Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-27, 15:23   #3061
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Witam się i ja po świętach. Obżarstwa chyba za bardzo nie było - przynajmniej nie w moim wykonaniu . Jutro zaczynamy 30 tydzień To już tak malutko zostało.

A we wtorek wizyta w szpitalu i spotkanie z położną, diabetologiem i dietetykiem

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 16:45   #3062
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj troche ogarnę w domu. Obiecałam siostrze, bo jeszcze zostają dzisiaj zakupy
I pewnie zleci sobota
A we wtorek III USG genetyczne

Wpadne do Was weczorkiem. Buziaki
.
ja też we wtorek mam 3 USG genetyczne
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 16:51   #3063
smv
Zakorzenienie

O rety jak tutaj cicho... kazda świętuje hehe a ja mam dość a tu koleżanka nas wlssnie zaprosiła o jeny jak mi się nie chce ale głupio odmówić ;/
Stary 2014-12-27, 16:51   #3064
Tepsa
Zakorzenienie

witam po świetach ale się obżarłam, nawet nie chce wchodzic na wage bo dostanę zawału ale wszystko było takie pyszne, że żal było sobie odmawiac, zostały mi jeszcze dwa kawałki takiego pysznego ciasta i obiecuję już więcej się nie opychać
Bylismy dzis w Ikei i mamy komodę dla małej przewijaki jakoś nie zdobyły naszego uznania a z szafa chyba poczekamy, w kazdym razie miejsce na ciuszki juz mamy
Stary 2014-12-27, 16:57   #3065
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Hej, ja też dziś zaczynam 29 tydzień Szybko czas leci, ale jednocześnie taaaak się dłuży! Już bym chciała marzec i wiedzieć, że wszystko ok z dzieciątkiem

Bardzo się obżarłam w Święta teraz się jeszcze sernikiem dopycham

Byliśmy wczoraj w markecie po chleb i jakies soki i sobie przypomniałam, że obok jest Next Zakupiłam dla malutkiej śliczny sweterek w zajączki i bluzeczkę w ten sam motyw Zajączki zawładnęły chyba moim sercem, bo po powrocie do domu kupiłam też na ich stronie 2 czapeczki i śpiworek, przeceniony z £24 na £7

jakie sliczne
ja jeszcze bede w tym roku robic zakupy w next to czego brakuje w szafie dla lobuza

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Witajcie obżartuchy

A ja od rana przeglądam gazetrki promocyjne i takim oto sposobem jutro o 7 rano lecę po patelnie do lidla i może wok aahh teraz to dopiero cudowny czas się zaczyna, czas wyprzedaży
kupilam kiedys woka z lidla, super rzecz, ale kupilam wtedy tanio, i szybko poszlo do wyrzucenia

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

o matkooo.... dopiero sie obudzilam A poszlam spac jak wrocilam z laboratorium
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 16:57   #3066
luzna25
Zadomowienie

I dzisiaj kupiliśmy wózek zestaw 3 w 1 i sprzedawca dorzucił nam bazę za 2 złote a sprawdzałam na necie to baza kosztuje ok 260 zł

jestem już prze szczęśliwa, że mam wózek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pea.jpg (46,4 KB, 33 załadowań)

Stary 2014-12-27, 16:59   #3067
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
I dzisiaj kupiliśmy wózek zestaw 3 w 1 i sprzedawca dorzucił nam bazę za 2 złote a sprawdzałam na necie to baza kosztuje ok 260 zł

za zakup sliczny wozek Tez mam ta baze, jak kupowalismy od tej kobiety, to nowy nam dala, mowi ze nawet nie uzywala bo nie ma samochodu a byl w zestawie
Stary 2014-12-27, 17:15   #3068
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
za zakup sliczny wozek Tez mam ta baze, jak kupowalismy od tej kobiety, to nowy nam dala, mowi ze nawet nie uzywala bo nie ma samochodu a byl w zestawie
a dziękuję a ta baza to fajna sprawa, bo wystarczy tylko jedno kliknięcie i fotelik już zamontowany

Stary 2014-12-27, 17:41   #3069
smv
Zakorzenienie

Fajowa fura dla malucha i ten kolor tez mi się podoba
A ja dziś dostalam kolejna partie ciuszków dla bejbasa... Normalnie do roku już mam zapas-niby fajnie bo oszczędnie i w ogóle ale nie mam przyjemności z kupowania heh...
Moja szwagierka-pielęgniarka prala wszystkie ubrania w zwykłym proszku dla ludzi jedynie płyn do zmiękczania kupowała sensitive tej niemieckiej firmy SOFT LINE ... Więc chyba i ja się skuszę i popiore w normalnym proszku, najwyżej będę prac extra. Sama nie wiem..
Rozmawiałam tez z TŻ szwagierka i mówiła ze normalnie dziecko szczepila w szpitalu ta szczepionka ogólnodostępna a nie ta płatna... Sama nie wiem bo się nic nie znam..
Stary 2014-12-27, 18:17   #3070
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

Sliczny wozek tez ostatnio go bralam pod uwage, ma kola piankowe czy pompowane? Piekny kolor
Stary 2014-12-27, 18:21   #3071
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

super kolor jeden z ważniejszych zakupów z głowy

A co do prania ubranek i w czym to robić. To zależy od skóry dziecka. Ja wszystko wypiorę za pierwszym razem w płynie do prania dla niemowląt. A później przetestuję, jakiś proszek, żeby młoda nie dostała uczulenia.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 18:35   #3072
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
ja też we wtorek mam 3 USG genetyczne
Ja również mam wizytę w poniedziałek już nie mogę się doczekać

Cytat:

Super sprawa z tym isofixem za 2 zł

Jak to mówi mój Mąż ------ Święta, święta i po pensji

Witam się z Wami po Świętach u Nas dość leniwie - cieszymy się swoją obecnością w Wigilię zaczęliśmy 30 tydzień no i jedna z najważniejszych spraw - wybraliśmy z Mężem imię Otóż moje Kochane będziemy mieć Mikołajka
Powoli bierzemy się za kupowanie rzeczy - czekamy też na nowy rok żeby skorzystać z wyprzedaży

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 19:18   #3073
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a dziękuję a ta baza to fajna sprawa, bo wystarczy tylko jedno kliknięcie i fotelik już zamontowany
dokladnie Pewnie w marcu TZ bedzie montowal na nasze wyjscie z kliniki

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Fajowa fura dla malucha i ten kolor tez mi się podoba
A ja dziś dostalam kolejna partie ciuszków dla bejbasa... Normalnie do roku już mam zapas-niby fajnie bo oszczędnie i w ogóle ale nie mam przyjemności z kupowania heh...
Moja szwagierka-pielęgniarka prala wszystkie ubrania w zwykłym proszku dla ludzi jedynie płyn do zmiękczania kupowała sensitive tej niemieckiej firmy SOFT LINE ... Więc chyba i ja się skuszę i popiore w normalnym proszku, najwyżej będę prac extra. Sama nie wiem..
Rozmawiałam tez z TŻ szwagierka i mówiła ze normalnie dziecko szczepila w szpitalu ta szczepionka ogólnodostępna a nie ta płatna... Sama nie wiem bo się nic nie znam..
Cos ladnego mozesz kupic np, na wyjscie do gosci, albo rodziny czy do lekarza ale nie tracisz wiele kochana , dobrze jest dostawac takie rzeczy
Moja szwagierka tez jest pielegniarka, i tez mowila to samo o szczepionkach i o praniu rzeczy. Mam plyn do plukania dla dzieci, ale proszek bede dawac normalny. Polecila mi krem do ciala dla niemowlat apteczny, na sucha skore, mowi ze wiekszosc noworodkow ma sucha skore na poczatku a krem pomaga, i lekarze go polecaja kupic, zamiast kosmetykow..... ale ze kosmetyki mam to najpierw je zuzyje, jesli nie beda szkodzic malenstwu.....

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość

Witam się z Wami po Świętach u Nas dość leniwie - cieszymy się swoją obecnością w Wigilię zaczęliśmy 30 tydzień no i jedna z najważniejszych spraw - wybraliśmy z Mężem imię Otóż moje Kochane będziemy mieć Mikołajka
Powoli bierzemy się za kupowanie rzeczy - czekamy też na nowy rok żeby skorzystać z wyprzedaży
piekne imie Moj TZ ma tak na imie tyle tylko ze nie w polskim jezyku, ale bardzo lubie to imie
Stary 2014-12-27, 19:39   #3074
Magnifica
Zakorzenienie

No święta święta i po świętach. W przyszłym roku pewnie będą ciekawsze ze względu na brzdąca

Wstawiam moje małe na razie zakupy, bo chce się wybrać wreszcie do galerii po więcej ciuszków na wyprzedażach, ale nie mam jeszcze auta z powrotem od mechanika No i jeszcze czekam na pakę z allegro

Ja na razie kupuje rozmiar 62 i chyba nie kupię za dużo 56. Sama nie wiem. Mama wciąż mnie "straszy", że ja miałam 61 cm jak się urodziłam i że szkoda wydawać kasy na takie małe... Ale kilka na pewno kupię

No i robię małą różową czapeczkę na drutach. Macie gdzieś może rozmiarówkę czapeczek w centymetrach ze względu na wiek? Bo ja to nie mam oka i zawsze zrobię albo za dużą albo za małą...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0427.jpg (119,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0428.jpg (173,3 KB, 11 załadowań)
Stary 2014-12-27, 19:41   #3075
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Cos ladnego mozesz kupic np, na wyjscie do gosci, albo rodziny czy do lekarza ale nie tracisz wiele kochana , dobrze jest dostawac takie rzeczy
Moja szwagierka tez jest pielegniarka, i tez mowila to samo o szczepionkach i o praniu rzeczy. Mam plyn do plukania dla dzieci, ale proszek bede dawac normalny. Polecila mi krem do ciala dla niemowlat apteczny, na sucha skore, mowi ze wiekszosc noworodkow ma sucha skore na poczatku a krem pomaga, i lekarze go polecaja kupic, zamiast kosmetykow..... ale ze kosmetyki mam to najpierw je zuzyje, jesli nie beda szkodzic malenstwu..... [COLOR="Silver"]
Tak? To może i ja tak spróbuje, bo się czaiłam i na płyn do prania i do płukania dla maluchów.
Stary 2014-12-27, 19:46   #3076
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
No święta święta i po świętach. W przyszłym roku pewnie będą ciekawsze ze względu na brzdąca

Wstawiam moje małe na razie zakupy, bo chce się wybrać wreszcie do galerii po więcej ciuszków na wyprzedażach, ale nie mam jeszcze auta z powrotem od mechanika No i jeszcze czekam na pakę z allegro

Ja na razie kupuje rozmiar 62 i chyba nie kupię za dużo 56. Sama nie wiem. Mama wciąż mnie "straszy", że ja miałam 61 cm jak się urodziłam i że szkoda wydawać kasy na takie małe... Ale kilka na pewno kupię

No i robię małą różową czapeczkę na drutach. Macie gdzieś może rozmiarówkę czapeczek w centymetrach ze względu na wiek? Bo ja to nie mam oka i zawsze zrobię albo za dużą albo za małą...
sliczne zakupy Na 56 nie ma co za duzo brac Ja mam sporo ale z targow rzeczy uzywanych wiekszosc, i wydaje mi sie ze nie zdazy lobuz wszystkiego zalozyc, No ale to sie okaze, a jakby byl potrzebny mniejszy rozmiar co rzadko ale sie zdarza no to wysle mame i TZ do sklepu i tyle bo tego przewidziec nie mozemy

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Tak? To może i ja tak spróbuje, bo się czaiłam i na płyn do prania i do płukania dla maluchów.
Ja nawet nie znajde u mnie proszku dla dzieci specialnego, a porownywalam plyny dzieciece a te zwykle i jakos szczegolnie sie skladem nie roznia.... no ale uparlam sie na plyn dzieciecy no to go mam Wiec pewnie wszystkie mamy tutaj uzywaja normalnych i nic sie nie dzieje, sam moj TZ uzywal kiedys dla corki na samym poczatku zwyklych i mowi ze nic sie nie dzialo, jedynie by zmienil jesli zauwazylby wysypke czy cos....
Stary 2014-12-27, 19:49   #3077
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

bardzo ładny wózek i kolor a baza super sprawa, też będę miała, dostanę w spadku to bardzo duża wygoda

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość

za 30 tydzień i za wybranie imienia

Cytat:

bardzo ładne rzeczy ja kupuję na 56, bo ja miałam 52 jak się urodziłam, a TŻ 54, więc mam nadzieję, że też tak urodzę
wszystkim mówię, że mała będzie miała 53 cm i 3300 g

ja dzisiaj mam dzień lenia, dojadamy resztki, a przed chwilą wstałam z 3-godzinnej drzemki
no ale w nocy prawie nie spałam, zasnęłam ok 4, bo mam jakieś takie kłucie w żebrach, że w żadnej pozycji nie mogę spać bo boli
miała może któraś coś takiego??

jutro zrobię zdjęcia prezentów, które Iga dostała od mikołaja jeszcze jej nie ma na świecie, a już dostała więcej niż ja
TŻ przywiózł też komodę ze strychu rodziców (po dzieciach jego siostry). Może nie wygląda jak moja wymarzona, ale wyczyścimy, odmalujemy i będzie ok a kasa zaoszczędzona
Stary 2014-12-27, 19:55   #3078
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
sliczne zakupy Na 56 nie ma co za duzo brac Ja mam sporo ale z targow rzeczy uzywanych wiekszosc, i wydaje mi sie ze nie zdazy lobuz wszystkiego zalozyc, No ale to sie okaze, a jakby byl potrzebny mniejszy rozmiar co rzadko ale sie zdarza no to wysle mame i TZ do sklepu i tyle bo tego przewidziec nie mozemy

Ja nawet nie znajde u mnie proszku dla dzieci specialnego, a porownywalam plyny dzieciece a te zwykle i jakos szczegolnie sie skladem nie roznia.... no ale uparlam sie na plyn dzieciecy no to go mam Wiec pewnie wszystkie mamy tutaj uzywaja normalnych i nic sie nie dzieje, sam moj TZ uzywal kiedys dla corki na samym poczatku zwyklych i mowi ze nic sie nie dzialo, jedynie by zmienil jesli zauwazylby wysypke czy cos....
No chyba tak najbezpieczniej. Większe się na pewno nie zmarnują

A co do tych proszków i innych rzeczy specjalnie dla dzieci. Zawsze się zastanawiam na ile to jest chwyt marketingowy a na ile prawda. Bo z napisem, że specjalnie dla dzieci cena nagle wzrasta ...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
bardzo ładne rzeczy ja kupuję na 56, bo ja miałam 52 jak się urodziłam, a TŻ 54, więc mam nadzieję, że też tak urodzę
wszystkim mówię, że mała będzie miała 53 cm i 3300 g
Ja bym chciała takie małe. łatwiej urodzić
Stary 2014-12-27, 21:15   #3079
żona_marcina
Rozeznanie

witajcie już po świętach.

Cytat:
Wózek super. I dla chłopca i dla dziewczynki, więc jakbyś zamierzała w przyszłości powiększyć rodzinę będzie jak znalazł

Crystal - weszłam na podaną przez Ciebie stronę Nexta i przepadłam. Te ubranka są przecudne

A tak w ogóle to chciałam zapytać, czy na badanie glukozy mam przynieść własną glukozę? Mam w poniedziałek pobranie w Synevo i tak się zaczęłam zastanawiać . Mogłam się dowiedzieć przed świętami

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 21:20   #3080
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

Wózek super. I dla chłopca i dla dziewczynki, więc jakbyś zamierzała w przyszłości powiększyć rodzinę będzie jak znalazł

Crystal - weszłam na podaną przez Ciebie stronę Nexta i przepadłam. Te ubranka są przecudne

A tak w ogóle to chciałam zapytać, czy na badanie glukozy mam przynieść własną glukozę? Mam w poniedziałek pobranie w Synevo i tak się zaczęłam zastanawiać . Mogłam się dowiedzieć przed świętami
sa przepiekne , dlatego postanowilam ze to co mi brakuje, zamowie z tej strony Ja dzis robilam glukoze, ale nic nie musialam przynosic to chyba zalezy od laboratorium, bo dzis wyczytalam ze do niektorych samemu trzeba kupic w aptece
Stary 2014-12-27, 21:20   #3081
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

ja nie musiałam przynosić, miałam badanie w lux medzie. Ale to chyba zależy od przychodni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-27, 21:23   #3082
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba tak najbezpieczniej. Większe się na pewno nie zmarnują

A co do tych proszków i innych rzeczy specjalnie dla dzieci. Zawsze się zastanawiam na ile to jest chwyt marketingowy a na ile prawda. Bo z napisem, że specjalnie dla dzieci cena nagle wzrasta ...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Ja bym chciała takie małe. łatwiej urodzić
Moj TZ wlasnie mi mowil ze to tylko chwyt marketingowy, i pozniej mi porownywal sklady i faktycznie okazalo sie ze wcale sie od siebie nie roznia Byc moze istnieja faktycznie z innym skladem, nie mam pojecia ale te co my mamy plyny to sklad byl identyczny a na jednym napis ze specialny dla maluszkow i tez drozszy hihi
Moglabym urodzic male
Stary 2014-12-27, 21:35   #3083
meganka18
Rozeznanie

Hej kobitki

Kupiłam dzis sukienkę na sylwestra - strasznie sie cieszę bo mierzyłem chyba z 10 i myślałam ze juz sie poddam ale udało sie - w tej jedynej nie wyglądam jak paczek

ImageUploadedByWizaz Forum1419712454.793068.jpgImageUploadedByWizaz Forum1419712467.179771.jpg

Zastanawiam sie tylko jakie buty i biżuterie do tego moge ubrać ? Macie jakis pomysł ?
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 21:40   #3084
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Kupiłam dzis sukienkę na sylwestra - strasznie sie cieszę bo mierzyłem chyba z 10 i myślałam ze juz sie poddam ale udało sie - w tej jedynej nie wyglądam jak paczek

Załącznik 5869618Załącznik 5869619

Zastanawiam sie tylko jakie buty i biżuterie do tego moge ubrać ? Macie jakis pomysł ?
piekna delikatna bizuteria pasuje, a buty balerinki jakies eleganckie czarne nie zalozylabym juz innych butow, bo mi strasznie puchna nogi, ale jesli czujesz ze dasz rade, to buty na niskim obcasie jak najbardziej
Stary 2014-12-27, 22:02   #3085
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam w Alab i musiałam przynosić. Spytaj jutro rano, najwyżej podskoczysz do apteki.

Cytat:
Moj TZ wlasnie mi mowil ze to tylko chwyt marketingowy, i pozniej mi porownywal sklady i faktycznie okazalo sie ze wcale sie od siebie nie roznia Byc moze istnieja faktycznie z innym skladem, nie mam pojecia ale te co my mamy plyny to sklad byl identyczny a na jednym napis ze specialny dla maluszkow i tez drozszy hihi
Moglabym urodzic male
No właśnie. Muszę poczytać jak będę w Tesco

Cytat:
Hej kobitki

Śliczna sukienka

Ja też bym ubrała balerinki. Choć dość długo chodziłam w szpilkach 12 cm ale kiedyś mi się noga powinęła i się wystraszyłam i od teraz same płaskie
Stary 2014-12-27, 22:57   #3086
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Sliczny wozek tez ostatnio go bralam pod uwage, ma kola piankowe czy pompowane? Piekny kolor
ma koła pompowane przynajmniej te większe na pewno

a kolor też mi się podoba ostatnia sztuka w tym kolorze a tak to został 1 czerwony i same czarne

dziękuję dziewczyny

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:

właśnie planuję więcej dzieci i specjalnie uniwersalny kolor chciałam

ja nie przynosiłam glukozy- laboratorium miało swoją

Stary 2014-12-27, 23:03   #3087
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ma koła pompowane przynajmniej te większe na pewno

a kolor też mi się podoba ostatnia sztuka w tym kolorze a tak to został 1 czerwony i same czarne

dziękuję dziewczyny

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

właśnie planuję więcej dzieci i specjalnie uniwersalny kolor chciałam

ja nie przynosiłam glukozy- laboratorium miało swoją
Kurcze, ja to mysle ze wszystko bede sprzedawac albo oddawac jesli bede miec komu oczywiscie
Stary 2014-12-27, 23:15   #3088
martunka88
Rozeznanie

Cytat:

No właśnie. Muszę poczytać jak będę w Tesco :-
skład jest ważny, można wybrać coś co ma mniej uczulających składników (myślę, że na początku to jest ważniejsze nawet niż dopieranie ubranek, bo dziecko nie brudzi się mocno póki nie rozszerza się diety). Zerknij na stronkę z linka, ja się kieruję tymi analizami przy kupowaniu wszystkiego dla synka
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html

Ale się męczę z ospą swędzi, wysyp mam okropny, dobrze chociaż, że już stan podgorączkowy i ogólne zmęczenie przechodzą. Ale my kobiety w ciąży co rusz jesteśmy skazane na większe cierpienia w chorobie, bo mało który lek można brać. A na ospę nie dali mi nic.
Ale przynajmniej z małym jest ok Zrobili mi dzisiaj usg i ktg- na szczęście nie widać by choroba wpływała na rozwój synka. Szyjka też w porządku, bo zamknięta i ma 33mm. Także jestem spokojna. Za to Jasiek coś się wierci jak nigdy. Może mnie tak wspiera, bo się drapać nie mogę, to on chociaż od środka próbuje
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 23:35   #3089
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej kobitki

bardzo ładna sukienka!

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
skład jest ważny, można wybrać coś co ma mniej uczulających składników (myślę, że na początku to jest ważniejsze nawet niż dopieranie ubranek, bo dziecko nie brudzi się mocno póki nie rozszerza się diety). Zerknij na stronkę z linka, ja się kieruję tymi analizami przy kupowaniu wszystkiego dla synka
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html

Ale się męczę z ospą swędzi, wysyp mam okropny, dobrze chociaż, że już stan podgorączkowy i ogólne zmęczenie przechodzą. Ale my kobiety w ciąży co rusz jesteśmy skazane na większe cierpienia w chorobie, bo mało który lek można brać. A na ospę nie dali mi nic.
Ale przynajmniej z małym jest ok Zrobili mi dzisiaj usg i ktg- na szczęście nie widać by choroba wpływała na rozwój synka. Szyjka też w porządku, bo zamknięta i ma 33mm. Także jestem spokojna. Za to Jasiek coś się wierci jak nigdy. Może mnie tak wspiera, bo się drapać nie mogę, to on chociaż od środka próbuje
biedna jesteś z tą ospą trzymaj się!
Stary 2014-12-28, 08:36   #3090
aneta_s13
Rozeznanie

Witam w 30 tygodniu... Jako, że to ostatnia moja ciąża już zaczynam żałować, że tak mało zostało. Na dniach odbieramy samochód - będę musiała się przyzwyczaić do jazdy większym, zostało jeszcze zakupienie fotelika... kompletnie nie wiem jaki

Co do wagi to mam +12 ale nie martwię się startowałam z dość niską i jak przyjdzie czas to zrzucę

Imię dla syna spędza mi sen z powiek... Nie mam takiego jednego jak było przy poprzednich synach, ale chyba będę się skłaniała by miał na imię Tymon
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości