|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Cytat:
bo jakby nie było to nie mam ochoty na kolejną ciążę póki co :
|
|
#3932 |
|
Rozeznanie
|
Co do położnych, to one faktycznie odgrywają dużą rolę przy porodzie. Moje były super (miałam dwie i jakas trzecia dziewczyna podawała mi wodę i schładzała twarz/kark mokrą szmatką). Dawały mi niezły doping i taką dobrą energie
Inka Mila na pewno chce rodzeństwo ![]() Maczuma fajny opis, poszło szybko ja powinnam napisać swój, bo już całkiem ochłonęłam i też wspominam go dobrze i jak najbardziej do przeżycia
|
|
|
|
#3933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
Ohohooo ja po sn nie wiem kiedy dojdę tam do siebie
więc poki co kolejna ciąża mi nie grozi ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- PaulinciaIRL widzę, że nas podglądasz. Jeszcze nie urodziłaś? ![]() W jakim mieście mieszkasz w Irlandii? |
|
|
|
#3935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się obżeram
|
|
#3936 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj o 13.14 urodził sie SN nasz synek Staś 3660 g 57 cm. Wiecej napisze pózniej
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję!! :-D
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko się zdziwilam ze dni płodne mogą być przy plamieniu
|
|
#3939 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napisałam, bo mój kuzyn myślał, że będzie bezpiecznie i szybko drugie dziecko mieli ![]() Ja nie ryzykuję, praktycznie nie plamię, ale póki co nawet nie myślałam czy plodne czy nie, bo jak dzieci padają to ja z nimi a tz w drugim pokoju ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
|
#3941 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje nowym mama. Dostaly najlepszy prezet na swieta
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Ja póki co też nie myślę nawet o antykoncepcji bo nacięcie się rozeszlo i boli..jak narazie to kiepsko to wygląda podobno za mocno ściągnięte było. Dziewczyny które miały nacięcie jak to wygląda u Was ? Zrasta się tak że nie widać a zostaje tylko blizna?
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Wy juz tak szybko do sexsu wrocilyscie dziewczyny? Ja mam wizyte 29 i wredy moze o tym pomysle
narazie braz sil
|
|
#3945 |
|
Rozeznanie
|
maczuma może faktycznie szybko Ci poszło
mi też mówią że jak na pierwszy poród to 6 godz to mało :P namaah gratulacje jest świąteczny bobo trusia ja mam szwy rozpuszczalne i u mnie jest już ok, dziś minał tydz i własciwie nic nie czuję że byłam szyta rane widać bo jak tam "zajrzę" to widac dokładnie gdzie było szyte ale goi się dobrze... może niech Ci położna to sprawdzi.---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- własnie dziśminął tydz... zwazyłam się i zostało mi 2 kg do wagi sprzed ciązy nie jest źle, przytyłam 10 kg może 11 (pood sam koniec się nie wazyłam tak często)
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas cisza
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha ty wiesz co 😜
|
#3948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty sikałaś z bólu, ja rzygałam :P Cytat:
Cytat:
Ciekawe czemu się rozeszło ?! Dziewczyny, kiedy tak wgl można wrócić po cc do seksu?
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
To super bo u mnie to "otwarcie" widać.. Rozeszlo się bo za.mocno zostałam scisnieta i szwy porozrywaly mi skórę dlatego tak bolało ech. Położna mówiła żeby smarowac balsamem szostakowskiego i się zejdzie ale wątpię ze.ładnie to będzie wyglądać..
Ja rodzilam 4 h tak mam w książeczce wypisu. 3,5 h pierwsza faza i 30 min parcia
|
#3950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogole to jak sie tam schyle (boje sie wziac lusterko ) to widze wystający kawałek nici powiedzialam o tym ostatnio poloznej, zerknela i powiedziala, ze wszystko jest ok wiec nie wiem ile bede czekac az te nici znikną ![]() 2kg, to malutko, mi zostało 6. dzisiaj probowalam wcisnac sie w jeansy, ale nie ma szans się dopiąć |
|
|
|
|
#3951 |
|
Rozeznanie
|
Antosia i NaamaH gratulacje
Piszecie o sexie, ja jeszcze od porodu nic a nic ale mąż juz zaciera ręce po wizycie u gina jestem, antykoncepcji nie chciałam żadnej bo tabletki bym zapominała brać a wkładka na 3 lata to mi za długo ;-) rodzic kolejne dziecko zamierzam w 2016 ale starać się może i zaczniemy po wakacjach Nas spotkała wczoraj niemiła niespodzianka :-( rano teść zobaczył wczoraj nich w skrzynce awizo dla męża. Błąd w nazwisku i zły adres wioski ale listonosz zostawił awizo. Pomimo że maz nie mieszka tam już ponad 2 i pół roku to teść będąc na mieście odebrał list. Okazało się ze to jest list z banku z którym nic nigdy nie mieliśmy wspólnego. Mąż czyta a tam wiadomość ze musi w ciągu 30 dni zapłacić ratę kredytu 1500zl bo inaczej komornik mu na konto siada. Wiec czym prędzej pojechał to wyjaśnić ze nie brał kredytu żadnego wiec płacić tez nie zamierza. Co się okazało kredyt ktoś sobie na niego wziął przez neta ale ale... na stary dowód który oddaliśmy właśnie do utylizacji w urzędzie miasta te 2,5 roku temu gdy odbieralismy nowe dowody. W banku okazało się ze ani podpis się nie zgadza ani nazwisko rodowe matki i jak wspomniałam błędny adres i literówka w nazwisku. Niewiadomo skąd ktoś miał dostęp do numeru pesel i serii i numeru starego dowodu. Spędził wiec trochę czasu na komendzie policji wczoraj zamiast z nami , zgłosił fałszerstwo. Jest umówiony jeszcze z komendantem w celu dalszego wyjaśnienia i ujęcia złodzieja, a później pobawimy się jeszcze w sąd za zniesławienie imienia i narażenie nas ze gdybyśmy chcieli to nie moglibyśmy wziąć kredytu bo by figurowal jako ten co nie płaci.. Dodam że ktoś sobie wpisał w formularzu do kredytu ze dowód ważny jeszcze rok. Aha i to dwa kredyty a nie jeden. Nawet nie wiemy na jaka sumę łączna, tylko ze teraz rata na 1500zl... Dziewczyny pilnujcie dokumenty jak oka w głowie bo jak się okazuje złodziei na każdym rogu.. :-(
|
#3952 |
|
Rozeznanie
|
Aaa jest u nas synek lokatora, ma 6 lat i chyba zapomnial, ze mialam dzidzie w brzuchu, a teraz juz jest poza
no i siedzimy na dole (oni i ja z tz, a Nadka spala na gorze). mielismy włączoną nianię i mała cos zaplakala, a ten chłopiec pyta "ktoś słyszał kota??" |
|
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
Zdrówka dla was :-*
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w bliźnie po cc w jedny miejscu nie skleiła się skóra, tak na pół cm. I lekarz i położna, która szew wyciągała, polecili właśnie takie paski stripy, żeby połapać skórę i się nie rozchodziła. Mi się to trzyma od wtorku, mimo że kąpałam się i namokły, to nie odpadły. Skóra się ładnie złapała i ten lekarz bardzo sympatyczny, chyba z 60 lat na karku, powiedział że przynajmniej nie będzie ubytku, zwykłe plastry mówił, że tak nie utrzymają ze sobą skóry. wrzucam link do nich
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Ja brzucha prawie nie mam już i spadło mi 11 kg ponad a szwy.też miałam rozpuszczalne ale lekarz kazał wyciągnac bo swoją robotę zrobiły a by ciągnęły..kurde beznadzieja
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
Na wizycie gin się śmiał do mnie ze mam po znajomości mała szparke po cc ;-) ja teraz ważę 53 kg i tyle może mi zostać juz bo przed ciążą ważyłam 47 kg wiec niedowage miałam wg BMI
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Karo dziękuję :-* zadzwonie w poniedziałek do mojego gina i zapytam co robić
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Hasiap ja też planuje po wakacjach kolejną ciąże ;-) ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Chyba ze nie da się seksu uprawiać przy takim rozejściu pff
|
#3958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o ile będziemy miały tyle czasu na pisanie
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hasiap jestem w szoku!!! :O to są minusy tej postępującej technologii i tego, że w internecie już można wszystko praktycznie. :/ masakra:/ strasznie współczuję przeżyć, mam nadzieję że szybko uda się zlokalizować złodzieja! ![]()
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie by było! Ile czasu zanim zaszłas w ciąże ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

:

więc poki co kolejna ciąża mi nie grozi 

nie jest źle, przytyłam 10 kg może 11 (pood sam koniec się nie wazyłam tak często)
) to widze wystający kawałek nici
powiedzialam o tym ostatnio poloznej, zerknela i powiedziala, ze wszystko jest ok wiec nie wiem ile bede czekac az te nici znikną