|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima nadchodzi, a po niej wiosna, która dla Nas będzie radosna - starań cz. XII
![]() |
#752 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima nadchodzi, a po niej wiosna, która dla Nas będzie radosna - starań cz. XII
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Perspektywa 10h w żłobku nie napawa optymizmem, bo to cały dzień, ale co zrobić żyć za cos trzeba . [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49440911]Kanwuś @ się rozgościła. Nie miałam od 4 września, więc się odzwyczaiłam... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Czekałaś żeby juz ta franca przyszła i się pojawiła ![]() Jeszcze nie dawno pisałam,że dobrze się czuje, a tu zonk. Wczoraj poszliśmy na pizzę i myślałam, ze umrę, tak mnie bolał brzuch i żołądek ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49441840]Ja jutro i w środę... Dzięki Paluszkowa ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Tak bardzo bym chciała żeby to wszystko juz się skończyło i żebyście zaszły i urodziły zdrowe bobasy ![]() Cytat:
Ja też najlepiej się tutaj czuję i na moim starym wątku staraczkowym, na którym rzadko się odzywam. Jakoś u nas tak jak wśród przyjaciół. Nikt nie krytykuje nikogo i rozumie się bez słów. Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49446128]Kiss ja też dzisiaj wcześniej wychodzę ![]() Mój mąż ma od jutra do 7 stycznia wolne... A tylko 5 dni urlopu. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() To tak jak mój mąż . Prawdopodobnie wyjeżdża w styczniu w delegację i powrót do domu w okolicach lipca. Żyć nie umierać.
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Cześć. Ja jeszcze 3.5 godziny. Jeden plus - szefa nie ma.
Jestem strasznie niewyspana, nie mogę się przestawić na nasz czas.
#754 | ||
Zakorzenienie
|
A chcesz chłopca czy dziewuszkę?
Cytat:
O kurcze to wróci przed porodem prawie Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakieś zdjęcie to nam wrzucisz ? Plissssss.... Cytat:
Fajnie masz z tym mężem. Kanapki Ci zrobi, obiad ugotuje ![]()
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Teściowa to całkowita porażka. Przeżywa drugą młodość i nikt ją nie interesuje. Kiedyś jak ją poprosiłam czy nie mogła by jeden dzień zostać z Marcelkiem, bo był chory, a wyczerpałam wszystkie dostępne możliwości tzn moich rodziców i byłam w sytuacji bez wyjścia, to mi odp, że nie po to ma urlop żeby go wykorzystywać na wnuka. Za kilka dni pojechała do Ciechocinka na tydzień i urlop sie znalazł . Więcej nie prosiłam o pomoc, bo wiem, że jej nie uzyskam. Ona uważa, że moje dziecko, to mój problem, a babcia jest od odwiedzania wnuków raz na jakiś czas.
Moi rodzice pracują zawodowo ile mogą tyle pomogą, ale nie mają samochodu, a ja mieszkam poza miastem. Z dojazdem ciężko. Mamie nie zawsze chcą dać wolne zwłaszcza w okresie wiosna lato, bo najwięcej pracy.
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz dwójka dzieci to dopiero będzie kosmos. A na święta gdzie będziecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W samą Wigilie muszę jechać w 4 miejsca. A Wy dużo macie do odwiedzenia miejsc ?
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Rodzice moi i mojego Tż tylko.Do moich rodziców całe rodzeństwo się zjeżdża a jest nas 6 a Tż ma siostrę tylko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
Ale fajnie musi być w Święta jak tyle osób się spotka.
U mojej babci tak było, jak byłam mała. Było zawsze z 20 osób z czego 9 dzieciaków. Mandarynki do tej pory kojarzą mi się ze świętami, bo człowiek nawet z tego się cieszył, a teraz ![]() U mojej mamy na Wigilii jest tylko 8 osób z czego moja siostra zawsze idzie do domu po godzinie, bo oni wolą siedzieć sami ze szwagrem i zostajemy tylko z rodzicami.
#762 |
Zakorzenienie
|
Kanwa chlopca
![]() Fiona to sobie wybral czas na wyjazd. Bedzie zjezdzal tak jak ostatnio? Wszystko juz zrobilam a teraz lezakowanie ![]()
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
Oki
Moja miśka płakała bo były grupy łączone pomimo tego że zabrała ze sobą misia śpioszka. Ok podkradnę jakiegoś z pierwszej grupy ![]() Cali odzywaj się do Nas częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Konto usunięte
|
Fiona
![]() Dziewczyny ja nie wyrabiam na zakrętach. Dzisiaj w pracy totalna jazda od rana, bo jedna nowa nie przyszła - niby jelitówka, miałyśmy otwierać we dwie, bo druga nowa miała na 11.30 do pracy, M zadzwoniła do managerki za późno - dojeżdża ok. 1 godz. do pracy, więc jak się o 8.30 okazało, że nie ma A rano, to musiałam ją z łóżka ściągnąć, żeby przyszła. Do banku weszłyśmy o 8.55, o 9 trzeba było otworzyć, a jeszcze się przebrać, wyciągnąć wszystko z sejfu - masakra totalna... Dobrze, że już w domu jestem... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wylazłam z pracy i co tak miałam wcześniej wyjść
![]()
#766 |
Zakorzenienie
|
Fiona jutro wolne. A przed nami 400 km drogi dziś. Jakieś może wrzucę jak wrócę.
Szkoda, że zostajesz sama tak długo. Gryzia to miałaś dzień.
#767 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49451118]Fiona
![]() Dziewczyny ja nie wyrabiam na zakrętach. Dzisiaj w pracy totalna jazda od rana, bo jedna nowa nie przyszła - niby jelitówka, miałyśmy otwierać we dwie, bo druga nowa miała na 11.30 do pracy, M zadzwoniła do managerki za późno - dojeżdża ok. 1 godz. do pracy, więc jak się o 8.30 okazało, że nie ma A rano, to musiałam ją z łóżka ściągnąć, żeby przyszła. Do banku weszłyśmy o 8.55, o 9 trzeba było otworzyć, a jeszcze się przebrać, wyciągnąć wszystko z sejfu - masakra totalna... Dobrze, że już w domu jestem... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ale dzień to nieźle Jejku aż 400 km??wow |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Konto usunięte
|
Ja to powiem Wam, że w szoku jestem. Człowiek gorączka nie gorączka chodzi do pracy, bo ma jakieś poczucie obowiązku, a tu gwiazda na okresie próbnym i ☠☠☠ chorobowe, jeszcze późno informuje i nie dopilnowuje, żeby zastępstwo było...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
Gryzia to masakryczny dzien.
Kanwa w takim razie czekam na maluszka ![]()
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakis fajny pomysł na napis do pudełeczka dla dziadków, ze znowu zostaną rodzicami ?
Gryzia widać jak ludziom zależy na pracy . Cali na L4, a coraz mniej pisze.
#771 |
Zakorzenienie
|
Jestem, dzień spędziłam z teściową na robieniu krokietów, śledzi, serników etc.
Nie wiem fionka, ja to chyba jeszcze długo nikomu nie powiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Pomyslu na napis nie mam ale my w pierwszej ciazy kupilismy dla rodzicow skarpetki dla dziewczynki i dla chlopca i po jednej szt wpozylismy do kartonika - nie trzeba bylo nic mowic.
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa nie wie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Nie wie. A co u ciebie kanwa?
Przyznaje bez bicia nie odnajduję się z młodymi mamusiami. Jakoś nie podzielam mdłości, bóli i innych i jakoś tak mam inne poglądy. Dziwoląg ze mnie. Mam nadzieję, że to będzie nasz mamusiowy. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2014-12-23 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
U mnie nic ciekawego.Gotuje na swieta z Tż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Konto usunięte
|
Ja siedzę w szpitalu ze szwagrem. Pojechaliśmy do mojej ciotki na dyżur, okazało się, że jest jakaś jelitówka i siedzimy już 3 godziny, bo kroplówki mu podają...
Calineczko masz inne przejścia, to i podejście inne. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() W koncu mam czas zeby do Was zajrzeć. Dzisiaj przyszla nam sofa i robiliśmy porzadki ![]() Cali kiedy masz nasteona wizytę ? Zlosnica boju , az 400 km Fionka mozesz dac buciki malenkie ![]() Mariolcia, Kanwus co u Was ? W ogóle jesteście przygotowane na święta ? My tak jak pisalam nie spedzamy w tym roku. Nie mamy choinki, jedzenia , nic.za to w 1 dzien swiat najprawdopodobniej przyjedzie cala rodzina z .... wyzerka hehe ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Gryzia takie na próbnych umowach to nic sie nie staraja, a chyba lepiej doceniane niz wieloletni pracownik ...
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Jutro moze byc cienko z czasem wiec juz dzis kazdej z Was zycze wszystkiego najlepszego, duzo ciepla na swieta i nie tylko, jak najwiecej szczesliwych i radosnych chwil. Aby kazda z Was w najblizszym roku pokonala wszelkie trudnosci hormonalne/biologiczne/stresowe/ czy wszystkie ktore stoja na przeszkodzie i doczekala sie upragnionych II a pozniej szczesliwie urodzila zdrowego dzieciaczka a dla przyszlych mamus duzo spokoju i zadnych problemow w ciazy. Wszystkiego najlepszego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#779 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wesołych Świąt w gronie bliskich ludzi, a jako prezent pod choinkę wiecie czego wam życzę
![]()
#780 |
Wtajemniczenie
|
Cześć,
ja tak na chwilkę- chciałam Wam życzyć rodzinnej atmosfery przy wigilijnym stole, wypoczynku przez te dni, radości w oczach, Boga w sercu i muzyki w głowie! Przepraszam, że dziś tylko o sobie. Trzymajcie się ciepło i bądźcie, po prostu bądźcie tą ostoją. Nie było mnie od kilku dni i nie wiem, jak będzie w najbliższym czasie. Oprócz na świątecznych przygotowań, które uwielbiam (wspólne lukrowanie pierników z tż, czy rekolekcje, śpiewanie kolęd i gry planszowe) w tym roku musieliśmy się mocniej skupić też na innych rzeczach. Brat ciot. z bratową dali do wiwatu całej rodzinie swoim zachowaniem, a siostra ciot. pokazała "klasę" na całą sytuację, zniechęcając ludzi do siebie... Nie wiem, jak będą się zachowywać jutro... Oprócz tego mój Dziadek jest w szpitalu, w bardzo poważnym stanie- nie zapowiada się, żeby z niego za szybko wyszedł, a Babcia od strony Mamy ma podejrzenie raka, fatalne wyniki badań, jeździmy z nią na SOR, po kroplówki, bo nie kwalifikuje się przyjęcia na oddział. Na moim piątkowym usg okazało się, że dziecko ma poszerzenie na nerce i mam skierowanie na szczegółowe badania na oddział patologii ciąży. Mój kręgosłup nie był w stanie chyba tego udźwignąć, bo wyskoczył mi krąg w moim i tak zmasakrowanym odcinku... Wierzę w magię kręgarza i liczę na kolejną, choć minimalną ulgę jutro rano. A tymczasem, życzę dobrej i spokojnej nocy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.