|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIV
Ja sobie też nie
![]()
#2942 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIV
Dziewczynki my dzis juz wyjezdzamy wieczorem do domu na szczescie bo juz wymeczona jestem. Zamieszanie dzis u nas straszne kazdy chce zebysmy przyszli jeszcze ale nie da sie tak i jeszcze pogoda nie sprzyja sypie i zimno i wiatr straszny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Kluska jeżeli do poniedziałku nie będzie @ to powtórzę test, ale kupię w aptece bo ten co dzisiaj robiłam to paskowy.
Póki co to cieszę się, że nawet plamień nie mam ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Gianka spokojnej drogi ![]() ![]()
![]() |
#2944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
Basia póki co jestem spokojna
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Ruda, a właśnie jak Twoja sis?
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kochana ja wiem co czujesz i też siebie długo nie akceptowalam, nie mogłam się oglądać w lustrze. teraz jest lepiej dzięki ćwiczeniom głównie, chociaż moja figura nadal pozostawia sporo do życzenia, brzuch szczególnie. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Migociu brawa za prawidłowe podejście ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Kasiu cieszę się że u Ciebie fajne święta no i że tz daje radę ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Gianka jedzcie ostrożnie, szerokości!
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień Doberek!
Cytat:
![]() Arletka Ja Cię na żywo nie widziałam. Za to myślę, że akurat dietetyk nie jest tobie jeszcze potrzebny. Ale też bym stawiała na dobrze dobrane ćwiczenia. Próbowałaś kiedyś Callanetics? Ja sobie teraz zamówiłam nowy zestaw ćwiczeń Chodakowskiej, oparty na Pillatesie. No i ważne jest też nastawienie. Widzisz trzeba myśleć tak, że robię to dla siebie, bo siebie kocham. Ćwiczę i dbam, aby moje ciało czuło się lepiej. Ciężej walczyć ze sobą, kiedy się nie lubisz. Ja swojego czasu przyjęłam inna strategię. Miałam w głowie "tyrana" i narzuciłam sobie spory reżim. Skutek jest taki, że do dziś walczę z poczuciem winny jak coś zjem. Także nie tędy droga. Ja się powoli w sobie mobilizuję, że znowu zacznę coś robić dla siebie. A może też uwierzę, że czas zrobić miejsce dla dziecka. Pamiętaj zróbmy to dla siebie bo siebie kochamy a nie z nienawiści. Przecież jak skończysz ćwiczyć, to jest taka mega dawka endorfin. To uczucie, jestem super, zrobiłam coś dla siebie. Cytat:
Cytat:
![]() Byliśmy na wycieczce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Mąż przeprosil😛😛😛
Gianka szerokiej drogi Kochani. Atletico ja przed ciążą miałam 54kg a teraz 60 lub 62 i zrzucić nie mogę a po porodzie miałam 55. Migociu masz super podejście, mój siostra ma w styczniu wizytę a i w Gamecie ona się leczy. Póki co czek na okres lub jego brak. Lekarz mówił ze w tym cyklu niech spróbują bez wspomagaczy jak się nie uda będą zaczyna przygotowanie do in vitro. Kluska piękne waga. Mili j szukam półki na książki bo juz miejsca nie mam. Mąż kochany dba o Ciebie. Kasiu super ze jesteś i ciesze się ze z P się układa, Ola czarodziejka. A ja miałam spa. Świece kawior do kąpieli co dostałam na święta pięknie pachnący i owocowe kosmetyki. Czuje się bosko. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Yss powiem szczerze że super to napisałaś o tym ćwiczeniu dla siebie. Ja mam tak jak Ty,mobilizuje się ale jak mam obok męża to nic mi nie idzie.
#2949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do męża. Tak mnie czasem coś zastanawia. Pamiętam jak ja żyłam w związkach na odległość. Przez czas gdy "on" był tam, to tęskniłam, nakręcałam się. Aż w człowieku kipiało. A potem jak już się pojawiał, to nagle te wszystkie silne emocje opadał i czuło się taką pustkę i najnormalniejszy dół. W dodatku dopadała człowieka taka zwykła codzienna rzeczywistość. Trzeba ugotować obiad, iść na zakupy, żyć a nie leżeć cały dzień w łóżku. No i też to ciągłe uczucie, że za chwile on i tak wyjedzie. To są bardzo silne emocje. Zatem życzę Ci aby taki stan trwał najkrócej i udało wam się w końcu zamieszkać razem na dłuuugo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Wtajemniczenie
|
Arletko jeszcze jedno teraz jest zimniej może metabolizm inaczej pracowac. Ja zawsze na zimę tyję 1-1,5kg i za nic nie mogę tę tego przeskoczyć. A Tobie przecież ostatnio tak ładnie kg leciały w dół, cierpliwości , może zejdziesz do wagi która da satysfakcję. A co do brzucha to trzeba czasu, naciągnięta skóra nie tak łatwo wraca do formy nawet jak się chudnie. Smaruj, masuj, szoruj gąbką, żeby ujędrnić. Fajne są takie pasy z wibracją na siłce zawsze można spotkać. A na sylwestra może pomyśl o bieliźnie wyszczuplającej, fajnie uciągnie skórę , nie będzie widać fałdek, może lepiej poczujesz się.
Migotka kciukujemy z Kubusiem cały czas, nie ma @ jest nadzieja! Kasiu super święta, czuć pozytywne wibracje z posta ![]() Olcia szalona, nasza torpeda. Ewciu ty to masz za dobrze z tym spa. A my po długim spacerze na mrozie, śniegu i słońcu zasneliśmy i teraz Kubulę rozsadza energia ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Yss co to za płytka chodakowskiej? Widziałam teraz kolenną jakąś nową w shape. Muszę się w końcu zmotywować do ćwiczeń tak dla zdrowia, bo ostatnio to coś wszystko boli i taka napuchnięta się czuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
Yss no u nas to jest tak ze jak on wraca to zachowujemy się jak na pierwszej poważnej randce,dla mnie zwykle siedzenie z nim z na kanapie to coś cudnego, lubię jechać z nim na zakupy i iść gdzieś na miasto coś zjeść, zwykły hamburger w jego towarzystwie jest dla mnie jak randka. Przyzwyczaiłam się do jego wyjazdów i wiem ze dba o to żeby mnie i Młodemu nic nie brakowało. Musze jeszcze poczekać zanim się tu na stałe osiedli. Chcemy robić remont i ciągnąć górę u nas w domu zobaczymy co wyjdzie. W PŁ musiałby kilka lat trać jak wół a tam am dobra prace i fajnie płacą.
#2952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ruda Ja to pisałam pod tym kontem, że Ty się często smutasz jak on jest. No i zastanawiam się, czy to nie czasem od takich czynników jak napisałam. Tak sobie gdybam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
yss bardzo fajnie to opisałaś, musze poszukać czegoś dla siebie, jakiś fajnych ćwiczeń. o pasie wibracyjnym też myslałam tylko ja sie na tym w ogóle nie znam, tez trzeba poczytać zeby bubla nie kupić. no mi te co spadły na diecie to widze że 0,5 kg przybyło, ale to świeta, to jestem przed @.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I po wizycie,słowem się nie odzewali o wczorajszych fochach ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak na marginesie, czy tylko mi się wydaje ten brzuszek w banerze wizaża brzydki i obleśny? Jakoś mnie odrzuca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę się poczułam jakbyśmy żyły w Muzumaninolandii, gdzie poznaje się męża na dzień przed ślubem ![]() Przecież po to są te związki, okres narzeczeństwa, żeby właśnie przeżyć różne sytuacje. Dobry wieczór ![]() Kasia ![]() ![]() ![]() Endo.. trzymaj się tam.. może skorzystaj z propozycji wizyty dziewczyn. Ja wiem, że nie zastąpią Ci ojca Adasia.. ale na pewno Wam będzie chociaż pomilczeć razem ![]() ![]() Lilka.. jak z bratem ?
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja spadam, pa.
#2958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak samo reakcja partnera w obliczu choroby. Ja akurat jak poznałam TŻta to miałam spore problemy zdrowotne i on przy tym był. Miałam kilka operacji i wiedziałam jak on reaguje na to wszystko. Ale tak jak tu pisałam wcześniej, niektórzy są zdrowi i silni, tylko wypadki się zdarzają. Takich przykładów mogła bym wymieniać i wymieniać. I to co mnie przeraża, że młodzi ludzie nie zastanawiają się nad tym. Nie poruszają ważnych tematów. Co zrobimy jak któreś będzie chore, jak będziemy rozdzielać pieniądze, co gdy której zdradzi itd. A czasem to jest potrzebne. Stąd napisałam o tym "obozie". My akurat trafiliśmy na fajnego gościa od nauk przedmałżeńskich. Ale w większości są to dla mnie osoby niekompetentne dla których najważniejszy jest wykres, śluz i kościół. A powinni na tych naukach właśnie poruszać z tymi ludźmi te tematy o których tu mówię. Nikt nie będzie młody i zdrowy do końca życia. Trzeba to brać pod uwagę, zastanowić się czy ja jestem gotowy na to aby związać się z kimś do końca życia. Czy będę kochał te samą kobietę, jak będzie gruba czy pomarszczona, obłożnie chora itd. Rozmawiałam ze znajomą prawniczką ostatnio i ona podziela moje zdanie, że wiele małżeństw jest zawierane lekkomyślnie, bo fajnie, bo impreza itd. A potem są fale rozwodów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
yss i tutaj się zgodzę z Tobą w zupełności, dlatego też jestem zdania,że " żadnego ślubu przed seksem"
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanki maż miał pas i bardzo sobie chwalił. ale oni kasiaści i pewnie majątek kosztował. na wiosnę startuję z rowerem, Lenkę do krzesełka i heja, to już sobie daaaawno obiecałam. te ćwiczenia z mel b mi się podobały, zakwasy jak cholera ale były fajne, sama nie wiem czemu przestałam. chodakowska jakos dal mnie za ciężka,ale też pewnie zależy co sie wybierze. poszłam,zrobiłam sobie mini spa i już się czuję lepiej.przynajmniej trochę.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Magda Cieszę się, że się zgadzamy. Właśnie się zastanawiam co jest lepsze. Mieć cudowne, łatwe i bezproblemowe życie. Czy dostać nie raz po d... ale nauczyć się wiele. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
My w drodze juz do domku. Przeczytalam wszystko ale nie pocytuje bo mi smutno jakos. Mama tak patrzyla jak odjezdzalismy ze az z moja sis sie poryczalysmy. U tesciowej znow sytuacja beznadziejna z tym jej facetem wrabala sie w takie bagno i nas nie slucha a szkoda gadac. Wybaczcie mi ale mam taki wlasnie smetny humor ze co nie napisze to w zlej tonacji przez moj nastroj. Lofka♡
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
dziękuje Ci kochana bardzo bardzo mocno ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
Gianna. Wracajcie bezpieczne.
Nie smuć już. Niedługo pewnie będzie okazja znowu się zobaczyć. Teściowa mam nadzieję, że się ogarnie! ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- My oglądamy film i ja zaraz pewnie pójdę w kimono. Dobranoc. Lofka |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
Kochane żebyście zobaczymy teraz mój brzuch to masakra
#2966 |
Wtajemniczenie
|
A ja skończyłam pierwszą część Władcy czytać a teraz oglądam film
![]() arletka1313 super zdjęcia ze spaceru. kasiab91 co za rodzinka wspaniała ![]() Gianna M dojechaliscie?
#2967 |
Wtajemniczenie
|
no to i ja.
Yss, masz rację...trzeba siebie pokochać i zrobić coś dla siebie. Ze związkami też się zgadzam i naukami też. W sumie to nie chodziłam, ale nasłuchałam się od znajomych, to oni głównie o planowaniu rodziny rozmawiali, i wykresie temperatur. Arletko, Tobie dietetyk nie jest potrzebny, faktycznie więcej ruchu może i ja teraz na dermoroler się nakręcam, bańki chińskie odpadły bo mam skórę naczynkową. Iza, może i dobrze że nie było poruszonego tematu wczorajszej "zadymki". Ważne, że się nie fochują, Wy przezyliście spotkanie i jest cycuś glancuś. Ruda, ja Ci zazdroszczę tych "pierwszych randek". To jest mega super uczucie. Może te moje samotne wieczory spowodują, że będziemy bardziej randkować. Gianka, nie smutaj...wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. a moja Dżas dzisiaj znowu odwaliła histerie...ja nie wiem czy to ja jestem jakąś złą matką, czy co...wstała z drzemki i ryki, spazmy...i do tatusia na ręce. Mnie od siebie odpychała, nie dała się ubrać...tylko człapała za tż, a ten mądry do niej z takim tekstem: " no nie traktuj mamy jak wroga"...jak ja się poryczałam, powiedziałam że chyba nie wie co mówi, jak to brzmi i jak tak może...załamałam się dosłownie. U babci była tak 50/50, ale jak tż poszedł do pracy to wróciła moja Jaśmina. Zastanawiam się, czy ona mnie nie lubi i jest fajna jak jesteśmy same, bo nie ma innego wyjścia? czy może testuje tż? myślałam, że wieczór będzie sympatyczny a tu nagle Jaśmina potok wody z nosa, wyciągnęłam ile mogłam fridą, a darła się jakby ją ze skóry obdzierali.
![]() |
#2968 | |
Zakorzenienie
|
Gianna czekam na wiadomość od Ciebie czy juz jesteście w domu
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
A Tz z tym tekstem przegrał jak tak mógł powiedzieć . zaraz będę zwykła bo nie dość że mnie brzuch pobolewa to musi mnie Tz przeprosić ![]()
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Dojechalismy o 22,30 ale Tula zalaczyla akcje zwiedzania mieszkania i tqk do teraz otwierala szafki,sprawdzala czy wszystko jest piszczala bila brawo no dziecko ewidentnie sie ucieszylo ze jest w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.