|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Flamboyage
Wiecie gdzie w Piotrkowie Trybunalskim można wykonać tą fryzure? I co o tym sądzicie, lepsze niż ombre?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Flamboyage
moim zdaniem jest cudne. szkoda, że nikt w mojej okolicy nie robi.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Spytaj w coco i atebie, jeśli gdzieś robią to pewnie tylko tam
Ćwiczę od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się bardziej podoba niż ombre
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a gdzie można zrobić w Warszawie żeby nie wydać strasznej fortuny?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny malowałyście już włosy metodą flamboyage?
Koloryzacja polega na doklejaniu specjalnych foliowych pasków na konkretne pasma włosów. Następnie nakłada się na nie farbę, a po 30–40 min odkleja, mocząc włosy w wodzie. Chciałabym uzyskać taki efekt u fryzjera ale większość fryzjerów w mojej okolicy nie wie o co chodzi i proponuje mi malowanie reflesami http://www.glamki.pl/uroda/pomysl-na...r,19_8324.htmlDla osób które są zainteresowane bardziej wstawiam również linka filmiku twórcy tej metody malowania https://www.youtube.com/watch?v=5SzyIsJo-lw Edytowane przez Hankaaa92 Czas edycji: 2014-07-03 o 12:23 |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: flamboyage
Bardzo mi się ten efekt podoba
Wysłane z mojego LG-E460
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Flamboyage w domu
Myślę, że nie muszę przedstawiać na czym polega ta metoda koloryzacji
Czy znalazł się już jakiś śmiałek, który spróbował sam w domu wykonać na swoich (lub koleżanki) włosach flamboyage? Ciekawi mnie czy da się wykonać taką koloryzację w domu. Wiem, że będziecie mnie do tego zniechęcać i zachęcać abym udała się w tym wypadku do fryzjera, ale ja nie wiem czy się jeszcze zdecyduję na to, po prostu jestem ciekawa. W jaki sposób można uzyskać flamboyage w domu? Nigdzie nie widzę o tym informacji, więc pewnie niewiele (lub nikt) nie zdecydował się jeszcze na to. Czy koniecznie potrzebne są do tego te specjalne plastry (jak tak to gdzie je można zakupić)? Czy można uzyskać taki efekt innym sposobem? - ale tak żeby nie uzyskać sztucznego efektu zwykłych pasemek czy tam balejażu.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Flamboyage w domu
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Flamboyage w domu? Dobre. Wszystkim, którzy mają takie pomysły to zdecydowanie odradzam... można sobie więcej szkody zrobić niż pożytku. Tego typu farbowanie robi się tylko i wyłącznie u fryzjera profesjonalisty i to polecam znaleźć kogoś doświadczonego i sprawdzonego, bo widziałam już dziewczyny, które wykonały flamboyage u fryzjera a efekt mizerny. To nie jest prosta metoda i wymaga wiele doświadczenia. Natomiast, wykonana prawidłowo i z pomysłem daje super efekty i nie ważne czy to ciemne włosy czy blond, krótkie czy długie itd. Oto kilka przykładów i fajna galeria flamboyage blond.
Dla mnie pierwsze 3 fryzury to mistrzostwo i nie wierzę, że komuś uda się to zrobić w domu o własnych siłach, nie mając doświadczenia
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-03-08 o 23:40 Powód: Link. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się ma dobrą rękę to nie ma problemu w wyciągnięciu pasm na folię, czy to sobie czy to komuś. A fryzjer czasami potrafi tak robotę zepsuć, że głowa mała. Nie generalizujmy. ;-)
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Flamboyage?
Co myślicie o Flamboyage? Czy warto zainwestować? (Mam włosy ciemny blond)
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Warto, ładna to koloryzacja, jeśli dobrze zrobiona.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Koloryzacja polega na doklejaniu specjalnych foliowych pasków na konkretne pasma włosów. Następnie nakłada się na nie farbę, a po 30–40 min odkleja, mocząc włosy w wodzie. Chciałabym uzyskać taki efekt u fryzjera ale większość fryzjerów w mojej okolicy nie wie o co chodzi i proponuje mi malowanie reflesami