|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI
Cytat:
Przed snem obejrzę.[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;49449169]Podpisuję się wszystkimi kończynami! Mój ulubiony świąteczny film, nigdy się nie znudzi |
|
|
|
|
#2762 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyna z tatuażem - bardzo mi się podobał, wciąga, gra głównych bohaterów - rewelacja, oceniam 9/10, szczerze polecam
To właśnie miłość - widziałam i też polecam, uroczy, można oglądać któryś raz z kolei a i tak jest fajny
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa i Omega, święta w wilczym stylu - przyjemna bajka i można obejrzeć chociaż pierwsza część wg. mnie lepsza
|
#2764 |
|
Raczkowanie
|
Przyjaciel Świętego Mikołaja - ciekawy świąteczny film od początku do końca warto obejrzeć w świąteczne dni
9.5/10
|
|
|
|
#2765 |
|
Holy Crap!
|
Jako w piekle tak i na ziemi-- hmm...cóż, gniot nie trzymający się kupy, zgadzam się z nieprzychylnymi opiniami, idealny film dla osób z bezsennością- usną na bank! 1/10
|
|
#2766 |
|
Konto usunięte
|
Filmy, które ostatnio zrobiły na mnie dobre wrażenie to Brokeback Mountain , Dystryk 9 i Europa report, mimo paru błędów (zwłaszcza w dwóch ostatnich), bardzo mi się spodobały.
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Jaśniejsza od gwiazd - przyjemny. XIX wiek, poezja, romans, całość wizualnie miła dla oka, ale nudna. Tak jakby przeznaczony do wyższej kontemplacji, a kontemplować nie ma czego. Totalnie zauroczył mnie jednak plakat (wrzosowisko!
Gone girl - rzuciłam się na ten film w pierwszej wolnej chwili, większość znajomych się nim zachwycała. Bardzo wciągający, polecam
|
#2769 |
|
Pani Mizantrop
|
I Origins (2014) - 9/10.
Film twórcy Another Earth - już samo to jak dla mnie stawia poprzeczkę baaardzo wysoko, Brit Marling w obsadzie daje bardzo dobre rokowania. Film podobał mi się minimalnie mniej, niż Another Earth, ale też zostanie mi w pamięci na bardzo długo, bardzo mi się podobało zakończenie (nie mówię tutaj o scenie po napisach).
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim zniknę (7/10) - dobrze mi się oglądało, fajnie zrobiony, ma kilka niepowtarzalnych scen. Na wyższą ocenę wg mnie nie zasługuje, bo któryś raz z kolei oglądałam taką historię, a na dokładkę było przewidywalnie
Gość (6/10) - specyficzny film i to jego duży plus, mimo że trochę za bardzo przypominał "Drive" póki sytuacja nie zaczęła się wyjaśniać było bardzo fajnie i intrygująco, samo zakończenie odstaje od pierwszej części - przedobrzyli i było trochę komicznie ![]() Son Of A Gun (5/10) - lubię filmy których akcja rozgrywa się w więzieniach, wiec nie zastanawiając się dłużej włączyłam sobie ten film. No i było fajnie póki, jak zwykle, nie pojawiła się baba wątki miłosne w filmach akcji nie powinny mieć miejsca. Całej produkcji zabrakło większej głębi ( ), jakieś to takie byle jakie w ogólności było. Połowa punktów za miłą niespodziankę - Jacek Koman w całkiem znaczącej roli świetnie wypadł obok McGregora |
|
|
|
#2771 |
|
Pani Mizantrop
|
Obejrzyj sobie pierwowzór - Curfew, moim zdaniem jest jednak lepszy.
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem po co tak "kopiować" historie? edit: aa, kumam, krótkometrażowiec tak sie spodobał, że reżyser postanowił zbić na tym więcej kasy..
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2014-12-25 o 12:55 |
|
|
|
|
#2773 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Niemniej jednak Before I disappear łapie się do mojego tegorocznego Top 5 filmów
|
|
#2774 |
|
Konto usunięte
|
"Motyl i skafander" - nagrody, zachwyty, jak zwykle w takiej sytuacji oczekiwania rosną. Dla mnie film tylko dobry. Najbardziej podobała mi się muzyka i zdjęcia. Najmniej to, że poruszyła mnie tylko jedna scena i że oglądałam ten film jakoś tak obojętnie (co mnie ze względu na temat filmu przeraża, bo przecież coś takiego może się przytrafić także mnie, czy moim bliskim). Nie wiem, dlaczego się nie zachwyciłam, to bardzo dobrze zrobiony film, w którym jednak czegoś mi zabrakło. 7/10.
|
|
|
|
#2775 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;49465270]"Motyl i skafander" - nagrody, zachwyty, jak zwykle w takiej sytuacji oczekiwania rosną. Dla mnie film tylko dobry. Najbardziej podobała mi się muzyka i zdjęcia. Najmniej to, że poruszyła mnie tylko jedna scena i że oglądałam ten film jakoś tak obojętnie (co mnie ze względu na temat filmu przeraża, bo przecież coś takiego może się przytrafić także mnie, czy moim bliskim). Nie wiem, dlaczego się nie zachwyciłam, to bardzo dobrze zrobiony film, w którym jednak czegoś mi zabrakło. 7/10.[/QUOTE]
Mam właściwie bardzo podobne zdanie. Bardziej mnie przeraża myśl, że kogoś z moich bliskich mogłoby to spotkać, niż obejrzenie na ekranie kogoś, komu coś tak strasznego się przytrafiło.
|
#2776 |
|
Konto usunięte
|
Ja myślę, że to wynika ze sposobu, w jaki tę historię opowiedziano. Reżyser nie zainteresował mnie dostatecznie główną postacią i jej losem. Miałam wrażenie, że oglądam film bardziej o schorzeniu, którego nie chciałabym doświadczyć, niż o człowieku.
|
|
|
|
#2777 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;49465560]Ja myślę, że to wynika ze sposobu, w jaki tę historię opowiedziano. Reżyser nie zainteresował mnie dostatecznie główną postacią i jej losem. Miałam wrażenie, że oglądam film bardziej o schorzeniu, którego nie chciałabym doświadczyć, niż o człowieku.[/QUOTE]
Ja nie czułam sympatii do głównego bohatera, w związku z tym nie współczułam mu, nie potrafiłam.
|
#2778 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co? po napisach coś jeszcze było? Napisz proszę co się tam jeszcze wydarzyło,ale jestem zła,że wyłączyłam od razu
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Po napisach było pokazane, jak naukowcy skanowali ze zdjęć oczy ważnych dla historii postaci (m. in. postaci związanych z drugą wojną światową) i szukali powiązań współcześnie.
|
|
#2781 |
|
Rozeznanie
|
Gone Girl - nie przepadam za B. Affleckiem, ale chciałam dać mu szansę w tym filmie. Oczekiwałam czegoś więcej po zapowieściach. Owszem, historia zaginięcia intrygująca, ale... nielogiczna. O zakończeniu nawet nie wspomnę
Mimo wszystko, oglądało się całkiem nieźle, ot tak w ramach wolnego popołudnia. 5/10, max 6 Koneser - cieszy moje oko Dla wszystkich fanów sztuki, dramatu i dobrego kina 8/10Co gryzie Gilberta Grape'a - nie wiem jak to się stało, że obejrzałam dopiero teraz! Wspaniała historia, przejmująca, no i Leonardo genialnie wypadł. Młodego Johnny'ego również się b. przyjemnie ogląda Wpada do koszyka z ulubionymi filmami z pewnością 9/10, jak nie i 10/10 Prestiż - na początku byłam sceptycznie nastawiona, ale jak już się rozkręciło, było super Historia dwóch byłych przyjaciół - magików, "walczących" o miano najlepszego. Śmietanka aktorska, piękne zdjęcia, wątek fantasy/naukowy również dodaje smaczku Ale trzeba oglądać uważnie, by zrozumieć w pełni zakończenie historii 9/10 Wyspa tajemnic - historia detektywa sprowadzonego na tajemniczą wyspę dla chorych psychicznie skazańców. Pewnie sporo z Was to już widziało Leo znów - bardzo dobra rola klimatyczny film, polecam 8/10 Ostatni król Szkocji - opowieść o fikcyjnym młodym, szkockim lekarzu, który postanowił spróbować czegoś nowego w życiu i wyjechać do Ugandy. Tam poznaje już niefikcyjną postać, prezydenta Idiego Amina. bardzo dobry film i niesamowity Forest Whitaker 9/10robiłam dwa razy podejście do "Incepcji", ale chyba nie przebrnę przez to
|
|
#2782 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;49465729]Czyli nie tylko ja się nie wzruszyłam
Dokładnie takie same odczucia miałam. Facet wydawał mi się pusty i płytki, a przez to odpychający.[/QUOTE]Zgadzam się całkowicie, film widziałam już jakiś czas temu i prawdę mówiąc poza ogólnikami, czyli tym, że główny bohater był niesympatyczny, a cały film mnie nie poruszył, to za wiele nie pamiętam, a to nie świadczy dobrze o danej produkcji. Z ostatnio oglądanych przeze mnie: After the wedding (2008) - 8/10. Starsza produkcja z Madsem Mikkelsenem w roli głównej. Na Filmwebie aż roi się od komentarzy typu "film o niczym", "brak przekazu". Nie zgadzam się, tu nie chodzi o akcję, a o emocje. A one są mistrzowsko ukazane. Film mógłby być płytką historyjką, jakich wiele, bo sam trzon fabuły jakiś oryginalny nie jest - wręcz przeciwnie. Ale nie jest to robiony z rozmachem łzawy hamerykański wyciskacz łez z plakatem upstrzonym znanymi z portali plotkarskich nazwiskami. Film jest minimalistyczny i bardzo mu to służy, jest przez to bardziej prawdziwy. Bardzo polecam. The dying of the light (2014) - 3/10. Film mógłby równie dobrze nosić tytuł "Nicolas Cage i kolejny film akcji klasy B (albo i dalej)". Cage, podobnie jak Cusack gra w ostatnich latach w strasznie marnych filmach, i ten obraz nie jest żadnym wyjątkiem. Film jest po prostu słaby, to dopiero jest brak przekazu i oryginalności. No nie podobało mi się, nawet jako wieczorny zabijacz czasu nie daje sobie rady, bo nudzi. The Inbetweeners 2 (2014) - 4/10. No nie jest to mój typ humoru. Wolałabym coś mniej... obrzydliwego? Nie bawią mnie za specjalnie gagi ukazane w filmie i chwilami się zastanawiam, czy nie wystawiłam za wysokiej oceny. Z głupich komedii o wiele bardziej podobała mi się This is the end. Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) - 5?/10. W dzieciństwie oglądałam kreskówkę o żółwiach, do filmu się zabierałam bez większej ekscytacji. Akcja w filmie nie porywa, parę razy zerknęłam na zegarek, bo opcja robienia kolacji była bardziej kusząca, niż seans. Film opowiada bardziej o bohaterce granej przez Megan Fox, niż o żółwiach i mam wrażenie, że nawet nie jest to wada. Jak dla mnie szału nie ma, ale kumpel, który był za dzieciaka fanem żółwi jakiś czas temu wspominał, że jemu film bardzo się podobał, więc jak widać kwestia gustu. The boy who smells like fish (2013) - 5/10. Film miał potencjał, ale jak dla mnie coś się twórcom pomieszało, nic ze sobą nie gra. Zoe Kravitz, mimo, że moim zdaniem nie jest złą aktorką, kompletnie nie pasuje do tego filmu, podobnie jak aktor grający główną rolę. Nie poruszyła mnie całość, nie porwała, nie wciągnęła, nie zapadła mi w pamięć. Można obejrzeć, ale nie jest to wiekopomne dzieło. Enemy (2013) - 5/10. Dość ciężki film o zaburzeniach psychicznych. Moim zdaniem jednak czegoś zabrakło. To, że film jest niejasny jest jednocześnie jego wadą i zaletą, jednej strony dobrze, że nie mamy wszystkiego podanego na tacy, z drugiej strony mam wrażenie, że niektóre wątki można było rozwinąć bardziej i jednak całość wypada dość płytko. Loves her gun (2013) - 6/10. To mógł być dobry dramat, ale jak dla mnie to właśnie zbyt dużo dramatu w dramacie, z głównej bohaterki zrobili męczennicę, która w dodatku nie zawsze postępuje logicznie. Plus za aktorstwo. La jalousie (2013) - 5/10. Film niby o emocjach, o zazdrości, o rozdarciu, o dylematach, a taki zimny, że ciężko komukolwiek z bohaterów współczuć czy kibicować. Główny bohater po prostu mnie wkurzał, ale przynajmniej zdjęcia mi się podobały. God help the girl (2014) - naciągane 6/10. Gdyby nie muzyka, film zasługiwałby na obniżenie oceny o dwa oczka. Jak dla mnie jest zbyt przesłodzony, zbyt prosty w odbiorze, zbyt ugrzeczniony, a aktorki nie do końca przekonywujące. Jeden z najbardziej pretensjonalnych obrazów, jakie ostatnio widziałam. Sex after kids (2013) - 3/10. Komedia. Ale sentymentalno-moralizatorska komedia. Jak dla mnie trochę powtórka z Moms' night out, za dużo zbędnego pitolenia o poważnych rzeczach, za mało zwyczajności. Na miejscu twórców poszłabym bardziej w dramat, bo jednak sterta sentymentalnej gadaniny bardziej "na wesoło" nie wyszła filmowi na dobre. Murder of a cat (2014) - 4/10. "Dziwny" to słowo, które najlepiej odzwierciedla to, jaki jest ten film. Jest bardzo dziwny, dziwny jest główny wątek, dziwni są bohaterowie, dziwne są sytuacje w filmie pokazane. Jest parę całkiem zabawnych scen, ale czy film porywa? Nie. Mimo jako takiej oryginalności też nie zostaje w pamięci na długo. Mam wrażenie, że twórcy sami nie wiedzieli, jaki film chcieli zrobić, ja też tego nie wiem, wiem natomiast, że nie udało im się zrobić dobrego filmu.
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
I znaleźli jakieś powiązania? Czy pozostawili takie otwarte zakonczenie bez kdpowiedzi?
|
|
|
|
#2784 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Film na pewno zostanie mi w pamięci na długo (zwłaszcza scena w windzie i to, jak na windę zareagowała Salomina), ale Another Earth widziałam prawie 3 lata temu i nadal doskonale pamiętam cały film, nadal jestem pod wrażeniem - ciężko to przebić
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Another Earth rozwaliło mnie kompletnie,z niecierpliwością będę czekać na kolejny projekt tego reżysera. |
|
|
|
|
#2786 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Co do sceny z windą, to niesamowite było ułożenie tej sceny w czasie - mam na myśli ślub. Aktorstwo w filmie to uczta dla oczu, Michaela Pitta kojarzyłam do tej pory głównie z Marzycieli Bertolucciego i Hannibala, widziałam go też w paru innych produkcjach, ale nie zapadł mi w nich w pamięć. W Hannibalu był wręcz odpychający, w I Origins bardzo mi się podobał.
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
"Za jakie grzechy, dobry Boże?" (2014) - komedia
http://www.filmweb.pl/film/Za+jakie+...Ce-2014-714022 Widziałam trailer w kinie i już wtedy pomyślałam sobie, że to będzie fajna komedia... i nie myliłam się. Momentami naprawdę śmieszna, dobre żarty sytuacyjne, całość bardzo na plus.
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
The Interview (8/10) - tego mi było trzeba
film z kategorii "takie głupie, że aż śmieszne". Było kilka bezcennych scen np. akcja z czołgiem Parę razy się zaśmiałam, a najbardziej zaskoczył mnie J. Franco! Stworzył świetną postać, jego teksty były bezbłędne. Przebił swojego towarzysza, który jest znany z tego typu filmów, wiec jestem pod wrażeniem. Za tą rolę wysoka ocena całości |
|
|
|
#2789 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

Przed snem obejrzę.

póki sytuacja nie zaczęła się wyjaśniać było bardzo fajnie i intrygująco, samo zakończenie odstaje od pierwszej części - przedobrzyli i było trochę komicznie 
wątki miłosne w filmach akcji nie powinny mieć miejsca. Całej produkcji zabrakło większej głębi (
świetnie wypadł obok McGregora