Panny Młode 2015, część 34 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-26, 22:03   #3331
aga99792
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015, część 34

O to.musimy sie razem wspierać i damy radeel. dziś dostalismy zaproszenie od Tz brata i bratowej. Już zaczynają prosić
. A mi Tz zainstalował.więcej.dowsa 7 i.kurr...przez niego mi o wiele gorzej chodzi internet. Jak jest połączony to tylko na chwilę. Przy linuxie też się rozlaczął bo mam wifi no ale nie tak czesto i nie na tak długo. Wrr. Zdążyłam tylko pobrać z poczty 1 rozdział i już dowidzenia.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 22:06   #3332
Kelpie
Zakorzenienie

Aa i mamy 30gram złota na obrączki
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 22:08   #3333
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Napisałam jej, że jest mi ogromnie przykro że nie oddzwoniła do mnie jak zadzwoniłam żeby powiedzieć jej że zamówiliśmy ślub i żeby była w urzędzie o 14:50 czyli 10 minut przed.
Napisała że nie miała na to czasu i że się czepiam.
Napisałam jej że już więcej nie będę jej zawracać głowy i w takim razie niech nie organizuje mi panieńskiego bo nie chce być dla niej problemem.
I teraz okazało się, że to ja jestem ta zła bo ona bardzo chciała zorganizować mi panieński i wszystko wyszło, że to moja wina...
Mam już tego dość
No Ania Ty jej powiedz ze jak Ona chce być swiadkowa zeby na panieńskim cycem w jakimś klubie poswiecic to może sobie podarować
Inna kwestia ze nie mogła być tęlepatka po co dzwonisz. Ja jak do swojej pisze to zaczynam "swiadkowa!" dając znać ze to ślubna sprawa i ona wie ze ja swoje o tym pomyślała, juz wystarczajaco wiele godzin i powinna odpowiedziec ASAP...

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
O to.musimy sie razem wspierać i damy radeel. dziś dostalismy zaproszenie od Tz brata i bratowej. Już zaczynają prosić
. A mi Tz zainstalował.więcej.dowsa 7 i.kurr...przez niego mi o wiele gorzej chodzi internet. Jak jest połączony to tylko na chwilę. Przy linuxie też się rozlaczął bo mam wifi no ale nie tak czesto i nie na tak długo. Wrr. Zdążyłam tylko pobrać z poczty 1 rozdział i już dowidzenia.
Na kiedy zapraszaja? Nie wiem czy nadrabialas., my dostalismy juz na 6.6
Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Aa i mamy 30gram złota na obrączki
Na 3pary chyba... Za ile sptrzedasz 10g?)))
Stary 2014-12-26, 22:10   #3334
aga99792
Zakorzenienie

Ania nie daj na siebie zrzucić winy. Chyba każdy wie jak jest o wytłumacz najbliższym ze takiej swiadkowej to.ty nie potrzebujesz bo jak dotąd to nie zavhowuje się jak swiadkowa. No czy jakoś tak.jeśli nie chcesz jej na swiadkowa

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Jestem na tele i nie nadrabialam a na komp ☠☠☠☠☠☠☠o.... Się nie da. Oni mają 25 kwietnia. Wie na czerwca to nieźle
Stary 2014-12-26, 22:10   #3335
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
No Ania Ty jej powiedz ze jak Ona chce być swiadkowa zeby na panieńskim cycem w jakimś klubie poswiecic to może sobie podarować
Inna kwestia ze nie mogła być tęlepatka po co dzwonisz. Ja jak do swojej pisze to zaczynam "swiadkowa!" dając znać ze to ślubna sprawa i ona wie ze ja swoje o tym pomyślała, juz wystarczajaco wiele godzin i powinna odpowiedziec ASAP...

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Na kiedy zapraszaja? Nie wiem czy nadrabialas., my dostalismy juz na 6.6

Na 3pary chyba... Za ile sptrzedasz 10g?)))
No właśnie nie wiem jak to jest. Po jakiej cenie. Czy cena złomu czy nam z tego zrobią czy jak. Musimy się dowiedzieć.
Stary 2014-12-26, 22:11   #3336
joasia-a
Zakorzenienie

A ja wróciłam od chrzestnej..

Troche mi przykro bo jak się dowiedziała ze ślub to jej mina byla bardzo wymowna.. Na poczatku w sumie powiedziała ze będzie trzeba sie napic, a po chwili było ze ona ma komunie, kto jej da tyle wolnego (pracuje na kolei i ma zmiany tak ze nie wiadomo jak wypadna) a za chwile dodala ze zreszta to nie wiadomo czy będzie.. Ale w sumie bylam na to przygotowana ze będzie,plakac ze ona ma komunie dziecka ale no cóż..

A wgl wczoraj piliśmy tak przy stole %, dzis też, i dwa tyg tez jak byli teściowie i tak tata mi lal po 1/2 albo 1/3 kieliszka i w sumie wcale nie wstawialam sie wiec.. Musze chyba tak co jakiś czas ćwiczyć i tak symbolicznie pic na weselu
Stary 2014-12-26, 22:12   #3337
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo rzadko do niej dzwonię. Więc jeśli dzwonię to zawsze jest ważna sprawa. Z pracy do domu jedzie 40minut autobusem. Wszystko rozumiem ale przez ten czas spokojnie mogłaby dać znać, że wyszła i może rozmawiać. Rozmowa zajęłaby mi dosłownie minutę.
Spoko nie oddzwoniła. Widziałyśmy się na wigilii. Mówię, że dzwoniłam do niej, a ona że wie. Ale już nie zapytała o co, łzy mi stanęły w oczach i wyszłam z pokoju żeby nie robić siary przed samą kolacją.
Na wigilii usiadła przy drugim końcu stołu. Po kolacji poszła na górę i układała klocki (dosłownie).
Mam prawo żeby było mi przykro skoro za każdym razem chcę porozmawiać o ślubie ona wyjeżdża mi z tekstem, że "nie ma czasu na takie rzeczy".
Po dzisiejszej rozmowie jej rola zeszła do: podpisze papiery i nic więcej od niej nie chcę...
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 22:18   #3338
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
W styczniu chcę iść do okulisty po soczewki. Wiecie ile kosztuje mniej więcej taka wizyta z doborem soczewek?
Ja zazwyczaj kupowałam soczewki w Vision Express, to tam jest badanie w cenie opakowania soczewek. Ale znacznie taniej soczewki mają w swoim sklepie internetowym.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 22:22   #3339
Vivienne
... choć nie Westwood

Ania, wiec zakoncz jej role na slubie cywilnym i na koscielny wez kolezanke, ktora odda sie roli i bedzie zupełnie inaczej do niej podchodzić.

Dziewczynka chyba nie dorosła do obowiazku swiadka na czyims slubie/weselu. I może ma tak skrzywiona siedzieć kolo Ciebie cala msze i wesele, i robic łaskę? Niech spada na szczaw.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 22:24   #3340
joasia-a
Zakorzenienie

Ania90, nie możesz być taka wrażliwa.. Może faktycznie dziewczyna ma jakiś problem, gorszy czas.. Z jakiegoś powodu ja wybrałaś na świadkową, wiec widocznie taka nie byla. Może nie może sobie z czymś poradzić a równocześnie nie potrafi o tym powiedziec.

Poza tym nie możesz brać tego wszystkiego tak bardzo do siebie. Zauwazylam ze często masz dużo takich dni ze wszystko dobierasz do siebie, a życie jest jakie jest, będą gorsze problemy dlatego musisz sie umocnić ;P
Stary 2014-12-26, 22:25   #3341
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj kupowałam soczewki w Vision Express, to tam jest badanie w cenie opakowania soczewek. Ale znacznie taniej soczewki mają w swoim sklepie internetowym.
Ooo. To mam vision w ch gdzie pracuje to zapytam.
Na dobranie soczewek muszę iść do kogoś bo mam astygmatyzm i chyba wtedy takie zwykłe soczewki nie moga byc. Zreszta sie nie znam. A potem to przez neta bede kupowala.
Stary 2014-12-26, 22:28   #3342
ania9o
Zakorzenienie

Powiedziała, że jej dowaliłam mówiąc, że nie chcę panieńskiego bo cytuje "wiesz jak bardzo chciałam to zrobić"... Sorry bardzo ale rola świadkowej nie zaczyna i nie kończy na zorganizowaniu wieczoru panieńskiego którego tak btw w ogóle bym mogła nie mieć bo mnie to nie kręci...
Mam już świadkową na kościelny (powiedziała, że jakby coś odwaliła Tamta to ona w każdej chwili będzie w pogotowiu) więc po problemie.
Stary 2014-12-26, 22:29   #3343
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisałam jej, że jest mi ogromnie przykro że nie oddzwoniła do mnie jak zadzwoniłam żeby powiedzieć jej że zamówiliśmy ślub i żeby była w urzędzie o 14:50 czyli 10 minut przed.
Napisała że nie miała na to czasu i że się czepiam.
Napisałam jej że już więcej nie będę jej zawracać głowy i w takim razie niech nie organizuje mi panieńskiego bo nie chce być dla niej problemem.
I teraz okazało się, że to ja jestem ta zła bo ona bardzo chciała zorganizować mi panieński i wszystko wyszło, że to moja wina...
Mam już tego dość
Hmm, wiesz co, bo chyba trochę źle się wyraziłaś. Za same pretensje o nieoddzwonienie też bym stwierdziła, że to nadmierna czepliwość.
Ale jakbyś napisała wszystko, co Ci na duszy leży, wyjaśniła, że wiele było takich sytuacji, w których Cię zawiodła, to wtedy świadkowa nie miałaby prawa napisać, że to czepianie się.
Stary 2014-12-26, 22:33   #3344
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Ania90, nie możesz być taka wrażliwa.. Może faktycznie dziewczyna ma jakiś problem, gorszy czas.. Z jakiegoś powodu ja wybrałaś na świadkową, wiec widocznie taka nie byla. Może nie może sobie z czymś poradzić a równocześnie nie potrafi o tym powiedziec.

Poza tym nie możesz brać tego wszystkiego tak bardzo do siebie. Zauwazylam ze często masz dużo takich dni ze wszystko dobierasz do siebie, a życie jest jakie jest, będą gorsze problemy dlatego musisz sie umocnić ;P
Problemy z moją świadkową zaczęły się zaraz po tym jak zapytałam ją czy nią zostanie.
Zawsze była specyficzną osobą, ma ogromne humorki, a wybrałam ją tylko dlatego, że jest moją siostrzenicą i żeby nie było zgrzytów w rodzinie. Może kiedyś tam był moment kiedy byłyśmy sobie bliskie ale to było dawno a ja wierzyłam że może to znowu nas zbliży. Marzenia...

Co do drugiej części wiadomości to niestety już taka jestem, wszystko biorę do siebie i bardzo wszystko siedzi we mnie i ciągle o tych wszystkich problemach rozmyślam, taki już mam charakter. Do tego dochodzi notoryczny płacz kiedy się denerwuje. Jedni krzyczą i rzucają wszystkim co mają pod ręką a ja sobie płaczę.
Stary 2014-12-26, 22:36   #3345
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem jak to jest. Po jakiej cenie. Czy cena złomu czy nam z tego zrobią czy jak. Musimy się dowiedzieć.
Ja teraz jestem na etapie"kupiec w akbizuteria i tam jest przy każdych obraczkav (z własnym zlotem robocizna 500zl) wiec chyba to nie jest tak ze Twoje wycenia jak złom za 200zl wiec obrączki nie 1600 a 1400, tylko "potrzeba 10g" dajesz10 i placisz za robocizne.. Tego chyba się na pieniazki nie przelicza tylko na wagę i przydatność tego złota, a robocizna ma swoja cenę..(ceny przypadkowe bo w ogóle biżu nie nosze i się na tym nie znam)
Cytat:
Ja bardzo rzadko do niej dzwonię. Więc jeśli dzwonię to zawsze jest ważna sprawa. Z pracy do domu jedzie 40minut autobusem. Wszystko rozumiem ale przez ten czas spokojnie mogłaby dać znać, że wyszła i może rozmawiać. Rozmowa zajęłaby mi dosłownie minutę.
Spoko nie oddzwoniła. Widziałyśmy się na wigilii. Mówię, że dzwoniłam do niej, a ona że wie. Ale już nie zapytała o co, łzy mi stanęły w oczach i wyszłam z pokoju żeby nie robić siary przed samą kolacją.
Na wigilii usiadła przy drugim końcu stołu. Po kolacji poszła na górę i układała klocki (dosłownie).
Mam prawo żeby było mi przykro skoro za każdym razem chcę porozmawiać o ślubie ona wyjeżdża mi z tekstem, że "nie ma czasu na takie rzeczy".
Po dzisiejszej rozmowie jej rola zeszła do: podpisze papiery i nic więcej od niej nie chcę...
I jeszcze na złość weź poprosił koleżankę zęby Ci panieński zrobiła!

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Hmm, wiesz co, bo chyba trochę źle się wyraziłaś. Za same pretensje o nieoddzwonienie też bym stwierdziła, że to nadmierna czepliwość.
Ale jakbyś napisała wszystko, co Ci na duszy leży, wyjaśniła, że wiele było takich sytuacji, w których Cię zawiodła, to wtedy świadkowa nie miałaby prawa napisać, że to czepianie się.
Viva wg mnie jakby Ania się się wyrazila to jak mówisz komuś ze za cokolwiek Ci przykro to nie powinno się odpowiadać"czsdpiasz się" taka niezyczliwa osoba ma pewno nie byłaby moja swiadkowa..

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2014-12-26 o 22:40
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 22:39   #3346
aneta_91
Zakorzenienie

Moi rodzice właśnie mieli starcie z dzikiem... wyszedł im na drogę, na szczęście mama odbiła i 'tylko' poszedł zderzak, lampa i coś tam jeszcze, jutro tata za widoku zobaczy. Dobrze ze tylko tak to się skończyło...

A ja mam wyrzuty sumienia, bo poprosiłam mamę by Tz odwiozła...
Stary 2014-12-26, 22:43   #3347
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Problemy z moją świadkową zaczęły się zaraz po tym jak zapytałam ją czy nią zostanie.
Zawsze była specyficzną osobą, ma ogromne humorki, a wybrałam ją tylko dlatego, że jest moją siostrzenicą i żeby nie było zgrzytów w rodzinie. Może kiedyś tam był moment kiedy byłyśmy sobie bliskie ale to było dawno a ja wierzyłam że może to znowu nas zbliży. Marzenia...

Co do drugiej części wiadomości to niestety już taka jestem, wszystko biorę do siebie i bardzo wszystko siedzi we mnie i ciągle o tych wszystkich problemach rozmyślam, taki już mam charakter. Do tego dochodzi notoryczny płacz kiedy się denerwuje. Jedni krzyczą i rzucają wszystkim co mają pod ręką a ja sobie płaczę.
To ja, jako ta krzyczaca i co chyba idzie po trupach o celu, nad czym pracuje doradze Ci "żeby mieć miękkie serce trzeba mieć twarda d.PE"
Płacz jak musisz ale w samotności, przy innych nie pokazuj bo takie wredne chamy jak ja to wykorzystają i Cie zglebia nieziemsko.

Za te nasze spiecia, dobra rada agatki;*

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Moi rodzice właśnie mieli starcie z dzikiem... wyszedł im na drogę, na szczęście mama odbiła i 'tylko' poszedł zderzak, lampa i coś tam jeszcze, jutro tata za widoku zobaczy. Dobrze ze tylko tak to się skończyło...

Nie myśl tak o tym, ciecz się ze nic się nie stalo;*

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Ooo. To mam vision w ch gdzie pracuje to zapytam.
Na dobranie soczewek muszę iść do kogoś bo mam astygmatyzm i chyba wtedy takie zwykłe soczewki nie moga byc. Zreszta sie nie znam. A potem to przez neta bede kupowala.
Idź koniecznie soczewki fakt inne...tez mam astygmatyzm... Ale Ci panie dobiora

Ja chyba sobie kupiec super niebieskie soczewki ot tak sobie
Stary 2014-12-26, 22:45   #3348
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Viva wg mnie jakby Ania się mię wyrazila TP jak mówisz komuś ze za cokolwiek Ci przykro to nie powinno się odpowiadać"czsdpiasz się" taka niezyczliwa osoba ma pewno nie byłaby moja swiadkowa..
Nie rozumiem części słów w Twojej wypowiedzi.

Raczej nie mówiłabym nikomu, że mi przykro, że ktoś do mnie nie oddzwonił... No mnie przykrość sprawiają rzeczy cięższego kalibru niż nieodebrany telefon A przypominam, że tak to odebrała świadkowa, bo nie wiedziała, że Ani chodzi o coś więcej.

I ja na świadkową takiej osoby też bym nie wybrała, ale to teraz nie ma tu nic do rzeczy bo już się stało.
Stary 2014-12-26, 22:45   #3349
MajsterkaANB
Zakorzenienie

jak to jest, że jak u nas się siedzi i gada w 5 osób po 22 to od razu policja przyjeżdża, a jak sąsiad robi se dyskoteke w chałpie to jest wszystko ok...

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 22:48   #3350
aneta_91
Zakorzenienie

No i ze pogoda taka kiepska to tatę z mama Wysłałam, żeby razniej było. Jak sobie pomyślę ze coś się mogło stać to mi słabo...
Stary 2014-12-26, 22:48   #3351
joasia-a
Zakorzenienie

Ania, to ze taka jesteś nie znaczy ze nie można próbować zmian. Ja kiedys to miałam nerwice, potrafilam tak plakac ze nie mogłam sie uspokoić, trzeslam sie i dusiłam.. A teraz.. Mam gdzies inne osoby i jestem przez to zdrowsza. Gdy pokazujesz ludziom ze jesteś słaba to zaczynają Cie olewać, mniej Cie szanują ;P

I ja tez jakbym miała taka sytuacje to bym wzięła,koleżankę, a zgrzyty w rodzinie będą zawsze..
Stary 2014-12-26, 22:49   #3352
aga99792
Zakorzenienie

Aneta dobrze ze nic większego się nie stalo. Ale acie trochę rozumiem. Jak ja z Tz wracałam z wesela kolegi to mi wtedy wyskoczył łoś na szczęście udało się bez rysek i obic
Ale gdybyśmy nie mieli tego szczęścia to byłaby masakra. Samochód cały rozbity by był no i być może nam się coś stało. No no.to.kurde był wielki los. Jechałam wtedy samochodem teściowej. Nie chcę myśleć. Dziś jak wracała ta sama trasa to.już o wiele wolniej i oczy dookola glowy no niestety inaczej się nie da.
Stary 2014-12-26, 22:50   #3353
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem części słów w Twojej wypowiedzi.

Raczej nie mówiłabym nikomu, że mi przykro, że ktoś do mnie nie oddzwonił... No mnie przykrość sprawiają rzeczy cięższego kalibru niż nieodebrany telefon A przypominam, że tak to odebrała świadkowa, bo nie wiedziała, że Ani chodzi o coś więcej.

I ja na świadkową takiej osoby też bym nie wybrała, ale to teraz nie ma tu nic do rzeczy bo już się stało.
Po tym jak dodaje post to edytuje w miarę na bieżąco. Rodzice maja jakiegoś pada który zmienia słowa na Maxa dopiero przy dodawaniu wiadomości. Paranoja.

Tak faktycznie za telefon to czepianie..ale no dla mnie oddzwonienie do bliskiej osoby to rzecz której nie olewam i gdyby ktoś zwrócił mi uwagę to bym przeprosila a nie rzuciła ze się czepia.
W końcu swiadkowa to nie byle znajoma z uczelni..
Stary 2014-12-26, 22:51   #3354
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
jak to jest, że jak u nas się siedzi i gada w 5 osób po 22 to od razu policja przyjeżdża, a jak sąsiad robi se dyskoteke w chałpie to jest wszystko ok...
Juz wiesz kto zawsze po policje dzwoni
Stary 2014-12-26, 22:52   #3355
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Tak faktycznie za telefon to czepianie..ale no dla mnie oddzwonienie do bliskiej osoby to rzecz której nie olewam i gdyby ktoś zwrócił mi uwagę to bym przeprosila a nie rzuciła ze się czepia.
W końcu swiadkowa to nie byle znajoma z uczelni..
No w przypadku Ani to pewnie wiele znajomych z uczelni jest jej bliższych, niż ta świadkowa, z którą od jakiegoś czasu są zgrzyty, więc...
Stary 2014-12-26, 22:52   #3356
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
To ja, jako ta krzyczaca i co chyba idzie po trupach o celu, nad czym pracuje doradze Ci "żeby mieć miękkie serce trzeba mieć twarda d.PE"
Płacz jak musisz ale w samotności, przy innych nie pokazuj bo takie wredne chamy jak ja to wykorzystają i Cie zglebia nieziemsko.

Za te nasze spiecia, dobra rada agatki;*
Jakie spięcia? Ja tam nic nie pamiętam
A z tą twardą masz rację i wiem, że ludzie tą moją słabość często wykorzystują no ale nawet jak bardzo się staram powstrzymać łzy to wtedy jeszcze bardziej mi płyną bo nie dość że jestem zdenerwowana to i sfrustrowana że nie mogę nad tym zapanować...
Ostatnio się popłakałam bo się wkurzyłam, że mi się mama wtrąca w obiad więc to jest mega chore

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość

Samochód rzecz nabyta, ważne że rodzice cali i zdrowi ;*
Stary 2014-12-26, 22:54   #3357
aga99792
Zakorzenienie

No właśnie miałam napisane to co.swuaara do Majsterki poza tum zlosliwosc ludzi nie zna granic. Druga sprawa cieszę sie ze nie mieszkam w bloku i nie muszę ograniczać się pp godz 22
Stary 2014-12-26, 22:59   #3358
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
No w przypadku Ani to pewnie wiele znajomych z uczelni jest jej bliższych, niż ta świadkowa, z którą od jakiegoś czasu są zgrzyty, więc...
Dla mnie znajomy z definicji to ktoś kto bliski nie jest
A to Ani siostrzenica, która Ania poprosiła na swiadkowanie pokazując ze w jakiś sposób jest jej bliska i ja szanuje. Powinna się poczuć do obowiązku okazać życzliwość jakaś empatie zaangażowanie...i to ze przez swiadkowa sa zgrzyty nie znaczy ze ma prawo rzucać chamskie odzywki jak zwraca się jej uwagę...chodzi o to ze Ania potraktowała ja jako kogoś bliskiego a swiadkowa tego nie szanuje.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
No właśnie miałam napisane to co.swuaara do Majsterki poza tum zlosliwosc ludzi nie zna granic. Druga sprawa cieszę sie ze nie mieszkam w bloku i nie muszę ograniczać się pp godz 22
O widać kto poza mną korzysta z jakiegoś piekielnego urządzenia dziś

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

IDE spać. Ania zalatw mieszkanie i zmienił swiadkowa.

Dobranocka
Stary 2014-12-26, 22:59   #3359
joasia-a
Zakorzenienie

Majster, zacznij sie odwdzięczać

Idę spać lekko zdołowana przez tą ciotkę..

Jeszcze tak mi się przypomniało jak niektórzy katolicy postępują troche wbrew religii ;P chrzestna, ktora naprawde dużo chodzi do,kościoła, to co mówi o Bogu ma naprawde głębie.. Zapytala mnie dokladnie to co babcia, dlaczego 13stego ślub, czy sie nie boje... Jak katolicy mogą wierzyć w przesądy i zabobony skoro to takie pogańskie? ;P powiedziałam jej ze 13.06 to dzień Św. Antoniego,który m.in. jest patronem narzeczonych i małżeństw chyba ja zaskoczyłam

Dobranoc ;P

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2014-12-26 o 23:02
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 23:00   #3360
aga99792
Zakorzenienie

No niestety ja z telefon... Masakra jest wiec chyba idę spać. A jutro mi Tz coś z tym kompem zrobi znaczy Internetem. A jak nic się nie bd dało to wrócę do linuxa no.trudno
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości