|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
Cytat:
zdrowia dla męża Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- ringo a kiedy dali Ci mała po cc? tz się martwi że nasz synek będzie sam po porodzie Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#873 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
|
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
Niby tak, ale do tesciow mamy 2 x tyle, wiec i tak lepiej
|
|
|
|
#875 |
|
Konto usunięte
|
hej
ja ostatnio jakos z rytmu wypadłam, zalatana jestem.. dojrzałam w tłumie postów, brawo Brawurka gratuluję |
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A synkiem może się tata zająć. Moja szwagierka była usypiana do cc na Kopernika. Poród był 23:45, a małego dostała koło 8 rano, jak się przespała i przewieźli ją z sali po zabiegowej na poporodową. Była zadowolona z opieki.
09.12.09r. 12.05.2012r. ![]() 11.04.2014r. II Kopniaczki 19/40 ![]() 12.12.14r. <3N<3 Edytowane przez Ringo6 Czas edycji: 2014-12-23 o 10:46 |
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam co piszecie o cc i mam porownanie z sn i mysle sobie ze szkoda ze nie ma idealnego rozwiqzania.
Bo przy sn spora czesc kobiet musi sie "meczyc"kilka h z narastajacym bolem i to calkiem sporym ale juz po duza czesc jest w stanie smigac od razu ( ja moglam) Z kolei przy cc raczej bol porodowy oszczedzony ale pozniej dluzej i bardziej boli... Ja to bym chetnie sobie cc tym razem fundnela ale obawiam sie ze po moge miec problem z chodzeniem i ogolnie z poruszaniem sie z 2 tyg.i to mnie zniecheca. Wiem ze czesc dziewcsyn dochodzi wzybciej do siebie ale te 2 tyg.to mowie na podstawie mojego tz ktory po wycieciu woreczka robaczkowego 2 tyg.prawie lezal i bylo mu sie mwga ciezko poruszac a jak go spionizowali dzien czy 2 po operacji i do niego poszlam to sie z wysilku i bolu pocil jak mops po 5 min.stania. boje sie ze bym wygladala jak on :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne te/wasze choinki.
Mleb nie martw sie. Tatus najwyzej bedzie przy maluszku. :-* Kasikk zdrowka. U nas dziewczyny jak opisuja co biora dla jednego dziecia to niewyobrazam sobie przy dwojce U nas chyba skok. Kolejna noc srednia ze spaniem Jak zobaczylam ile spala pierwszym snem, prawie padlam. 2 h 20 min. Kolejne pobodki szkoda gadac . I domaganie cyca. Nad ranem juz Tz ja usypial haha a byl mega spiacy . A ja sie pierwszy raz polozylam jaki dumny byl z siebie Teraz zasypia chyba . Tz na ostatnich zakupach a ja w pizamiev Potem ja musze skoczc do galerii do smyka i ross.
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej ja nachwile tylko wlasnie mam sie spotkac z nasza konsternacja zaraz
![]() Soniuska paczuszka wyslana dzis. Ale zwyklym listem wiec pewnie dojdzie dopiero w nowym roku
|
|
|
|
#881 | |
|
Konto usunięte
|
ringo dziękuje za dokładne informacje
no mam nadzieję że szybko dojde do siebie i mały będzie że mną Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- nowa odpocznij na zakupach ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- wracam od gina mały waży 2100 szyjka trochę krótsza i mam 2 tyg leżeć a potem mogę szaleć ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#882 |
|
Konto usunięte
|
Mlebi kruszynka ten Twój dzieć
![]() Agnes udanego spotkania
|
|
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
milego spotkania![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to wcale nie jest mały, bo to 33 tydzień i w sumie dzieci tak bardzo bardzo startują z wagą koło 35 tygodnia i w np.w 2 tygodnie potrafią kg przybrać. A leżenie to akurat na święta jak znalazł. Odnośnie wielkości to np.ja będę miała wizytę 30.12 i to będzie 31 tydzień i myślę, że waga będzie max 1500 g i to wydaje się jest norma. O sprawdziłam sobie w necie i w 33 tyg to 2 kg to waga wręcz książkowa
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-12-23 o 14:20 |
|
|
|
|
#885 |
|
Konto usunięte
|
tak mały jest w 50 centylu
to dobrze bo znaczy że cukrzyca mu nie szkodzi Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Mleb super mały wazy. To leniuchuj kochana
bo potem to juZ jak synus sie urodzi to nie będzie tak łatwo Wiecie, ze nigdzie nie ma malusich rajstopek na moją zabe... Ehh
|
#887 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Tez. Same duze
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa ja widzialam biale rajstopko na 0_3 mc w pepco,
|
|
|
|
#890 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
No a zobacz tutaj. W 33 tygodniu piszą, że powinno dziecko ważyć 2 kg
|
#892 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes juz nie mam kiedy podejsc kurcze.
Mam kupione rajstopki, pisze 56,62 a g.... Prawda bo sporo za duze. Mam malutkie ale cienkie.
|
#894 |
|
Konto usunięte
|
wesołych świąt dziewczyny
![]() pojawię się pewnie po nowym roku |
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa szkoda ze wczesniej nie napisalas bo ja w dwoch pepco widzialam i malutkie rajstopy i malutkie leginsy
Ja zmykam lepic uszka jutro dwie wigilie wiec raczej nie zajrze takze wesolych swiat dziewczyny |
|
|
|
#896 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że Cię nie uraziłam, ale to jest moje zdanie. Rozumiem, że przeraża Cię też wizja kolejnego wielogodzinnego porodu, ale męka popłaca, bo potem jesteś zupełnie funkcjonalna i mobilna. A cc tylko rozkleja człowieka, takie jest moje zdanie (mogę nie mieć racji, bo nie rodziłam naturalnie, ale widziałam, jak kobiety się ruszały po sn, włącznie z Panią z mojej sali i zazdrościłam jej, że może jeść, ja nie mogłam i może sobie chodzić do łazienki, a ja muszę mieć "torebeczkę" i leżeć napuchnięta na łóżku, i wołać kogoś do przełożenia dziecka -później się z nią turlałam na łóżku, żeby zmienić cyca). Ja ogólnie jestem zadowolona z operacji, przebiegu, bo nie było źle i ludzi na których trafiłam, ale jakbym miała możliwość wyboru, to nie fundowałabym sobie cc na życzenie, tym bardziej, że podobno kolejny poród jest łatwiejszy. Cytat:
Wesołych! Cytat:
Mnie też jutro może nie być, bo raz mam małą co 2h cyc, dwa muszę siebie i ją ubrać ładnie, trzy no w końcu to Święta i jej 1 święta, cztery mam imieniny i urodziny (24 już ![]() !) więc pewnie będzie dużo gości, bo ja nigdzie z małą nie idę, bo mała jeszcze za mała. Chyba, żeby, ale raczej nie.---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Aha.... przeżyłam dzisiaj 2 chwilę grozy... moje dziecko zachłysnęło się mlekiem i nie mogło oddychać, na szczęście, jak tylko ją odwróciłam, nie zdążyłam położyć na kolano i poklepałam po pleckach, to zwróciła i wszystko w porządku, a za 2 razem zakrztusiła mi się na łóżku śliną i nie mogła oddechu złapać, no to znów kolano i klepanie w plecy, na szczęście szybko poskutkowało i mała złapała oddech. I jak jak mam ją samą zostawić? Rozważam elektryczną nianię. Jak wiecie coś na ich temat chętnie przeczytam.
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Wesolych Swiat Kochane
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wielka nadzieja ze bedzie krocej niz ostatnio. Co do nian i zachlysniecia to one chyba nic nie dadza. Tefo nie uslyszysz...to juz chyba bardziej ten monitor oddechu ale tez robi falszywe alarmy. Ja stosowalam klin i lezenie na boku bo to tez podobno zapobiega... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
U nas lepiej,goraczki brak,mala oslabiona ale jest lepiej tak ze sie ciesze Dzis bylo urodzinowo wiec caly dzien jej poswiecony Sonia ale pysznosci,a ja na swieta nie kiwnelam nawet palcem az mi glupio ze wszedzie jedziemy na gotoweElinka ladna choinka Jak by usg wtszlo dobrze to tez bym testu pappa nie robila,po co sie dodatkowo stresowac Ola wesolych swiat Kasia duzo zdrowia dla was,i niech wyprawa do rodziny nie bedzie bardzo meczaca Mlbi fajny termin,wiesz co i jak przynajmniej Wypoczywaj duzo jak szyjka krotka Magi no zlotego srodka nie ma,ja tez mialam ciezki porod i uwierz tez czasem mam mysli jak teraz bedzie,ale moze u mnie przez to ze wiecej czasu minelo to zapomnialam Dzis o 9rano maz mi mowi no 3lata temu o tej porze chodzilas w kolko podpieta do 3kroplowek Ja dlugo dochodzilam do siebie po sn,mam znajome co dlugo dochodzily do siebie po cc,kazdy jest inny i u kazdej z nas moze to byc inaczej Ale zycze Ci z calego serca zeby ten porod byl lzejszy,niech sie sprawdzi to gadanie ze przy drugim jest lepiej rodzic ![]() Ringo o rany a jakis lekarz mowil cos o tym ulewaniu? Jak sprawa nawalu Twojego,poradzilas sobie? O rane po sn-jesli jest-ogolnie o krocze tez trzeba bardzo dbac,okres pologu jest wazny zeby odpoczywac odpowiednio zeby potem nie bylo problemow chociazby z nietrzymaniem moczu :-( |
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Ringo o matko. Mi tak sie raz mała zachlysnela. Myslalam, ze padne trupem. Tez ja szybko obracalam.
I tez dlugo kladlam na boczek, do tej pory czasem podkladam kocyk a pod materac podlozylam ksiazki od strony glowki. Wesołych Świąt dziewczynki ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Ringo sto lat.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

!) więc pewnie będzie dużo gości, bo ja nigdzie z małą nie idę, bo mała jeszcze za mała. Chyba, żeby, ale raczej nie.
az mi glupio ze wszedzie jedziemy na gotowe