|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
Cytat:
nie miałam siły żeby coś na nich zmalować a teraz jak siedzę z opryskami to nie chce mi się bawić w doróbki ![]() dziękuję
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
Cytat:
![]() Sama miałam kilka razy ale w przypadkach kiedy wiedziałam, iż nie będę mieć czasu na malowanie / poprawianie paznokci. Może i to to wygodnie kiedy lakier szybko odpryskuje, ścierają się końce ale po tym tygodniu zaczyna mnie irytować pojawiający się odrost i czasami zaczynałam już podskubywać Są i tacy co ściągają co tydzień przez odrost co wg mnie jest zabójstwem dla paznokci takie kąpiele w acetonie co tydzień :/ Podsumowując mój wywód wolę pomalować w ciągu dwóch tygodni te dwa trzy razy paznokcie iż czasowo zajmie mi to tyle samo. Dlatego też szukam idealnego top coatu
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
leśny stwór
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam i ja swoje świąteczne paznokcie
|
|
#3365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie Ruby Pumps za to Cytat:
zdrowia, spełnienia marzeń i rodzinnych świąt Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
piękny kształt paznokci
|
|
#3367 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
każdy pretekst dobry, żeby zrobić zakupy, co? co do Twojego podsumowania, też bym tak wolała ![]() ale śliczne spierdalony Cytat:
masz ładne kwadraty, nie marudź
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierdzielnij brokat i będzie git - i to mówi ta, co ma goliznę Cudny kształt Faajne ![]() Cytat:
Lubię dziewczyny z pazurem, takie co jak trzeba to się oficjalnie postawią, podyskutują itd. Nata jest spokojna, ułożona, grzeczna i ma oczy jak owieczka ![]() Pierdalisz
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Ten nastrój, ta życzliwość: KLIK
Miałku, fajnie wyglądają Twoje migdałki w tych kolorach Zauważam podobieństwo między naszymi paznokciami ![]() Ja mam totalny bling <3 Go deeper od Orly ale na bazie ze shimmerem jutro wstawię. |
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otóż to każdą warstwę utwardz itp a lakierem rachu ciachu a czekając aż wyschnie można poleżeć poczytać czy obejrzeć film a i ze zmywaniem idzie szybko
|
|
|
|
|
#3371 | |||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
stwierdziłam, że zrobię mix zielony + czerwony, dwa kolory które mi się świątecznie kojarzą ![]() nie, po prostu trochę popsułam przy piłowaniu, ale.. się wyklepie ![]() Cytat:
aż mi się Radom i 3 Cytryny przypomina dziękuuuję ![]() to już się nie mogę doczekać Cytat:
oj tam, po świętach dodatkowy prezent dokładnie
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja mam paznokcie kuwa pomalować jak dopiero do domu wróciłam
Już mi się piaski znudziły, a nawet one rady nie dają
|
#3373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn. malowałam, malowałam, biały zrobiłam, walnęłam brokat, nie pasowało, to walnęłam jeszcze więcej brokatu, paćknęłam i zmyłam wszystko bo normalnie patrzeć na to szkaradztwo nie mogłam a skórki miałam tak ślicznie podomywane! tak się starałam po każdej warstwie myłam.... i bęc...no nic, albo zrobię koronkę z foli transferowej, albo złote naklejki na nudziakach... ech muszę oddychnąć :P ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- mam ten sam problem :P nie wiem co zmalować :P |
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
![]() chociaż tyle dziękuję ![]() w colorowo od północy -40% na wszystko https://www.facebook.com/sklep.color...type=1&theater
|
|
#3375 | ||
|
leśny stwór
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hardkor jeszcze trzeba umieć wycieraczki ustawić ![]() Cytat:
a ta zieleń bardzo mi się widzi też chyba maluszek trochę za długi bardzo fajne
|
|
|
#3377 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry, już prawie świątecznie! Wpierdzielam właśnie do kawy świąteczne ciastka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolor tak mroźny, że ścina kawę Po poprawkach też fajne! Hejos Malinos! Cytat:
![]() Jakie genialne! ![]() Świąteczne wyznania Ja też Cię lubię ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;49423853] I tak się zastanawiam czy nie spróbować Insta Dri zamiast Poshe mimo że on mi odpowiada.[/QUOTE] A poshe nie glucieje Ci przesadnie szybko? Z ciekawości pytam. Cytat:
![]() Cytat:
Wyguglałam, piękna Chinka, bardzo wakacyjna Cytat:
|
|
#3378 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowne!Cytat:
Cytat:
![]() Weszłam na EF z braku laku, bo nie miałam co robić... i dziwnym trafem chcę prawie całą tę kolekcję, kilka innych laksów i wysuszaczy... no i jest promocja! Aawww grumpy Omlet :C Choinka śliczna! W ogóle to z pamięci jadę, bo pousuwało zdjęcia, Agowego mani też już nie było ![]() Cytat:
Co, mieli drugie TWD zrobić, albo kolejną apokalipsę zombie na poważnie? ![]() Dokładnie! Tylko Diablo na tyle ogarnęłam, że sobie radzę, ale w końcu praktykuję od piątej klasy podstawówki Ze Smutką (i nie tylko) trzeba na żywo! Też ostry zapierdziel miała, jak się ostatnio widziałyśmy :x[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49438170]witam bardzo bym Was prosiła o poradę - czy mogłybyście mi doradzić jak pomalować paznokcie na studniówkę (mam za 2 tyg.) do czarnej sukienki ze srebrnymi elementami + czarne buty? na jaki kolor pomalować (ewentualnie jakie wzorki?)? może jakieś przykłady na zdjęciach (waszych / z internetu) ? przy okazji życzę Wam cudownych i rodzinnych Świąt i dużo pięknych lakierów w 2015 roku ;d Hej! ![]() Ja nie stawiałabym sobie jakichś ograniczeń - skoro będziesz miała na sobie dwa kolory (czerń i srebro), to paznokcie możesz mieć w każdym kolorze tęczy Wiadomo będzie pasować klasyka - czerwień/bordo, ale spokojnie może być też kobalt Wesołych i Tobie!
|
|
#3379 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Praktycznie w ogóle nie mi nie glucieje.Mam teraz troszeczkę mniej niż pół i dalej jest płynny. Chciałabym Wam życzyć zdrowych,spokojnych Świąt spędzonych w gronie najbliższych,radości oraz ciepła i aby pod choinką były same wymarzone prezenty ! |
|
|
|
|
#3380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w wigilijny poranek, ja w pracy niestety i miałam taka noc, że hej...
Chciałam zrobic jakieś świateczne fajne mani. Jak zapakowałam prezenty to siadłam do tego koło 20 i stwierdziłam, że zrobię cos prostego, ale od reki. Padło na bazę z My Vampire Is Buff i czerwono zielone spadające kropki. Ślicznie to wyglądało, ale zepsułam dwa paznokcie. No dobra - poprawiam. Ja do malowania topem i wszystko mi rozmazało!!! Byłam tak zła, ze oczywiście wszystko zmyłam To co teraz? Późno jak cholera, wstaję o 5 - bleeee. Kremowa baza i brokat ChG Put a bow on it. OOOOOO BOZENA! Czy wasz też jest taki beznadziejny w obsłudze?! Zrobiłam kremową bazę żeby nie musieć przy skórkach tak uważać i nie dość, że ten brokat gęstniał chyba na pędzelku to jeszcze się skurczł. Dziwne to, w butelce płynny bardzo, jak się nabierał na pędzelek ok, pierwsze pociągnięcie ok - a potem takie buły na paznokciach, jakbym sobie go rolowała w miejscach gdzie pociągnięcia się na siebie nakładały. No masakra jakaś! Jak zobaczyłam te bułki to dałam jedną warstwę topa CC i jedną INM, przezornie zalałam sobie skórki nawet, zeby mi kaleru nie sćiągnęł. Idooooopa blada brokat sie skórczy, kremowa baza wylazła spod spodu i ją poszarpało Wybaczcie wywód... jeszcze przeżywam do dzisiaj to wkurzenie Cytat:
bierz jak będzie miała okazję, na kosmetyki z ameryki chyba ok 10zł stał czy jakos tak. Mam w planach (chyba grafik muszę napisać, bo mam plany na najbliższe pół roku) porównanie kilku takich lakierów bo mam i ChG ze dwa w podobie i CC i ten i Zoyę zdaje się.. Cytat:
|
|
#3381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Drzewa-neurony... idziemy w bardzo niepokojącym kierunku...
Żarcik (kiepski) Mani bardzo mi się podoba no i podziwiam, że Ci się chciało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tobie również Szczęśliwych Cytat:
Baardzo w klimacie Świąt Delikatno-brokatowe, lubię [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;49457279]Praktycznie w ogóle nie mi nie glucieje.Mam teraz troszeczkę mniej niż pół i dalej jest płynny. Chciałabym Wam życzyć zdrowych,spokojnych Świąt spędzonych w gronie najbliższych,radości oraz ciepła i aby pod choinką były same wymarzone prezenty ! Dżizas, topy mnie nie lubią ![]() Cytat:
I to co piszesz o Chince to prawda - to znaczy nigdy mi nie ściągnęło jej do tego stopnia, ale to zasychanie na pędzelku, buły i gluty na paznokciach, niestety prawda :/
|
|
#3382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jesu same promocje
błęd w oczach:bardzo ładnie to wyszło! Cytat:
hehe Miałam tuż przed wigilią, ale na blogu na dzisiaj wstawiłam.ooooho to niby ja i moje przeżycia lakierowe.. Cytat:
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;49457279] Chciałabym Wam życzyć zdrowych,spokojnych Świąt spędzonych w gronie najbliższych,radości oraz ciepła i aby pod choinką były same wymarzone prezenty ! ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Ehhh frustracja, tego słowa mi brakowało Aaaaaa to patrz, a taki ładny ten lakier. Im się rzadko zdarza problematyczny brokat zrobić
|
|
#3383 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Bry kochane
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj będę malować chyba Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aż się boję malować ![]() Nie wiem czy się wyrobię, żeby do Was wpaść więc Kochane
) i oczywiście wymarzonych prezentów od bogatego Mikołaja Tym nie obchodzącym
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie randki są jak przeminęło z wiatrem
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana i wzajemnie, wszystkiego czego ci potrzeba w te Święta! Mam mani świateczne, na tyle na ile mnie było stać w tym roku. ![]() Ruby Pumps + wzorek
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2014-12-24 o 10:27 |
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
tak zrobię
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Uwielbiam takie czerwienie
|
|
#3388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na żywo też nie ma jak, bo dojazdy i te sprawy ![]() ale przeprawa z mani a ja mam tylko odżywkę i raczej już mani nie będzie dzisiaj ![]() Cytat:
![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;49457279] Chciałabym Wam życzyć zdrowych,spokojnych Świąt spędzonych w gronie najbliższych,radości oraz ciepła i aby pod choinką były same wymarzone prezenty ! [/QUOTE]Cytat:
będzie ekstra ![]() Cytat:
![]() Ja też życzeniam Wam! Miłości i ciepełka
![]() Aby życie było lakierem i zmywaczem płynące
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Także wpadam życzyć wam zdrowych i wesołych świąt !
|
|
|
|
#3390 | ||||
|
leśny stwór
|
Cytat:
Cytat:
wieeem, promocja..... [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;49457279] Chciałabym Wam życzyć zdrowych,spokojnych Świąt spędzonych w gronie najbliższych,radości oraz ciepła i aby pod choinką były same wymarzone prezenty ! Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję ![]() Pięknych Świąt, odpoczywajcie
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

ale pazurki wyglądają bardzo ładne
a teraz jak siedzę z opryskami to nie chce mi się bawić w doróbki 

będzie Ruby Pumps za to

Wiadomo będzie pasować klasyka - czerwień/bordo, ale spokojnie może być też kobalt
To co teraz? Późno jak cholera, wstaję o 5 - bleeee. Kremowa baza i brokat ChG Put a bow on it. OOOOOO BOZENA! Czy wasz też jest taki beznadziejny w obsłudze?! Zrobiłam kremową bazę żeby nie musieć przy skórkach tak uważać i nie dość, że ten brokat gęstniał chyba na pędzelku to jeszcze się skurczł. Dziwne to, w butelce płynny bardzo, jak się nabierał na pędzelek ok, pierwsze pociągnięcie ok - a potem takie buły na paznokciach, jakbym sobie go rolowała w miejscach gdzie pociągnięcia się na siebie nakładały. No masakra jakaś! Jak zobaczyłam te bułki to dałam jedną warstwę topa CC i jedną INM, przezornie zalałam sobie skórki nawet, zeby mi kaleru nie sćiągnęł. Idooooopa blada brokat sie skórczy, kremowa baza wylazła spod spodu i ją poszarpało 
błęd w oczach: