|
|
#811 | |
|
Matka buldoga
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV
Cytat:
Na temat wygladu flaszki nie bede sie juz rozpisywac, dziewczyny juz to zrobily. Jesli chodzi o zapach, to Euphoria przeszla hmm....reformulacje, tak to moge nazwac. Kupuje ja jak tylko weszla na rynek, non stop. I sama doswiadczylam tego, ze poczatkowa Euphoria byla mega killerem zapachowym, obecna juz nie daje tak mocno po nosie. Zmienila sie. Chcesz to poczytaj o tym w watku o Euphorii, w watku reformulacyjnym tez byla wzmianka. Summa summarum, masz oryginal i nic tego nie zmieni
|
|
#812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wymiany, trzymam kciuki, że będziesz mogła 'odmienić' feralnego smoka, i że cała sprawa się wyjaśni. |
|
|
|
|
#813 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
#814 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nawet doswiadczonym (poniekąd niezła wiedzę zbudowałam będąc stałą czytelniczka tego forum od lat) zdarzają się wpadki. Smoka mam drugą flaszkę w domu i też nie psiknełam nawet. Nigdy za bardzo go nie lubiłam. Porównałam za to kod i resztę z flaszki. W życiu świadomie nie zaproponowalabym nikomu podróbki. Kto wymieniał się ze mną ten wie. Poza tym można mnie także sprawdzić na Allegro Magdama1A. Sama nie tak dawno nacielam się na podrobke i mimo narażenia na odwet i tak wystawilam negatywa. Mam alergię na podroby i jestem uczciwą osobą. Oczywiście LadyDagaMilon otrzyma swoje perfumy. A ja chyba zacznę każdą nabytą flaszkę flaszkę sprawdzać mega dokładnie, bo jednak nigdy nie wie się wszystkiego. Zwłaszcza o zapachu, którego dobrze się nie zna, bo nie używa.
Edytowane przez Magdama1 Czas edycji: 2014-12-26 o 23:01 |
|
|
|
#816 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Swoją drogą, dla mnie jest totalną abstrakcją, że robiąc zdjęcie dna nie widzi się literówki w nazwie perfum^^.
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Można Siarko jeśli się jej tam nie spodziewasz. To pewnie tak jak z tym, że często swoich własnych literówek nie widzimy.
|
|
|
|
#818 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Robiłam foto ale nie przyladałam się maciupeńkin złotym literkom na naklejce bo i po co Sprawa wyjaśniona. Dziekuję |
|
|
|
|
#819 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Mój świąteczny prezent wydaje mi się być na 99% podróbką. Już sam kształt zagłębienia na perfumy jest inny, no i zapach nie ten. Dno jest jakby przyklejone a róża na korku niewyraźna ...pomożecie mi zweryfikować?
Czy po otwarciu flakonu mam prawo reklamacji? |
|
|
|
#821 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
np Art. 305. 1. Kto w celu wprowadzenia do obrotu oznacza towary podrobionym znakiem towarowym lub oznaczone takim znakiem towary wprowadza do obrotu, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca przestępstwa określonego w ust. 1 podlega grzywnie. 3. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełnienia przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu albo dopuszcza się tego przestępstwa w stosunku do towaru o znacznej wartości, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5 |
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że prezent zamienił się w taka sytuację ;/. Dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
#825 |
|
Przyczajenie
|
Witam, prosze o weryfikacje prezentu gwiazdkowego
co mnie dość mocno zastanawia to wyveawerowane na tyle sg na środku flaszki i to ani rownosi ani symetrycznie i za chiny nie wiem co to i po co... z góry pięknie dziękuje.
Edytowane przez patana Czas edycji: 2014-12-28 o 03:15 |
|
|
|
#826 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
flakonik wygląda poproawnie a jak z zapachem?
|
|
|
|
|
#827 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#828 |
|
Przyczajenie
|
Atomizer "goły", zapach ok, trwałość również, tylko w angelu np na tyle jest grawer thierry mugler i cyferki, a tu pusto. Poza tym na opakowaniu jest napisane coś o unikalnym kodzie, a jest on zaklejony jakąś karteczką pod którą nic nie ma, tak samo na dole opakowania. I to normalne tak?
|
|
|
|
#829 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
jedyne co mnie zastanawia, to myslałam ,ze tylko testery nie mają tego metalu na dole, a tu tez nie ma napisy na naklejce mam koloru czarnego |
||
|
|
|
#830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#831 |
|
Konto usunięte
|
ten metal na dole mają przeważnie refillable ale to chyba nie jest regułą.
|
|
|
|
#832 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() na pudełku mam wybite dwa kody 6-ścio i pod spodem 5-cyfrowy na butelce tylko literki ale w muglerze juz nieraz sie przekonałyśmy, że te oznaczenia ma dziwaczne ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
u mnie tego metalu nie ma dzieki ej... u mnie na naklejce jest napis ressourcable - czyli mam napełniany ! jak sie dobrać do niego? Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2014-12-28 o 14:56 |
||
|
|
|
#833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja złamałam przy pierwszej flaszce jak dokupiłam wkład ;(
|
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam 3x30 i kurcze nie wiem do kiedy ma żywotność na pudełku też miałam powycinane kody, w rossmanie zamawiając przez internet się kiedyś nacięłam na dekodowanego Rusha, pomimo dobrego chowu zmienił zapach po roku a tak zwięźlej po prostu skisł
|
|
|
|
|
#835 |
|
Przyczajenie
|
Na dole też mam wybite przezroczyste cyfry sztuk 6. Wbilam ten kod w świerzomierz na dolce.pl jeśli to wiarygodne i wykazało, że jest z listopada ubiegłego roku perfum. Chyba w takim razie nie mam się co martwić, flacha oryginalna
Dzięki.
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny za bardzo nie wiem gdzie zapytać.. więc może spróbuję tu
pamiętam, że kiedyś była dyskusja w sprawie perfum Hypnotic Poison eau Sensuelle, gdzie zapach w zależności od wielkości liter na flakonie się różnił. czy ktoś pamięta lub ma doświadczenie, która wersja to ta "lepsza"? ![]() i czy wiecie może czy to się tyczy wszystkich wersji trucizn Diora? chodzi o ten napis, że w jednych wersjach obie linijki są względnie jednakowe, a w tej drugiej poison jest wyraźnie większy
|
#837 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#838 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje Kochane
nie mam kodów, bo to flaszki z neta żeby pokazać o co mi chodzi ![]() ja dopiero się przymierzam do zakupu HP ale tego klasycznego czerwonego, bo pewna Wizażanka mi smaka zrobiła ![]() chciałam się zorientować w temacie zanim zacznę poszukiwania
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Z klasycznym HP nie będziesz miała tego problemu, praktycznie są same nowe wersje, one chyba się miedzy sobą nie różnią...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

nie sądziłam ze może mnie spotkac cos takiego na wizażu w dodatku z osoba która ma same pozytywne przekupki i wymieniałam się juz wczesniej...
ale testować go musiała co nie?

bo mam 3x30 i kurcze nie wiem do kiedy ma żywotność