Panny Młode 2015, część 34 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-26, 23:01   #3361
viva91
na przekór do celu

Dot.: Panny Młode 2015, część 34

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Dla mnie znajomy z definicji to ktoś kto bliski nie jest
A to Ani siostrzenica, która Ania poprosiła na swiadkowanie pokazując ze w jakiś sposób jest jej bliska i ja szanuje. Powinna się poczuć do obowiązku okazać życzliwość jakaś empatie zaangażowanie...i to ze przez swiadkowa sa zgrzyty nie znaczy ze ma prawo rzucać chamskie odzywki jak zwraca się jej uwagę...chodzi o to ze Ania potraktowała ja jako kogoś bliskiego a swiadkowa tego nie szanuje.
Ale pokrewieństwo nie jest wyznacznikiem bliskości.
A Ania wybrała siostrzenicę na świadkową "tylko dlatego, że jest jej siostrzenicą i żeby nie było zgrzytów w rodzinie" jak sama napisała.
Stary 2014-12-26, 23:03   #3362
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Majster, zacznij sie odwdzięczać

Idę spać lekko zdołowana przez tą ciotkę..

Jeszcze tak mi się przypomniało jak niektórzy katolicy postępują troche wbrew religii ;P i moja babcia i chrzestna, ktora naprawde dużo chodzi do,kościoła, to co mówi ma naprawde głębie.. Zapytala mnie dokladnie to co babcia, dlaczego 13stego ślub, czy sie nie boje... Jak katolicy mogą wierzyć w przesądy i zabobony skoro to takie pogańskie? ;P powiedziałam jej ze 13.06 to dzień Św. Antoniego,który m.in. jest patronem narzeczonych i małżeństw

Dobranoc ;P
za to co powiedziałaś cioci
Moja ciocia jest antysemitką, zagorzałą, wiecie, RM, Rydzyk i cała ta sekta. W kościele by byłam 20x w tygodniu i zagorzale się modliła ale Żydzi to dla niej zło... Ostatnio zapytałam jej czy zdaje sobie sprawę z tego, że Jezus był Żydem i cała nasza wiara wywodzi się z Judaizmu, to nasi Starsi w wierze. Chyba zburzyłam jej system wartości i dałam grubo do myślenia Tak właśnie trzeba na takich ludzi wpływać bo inaczej się nie wytłumaczy.

Dobranoc
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 23:04   #3363
aneta_91
Zakorzenienie

Ja tez idę się położyć, dobranoc
Stary 2014-12-26, 23:10   #3364
Vivienne
... choć nie Westwood

Wszystkie spac idą? A mi się tak nuuudzi. Caly dzien przelezalam. Miałam jechac do teściowej, ale nie wyszło... i w sumie to się dzis wynudzilam strasznie, znajomi nieosiagalni, na wizazu pustki, na fejsie pustki Mnie szyja boli a Tz sie czymś zatrul. Wlasviwie nie cxyms tylko alkoholem. Jak stare dziadki dzis w domu. Tyle tylko ze wieczorem "Jestes bogiem" obejrzeliśmy. Ta muzyka... to moja młodość pierwszą kasete k44 dostalam w podstawowce w 6 klasie

Dzis zamowilam krawat na sylwestra dla tza, myślicie, ze dojdzie jak wzięłam priorytet pp a nie kuriera?

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2014-12-26 o 23:13
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 23:12   #3365
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ale pokrewieństwo nie jest wyznacznikiem bliskości.
A Ania wybrała siostrzenicę na świadkową "tylko dlatego, że jest jej siostrzenicą i żeby nie było zgrzytów w rodzinie" jak sama napisała.
Tak to prawda, że pokrewieństwo nie jest wyznacznikiem bliskości ale sQ też ma rację, że skoro wybrałam ją powinna się czuć wyróżniona i dumna z tego.
Ja nie wymagam od niej żeby latała ze mną po salonach, godzinami siedziała w internecie i szukała inspiracji, nie zasypuje ją milionami pomysłów, nie pytam o rady. Wiem, że nie ma teraz za dużo wolnego czasu i szanuje to ale nie wyobrażam sobie, że gdyby do mnie zadzwoniła (a dzwonimy do siebie rzadko) to bym nie oddzwoniła w wolnej chwili. Bo skoro dzwoni to znaczy, że to coś ważnego. Znamy się od zawsze, miałyśmy między sobą lepsze i gorsze chwile ale tak źle jak teraz nie było. A myślałam że to chociaż trochę nas zbliży, a tutaj wręcz odwrotnie. Ona nie ma czasu żeby poświęcić mi 2minuty rozmowy przez telefon, nie obchodzi ją cel mojego telefonu, smutne to trochę mimo wszystko...

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Wszystkie spac idą? A mi się tak nuuudzi. Caly dzien przelezalam. Miałam jechac do teściowej, ale nie wyszło... i w sumie to się dzis wynudzilam strasznie, znajomi nieosiagalni, na wizazu pustki, na fejsie pustki Mniie szyja boli a Tz sie czymś zatrul. Jak stare dziadki dzis w domu. Tyle tylko ze wieczorem "Jestes bogiem" obejrzeliśmy. Ta muzyka... to moja młodość

Dzis zamowilam krawat na sylwestra dla tza, myślicie, ze dojdzie jak wzięłam priorytet pp a nie kuriera?
Ja nie idę spać odpisałam tylko asi

A wzięłaś polecony priorytet czy sam priorytet?
Bo jak polecony i wyślą w poniedziałek to we wtorek, najpóźniej w środę powinnaś dostać
Stary 2014-12-26, 23:13   #3366
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz jestem na etapie"kupiec w akbizuteria i tam jest przy każdych obraczkav (z własnym zlotem robocizna 500zl) wiec chyba to nie jest tak ze Twoje wycenia jak złom za 200zl wiec obrączki nie 1600 a 1400, tylko "potrzeba 10g" dajesz10 i placisz za robocizne.. Tego chyba się na pieniazki nie przelicza tylko na wagę i przydatność tego złota, a robocizna ma swoja cenę..(ceny przypadkowe bo w ogóle biżu nie nosze i się na tym nie znam)

I jeszcze na złość weź poprosił koleżankę zęby Ci panieński zrobiła!

Viva wg mnie jakby Ania się się wyrazila to jak mówisz komuś ze za cokolwiek Ci przykro to nie powinno się odpowiadać"czsdpiasz się" taka niezyczliwa osoba ma pewno nie byłaby moja swiadkowa..
A jak ide i wybieram gotowy model to jak wtedy?
Cytat:
To ja, jako ta krzyczaca i co chyba idzie po trupach o celu, nad czym pracuje doradze Ci "żeby mieć miękkie serce trzeba mieć twarda d.PE"
Płacz jak musisz ale w samotności, przy innych nie pokazuj bo takie wredne chamy jak ja to wykorzystają i Cie zglebia nieziemsko.

Za te nasze spiecia, dobra rada agatki;*

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Nie myśl tak o tym, ciecz się ze nic się nie stalo;*

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Idź koniecznie soczewki fakt inne...tez mam astygmatyzm... Ale Ci panie dobiora

Ja chyba sobie kupiec super niebieskie soczewki ot tak sobie
No ja mam małą wadę bo -0,5, ale uciazliwe to bo sporo rzeczy widze nieostrych z dala. Okularow nie lubie bardzo i tylko do auta zakladam i to na dluzsza trase.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 23:15   #3367
Vivienne
... choć nie Westwood

Wiadomo, polecony, inny to pewnie by nigdy nie dotarł znajac naszą kochaną pocztę polską ♥

Stanisław Lem

Stary 2014-12-26, 23:18   #3368
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, polecony, inny to pewnie by nigdy nie dotarł znajac naszą kochaną pocztę polską ♥
zwykłe listy trafiają do czarnej dziury, już dawno się o tym przekonałam Mi nawet dwa polecone trafiły do tej czarnej dziury ale że był to polecony to oddali pieniądze nawet z nawiązką za kłopot. W szoku byłam
Teraz to tylko Twoja przesyłka zależy od sprzedawcy, jeśli nie zrobi sobie wolnego w poniedziałek to nie masz się o co martwić. Możesz jeszcze napisać maila z prośbą o szybsze wysłanie, może podziała
Stary 2014-12-26, 23:20   #3369
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Tak to prawda, że pokrewieństwo nie jest wyznacznikiem bliskości ale sQ też ma rację, że skoro wybrałam ją powinna się czuć wyróżniona i dumna z tego.
Ja nie wymagam od niej żeby latała ze mną po salonach, godzinami siedziała w internecie i szukała inspiracji, nie zasypuje ją milionami pomysłów, nie pytam o rady. Wiem, że nie ma teraz za dużo wolnego czasu i szanuje to ale nie wyobrażam sobie, że gdyby do mnie zadzwoniła (a dzwonimy do siebie rzadko) to bym nie oddzwoniła w wolnej chwili. Bo skoro dzwoni to znaczy, że to coś ważnego. Znamy się od zawsze, miałyśmy między sobą lepsze i gorsze chwile ale tak źle jak teraz nie było. A myślałam że to chociaż trochę nas zbliży, a tutaj wręcz odwrotnie. Ona nie ma czasu żeby poświęcić mi 2minuty rozmowy przez telefon, nie obchodzi ją cel mojego telefonu, smutne to trochę mimo wszystko...
Problem w tym, że mówisz to wszystko nam, a nie jej
Oczekujesz od niej pewnych zachowań, a ona tego nie wie i nie dowie się, jeśli będziesz jej zdawkowo pisać, że Ci przykro z powodu nieoddzwonienia. Musisz więcej rozmawiać o tym z nią, nie z nami.
Stary 2014-12-26, 23:32   #3370
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Hej odpowiedź cos o Was... Co juz macie? Mam tydzień po Tobie i u mnie włącza się panika.. Niby plan jest ale czas robić!

Mamy salę, fotografa, kościół i dj. Więc całkiem nieźle.

_Schmetterling w moim mieście. Na co dzień mieszkam w Warszawie, ale jestem słoikiem i tylko tutaj mieszkam. Fajnie wiedzieć, że nie ja jedyna 12.09

kruella_de_mon nie jestem sama z tym 12.09 REWELACJA

aneta_91 o kurcze, też miałam takie zderzenie kiedyś. Nic przyjemnego szczególnie, że ja nie byłam w samochodzie.... atak dzika nic fajnego

Witam wszystkich Dzięki za ciepłe przyjęcie,

Powiedźcie mi... ile wcześniej powinno się wysyłać zaproszenia?

misiaa91 masz rację kochana, wiem, że niektórzy mają jeszcze dalej i im się wszystko udaje. Jednak ja z tego typu PANIKAR
Stary 2014-12-26, 23:37   #3371
Vivienne
... choć nie Westwood

Tu sporo nas panikar, więc myślę, ze dobrze bedziesz się tu czula

Zaproszenia ja planuje wyslac na 3, 4 miesiące wczesniej, ale o slubie powiadamiam juz teraz ustnie, coby kazdy sobie date zakodowal w glowie

Ej, gdzie Kreciorek i jej relacja? Czy ja cos przeoczyłam?

Stanisław Lem

Stary 2014-12-26, 23:37   #3372
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Problem w tym, że mówisz to wszystko nam, a nie jej
Oczekujesz od niej pewnych zachowań, a ona tego nie wie i nie dowie się, jeśli będziesz jej zdawkowo pisać, że Ci przykro z powodu nieoddzwonienia. Musisz więcej rozmawiać o tym z nią, nie z nami.
To wszystko jest takie pokręcone. Nie wiem jak ubrać to w słowa żeby nie wywołać awantury (ona do awantur pierwsza, uwagi zwrócić nie można). Dzisiaj delikatnie ale dosadnie powiedziałam co myślę. Powiedziałam jej, że mam wrażenie, że ostatnio mam mnie gdzieś. Nie jest głupia jeśli to przemyśli to albo się coś zmieni na plus albo się tylko pogorszy.
Ale koniec już tematu. Życie toczy się dalej.
Stary 2014-12-26, 23:38   #3373
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość

W styczniu chcę iść do okulisty po soczewki. Wiecie ile kosztuje mniej więcej taka wizyta z doborem soczewek?
ja byłam na standardowej wizycie u okulisty jak dotychczas i tylko powiedziałam, że chciałabym zaczac nosić soczewki. No to oprócz badania komputerowego i usg oka wyznaczył mi parametry soczewek jakie mam sobie zakupić, poopowiadał o rodzajach i najpierw kupiłam kilka jednodniowych na próbę i potem zaczęłam zamawiać miesięczne na allegro i tak od kilku lat
Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Jestem na tele i nie nadrabialam a na komp ☠☠☠☠☠☠☠o.... Się nie da. Oni mają 25 kwietnia. Wie na czerwca to nieźle
my też już rozdajemy na czerwiec, na co czekać? święta taki czas że ludzie z daleka wracają do domu i wolę im dać wcześniej osobiście niż wysyłać list

obejrzałam sobie dziś z mamą śniadanie u tiffaniego, straciłam rachubę ile razy widziałam ten film

niech białe gunwo zniknie, eh

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2014-12-26 o 23:41
existence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 23:40   #3374
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Zaproszenia ja planuje wyslac na 3, 4 miesiące wczesniej, ale o slubie powiadamiam juz teraz ustnie, coby kazdy sobie date zakodowal w glowie
Dobijajcie mnie dalej
Ale w sumie, najwyżej nie wszyscy przyjdą, przez co będę miała mniej osób
Stary 2014-12-27, 00:39   #3375
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Święta u tesciowej
dostałam taką koszulkę na prezent, ze TŻ stwierdził, ze takie to po ślubie powinna kupować. Ale oczka mu się śmieją.

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

181 dni, 6 miesięcy do ślubu
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-27, 00:52   #3376
misiaa91
Zakorzenienie

Jest nas tutaj dużo z tego typu.

No to dzisiaj trochę powiedzieliśmy, przyszedł TŻta brat, z kolegami. TŻ już lepiej się czuje, ale na jutro wziął urlop, więc weekend razem
Edit. urwało mi cytaty i połowę tekstu, także ta wypowiedź ma urwany sens.
Stary 2014-12-27, 01:57   #3377
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Zakupy w boxing day udane. Obkupilismy TZa - 4 tshirty i 2 swetry. A mi kupilismy sexy komplecik bielizny, tzw. babydoll. Ja tu nic innego nie kupuje, tylko bielizne.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-27, 02:10   #3378
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
hej Beezee! Wesołych!

Witam nową PM!

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Majster, zacznij sie odwdzięczać

Idę spać lekko zdołowana przez tą ciotkę..

Jeszcze tak mi się przypomniało jak niektórzy katolicy postępują troche wbrew religii ;P chrzestna, ktora naprawde dużo chodzi do,kościoła, to co mówi o Bogu ma naprawde głębie.. Zapytala mnie dokladnie to co babcia, dlaczego 13stego ślub, czy sie nie boje... Jak katolicy mogą wierzyć w przesądy i zabobony skoro to takie pogańskie? ;P powiedziałam jej ze 13.06 to dzień Św. Antoniego,który m.in. jest patronem narzeczonych i małżeństw chyba ja zaskoczyłam

Dobranoc ;P
brawo
Stary 2014-12-27, 07:41   #3379
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

My mamy dzis 8 miesiecy do ślubu wczoraj w końcu udało się wyciągnąć adresy od Tżta rodziny (prosilismy o nie od wakacji ) i teraz mamy dylemat, wysyłać im jeszcze STD czy już od razu zaproszenia (zamowilam wczoraj). Nie wiem czy na STD juz nie za pozno, my rozdawalismy je ponad rok przed ślubem

Mamy w planie jeszcze przed Sylwestrem, ewentualnie zaraz po nowym roku jechac szukac garniaka dla Tżta i butów, muszę przed zakupami zażyc tabletki na uspokojenie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-12-27 o 07:43
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-27, 08:11   #3380
asia1905
Zakorzenienie

Hej
P .śpi to Was nadrabiam mi święta minęły rodzinnie ale w rozjazdach, teraz jesteśmy u teściów.
Przy okazji witam nową PM
Muszę zaaktualizować swoją listę zadań na najbliższe miesiące bo trochę rzeczy przejdzie nam z 2014 roku ale część wykreślimy np obrączki. Zaczynam powoli panikować jak o tym myślę
Dwa miesiące przed ślubem to chyba będę melisę do śniadania piła
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-27, 08:53   #3381
Kelpie
Zakorzenienie

Bry

TŻ jeszcze śpi. Dzisiaj i jutro mamy wolne
W najbliższych dniach tego roku chcę zrobić jeszcze parę porządkowych rzeczy w mieszkaniu i zrobić mały ślubny plan.
Zostało mniej niż 8 miesięcy a ja bez fotografa i kamerzysty
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-27, 08:54   #3382
joasia-a
Zakorzenienie

Czesc z rana

Dodaje kolejny powód do smucenia sobie dzis ;P jedziemy z rodzicami na zakupy na wyjazd. Kurczę, byli dwa miesiące w Polsce i juz minęło.. Przyzwyczaiłam się że wracam na weekend i są w domu.. A tu w poniedziałek koniec

W czerwcu przyjada na ok 2 tyg max

Taka duża jestem a i tak bardzo mi ich brakuje.. Mimo ze juz ponad 10 lat juz tak żyjemy to jednak jest ciężko ;P

Mrozik fajny lekki na zewnątrz
Stary 2014-12-27, 09:11   #3383
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim!
Witam nową PMkę!
Nie było mnie tu całe święta

Powiem, Wam, że to były jedne z najfajniejszych świąt. M przyjechał w Wigilię około 20, cudnie było się z nim podzielić opłatkiem
I w czwartek był od 16 u mnie i wczoraj
A dziś się pytam, o której przyjedzie, a on, że do pracy idzie. Myślał, że poniedziałek dziś

Nadrabiam już

W ogóle, w nocy się zabawiałam z TŻ i coś za ostro było, bo mnie skurcze łapią

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-27, 09:19   #3384
dotuniek
Zakorzenienie

Dobry wczoraj mieliśmy totalnie zakręcony dzień więc nawet komputera nie zdążyłam odpalić, o 23 wróciliśmy z imienin mojej mamy i szybciutko spać

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Ja jutro ide drugi raz na solar :p zeby bede wybielac jakies dwa tygodnie przed... Dawac dawac, co jeszcze? bo.moze o czyms mi.przypomnicie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
serio, solar??

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
Majster, ja mam umowę na kwiaty już od listopada. i moja florystka na przyszły rok ma tylko kilka wolnych terminów.

i u mnie, ale ta czerwień później w brązik przechodzi. ale to też trwa chwilę
a mnie moja powiedziała, żeby spokojnie po nowym roku przyjść

ania zaproś świadkową na kawę, przedstaw jej czego oczekujesz od świadkowej, wyjaśnij że ta rola nie sprowadza się do podpisania papierów i organizowania panieńskiego, pogadajcie szczerze a jeśli ona uzna, że to dla niej za wiele to przeproś ją, ale wyjaśnij że potrzebujesz kogoś na kim możesz polegać także w czasie wesela (bo obawiam się, że twoja skupi się tylko na zabawie) i poproś o to zadanie kogoś innego

Dziewczyny odnośnie obrączek i akbiżuteria, myśmy tam zamówili obrączki, mieliśmy ok 30g złota swojego, nadmiar wzięli w rozliczeniu i jeszcze nam dopłacili bo zostało złota i kasy.
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-27, 09:24   #3385
Anabele23
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nadrabiam bo dużo mnie omineło ale na szczęscie dziś mam czas w końcu tak na prawdę odpoczac leżąc w łóżku i nie muszę nigdzie biegać i robić czegokolwiek (chociaż wiem, że powinnam trochę popisać). Mam nadzieję ,że wszystkie miałyście udane święta
U mnie było rodzinnie pierwszy raz od wielu lat spędziliśmy Wigilie z moim chrzestnym i jego dziećmi i było nas ponad 20Potem jeździliśmy przez dwa dni świąteczne pomiędzy moim domem a tżta.Ale było ok Minusem było to, że mój spóźniający się @ przyszedł dokładnie w Wigilie
Jak już pisałam rozdaliśmy zaproszenia wszyscy ucieszeni najbardziej z tego , że nie pisałam im wszędzie Sz.P tylko imionami bo w końcu rodziną jesteśmy a sówki zrobiły furrorę czyli D się upiekło
Stary 2014-12-27, 09:30   #3386
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
serio, solar??
co w tym dziwnego?

Anabele mówiłam, że sówki są super!
Stary 2014-12-27, 09:39   #3387
Anabele23
Zakorzenienie

miałaś rację ex
aaaa własnie brat Tżta się zaręczył w Wigilię rodzinę informowali w pierwszy dzień Świąt a wujek wypalił z pytaniem" to Ania i D muszą Wam datę odstąpić? Wpadaliście czy tak o te zaręczyny"
Stary 2014-12-27, 09:43   #3388
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
co w tym dziwnego?

Anabele mówiłam, że sówki są super!
dla mnie, człeka który w życiu nie był na solraium to bardzo dziwne, po co to się robi?
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-27, 09:49   #3389
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie, człeka który w życiu nie był na solraium to bardzo dziwne, po co to się robi?

Żeby sie opalić :P

Niektórzy lepiej wyglądają z opalenizną i warto sobie wtedy chociaż pare razy na 5-7 minut wejść ja w sunie chodziłam przed studniówka ale mi to nic,nie dali bo ja bielutka cale życie jestem..

Anabele, super ze sówki sie spodobaly
Stary 2014-12-27, 09:53   #3390
existence
Zakorzenienie

Cytat:
żeby nie wyglądać jak śmietana a zimą kocham się wygrzaaać musimy z mamą się wybrać po świętach bo dawno nie byłyśmy

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
miałaś rację ex
aaaa własnie brat Tżta się zaręczył w Wigilię rodzinę informowali w pierwszy dzień Świąt a wujek wypalił z pytaniem" to Ania i D muszą Wam datę odstąpić? Wpadaliście czy tak o te zaręczyny"
o jaaa ale pocisk
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości