|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Maczuma sporo siusia, ale czasami jest ze pampers pusty, a pozniej taki napakowany siuskami i idzie z pewnoscia wiecej jak 10
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie
Za niecałe 2 godzinki wizyta, to zdam relację
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
No moja Mała to od początku humorzasta była, więc może też postanowi na złość urodzić się w Wigilię
Już nie wiem co lepsze, z jednej strony chciałabym żeby była już z nami, a z drugiej jednak chciałabym mieć spokojne święta (nie na porodówce), no chociaż Wigilię Jak narazie nic nie wskazuje na to żeby to miało być szybko
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Hej a ja melduję się ze szpitala.
Na razie nie rodzę ![]() Jutro założą mi balonik a pojutrze randka z oksy :/ Pozdrawiam wszystkie mamusie
|
#3786 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
była u mnie pani pediatra i powiedziała że między ciemiaczkami są duże szpary i pewnie się zejdzie to ale mam przyjść z małą na wizytę 5 stycznia :-(. Mam do was pytanie odnośnie szczepień. Szczepicie bezpłatnie czy kupujecie skojarzone? Co myslicie o szczepieniach na rotawirusy i pneumokoki? Dr powiedziała ze na rotawirusy dobrze zaszczepić jeśli po roku zamierzamy oddać maleństwo do żłobka. Mam mętlik w głowie a decyzję trzeba podjąć. Mówiła tez ze w szczepionkach skojarzonych jest lepsza szczepionka na krztusiec.
|
#3787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() No i narobię się w kuchni i nie zjem sobie pewnie Cytat:
|
|
#3788 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę później kompa odpalicCytat:
Ja chodzę spać ok północy to do 7 rano 3 razy pieluszki zmieniam. Extra ! kiedy wpadamy na parapetówkę ? Cytat:
Cytat:
|
|
#3789 |
|
Rozeznanie
|
Minka, jak tylko będziesz w Dublinie, to zapraszam
![]() A mam pytanie do Ciebie, bo dostałam rozpiske tych szczepien i mam sie umowic w klinice na "BCG", pozniej u GP po 2 miesiacach "6 in 1 + PCV" itd do 13 miesiaca (swoją drogą moj GP to ginekolog i co, on mialby szczepic moje dziecko? ). No i sama nie wiem szczepic czy nie? masz jakies stronki, gdzie można o tym poczytać? (wybacz, jeśli juz podawałaś, a ja przegapiłam) ![]() ![]() ![]() jojla powodzenia zycze duzo sily
|
|
|
|
#3790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja niech już tam siedzi przez święta bo nie mam zamiaru być zlinczowana przez położne że im gościnę psuje. Cytat:
|
|
|
#3792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Materiały podesle ci później z kompa, wyślij mi swojego maila
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
Marta w skojarzonych lepsza szczepionka jest na krztusiec, bo szczep tego wirusa w tej szczepionce jest martwy, a w szczepionce refundowanej zywy
|
|
#3794 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzisiaj jestem strasznie zabiegana, od 14 Wojtek dokazywał i nie chciał spać. Tylko ciągle chciał być noszony na rękach - oj coś czuję, że będzie synusiem mamusi
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie w 8 dni przybralo 310 gram wiec wazy juz 4810 maly klocusze k tej mojej Natalki.
|
|
#3797 |
|
Rozeznanie
|
Alekaz, Natalka to taki starszak na wątku
moja dziś waży 3050 mały, kochany kurczaczek
|
|
|
|
#3798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie będziesz ściągała zbyt często i zbyt dużo to się unormuje. Ja ściągałam pokarm bo napędzałam laktacje. Czytałam i słyszałam, żeby ściągać do ulgi, ja ściągałam tyle ile laktator wyciągnął. One nadal bywały twarde i bolesne a z laktatora nic nie leciało :/ ale się unormowało na szczęście. Cytat:
To może pomóc w większej produkcji mleka. Cytat:
dzięki dziewczyny za dobre słowa, wierzę że będzie dobrze. Dzisiaj byłam na ściągnięciu szwów, w jednym miejscu mi się nie zagoiła skóra, ale mam to łapać takimi stripami żeby nie było ubytku. Bo tak to ładnie się goi.
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2014-12-23 o 19:58 |
|||
|
|
|
#3799 |
|
Raczkowanie
|
Już w domu!!! Jak tu cicho i spokojnie. Polcia śpi więc spróbuję napisać pokrótce jak było.
W piątek wieczorem jakoś tak się czułam nie specjalnie i odstawiłam męża od łoża Koło północy poczułam jakby skurcz, ale nie byłam pewna, bo wkręcałam się w te skurcze kilku dni. Zanim zasnęłam byłam pewna, że zaczynają się skurcze, zasypiałam i budziłam się do 3:20. potem zaczęły się w miarę mocne i dość regularne co ok 15 minut. Do 5-tej próbowałam zasnąć, ale nic z tego nie wyszło. Powiedziałam mężowi, że się zaczyna, ale ma spokojnie spać - prysznic, spacer po kuchni, herbatka. Przed 6-stą zadzwoniłam po dziadka, żeby przyjechał zając się Felkiem. Kwadrans przed siódmą skurcze co 5 minut - pożegnanie z Felkiem, do auta i o 7 jesteśmy na IP. Bardzo "miła" pani pyta o co chodzi - mówię, ze rodzę, a ona - ale co się dzieje? Tłumaczę, że mam skurcze co 5 min i wtedy łaskawie pozwala wejść. Zapraszamy do badania - leżę na samolocie, skurcze jak hu, hu i nikogo chętnego do badania. Pan doktor sobie gada z pielęgniarkami Potem błyskawicznie na porodówkę, przeskok na łóżko porodowe, instrukcje co do parcia. Położna zapytała czy w czasie porodu może mi mówić na ty. Mąż stał za głową a ja za chwile dostałam skurczy partych. No ale parłam za słabo zdaniem położnej, zaczęła mnie mocno dopingować i chwalic jak świetni mi idzie . Bolało jak diabli, sapałam jak lokomotywa i po kilku skurczach dziecko sie pojawiło, pokazała mi, że dziewczynka, blady mąż przeciął pępowinę a Polcia w pieluszce trafiła na moją pierś. Żeby było bardziej sielankowo - tuż po porodzie zza chmur wyszło słońce. Potem tylko łożysko, szycie i 2 h spokoju we trójkę."Obsługa" swietna - polecam, na oddziale też bardzo sympatycznie. |
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3801 |
|
Raczkowanie
|
Yanca gratulacje
ale cudownie tak właśnie mi sie marzy żeby dojechac na IP, miec rozwarcie 8cm i chwile pozniej urodzic Nie wiem czy czasem u nas cos sie nie zaczyna... nie wiem jakie to bole okresowe bo nigdy ich nie mialam ale boli mnie podbrzusze i krzyz... nie bardzo jakos ale boli jednak... brzuch dzis mocno napiety. no bedzie mega jak urodze w Wigilie
|
|
|
|
#3802 |
|
Rozeznanie
|
Yanca, ekspresowo poszło! Muszę i ja się zmobilizować z moim opisem.
My jutro jedziemy na kontrol, w sprawie żółtaczki. Mam nadzieję, że nie zostaniemy w szpitalu... Troche niepokoje się małą ilością kup/siuskow Jasia, ale dzwoniłam do położnej i jutro przy okazji też to sprawdza. Właśnie zdałam sobie sprawę, że to już zawsze będziemy tak umierać z niepokoju o nasze maluchy...
|
#3803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może coś zaczyna się faktycznie dziać u Ciebie U mnie cisza, już teraz mogłaby poczekać chociaż przez tą Wigilię i dać matce pieroga zjeść
|
|
#3804 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy mozliwy jest zaczynający się poród jeśli nie odszedł mi czop? Do tej pory na pewno go nie było a moje bole się nasilają
ide pod prysznic, zobaczymy co się z tego rozwinie
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wlasnie przystawiam mala a potem odpompowuje.... Od wczoraj ilosci sa zauwazalne (ale przystawieniu z laktatora wyciagam 20 ml wiec coz to jest) tyle ze kazdego dnia jest lepiej wiec jestem optymistka
No a odciagniete mleko mozna mrozic - uczyli nas na szkole sprawdzilam i faktycznie - do szesciu miesiecy w wygotowanym pojemniku na kostki do lodu(wczesniej schlodzic w lodowce)z przykrywki.... Takze Mysza moze rob zapasy na gorsze czasy? Mojej malej brakuje 50 g do wagi urodzeniowej... Jutro bedzie miala tydzien(trudno uwierzyc ale w sumie polowe czasu bylam polprzytomna) -nawet nie wiem czy to duzo czy malo? Ale poki nikt nic nie mowi to uznaje ze ok ![]() Obecnie najwiekszy "problem" to fakt ze spiocha trzeba prawie sila wybudzac na jedzenie... Spi jak tatus- jak kamien...i jak on nie lubi sie wysilac przy jedzeniu( totez cale przystawianie musza ja budzic)... Ale nie zapeszam bo moze jej sie odmienic |
|
|
|
#3806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za rozkręcenie akcji ![]() Cytat:
|
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
Czop nie musi ponoć odejść żeby się poród zaczął, może odejść później.
za rozwój akcji
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Yanca twoj opis to dla mnie jak science fiction... Ja 10 cm osiagnelam w ... 24 godzin od pocztku skurczow... Jestes stworzona do rodzenia najwyrazniej
Karooka pewnie ze tak - mi czop poszedl z wodami juz na porodowce... Mniej wiecej 10-11 godzin od poczatku skurczow porodowych... |
|
|
|
#3809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kciuki Kochana Swoja drogą chyba jestem prorokiem bo mowilam
|
|
#3810 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja po wizycie, no więc coś tam z szyjką się dzieje, ale nie ma rozwarcia. Mały praktycznie nie przybrał od 1,5 tyg - wtedy ważył 3214 g, a teraz 3245 g, ilość wód zmniejszona, ale przepływy bardzo dobre. Ginka mi policzyła teraz wg terminu z usg prenatalnego tego pierwszego, że już przenosiłam i że jak się nie zacznie, to 28 grudnia mam się pojawić na patologii. No a teraz od godziny zauważyłam mocno zabarwiony śluz krwią - na wkładce brązowy, a na papierze czerwono - różowy. Brzuch się trochę spina. No i nie wiem co robić, jechać na IP, czy czekać?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

13.08.2011r.

klask i:

arty:
kiedy wpadamy na parapetówkę ?

). No i sama nie wiem szczepic czy nie? masz jakies stronki, gdzie można o tym poczytać? (wybacz, jeśli juz podawałaś, a ja przegapiłam) 

niestety praktycznej rady nie mam