|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Współczuje wam sensacji z teściami ja mam spokój 4 lata temu mieścimy okropne spięcie z teściami od tamtej pory mam spokój
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
A i jeszcze trochę do terrorystek laktacyjnych
![]() Moja kuzynka urodziła tydzień temu córeczkę (to ta co była potwierdzić obumarcie a usłyszała tętno) no wiec mała już jest, pierwsze karmienie było ok ale przez cały pobyt w szpitalu żadnej pielęgniarce nie udało się jej dobudzić. Wyszła z wagą -300g od urodzeniowej czyli 2800g. Dziś ma tydzień i nadal się nie budzi, płacze o jedzenie raz na całą dobę. Kuzynka odciaga, bo mleka ma dużo i daje jej z butelki bo tylko wtedy je przez sen. Przystawia ją do cyca ale to jest max 2 mlaskniecia jak śpi. Miała żółtaczkę, w środę ważenie plus badanie żółtaczki, waga +20g (w 3 dni) poziom bilurbiny w normie, wczoraj +100g a poziom bilurbiny spada. Jednak mała nadal śpi, i żadne światła, kąpiele jej nie rozbudzają. Jak tylko krzyczy to ją kuzynka daje do cyca ale później butelka bo tak jak mówię ona od razu zasypia i nie je, a butelkę je przez sen, może nie dużo ale je. Co o tym myślicie. Jedyne dziecko które nie płacze z głodu, ale ssie ładnie jak już ssie. |
|
|
|
#2583 | |
|
Konto usunięte
|
Fiol, ja mam pędzelek do rozcierania z Essence, taka mała fioletowa kuleczka, jest super. Choć ja mam też małe potrzeby, nakładam 2, max. 3 cienie na powiekę.
Rena super spędziliście święta! Luna... Momentami to dosłownie jakbym czytała o sobie. Mam bardzo podobne odczucia do Twoich. Też daję/robię niektóre rzeczy, uważając je za mniejsze zło. Co do zabawki - przed urodzeniem dziecka zawsze miałam wizję drewnianych edukacyjnych klocuszków i takich tam. A Artek drewnianymi zabawkami to najbardziej lubi walić z całej siły, żeby był jak największy huk. Za to grające badziewia uwielbia. Tak samo jeśli chodzi o youtube. Marzenie: zero pierdół, ew. jakieś miłe dla ucha piosenki. Rzeczywistość: Artek widzi "kaczuszki" i uśmiech od ucha do ucha i rączkami imituje zamykanie dziubków kaczuszek. Szczęśliwie jego ukochaną zabawką są klocki, świetnie buduje, bardzo się dzięki nim rozwija i często bierze TŻa za rękę i każe mu się bawić ze sobą dla Kamilka za super wigilię.U nas wczoraj był kolega, pokazywał zdjęcia z Japonii (ponad 2500...), Artek mega wynudzony, bo nie był w centrum uwagi. No ale ja się mu nie dziwię. Gryzia dzięki serdeczne Zainstalowałam i myślę, że dam radę ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Czyli ile razy w sumie je z piersi? I zawsze tylko na 2 mlasknięcia? Jak tak dużo śpi i je też na spaniu, to ja bym chyba spytała lekarza. W tej sytuacji rozumiem podawanie butelki, oby to się tylko nie skończyło tym, że dziewczynka nie będzie chciała już piersi. |
|
|
|
|
#2584 |
|
Konto usunięte
|
Perse tak, są opisane
![]() Królewna mi sikacz wyszedł 10 dpo. Aneczka skąd z Dolnego Śląska? Rena cudne święta Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2585 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49481742] on mówi w wieku 1,5 r. "mors" i "orka", więc w jego wybitną inteligencję nie wątpię
[/QUOTE]![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49482105] ale teraz on już zdziadział i ma zadyszkę[/QUOTE] ![]() ale u Ciebie policzalność jedzeniowa Artka bardzo Cię frustruje... Cytat:
![]() Cytat:
![]() mamy skrzynię z lego i tam jest wiele zestawów. gdybym chciała to jestem w stanie rozdzielić. nie wiem po co, ale mam wszystkie pudełka po klockach i tam z boku jest ściąga ile i jakie elementy... jak moja w życiu unikam takich osób (o "takich" poglądach, reprezentujących "takie" wartości ). nie mam z nimi żadnego kontaktu a tu MUS ![]() Cytat:
W Sephorze kupuję Clinique'a i MUFE (choć jeden mi się sponiewierał ).
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
O tak Perse u nas odkąd są klocki to Kamil głównie nimi się bawi
Mała z piersi prawie wcale nie je, ale kuzynka często ją przystawia tak, o, poprostu. Położne radzą "często przystawiać tylko pierś" Jednak dziecko najważniejsze, mamy nadzieje że nabierze sił i będą walczyć o kp. Chociaż mała z piersią nie ma problemu tylko nie ma siły, czuje ciepło i uspia. Na rękach też. Dostaje butle w rogalu bo w rękach za mocno śpi |
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka będziesz robiła jakieś badania??? wiesz, że kariotypy możesz zrobić za free na nfz??? może badanie genetyczne kosmówki?? myślałaś o tym??
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też mamy skrzynię i wszystkie razem klocki a te pudełka zostawiam, bo jest też ściąga jak klocki wykorzystać a ja słabo kreatywna jestem. Chociaż Kamil rzadko pozwoli nam coś zbudować do końca i TŻ mi ciągle chce te pudełka wywalić a ja ciągle krzycze że mi potrzebne
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Konto usunięte
|
Luna a nie możesz po prostu odciąć tych ściąg zamiast trzymać całe pudełka? Wtedy będą płaskie i zajmą mniej miejsca?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm... nie wiem co bym robiła gdyby dziecko nie wołało... ale pewnie proponowała ![]() Cytat:
u mnie pudełka jak matrioszki - jedno w drugim. i dlatego wydaje się, że są tylko 3 akurat taką przestrzeń mam na szafie , więc nikomu nie przeszkadzają i nie kradną cennego miejsca.
|
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta polecicie jakąś sprawdzoną, tanią księgarnię internetową? w necie tego mnóstwo
|
|
#2592 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny kupują w Arosie
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Pani właśnie, pamiętam ile było walki z Kamilem po 1 butli. Tylko tu nawet walki nie ma bo ona jak już krzyknie to ciągnie z piersi ale zasypia. Chyba trzeba czekać aż zacznie wołać. Proponuje jej kuzynka ciągle tylko ze ona ciągle spi Heh
Myślałam ze Kamil dziwny bo nie ogarnia fajnosci farmy, obory itp. Ale może pudełka się przydadzą jak kiedyś będzie chciał zbudować coś konkretnego. W sumie najbardziej lubi auta/pociągi tunel i garaż. Na garażu stoi zyrafa a pies całuje się ze słoniem na aucie i jest git Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2594 |
|
Wtajemniczenie
|
bonito
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
no i dla mnie to jest właśnie edukacyjne
i pobudzające kreatywność.
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol ale jadł z cyca przez sen? Bo tu mała nie je
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2598 |
|
Konto usunięte
|
Mnie już brakuje gór szaf... 5 wielkich pudeł po Pampach z za małymi ubrankami A., jego zabawki, z których wyrósł, za mała wanienka... Nie wiem, po co to trzymam, w końcu nie planujemy już dzieci...
Luna Artek się budził na jedzenie równo co 3 h. W szpitalu go tak wytrenowali Dlatego ja nie miałam nigdy dylematu, czy wybudzać czy nie i zapewne... schizowałabym
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę ze do 3 tygodnia będzie z niej krzykacz jak każdy, teraz wydaje się za słaba. Mój nie krzyczał od powrotu ze szpitala ale jednak się wiercil i mruczal jak był głodny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2600 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49482989]Dziewczyny kupują w Arosie
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]dzięki, już patrzę
|
|
#2601 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49483389]Tak, Aros jest super
Nie musisz się rejestrować, wysyłka do paczkomatu, szybko i sprawnie, obsługa też bardzo miła.[/QUOTE]tak samo jest właśnie w bonito z tym,że można odebrać tez z kiosku ruchu za 2,99zł.Paczkomat za 5,99zł.Też polecam A ja zaczęłam dzisiaj znowu krwawić.Już myslałam,że wczoraj się skonczyło a dzisiaj od początku leci jak z kranu.Dziwne.Zastanawiam się czy jest wszystko ok .---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49483389]Tak, Aros jest super Nie musisz się rejestrować, wysyłka do paczkomatu, szybko i sprawnie, obsługa też bardzo miła.[/QUOTE]tak samo jest właśnie w bonito z tym,że można odebrać tez z kiosku ruchu za 2,99zł.Paczkomat za 5,99zł.Też polecam A ja zaczęłam dzisiaj znowu krwawić.Już myslałam,że wczoraj się skonczyło a dzisiaj od początku leci jak z kranu.Dziwne.Zastanawiam się czy jest wszystko ok .
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałaś antybiotyk?? |
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dane do płatności przelewem: Aros - dyskont książkowy (Bonito.pl S.C.) ul. Batorego 15B 31-135 Kraków choć ceny są trochę różne
|
|
|
#2606 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie,a powinnam dostać?
|
|
|
|
#2607 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-27 o 16:30 |
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49483905]Ja po pierwszym nie dostałam. Po drugim tak. Chyba zależy od szpitala. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ja się nie znam. Ale mój lekarz jak wykrył, że moja córka nie żyje to powiedział mi że jeżeli pójdę do szpitala na zabieg to jeżeli nie dostanę antybiotyku, to mam się o niego upomnieć. |
|
|
|
#2610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

dla Kamilka za super wigilię.
Zainstalowałam i myślę, że dam radę 
Czyli ile razy w sumie je z piersi? I zawsze tylko na 2 mlasknięcia? Jak tak dużo śpi i je też na spaniu, to ja bym chyba spytała lekarza.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
).

.