|
|
#2791 | |
|
Pani Mizantrop
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI
Cytat:
Głupie komedie moim zdaniem dzielą się na tak głupie, że aż śmieszne i tak głupie, że aż żałosne, a dzieli je cienka linia - obrzydliwych scen nie znoszę, dlatego nie przebrnęłam przez na przykład Wilgotne miejsca. Myślę, że The interview bardzo mi się spodoba
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Artur ratuje gwiazdkę - lekka bajka w świątecznym klimacie
|
#2793 |
|
...po prostu być.
|
Ekspres polarny ♥
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Listy do M.- nawet spoko ale nie urzekł mnie jakoś nadzwyczajnie. Daję mi 6/10
Strażnicy Galaktyki- film mnie nie powalił, fabuła taka sobie ale szop owszem. Najlepsza postać. Umierałam ze śmiechu jak coś powiedział. Drzewo też fajne Za szopa daje 6/10
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2014-12-26 o 11:12 |
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
The Interview-Najlepsza komedia,jaką widziałam od wieków. Było bardzo śmiesznie i bardzo kontrowersyjnie. Śmialiśmy się na głos średnio co 5 minut. James Franco ukradł cały film. Dla mnie bomba i daje 10/10 w swojej kategorii.
|
|
|
|
#2797 |
|
Przyczajenie
|
A ja w końcu nadrobiłam "Nietykalnych". Film leciał w wigilijny wieczór, więc pewnie sporo z Was go widziało. Jak odczucia? Na mnie zrobił ogromne wrażenie. Trochę się popłakałam.
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Zaginiona dziewczyna - podobał mi się, bardzo lubię Bena Afflecka, ale zawiodłam się na końcówce
7/10
|
|
|
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
Requiem dla snu- szczerze? Spodziewałam się czegoś lepszego, zwłaszcza po przeczytaniu wielu komentarzy, które gorąco polecaly ten film... Wyciskacz łez, wstrząsająca opowieść z ważnym przesłaniem... I może to ze mna jest cos nie tak, ale jakoś mną nie poruszyło, podczas oglądania miałam wrażenie, że aktorzy za bardzo chcą się wczuć w rolę przez co stają się sztuczni...4,5/10
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Artur ratuje gwiazdkę - Fajna baja w sam raz na święta
8/10Listy do M. - Oglądałam po raz drugi,podobał mi się
|
#2801 |
|
Konto usunięte
|
"Barry Lyndon" - jaraliśmy się z TŻ na ten film, bo 3 godziny z Kubrickiem, a tymczasem.. film tylko dobry
Plenery, zdjęcia i muzyka wspaniałe, ale sama historia... W tym wypadku to, co lubię najbardziej u tego reżysera ( czyli to, że nie opowiada historii po łebkach i konsekwentnie, cierpliwie buduje klimat) okazało się być wadą, bo film jednak o co najmniej 30 minut za długi. Widziałam dużo lepsze melodramaty. 6-7/10.
|
|
|
|
#2802 | |
|
BAN stały
|
"Fury". Jestem po tym kiedy bomba trafia w dom tej dziewczyny. Bez tego smutny film.
Podoba mi się generalnie bardzo do tego momentu. A w przyszłym tygodniu idę do kina na Hobbita o ile mnie nie zje skąpstwo. ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii (7/10) - odczucia takie same jak po poprzednich częściach - wszystko super, tylko jest parę minusów
). Wiadomo, że chcieli wepchnąć do filmu jak najwiecej i opowiedzieć długą historię w 2,5h, ale pewne skróty były dość absurdalne (wątek z przemianą Thorina), a akcja kamery podczas walk była momentami nie do przyjęcia.. Mimo wszystko oglądało się dobrze, wciągnęłam się, nie nudziłam A no i muszę powiedzieć, że jak na zakończenie historii to pupy nie urwało.
|
|
|
|
#2805 |
|
Rozeznanie
|
Ja też byłam pozytywnie zaskoczona, bo spodziewałam się kolejnej typowej romantycznej komedii, a tutaj miła niespodzianka, całkiem przyjemny film na święta.
|
|
|
|
#2806 |
|
Pani Mizantrop
|
The interview (2014) - 8/10.
Obiektywnie film jest głupi, momentami wulgarny, ale nieprzekombinowany, humor nie bazuje na tej wulgarności. Całość jest bardzo zabawna, świetne dialogi, świetny Franco. Postawiłabym go na równi z Dyktatorem, na pewno kiedyś jeszcze do niego wrócę.
|
#2807 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo tamte byly dosc nudne, wiec sie zastanwiam czy isc do kina znowu. |
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;49477965]ciekawsze niz dwie pierwsze czesci?
Bo tamte byly dosc nudne, wiec sie zastanwiam czy isc do kina znowu.[/QUOTE] skoro dwie pierwsze były nudne to nie rozumiem po co myśleć o oglądaniu trzeciej
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
No scarface czyli film zycia.
Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
|
#2810 |
|
Konto usunięte
|
Nudne w porownaniu do wladcy pierscieni.
![]() Bo sama Tolkienowska idea mnie przekonuje, ale jesli 3 czesc bedzie na poziomie dwoch pierwszych to sobie odpuszcze kino, obejrze w domu. Jesli troche ciekawsza, to z checia obejrze. ![]() Zreszta mam juz tak, ze jak zaczynam jakas historie w czesciach to koncze(ale wtedy kiedy tworzy calosc, a nie filmy typu szybcy i wscieki, taken czy inne )
|
|
|
|
#2811 |
|
Konto usunięte
|
"Witaj w klubie" Oscary dla aktorów w pełni zasłużone. Film naprawdę dobry, tylko szkoda, że nie udało się twórcom uniknąć pewnych opatrzonych już zabiegów, przez co scenariusz był dość przewidywalny (zwłaszcza te zwroty akcji, które miały być w założeniu wzruszające). 7/10.
|
|
|
|
#2812 |
|
Konto usunięte
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;49477965]ciekawsze niz dwie pierwsze czesci?
Bo tamte byly dosc nudne, wiec sie zastanwiam czy isc do kina znowu.[/QUOTE] jeśli dwie części były dla Ciebie nudne, to po co się męczyć kolejną? Dla mnie wszystkie są mega, ale trzecia przebiła wszystko ![]() Nie wiem, czy byłam aż tak wniebowzięta, bo premiera i ostatnia część, czy co, ale ani minuty się nie nudziłam i siedziałam z otwartą buzią Dobrze, że byliśmy w 3D i miałam okulary, bo kilka razy się poryczałam ![]() Teraz mam chęć na maraton z Władcą Pierścieni P.S. uwielbiam jak w kinie siedzi koło mnie osoba zadająca milion pytań przez cały film. 3 część Hobbita, a dziewczyna się pyta drugiej kto to jest. Thorin akurat był na ekranie. Ryyyli?! |
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;49478097]Nudne w porownaniu do wladcy pierscieni.
![]() Bo sama Tolkienowska idea mnie przekonuje, ale jesli 3 czesc bedzie na poziomie dwoch pierwszych to sobie odpuszcze kino, obejrze w domu. Jesli troche ciekawsza, to z checia obejrze. ![]() Zreszta mam juz tak, ze jak zaczynam jakas historie w czesciach to koncze(ale wtedy kiedy tworzy calosc, a nie filmy typu szybcy i wscieki, taken czy inne )[/QUOTE]tak jak napisałam w pierwszym poście - ten sam poziom co poprzednie. |
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Hobbit: Pustkowie Smagua - o ile pierwsza część Hobbita średnio mi się podobała, o tyle ta wypada dużo lepiej - jest bardziej dynamiczna, mniej ckliwa i całkiem dobrze mi się oglądało. Teraz zastanawiam się nad pójściem do kina na ostatnią część
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie jest Nemo-Super
Bajka trafila w moj gust,smieszne teksty,ubawilam sie 9/10
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Holiday - komedia romantyczna, świąteczny film z ulubionymi aktorkami
Listy do M - ulubiona świąteczna komedia Love Rose - bardzo przewidywalny, ale przyjemnie się oglądało |
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Też bardzo lubię ten film.
|
#2818 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Złap mnie jeśli potrafisz - 2002 r. - 9/10
Świetny wciągający film, oparty na faktach. Facet miał bujną wyobraźnię i był zarazem geniuszem aby dokonać tego w takim wieku. |
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Służące - wg. mnie to bardzo dobry film, który warto obejrzeć
|
#2820 |
|
Konto usunięte
|
już dawno oglądałam ale potwierdzam warto
Wróg, oglądałam z tż wczoraj i oboje po skończeniu nie wiedzieliśmy do końca o co chodzi. Oglądając czeka się na wyjaśnienie wszystkiego i ku zdziwieniu to się nie dzieje. Film pełen metafor, jak najbardziej polecam. U mnie 7/10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

ja z reguły nie moge strawić komedii w podobnych klimatach 

7/10

). Wiadomo, że chcieli wepchnąć do filmu jak najwiecej i opowiedzieć długą historię w 2,5h, ale pewne skróty były dość absurdalne (wątek z przemianą Thorina), a akcja kamery podczas walk była momentami nie do przyjęcia.. Mimo wszystko oglądało się dobrze, wciągnęłam się, nie nudziłam
A no i muszę powiedzieć, że jak na zakończenie historii to pupy nie urwało.