|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
pani, to z Olki już kawał babki
gratuluję Mleb, to już koncóweczka - szybko zleciało Cytat:
. A tu jak zwykle cała rodzinka sie zjeżdża do rodziców - jest nas tak ok 30 osób z dziećmi ![]() co prawda podział obowiązków też jest, ale coraz bardziej mi się nic nie chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie skończyłam lepić 2 stówki pierogów i 80 uszek w międzyczasie przypaliłam serniczek - może go okroję i poleję czekoladą jeszcze tylko 3 sałatki, krokiety i jutro schab do pieczenia. Resztę robią Siostry, Mama i Bratowa ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Jojla, życzę Ci jednak, by Malutka już wyszła i byście Święta w domu spędzili ------------------------------------------------------------------------------------------- No i życzę Wam wszystkim, by Jezus, który rodzi się w Stajence nawiedził serca i w nich zamieszkał. I spełnił wszystkie najskrytsze pragnienia i marzenia Błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia!
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-12-23 o 15:34 |
||||||
|
|
|
#2402 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
200 pierogow
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
Jojla trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie
|
|
|
|
#2404 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny Kochane ja przede wszystkim chciałam Wam z całego serca podziękować za wszystko, za wsparcie, dobre rady, nieocenione kciuki i za to, że jesteście w każdej chwili
bez Was nie dałabym rady - wiem, powtarzam się. A z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pełni Bożej Łaski, spełnienia wszystkich, nawet najmniejszych marzeń i oby Nowy Rok był lepszy od tego, który dobiega końca. (zawsze życzyłam sobie i wszystkim, żeby Nowy Rok nie był gorszy, ale 2015 musi być lepszy, bo 2014 - przynajmniej dla mnie - był straszny).Jestem cały czas, czytam, zaciskam kciuki, tylko weny mi brak do pisania... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
kochane moje dziewuszki! już dziś życzę Wam wszystkiego co najpiękniejsze w te Święta! Niech malutki Jezusek ześle na Was spokój i radość! Niech te Święta będą niezapomniane i spędzone z miłością w gronie rodziny!
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to niezbyt religijna jestem, ale życzenia Wam chce złożyć
Wesołych, spokojnych Świąt kochane moje rzytul:
|
|
|
|
#2407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bądź dzielna! Kciuki!
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana dziękuję! A bombka jest fantastyczna
|
|
#2409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mogę się doczekać, kiedy z Anią będziemy razem piec ciasteczka Właśnie robiłam rybę i musiałam ( "popatrzy sobie na Kiepskich"!!!Kochane moje życzę Wam w te Święta dużo spokoju, zdrowia i spełnienia marzeń. Niech Boże Dzieciątko ześle na Was moc łask. Wesołych Świąt Kochane A Tobie Jojla życzę narodzin córuchny w wigilijną noc, ale będzie piękna data
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wpadam tylko aby pożyczyć Wam cudownych, rodzinnych Świąt. Smacznego jadła i wspaniałych prezentów. Jojla trzymam kciuki za Twój świąteczny prezent. Rena już bliżej prawie połowa. Oby tak dalej Dwakolory niech te Święta będą dla Ciebie i Twojej rodziny chwilą wytchnienia, zapomnienia choć na chwilę o problemach dnia codziennego Proszę uściskać Maksia, Krzysia, Emilkę, Anię i pozostałe maluchy których zapomniałam wymienić. Niech będą radością Mam i Tatusiów Iza obyś szybko doszła do zdrowia ![]() Gryzia, Ewusia, Michasia cieszcie się Świętami, oby kolejne były już w trójeczkę Przepraszam te do których się nie odniosłam, ale straciłam rachubę co komu ![]() Chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że otrzymaliśmy dzisiaj wyniki z Genesis... Mielibyśmy dziewczynkę jutro Mąż jedzie do szpitala spróbować załatwić kartę zgłoszenia i jak coś to do Urzędu zarejestrować Naszą Córeczkę Trzymajcie się kochane
|
|
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
u was? czy u niej?
Cytat:
Cytat:
trzymaj się kochana Życzę Wam cudownych, białych, miłych, radosnych, pogodnych, spokojnych, zdrowych świąt upływających we wspaniałej atmosferze.
|
|
#2412 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49449917]My - 1,5 roku i wciąż o wiele, wiele więcej "zua"
Dlatego ja nikomu niczego nie radzę w sprawie rozszerzania diety, bo jedzenie to u nas porażka nad porażkami. A propos - zjadł 2 małe Danonki, zrobiłam inhalację (bo jednak wciąż ma gluty heh, wiem, że nie mam porównania, bo mam raczej jedzące dziecko, ale mimo wszystko dziwię się, że dajesz danonki, kulki, które wg mnie nie są płatkami śniadaniowymi, itp.. a tak w temacie słodkiego, wczoraj moja mama mówi: nie żałuj mu (J.) ciasta w święta, on taki biedny, nie zna słodyczy no i jak się rzucił na sernik, zjadł 2 kawałki to całą noc coś mu jeździło po kichach.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakub w tym roku już "piekł" ze mną, potem lukrował palcami/pędzelkiem i jadł. posmakowały mu. co do t......
|
|||
|
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór Dziewczyny, nie było mnie dawno, ale życzeń nie odpuszczę
![]() Zdrowych i spokojnych Świąt dla Was wszystkich! Spełnienia marzeń dla każdej z Mam, szczęścia i radości, w jakiejkolwiek postaci sobie wymarzycie
|
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2415 |
|
Konto usunięte
|
Monika u mnie Nesquick jest na podwieczorek. Danonki są jak nie mam czasu zrobić jogurtu z owocami (tj. i tak daje owocowy, ale jeszcze dokładam świeże owoce), a dzisiaj wróciłam z zakupów z chyba 20 kg siatami, wiec nie miałam siły przekonywać go do zdrowszych rzeczy. Albo na deser. Ale w normalnym trybie staram się żywic lepiej w myśl zasady ja decyduje co, a on ile. Ale mnie te przygotowania świąteczne trochę już męczą, już chce normalności,a więc i lepszego jedzenia.
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja babcia urodziła się 2 lutego ![]() Kucyku Powiedz rehabilitantce, że tak uderza głową przy upadku to powinna z nim poćwiczyć reakcje obronne ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Perse Spróbuj te jogurty dla A. https://www.google.pl/search?q=jogur...7%3B576%3B1024 Są zdrowsze niż Jogobella czy Danonki, a cena niższa ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Panika Poczytałam opis cc i zebrało mnie na wspomnienia.. Dzięki Mam mega szczęście, że po 3 dniach butelki w szpitalu F. załapał pierś, a potem odrzucił butelkę Gdybym po wyjściu ze szpitala nie dostała nawału, który mnie zmusił do przystawiania to nie byłoby kp.Tak nawiasem mówiąc to dzięki Wam za kopa w doope w odpowiednim momencie. W tamtym tygodniu F. zrobił 3 kupki pod rząd każdego dnia, a mnie przychodziły myśli czy to nie biegunka ![]() Dziewczyny polećcie coś na wzmocnienie przy kp, bo czuję, że mnie to osłabia. Zęby mi ''lecą'', włosy garściami wypadają, cera blada, przesuszona. Po cc miałam anemie, ale nie mam kiedy badań zrobić. |
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak karmiłam to zażywałam pregna dha. Berbie, u nas. Ja się nie mogę ruszyć. Jojla, cały czas zaglądam ![]() Zrobiłam szubę. Jadłabym
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
no to masz odpowiedź
też miałam anemię wtórną, ale suplementy i właściwa dieta szybko poprawiły wyniki. choć włosy leciały tak czy owak
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2421 |
|
Konto usunięte
|
Fiol, też je kupuję
Jeszcze do tego Nesquicka wracając, zawsze dostaje go dopiero po bananie/jabłku/kiwi. Czasami - po pół takiego owocu, czasami po jednym plasterku. To nie jest tak, że dam dziecku Danonka albo te kulki i jestem szczęśliwa. Analizuję jego jadłospis codziennie, piszę każdą ilość, jaką zjadł, włącznie z "parę trójkątów zbożowych", na wątku o problemach z karmieniem jestem stałym gościem. Nie szukam łatwych rozwiązań, byleby się najadł (chyba, że nie mam czasu, to wtedy tak). Wczoraj mu zmiksowałam wieczorem Bielucha z gruszką i bananem - nie tknął. Nawet dodałam kakao, nic. A przecież to było dobre, słodkie. Ale mając do wyboru, żeby dziecko zjadło kulki albo zjadło nic, to wolę dać kulki. Zwłaszcza dziecko nie chcące jeść innych rzeczy, nie lubiące eksperymentować, próbować itp. Prawdę mówiąc jak znajduję coś, co mu smakuje, to dla mnie jest święto wiosny. |
|
|
|
#2422 |
|
Konto usunięte
|
Wesołych Świąt!! Spełnienia marzeń!
|
|
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w Wigilię.
Ja siedzę w pracy, dziś nas puszczają o 12. A potem szykowanie Wigilii! Więc kochane dziewczynki Życzę Wam przede wszystkim zdrowia, spokojnych Świąt, spełnienia wszystkich marzeń oraz pomyślności w tym Nowym Roku.
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Joila???
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem
od 23 na ktg zaczely pisac sie skurcze, nie sa specjalnie bolesne ale regularne co ok 10minut. Zdecydowali, że czekamy i obserwujemy.
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Perese ja myślę że ty nadal za dużo się spinasz przy jedzeniu Artka
Jojla trzymam kciuki Flow testowalas? 'Cicha noc, swieta noc,jakiz w tobie dzisiaj cud. W Betlejem Dziecina Swieta wznosi w gore swe raczeta, blogoslawi lud'. Zdrowych, Wesołych świąt i pomyślności w Nowym Roku 2015
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Perse - napisalam tylko swoje odczucia, sama tez mam sobie troche do zarzucenia jesli chodzi o rozszerzanie diety..
_________ J. znowu spal ze mna, skopywal mnie z lozka, jak tylko sie odsuwalam to przypelzal za mna przez sen. Gdzie on ma te czujniki zeby mu wylaczyc? |
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla oby malutka zawitała dzisiaj! Piękna data!
Fiol kładę go na mate. Mamy playspot zoo (jest gruba i dość miękka) ale odradzam bo po dwóch miesiącach zwierzątka są już prawie niewidoczne wygląda to okropnie. Do tego ma mate dżunglę z Tiny love. I mate do jogi Dzięki, powiem rehabilitantce ![]() Ja kupuje jogurt bakoma naturalny typu greckiego. Jest pyszny. Kiedyś tylko owocowe jadłam ale ten mi bardziej smakuje. Jeśli gęsty więc do blw się nada. |
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ========================= =========== a ja dziś właśnie zbiłam lusterko miłego dnia dziewczyny!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

gratuluję 

jak ja to lubię 

bez Was nie dałabym rady - wiem, powtarzam się. A z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pełni Bożej Łaski, spełnienia wszystkich, nawet najmniejszych marzeń i oby Nowy Rok był lepszy od tego, który dobiega końca. (zawsze życzyłam sobie i wszystkim, żeby Nowy Rok nie był gorszy, ale 2015 musi być lepszy, bo 2014 - przynajmniej dla mnie - był straszny).
rzytul:

"popatrzy sobie na Kiepskich"!!!
jutro Mąż jedzie do szpitala spróbować załatwić kartę zgłoszenia i jak coś to do Urzędu zarejestrować Naszą Córeczkę
trzymaj się kochana 

wygląda to okropnie. Do tego ma mate dżunglę z Tiny love. I mate do jogi