|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Cytat:
|
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
enfamil ma fajny skłąd?mi sie wydaje że podobny jak wszystkie inne i dużo laktozy, bebilon comfort ma najmniej laktozy takze chyba najmniej obciąza dzieciaczka
|
|
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jedynie tyle, że jak była u mnie położna jakoś 3tyg po porodzie to mówiła, że ładnie wszystko wygląda. Ja się tam bałam zaglądać i dotykać Cytat:
Apropo mleka, jak wracaliśmy ze szpitala, podskoczyłam do rosmanna po mleko, żeby mieć w razie wu i tak stanęłam przed półką z bebilonem i nie wiedziałam co mam brać chciałam małą puszkę, a tam wszystkie jakieś specjalne, to na kolki, to na ulewanie etc, a że chciała zwykłe, byłam zmuszona wziąć tą paczkę za 70 zł powprowadzali tyle nowości, że zgłupiałam przed tą półką.
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2014-12-26 o 14:56 |
||
|
|
|
#4024 |
|
Rozeznanie
|
wesołych świąt mamuśki
![]() idę na klubową kozetkę się wygadać bo mnie chyba zaraz coś strzeli |
|
|
|
#4025 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawe która pierwsza się rozpakuje ja ktg kolejne w choć po ostatnim gin twierdziła ze urodzę przez święta i jakoś nie czuje żebym miała urodzić w najbliższych dniach...Cytat:
wtedy rodzinkę zatyka i już nie wiedzą co powiedzieć ![]() Za to mąż się przystawia do brzuszka i chodzi za mną czy czasem nie rodzę on to.chce chyba bardziej niż ja...gdyby sam mail urodzić to by się mu tak nie spieszyło
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Wesołej Końcówki Świąt! Cóż.... czasu nie miałam, bo mała była absorbująca i gwiazdą świąt.
A propo zbliżeń to mam pytanie do tych po cc.... jak to u was wygląda? Bo mój już chodzi i stęka za uchem ze by chciał.... Nie trzymam diety i w wigilię zjadłam wszystko oprócz grzybów i kapusty. Karpia nawet zjadłam (choć nie lubię), tylko oddłubałam panierkę, bo smażona i groch z barszczem i nic małej nie było. Na ciasto i słodycze już patrzeć nie mogę. Ale od jutra już nie jem tak. Ważyłam się. W ciąży przytyłam 17 kg, a już nie ma 12kg. Aż byłam w szoku, bo myślałam, że będzie gorzej...
|
#4027 |
|
Raczkowanie
|
Kochane poratujcie rada. Czy mozna podac sab simplex w 7 dobie zycia i w jakiej dawce?? Lilka strasznie sie napina i meczy od rana, w brzuszku slychac ze jej bulgocze a zamiast kupy strzela tylko male pomaranczowe kleksy. Widać ze sie mocno meczy i po piersi wpadla w tak histeryczny placz ze nie moglam jej uspokoic
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
Ponoć skurczy porodowych nie da się pomylić...ale czym się różnią od przepowiadaczy? Pewnie tym ze boli? Bo tak sobie myślę...skąd będę wiedziała ze to just trzeba jechać?
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
Basiabasiaa ja tam nie wiedziałam że to już póki nie zaczęłam się przez sen ustawiać w pozycjach porodowych....
![]() u nas nocna tragedia...młody obudził się ok 11 w nocy i do 6 koncertował z przerwami na ciumkanie...ale tak strasznie się zanosił...a ja razem z nim...masakra jakaś...wkońcu stwierdziliśmy nad ranem że trzeba dac krople i zaczął puszczać takie pierdy że to chyba było to... do południa jeszcze pojękiwał i nie chciał spać a teraz wkońcu się udało... strasznie byłam sfrustrowana i ...sama nie wiem co jeszcze... co do bzykania...i ja i TŻ to już chętnie ale kurcze ja wciąż mam w środku szwy! nie wiem czy powinny odpaść czy co ale myślę że jeszcze parę dni sobie dam na wstrzymanie bo jakby tak się coś miało rozejść ( Roksi pytałaś o termometr? no mamy ten microlife nc100.... podobno miarodajny chociaż jeszcze nie sprawdzałam go z rtęciówką. różnie mierzy temp wody jak kąpiel dla małego szykuje... nie chcę doradzać bo to wydatek rzędu 100zł więc też nie taki mały... a któraś ma jakiś inny bezdotykowy czy coś? |
|
|
|
#4030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my z tztem mierzylismy co ile są skurcze i mniej wiecej ile trwają. Przy regularnosci co 5 min, tz sie wystraszyl i kazal mi szybko sie zbierac, bo zaczne mu w aucie rodzic ![]() A skurcze parte przyszły tak niespodziewanie, że obudziłam krzykiem chyba cały szpital
|
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Mój maluch jakoś mało żwawy dziś, próbowałam go dość długo budzić i nic, dopiero jak podniosłam alarm, zaczęłam załatwiać transport na ktg i spakowałam kilka rzeczy tylko dla mnie w małą torbę do szpitala to się ruszył ale też tak ospale... Albo sobie z tego stresu już wkręcam. Może to znak zbliżającego się porodu
![]() :pros i:Osiwieje zanim urodzę
|
#4032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4033 |
|
Raczkowanie
|
Termofor pomógł dzieki Inka
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
Inka jak to od 28?! ja swojego dzisiaj sab simplexem wspieram bo nic innego nie pomagało...
|
|
|
|
#4035 |
|
Wtajemniczenie
|
Basjenia tak mi położna powiedziała... Ale spokojnie,twój tylko 4 dni młodszy od mojej wiec juz ma prawie te dni wiec nawet jak to nic nie będzie
|
#4036 |
|
Rozeznanie
|
sasia no na to wygląda że od środka też bo szwy mam ewidentnie w środku nie tylko na zewnątrz... i to jeszcze mam wrażenie że dodatkowo pękłam bo jak tak spojrzę to widac proste cięcie i od niego taka odnoga w bok tez zaszyta... taki bonus :P
basjena z tego co czytałam to od 3 tyg życia można sab simplex podawać ale pewności nie mam... |
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
LINDSLEY moja wczoraj miała taki leniwy dzień, dziś już lepiej jest i dokazuje a jak opre ręce na brzuchu to już szał jest i wykopuje mi je.
Ja mam dziś leniwy dzień. Ciągle przed tv. Aż boję się ile mi przybyło przez to lenistwo i podjadanie
|
|
#4038 |
|
Rozeznanie
|
Mysza, to Ty sobie z lusterkiem zaglądasz?
ja nie mam szwów na zewnątrz, tylko w środku (tak twierdzi tz) i ciekawa jestem ile bedzie trwało gojenie i skąd będę wiedziała, że to już? chyba pójdę do gina, tylko nie wiem kiedy najlepiej
|
|
|
|
#4039 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam wrażenie że Wy jakoś tak lepiej mnie rozumiecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje Cytat:
mój mały też niezbyt ruchliwy wypycha się raczej w górnej części brzucha stópkami jutro z rana wizyta w szpitalu u mojego prowadzącego zobaczymy co nam powie. Fajnie jakby się zaczęło dzisiaj w nocy bo bym trafiła do niego na dyżur cały czas czuję napięcie, niby więcej śluzu jakby częściami czop mi odchodził, czyści mnie trochę ale nic poza tym. Jakoś tak niemrawo u mnie to wszystko się toczy. Podejrzewam że przenoszę na styczeń i chyba mi wywołają ten poród.Odstresowałam się przynajmniej dzisiaj u mojej ulubionej ciotki byliśmy i zero pytań o sprawy związane z ciążą, imieniem dla małego itd. odpoczęłam trochę psychicznie niedawno wróciliśmy i chyba położę się wcześniej spać bo jakaś taka zmęczona się czuję. Niezły maraton przez te Święta sobie zafundowaliśmy.Suqub, Lindsley, Iwona - a jak u Was coś się dzieje? A tak w ogóle to policzyłam że tylko 8 nas zostało chyba że któraś jeszcze urodziła i nie poinformowała.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-26 o 21:14 |
||||
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
Inka ja właśnie sobie uświadomiłam że mój mały wczoraj skonczył 3 tyg... jak ten czas leci! wogóle zbieram się żeby wam opisać poród:P
Sasia ja mam też szew "wewnątrz" w sensie że go nie widać po skórze. i parę w środku ale to czuję jeszcze końcówki nitek....myślę że do miesiąca to powinny odpaść już same... sab simplex to cudotwórca !ogłas zam wszem i wobec!! dzieć leżał sobie w łóżeczku zadowolony jak nie wiem co a teraz po kąpieli i karmieniu śpi.... ohh cudowny wynalazek!
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś nie miałam szans się zrelaksować pod tym względem bo dostałam kilka wiadomości z "życzliwymi" pytaniami
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4043 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie że u mnie to była Wigilia i dzwoniliśmy po rodzinie z życzeniami świątecznymi. I dosłownie każdy zapytał się czy urodziłam, jak się czuję i jak mały będzie miał na imię łatwiej mi się czeka. Nie jest lekko ale jest lepiej ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
ale wiesz jesteś teraz pierwsza w kolejce bo podejrzewam że Promolcia już dawno urodziła tylko się nie odzywa a reszta dziewczyn z listy ma już swoje pociechy przy sobie także to zobowiązuje
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie miałam doświadczyć jak to jest dużo czasu przed i trochę (mam nadzieję) po tp. Więcej dzieci nie planuję A teraz jeszcze mi wszyscy mówią że skoro do teraz jestem w dwupaku to może i lepiej do stycznia poczekać co by Mały nie był najmłodszy w klasie (mam wśród znajomych same mamy przedszkolaków, także wiecie my już o szkole myślimy, tym bardziej że nasze starszaki już wszystkie jako pięciolatki pójdą do szkoły)
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mąż mówi aby Mała była styczniowa i szczerze to sama ulegam już tym myślom, ze może faktycznie tak by było lepiej.
PAULINKUS chyba tak jak piszesz. TP to taki krytyczny dzień jest. Każdy zdziwiony, że jeszcze w ciąży jestem. Widocznie przenoszenie jest bardzo rzadkim zjawiskiem.
|
|
#4046 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale fakt u nas przewaga cc jest. Musiałaby być szybka akcja abym dziś urodziła,w terminie bo na razie to brzuch spokojny jest.
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Idę spać także dobranoc
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Szybciej obstawiałabym, że u Ciebie coś się rozbuja po tym jak opisujesz co i jak.
LINDSLEY u mnie przed terminem były dzieciaczki dlatego każdy taki zdziwiony.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

chciałam małą puszkę, a tam wszystkie jakieś specjalne, to na kolki, to na ulewanie etc, a że chciała zwykłe, byłam zmuszona wziąć tą paczkę za 70 zł

mam wrażenie że Wy jakoś tak lepiej mnie rozumiecie 
gratulacje