to ja wiem co jest najważniejsze, niezbędne i potrzebne. on może pomóc wybrać kolor itd.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:18   #454
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
My to razem podjęliśmy decyzję. Jak przywieźliśmy do domu to się cieszył jak dziecko i kolor to też bardziej dla tżta. Po świętach jedziemy zobaczyć łóżeczko do znajomej więc możemy jeszcze w tym roku się dorobić
ooo my jeszcze nic nie mamy bo nam sie wydaje, ze jeszcze za wczesnie!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:18   #455
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Mój też się nie odzywa w sprawie wózka Wie że nie ma i tak nic do gadania Oczywiscie pokazuje mu wybrane żeby nie było, ale sam mówi że jemu to obojętnie bo i tak to ja głównie bedę z niego korzystała i opiera się tylko na "ładny" albo "brzydki" "
Cytat:
Mojego jakoś to tak nie interesuje On jest od zarabiania a ja od wydawania
Sam mówi że to ja wiem co jest najważniejsze, niezbędne i potrzebne. on może pomóc wybrać kolor itd.
o to to...mój jest jakby w pogotowiu ale tak naprawdę do ja decyduję

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:19   #456
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
My tez nic nie mamy. Nie mam gdzie tego trzymać to po 1. a po drugie ja po łóżeczko będę jechała do ikei i chce już kupić i komodę i łóżeczko półki i oo.. tak naprawde kwestia pojechania do wawy, zapakowania na wózek, zapłacenia i przywiezienia do domu

Lena
Stary 2014-12-23, 11:21   #457
201710041131
Konto usunięte

EDIT: A nie, już Tż krzyczy, że nie. Tak czy siak wóz sam wybierze

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2014-12-23 o 11:25
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-23, 11:23   #458
country111
Zakorzenienie

Znajoma tż ta z pracy chce sprzedać w sumie myślałam też, że kupimy w Ikea ale jak zobaczyłam zdjęcie to zmieniłam zdanie i nawet ciemny kolor przestał mi przeszkadzać

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

a tak w ogóle zaczełam dzisiaj 5 miesiąc
Stary 2014-12-23, 11:23   #459
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja uwazam ze nie ma co kierowac sie wylacznie firma wozka. Dla przykladu i mutsy i maxi cosi maja przeciwnikow, osoby ktore sie zawiodly na tych wozkach, czyli jak z kazdym wozkiem. Dla mnie wazny byl rozmiar stelaza po zlozeniu, szybkie zdejmowanie kol bo zeby jakikolwiek zmiescil sie do mojego bagaznika musialam odczepic 2 kola, rozkladana na plasko spacerowka, duza buda a nie jakis tyci daszek, obudowana spacerowka, zalamywana a nie wysuwana raczka wozka bo ja niska i przy wysuwanej uderzalam kolanami o torbe i zahaczalam nogami o kola/belke, skretne przednie kola duze i jak najszerzej rozstawione zeby dalo sie jezdzic po dolach i podjazdach, waga raczej z lzejszych, nie pamietam co jeszcze...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:27   #460
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja uwazam ze nie ma co kierowac sie wylacznie firma wozka. Dla przykladu i mutsy i maxi cosi maja przeciwnikow, osoby ktore sie zawiodly na tych wozkach, czyli jak z kazdym wozkiem. Dla mnie wazny byl rozmiar stelaza po zlozeniu, szybkie zdejmowanie kol bo zeby jakikolwiek zmiescil sie do mojego bagaznika musialam odczepic 2 kola, rozkladana na plasko spacerowka, duza buda a nie jakis tyci daszek, obudowana spacerowka, zalamywana a nie wysuwana raczka wozka bo ja niska i przy wysuwanej uderzalam kolanami o torbe i zahaczalam nogami o kola/belke, skretne przednie kola duze i jak najszerzej rozstawione zeby dalo sie jezdzic po dolach i podjazdach, waga raczej z lzejszych, nie pamietam co jeszcze...
Nie no samą marką nie ma co sie sugerować Myslę że każdy wózek ma wady i zalety.
I pisząc wtedy że marką, chodziło mi jednak o tamten przypadek, że lepiej ten Jedo niż taki noname.
Marka to nie tylko mutsy i maxi cosi itd

Lena
Stary 2014-12-23, 11:27   #461
abz
Zakorzenienie

Cytat:
maz mi wlasnie powiedzial, ze jego kuzyn ma wozek po coreczce i jesli chcemy to nam go odstapi. mowie super, a jaki to wozek?
no wozek, normalny. dla dziecka.
uahahah faceci.
Mojego to interesuje głównie cena, żeby był taki jak mi (nam) odpowiada, ale najlepiej jak najtańszy

Cytat:
Dla mnie to też za wcześnie. Wózek to pewnie późną wiosną kupimy, łóżeczko, materac i pościel mam. Ciuszki pewnie na wiosnę zacznę kupować, chyba, że zacznę już na wyprzedażach zimowych, ale też bym wolała jeszcze płeć z raz potwierdzić.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:29   #462
201710041131
Konto usunięte

Moja koleżanka miała już wszystko dla dziewuchy pokupowane, oprócz wózka, bo czekała do ostatniej chwili i w 24 czy 25 tyg z dziewczynki zrobił się sisior

abz to mój znowu odwrotnie, wyszukuje same wozu przekraczające ceną wartość mojego auta, bo on "nie będzie byle czym jeździł"

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2014-12-23 o 11:31
Stary 2014-12-23, 11:33   #463
k a j a
Zakorzenienie

Ja ubranka to zacznę kupować po styczniowym usg, a wtedy i wyprzedaże tez się zaczną

Musze zobaczyć jak materac po blance, chociaż myślę ze bedzie trzeba nowy kupić, mimo że mało używany był, to jednak 4 lata sobie leży
Łóżeczko też mam, ale nie chce go, chce nowe i białe

Lena
Stary 2014-12-23, 11:42   #464
201710041131
Konto usunięte

Widziałyście? Najpiękniejsze oświadczyny https://www.facebook.com/video.php?v...512919&fref=nf
Stary 2014-12-23, 11:44   #465
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Widziałyście? Najpiękniejsze oświadczyny https://www.facebook.com/video.php?v...512919&fref=nf

Lena

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-23, 11:52   #466
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

I jak robi sie drugi piernik?
Nie robi się, odkroiłam niejadalne a reszte zostawiłam. Sernik też nie wyszedł więc musiałam zrobić to samo' za to Oczy carycy wyszły

Cytat:
Czuję, ja cały rok czekam na święta jak nikt Dlatego z chęcią bym jej wsadziła w oko cukrową laskę i okładała po głowie twardym piernikiem!

I dziś jak nie wzięłaś to czujesz się lepiej bidulko?

EDIT: Już widzę, że jesteś osłabiona

Przysłać Ci mojego piernika?

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:55   #467
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Nie no samą marką nie ma co sie sugerować Myslę że każdy wózek ma wady i zalety.
I pisząc wtedy że marką, chodziło mi jednak o tamten przypadek, że lepiej ten Jedo niż taki noname.
Marka to nie tylko mutsy i maxi cosi itd
na takie typowe noname nawet nie patrzyłam, ale większość to wózki starego typu, ciężkie i bez gondoli, tzn mocowana na spacerówkę, więc i tak odpadały.
Stary 2014-12-23, 11:57   #468
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka miała już wszystko dla dziewuchy pokupowane, oprócz wózka, bo czekała do ostatniej chwili i w 24 czy 25 tyg z dziewczynki zrobił się sisior

abz to mój znowu odwrotnie, wyszukuje same wozu przekraczające ceną wartość mojego auta, bo on "nie będzie byle czym jeździł"
Sa takie przypadki, dlatego wolę się trochę wstrzymać
Mój chłop na szczęście lubi oszczędzić

Cytat:
Ja ubranka to zacznę kupować po styczniowym usg, a wtedy i wyprzedaże tez się zaczną

Musze zobaczyć jak materac po blance, chociaż myślę ze bedzie trzeba nowy kupić, mimo że mało używany był, to jednak 4 lata sobie leży
Łóżeczko też mam, ale nie chce go, chce nowe i białe
Też mam materac po Krzysiu, ale leży dopiero rok, bo dopiero rok temu młody dostał łóżko

Stary 2014-12-23, 11:57   #469
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

ja ubranek mam dużo...ale napewno dokupię no bo jak łóżeczko mam, dokupię materac, wanienka etc jest

miałam zacząć robienie bloku ale okazało się, że kakao nie mam

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:58   #470
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Nie robi się, odkroiłam niejadalne a reszte zostawiłam. Sernik też nie wyszedł więc musiałam zrobić to samo' za to Oczy carycy wyszły
Trzeba sobie jakoś radzić

Stary 2014-12-23, 12:05   #471
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Sa takie przypadki, dlatego wolę się trochę wstrzymać
Mój chłop na szczęście lubi oszczędzić

Też mam materac po Krzysiu, ale leży dopiero rok, bo dopiero rok temu młody dostał łóżko
U mnie Blanka spała w łóżeczku od 3 miesiąca jakoś, do 1,5 roku ogólnie mało był użytkowany, poszedł do letniej kuchni, ale obawiam sie że został zeżarty czy coś.. Mimo że był owinięty streczem, zapakowany itd.

Lena
Stary 2014-12-23, 12:05   #472
fartuch
Zakorzenienie

mnie też tż wkurza... nawet kubka talerza, nie może po sobie wynieść wredny dziad. Poucza mnie we wszystkim ostatnio, to i tamto robie żle, co chwile coś Przypominam słowa mojej teściowej Samiec Twój wróg
Stary 2014-12-23, 12:09   #473
k a j a
Zakorzenienie

Byłam przed chwilką w biedrze jeju ile ludzi. i wkurzaja mnieeee, wybierają mandarynki to macają wszystkie, rzucają nimi Albo lezie baba i nagle ustanie w drzwiach

Lena
Stary 2014-12-23, 12:20   #474
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny Przysiadłam na chwilę w tym świątecznym bałaganie. Uff muszę jakiś obiad zrobić, chyba makaron ze szpinakiem będzie najszybciej. Popakowałam prezenty, teraz tylko odkurzyć i umyć podłogi...
Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziewczyny!
Jutro z rana jedziemy z Tż juz na całe święta do teściów, więc pewnie nie będę miała tam możliwości na dłużej usiąść przy kompie, dlatego już dziś chciałabym Wam wszystkim życzyć zdrowych, przyjemnych, oraz bezwietrznych Świąt Bożego narodzenia obyście wypoczęły i pojadły smakowitych pierników, pierogów i innych pyszności
Buziaki dla wszystkich mam
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziewczyny mnꀿ nie będzie prze święta, więc życzę wszystkim Wesołych Świąt!

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tez Wam zycze zdrowych, wesolych i rodzinnych Swiat Bozego Narodzenia.
Załącznik 5867743
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
WESOŁYCH ŚWIĄT
Serdecznie dziękuję A ja ze swojej strony życzę Wam zdrowia, dobrego samopoczucia i ogromu pyszności!

Cytat:
Byłam przed chwilką w biedrze jeju ile ludzi. i wkurzaja mnieeee, wybierają mandarynki to macają wszystkie, rzucają nimi Albo lezie baba i nagle ustanie w drzwiach
Nawet mi nie mów o tych wstrętnych ludziach! Byłam dzisiaj na szybkich zakupach i przeżyłam szok ilu ludzi jest na mieście. Zakupy robią jak na sto lat. Byłam świadkiem jak facet ugryzł bułkę słodką i ją odłożył do kartonu...

Co do dzieciowych rzeczy to ja nie mam jeszcze nic... Wózek nie musi być "markowy", ważne żeby się dobrze prowadził. Łóżeczko zamówimy na allegro albo kupimy w Ikea. Na razie nic nie kupuję, bo nie mam gdzie tego trzymać. Wolałabym też ciuszki w neutralnych kolorach, bo dziecko może zrobić psikusa z płcią.
Po nowym roku popatrzę na wyprzedaże.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 12:28   #475
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Przysiadłam na chwilę w tym świątecznym bałaganie. Uff muszę jakiś obiad zrobić, chyba makaron ze szpinakiem będzie najszybciej. Popakowałam prezenty, teraz tylko odkurzyć i umyć podłogi...

Serdecznie dziękuję A ja ze swojej strony życzę Wam zdrowia, dobrego samopoczucia i ogromu pyszności!

Nawet mi nie mów o tych wstrętnych ludziach! Byłam dzisiaj na szybkich zakupach i przeżyłam szok ilu ludzi jest na mieście. Zakupy robią jak na sto lat. Byłam świadkiem jak facet ugryzł bułkę słodką i ją odłożył do kartonu...

Co do dzieciowych rzeczy to ja nie mam jeszcze nic... Wózek nie musi być "markowy", ważne żeby się dobrze prowadził. Łóżeczko zamówimy na allegro albo kupimy w Ikea. Na razie nic nie kupuję, bo nie mam gdzie tego trzymać. Wolałabym też ciuszki w neutralnych kolorach, bo dziecko może zrobić psikusa z płcią.
Po nowym roku popatrzę na wyprzedaże.
No dokładnieee zakupy koszmarne, jakby miała skończyć się żywność Nie ma gdzie zaparkować, tzn ja nie autem bo nie miałabym pod pracą gdzie zaparkować i jechałabym dłużej niż idę, ale kuuurdeee saajgooon!
a w sobotę będzie to samo

Lena
Stary 2014-12-23, 12:40   #476
country111
Zakorzenienie

Dwa ciasta ukończone tzn polewę zrobię zbiorczą. Jak ja się cieszę, że robię tylko ciasta i na razie brakuje mi tylko żelatyny ale to chyba kupię na dole w sklepie i nie będę sie pchać do biedry. Powiem wam, że od czasu zmiany lekarza jakoś tak lepiej mi idzie oczekiwanie na to usg i określenie płci. I ogólnie odkąd jestem na zwolnieniu to taka dużo spokojniejsza jestem i wszysko się lepiej układa
Stary 2014-12-23, 12:45   #477
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

no dobra, tłumy teraz mogę zrozumieć bo święta, jednak 3 dni, choć jutro też tłumy będą, ale nie raz jest jakieś 1-dniowe święto i zamknięte sklepy a przed i po święcie tłumy jakby na tydzień te sklepy zamykali.

mnie czeka dziś jeszcze wyjście z dzieckiem do pediatry i zakupy jakieś, nie mam prezentu dla siostry na urodziny, ani nic dla tż pod choinkę.. nie widzi mi się galeria z dzieckiem, ale cóż..
Stary 2014-12-23, 12:54   #478
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
no dobra, tłumy teraz mogę zrozumieć bo święta, jednak 3 dni, choć jutro też tłumy będą, ale nie raz jest jakieś 1-dniowe święto i zamknięte sklepy a przed i po święcie tłumy jakby na tydzień te sklepy zamykali.

mnie czeka dziś jeszcze wyjście z dzieckiem do pediatry i zakupy jakieś, nie mam prezentu dla siostry na urodziny, ani nic dla tż pod choinkę.. nie widzi mi się galeria z dzieckiem, ale cóż..
Nie no jutro to otwarte u mnie sklepy, krócej bo krócej ale otwarte.. I tez będą jutro ogromne tłumy. i w sobotę też będa tłumy I jak jeden dzien zamknięte sklepy to jest to samo.

Ja musze iść jedynie do sklepu po chleb, tak ze dwa bochenki jeden zamrożę. i ze 4 kartony mleka bo ja tylko płatki z mlekiem jem o i masło i zawieszkę do kibelka

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2014-12-23 o 12:58
Stary 2014-12-23, 13:04   #479
Cos_
Zakorzenienie

Ludzie to się tak zachowują jakby zamykali sklepy na tydzień a nie na dwa dni ;/
Stary 2014-12-23, 13:09   #480
industria
Zakorzenienie

Cytat:
My tez nic nie mamy. Nie mam gdzie tego trzymać to po 1. a po drugie ja po łóżeczko będę jechała do ikei i chce już kupić i komodę i łóżeczko półki i oo.. tak naprawde kwestia pojechania do wawy, zapakowania na wózek, zapłacenia i przywiezienia do domu
ja mam to samo. chce sie wybrać do ikei i kupić hurtem wszystko. tez planuje oprócz łóżeczka komode, materac i jakieś pierdołki jeszcze, pewnie sie uzbiera jak zwykle w ikei

tylko najpierw musimy mały remont zrobić, tzn pomalować nasze dwa pokoje i przenieść z sypialki do drugiego pokoju kącik dowodzenia mojego męża, czyli jego komputery, miksery, klawisze itd.... póki co ma swoje miejsce w sypialni, ale teraz bedzie tam kącik dla dziecka.....

yhh dobrze, że jak na dwa pokoje mamy spory metraż to przynajmniej pomieścimy sie z tym wszystkim

oj laski ale szalejecie z tymi ciastami, i tak mi ślinka cieknie jak was czytam.......
czekam na małża i bedziemy robić makówki

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Ludzie to się tak zachowują jakby zamykali sklepy na tydzień a nie na dwa dni ;/
dokładnie, kupują tyle jakby sie koniec świata zbliżał i zapasy do schronu robią
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości