|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zadomowienie
|
Dot.: Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy!
Dziewczyny, wiecie może gdzie kupic czarną, skórzaną szoperkę w stylu Zary? Tylko żeby miała srebrne elementy a nie złote, pasek do przewieszenia przez ramię i zamknięcie głównej komory na zamek. Najleiej jakby była średniej wielkości bo ja jestem drobna i z tymi wielkimi wyglądam dziwnie.
![]()
#2432 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Słyszałam kiedyś o tej usłudze, ale jakoś nie przepadam za Douglasem. Zawsze kiedy tam jestem Panie próbują mi nachalnie wcisnąć jakiś bubel. Ostatnio, kiedy potrzebowałam korektora pod oczy polecono mi dwa najjaśniejsze odcienie Bobbi Brown - ciepły i chłodny. Po wypróbowaniu obu Pani orzekła, że lepiej wygląda oko z chłodnym, co było absolutną nieprawdą. Kiedy chciałam wypróbować jeszcze jeden produkt, innej marki, Pani chciała mi go nakładać na poprzedni korektor, który zresztą bardzo ładnie ukrył co trzeba (gdybym tak wyglądała bez kosmetyku na pewno nie chciałabym go kupić ![]() Trochę kusisz tymi podkładami, ale tym razem chciałabym jakiś taki naprawdę porządny podkład z super właściwościami z wyższej półki ![]() ![]() Co do dziewczynki z dobrego domu to właśnie jakoś zawsze kojarzyłam Cię ze stylem Orli Kiely ![]() Cytat:
![]() Mi strasznie podobają się torby z Everlane, ale niestety nie wysyłają do Europy i po drugie dla mnie duża torba musi być przede wszystkim lekka, więc skóra odpada ;>
“the problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence” Mój blog minimalistyczno - modowy Edytowane przez Bonjour_tristesse Czas edycji: 2014-12-26 o 17:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Konto usunięte
|
Misiu jest na lekach, to już jego trzecie ostre rozszerzenie żołądka. Wszystko robimy tak jak zalecił lekarz
![]() ![]() Ma słabiuteńskie serduszko, strasznie się o niego martwię... Ponieważ musiałam się czymś zająć, żeby nie myśleć, jeśli interesuje Was tematyka tego, "ile wylewamy za kołnierz", czy też wyrzucamy do kosza gotówki, to możecie zerknąć na blog. |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Konto usunięte
|
Ile macie kompletów pościeli ?
Tak się zastanawiam ostatnio, że w sumie używam tylko dwa komplety na zmianę więc po co mi więcej w szafie. Muszę się ich pozbyć ![]() Cytat:
![]() Mój psiak dziś cały dzień na dworze, ma dziką radochę, że śnieg spadł i nie chce wejść do domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile ma lat? Cytat:
nasze bawełniane z jyska to tragedia - jeden farbuje NAS - kremowy w buraczkowe wzory i jak rano idę pod prysznic to spływa ze mnie buraczkowa woda ![]() ![]() ![]() zimą lubię się wtulić we flanelową pościel, chciałabym wyhaczyć jakąś bdb jakości na mrozy, jak któraś zna taką firmę to dać znać więc ogółem dążę do 4 - no i mam zapasową poduszkę i kołdrę i powleczenie w rozkładanym narożniku dla ewentualnych gości - użyte pojedyncze razy, ale warto mieć
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
Dwa!
![]() Niedawno zmieniliśmy kołdrę na dużą (z dwóch małych) i póki co tylu się dorobiliśmy. Planuję za jakiś czas dokupić jeszcze jedną i to zdecydowanie wystarczy. Tych na małe kołdry miałam chyba 8, nie wiem po jakiego grzyba. Z przyjemnością się wszystkich pozbyłam. ![]() W ogóle to wlazłam tak z buciorami bez przywitania. Wybaczcie. ![]() Cześć! ![]() Fajny wątek. ![]() ![]()
![]() |
#2437 |
Konto usunięte
|
scarlett - 11 latek, to duzo jak na owczarka... mam go od pięciu miesięcy, jest kompletnym głucholkiem
moj poprzedni owczarek odszedł na raka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2439 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z home&you mam jedną pościel z bawełnianej satyny też, po 3 latach dalej dobrze wygląda ![]() Pozostałe 3 bawełniane z ikea. Są ok ale mam 4 więc o dwie za dużo. Jedną zawsze trzymałam dla gości ale jak przychodzi co do czego to wszyscy zawsze wybierają taki jeden milusi pled ![]() Cytat:
![]() Też kiedyś zamieniłam 2 małe na jedną dużą i w końcu pościeli zrobiło się mniej ![]() Edytowane przez 201604250949 Czas edycji: 2014-12-26 o 21:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
Też widziałam biedaczka... Blog mnie wciągnął, a Mąż do wyrka z moim suchotniczym kaszlem wywala... Chyba tam pójdę, bo już ledwo zipię...
#2442 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no i zaczęły się wyprzedaże w inditexie, kliknęłam 2 sukienki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja twardo się trzymam i nie kupuję nic, wydaje mi się że wszystkie ciuchy mam - obkupię się dopiero jak będę kompletować garderobę wiosenno-letnią, Poza tym zbieram kasę na walentynkowy wyjazd z TŻ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
Co chwilę dostaję smsa o jakiejś wyprzedaży - minimalistycznie nie kupię nic, za to chyba pójdę do łózka - wstałam, ale czuję się źleeee....
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Jeansowa fajna.
![]() Cytat:
Obudziłam się i telefon piszczał co chwilę, myślę sobie ciekawe komu się przypomniało po świętach z życzeniami, a tu proszę smsy wyprzedażowe. ![]() My dzisiaj lub jutro planujemy uderzyć do sklepów. TŻ chce kupic spodnie, a ja potrzebuję stanik sportowy. Może coś jeszcze wpadnie, ale szaleć nie planujemy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może wreszcie zobaczę Book of Kells w Trinity college Zakupów nie planuje może poza czymś do jedzenia z koreańskiego sklepu, pyszne rzeczy tam mają ![]() Raise against - obie sukienki bardzo ładne, brązowa świetna, choć to nie moje kolory ![]() Planuje tu napisanie dłuższego posta, ale to dopiero jak usiade do komputera, bo narazie pisze z telefonu. Co do wątku antyzakupowego to może faktycznie zostawmy tutaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Tigrinha, a ja bym chętnie pozwiedzała część warszawskich sklepów - przede wszystkim zwłaszcza tych co ich nie ma w ogóle w 3mieście- typu MAC, Bath and Body Works, M&S Home i Kids, dużo większy asortyment TK Maxx, już nie mówiąc o takich miejscach jak Domoteka, czy sklepy z meblami kolonialnymi pod Warszawą....
#2449 |
Raczkowanie
|
Mnie nie bardzo interesują wyprzedaże - jak ktoś już tu wspominał - to doskonała okazja, żeby kupić coś czego nie potrzebujemy
![]() ![]() Tydzień temu włożyłam sobie do kalendarzyka kartkę - listę rzeczy, które chciałabym kupić. Oczywiście byłam już prawie gotowa, żeby biec po nie do sklepu. Dopiero dzisiaj spojrzałam na listę racjonalnie - pewnie wszystko kupię (mam tam torebkę i kilka kosmetyków), ale powoli i będę się starała wybrać jak najlepsze opcje.
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
A ja powinnam "Sztukę umiaru" przeczytać, może zainspirowała by mnie do nieobżerania się. Moja historia wahań wagi wsyatrczyłaby na telenowelę wenezuelską, pokomplikowaną przez różne choroby i 40 kilowe wędrówki, a czasem superszybkie maratony w górę i w dół. Przestało mi już w pewnym momencie zależeć po prostu na wyglądzie, ale mam problemy zdrowotne, a dodatkowo powinnam sobie zakupić jakiś elegancki ciuch na ważne wydarzenie wiosną i szkoda mi kasy na coś co ubiorę raz, a potem już raczej nie włożę (powinno to być coś dość biznesowo wyglądającego).... W ogóle szkoda mi kasy na ciuchy noszone krótko.... Nie wiem jak w kontekście minimalistycznym podejść do ciuchów - zwykle pozbywam się za małych/za dużych - czasem jak coś jest super jakości to najzwyczajniej w świecie mi szkoda, zwłaszcza jak wybuliłam - a nie mam miejsca na trzymanie ciuchów od rozmiaru 38 do 48.... Na ciągłe sprzedawanie ich żeby mieć kasę na nowe nie mam siły i czasu - i nie wiem co dalej....
#2452 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się rzuciłam we wrześniu na pierwsze swetry jakie były i kupiłam cokolwiek... Teraz to próbuję sprzedać, bo mi w ogóle nie pasuje. Za to w pełnym sezonie kupiłam tańsze i dużo fajniejsze, które zostawiam i noszę. Zrobiłam sobie po odgruzowaniu listę tego, co bym jeszcze przygarnęła. Zajrzałam do niej tydzień później i już wykreśliłam 1/4 pozycji, bo jednak w sumie to takie zachcianki, a nie coś, co de facto mi się przyda. Lubię też zamawiać paczki za pobraniem... jak mi się odwidzi, to po prostu nie odbiorę i tyle. Nauczyłam się nie odrywać metek aż do pierwszego założenia i tak bluza, która wydawała się w sklepie idealna, po dwóch przymiarkach w domu... wraca do sklepu, bo wyglądam w niej jak w namiocie. Tzn jest świetna, ale jakaś taka ogromna :/ Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Konto usunięte
|
Ja z wyprzedaży kupiłam już ostatnio spodnie i nic więcej nie planuję
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać, jak coś ci się trafi. *** W kwestii kupowania rzeczy minimalistycznie, to choć rozumiem chęć posiadania rzeczy na kilka lat, to jednak niewiele ubrań spełni takie wymagania. Jeżeli zakładamy, że jesteśmy minimalistami i kupujemy mało, to oznacza, że mało mamy też w naszej szafie. Rzeczy niszczą się więc o wiele szybciej niż w przypadku przeciętnej szafy, w której jest więcej ubrań, a więc i większa rotacja w stylizacjach. Mam płaszcz, który ma kilka lat, buty i sukienki, które są rzadko używane, ale spodnie, sweterki czy bluzki niszczą się szybko. Moim największym wyzwaniem obecnie jest właśnie ogarnięcie szafy, mam sporo rzeczy niepotrzebnych, ale też takich na które nie mam pomysłu. Muszę na spokojnie wszystko poprzeglądać, uporządkować, zaczęłam też robić listę rzeczy (nie tylko ubrań), których mi brakuje. Nie kupuję niczego od razu, ale jeżeli potem jeszcze kilkakrotnie okazuje się, że wracam myślami do danego pomysłu, to znaczy, że jest to mi potrzebne. Muszę również odgracić notatki i książki. TO dopiero jest syzyfowa praca ![]()
![]() |
#2455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do książek to o ile jakaś mnie nie zachwyciła to pozbywam sie wszystkich przeczytanych zeby mieć miejsce na nowe - mam cały jeden pokój w książkach, tu większy minimalizm bolalby strasznie
![]() |
#2456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja rodzina to 2+2 i każdy ma swoją kołdrę. Dorośli mają po 2 zestawy zimowe i 2 letnie. Dzieci mają za mało, zwłaszcza że do żłobka też potrzebny jest komplet, a brudzą zdecydowanie częściej niż dorośli. Muszę dokupić, ale nie jest to najpilniejszy wydatek. Prześcieradeł łącznie ok10-15 na 3 łóżka w domu i do żłobka i jest tak na styk (znów biorąc pod uwagę jaki talent mają dzieci do brudzenia pościeli). Cytat:
Rozmiary 36-48. Aktualnie noszę 38. Pozbyłam się wszystkich większych. To mnie motywuje żeby nie przytyć. Ubrania w rozmiarze 36 jeszcze trzymam z nadzieją że schudnę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | ||||
Paul's girl
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Podoba mi się dżinsowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do notatek i książek - ja zawsze myślę o tym ile miejsca odzyskam i o ile mniej będę miała do sprzątania ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Konto usunięte
|
Ja na wyprzedażach nie kupiłam nic, trzymam sie twardo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najbardziej doceniam sezonowe akcje typu -20%, -30% na wszystko. Może to i nieduża przecena, ale od wysokiej kwoty nazbiera się spora suma.
“the problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence” Mój blog minimalistyczno - modowy Edytowane przez Bonjour_tristesse Czas edycji: 2014-12-27 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zadomowienie
|
Widziałam baner na Allegro, że do końca 28 grudnia można u nich wystawiac aukcje za darmo.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.