|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Na ktg ok, zapis prawidłowy, mały trochę poruszał się choć myślałam że będzie spał. Najpierw położna powiedziała że w sumie mogę jutro na 9 się stawić i mnie przyjmą a jak już wychodziłam to że w sumie nie ma przymusu i to ode mnie zależy. Mogę jutro mogę pojutrze... i tak w sumie się zastanawiam czy nie poczekać do NR jak mały sam nie zechce wyjść wcześniej. Jeszcze ewentualnie w sylwestra na ktg bym pojechała.
Cytat:
Moja przy poprzednim porodzie to anioł kobieta. Raczej dobre opinie są o nich w necie![]() Sama leżałam, nie zauważyłam kartki z zakazem używania tel, to sobie net odpaliłam, z mamą i Młodym pogadałam przez tel... A może się umówimy? 1.1.2015 na 9 na IP się spotykamy i idziemy razem rodzić? ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Szukałam czapeczki, byłam w HM, Reserved, Cocodrilo, Smyk, 5-10-15 i nigdzie nie było takich maleńkich zimowych (same bawełniane) Na końcu weszliśmy do Auchan i tam wzięłam najmniejszą 1-3m-ce. Cena 24.99 a przy kasie okazało się że 50% rabatu na nią jest ![]()
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2014-12-28 o 20:29 |
|
|
|
|
#4202 |
|
Rozeznanie
|
Lindsley, planujcie, to urodzicie wcześniej, dzieciaki lubią przestawiać nasze plany
![]() Ja za czapeczką też sie nachodzilam, kupiłam pierwszą ciepłą jaka znalazlam, niestety nie trafiłam na promocję, ale już nie wybrzydzalam
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4205 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak nie zasnie przy cycu to ją biorę albo na ręce albo na klatę i bujam, albo tz ale sama nie uśnie, a poleży max 3-5 minut, ale też nie zawsze ![]() Cytat:
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Karo ja mam bardzo umiarkowany apetyt( a normalnie jem dużo i chetnie- z czegoś mam nadwage
) Jem przez rozum, niby robię na co mam ochotę ale i tak malo zjadam...A zimowa czapeczke (po długich poszukiwaniach) kupilam w c&a na dzieciach... Jest odrobinę duza ale polozne kazaly wkładać bawełniana cienka pod spod i jest ok |
|
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odkładamy ją do łóżeczka a ta dalej stęka i marudzi, przystawiam ją bo widać że szuka, pocyca kilka razy i śpi. to dołóż butlę na dwa karmienia, przykładowo np. po wieczornym kąpaniu, i w ciągu dnia koło południa. To Twoja decyzja, ale ja bym nie dawała po każdym karmieniu butli. Spróbowałabym najpierw dołożyć po dwóch kp dać mm i zobaczyć czy jest efekt po kilku dniach. No chyba, że się faktycznie nie najada, i widać że marudzi o więcej, to wiadomo że dawać tyle ile potrzebuje. Cytat:
ale mnie normalnie zszokowałaś, że nic nie było. W h&m pierwszej córce kupiłam raz taką welurkową fajną, ale ona była chyba jakoś na później, no i na pewno nie było na zimę tylko wiosna-lato. Chociaż wiem, że co h&m to różny asortyment. W Krakowie w jednej galerii jest większy wybór niż w drugiej.
|
|
#4208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Karo zawsze odciagam i jeszcze zostawiam mamie puszkę mm w razie W
![]() Cytat:
: ale ona tyle ciuchow na święta dostała ze muszę komodę kupić jeszcze jedną ![]() Cytat:
Moja jak nie zaśnie przy cycu ta potem ciężko :/ a tak wszyscy to krytykują że czuje się jakbym coś złe robiła :/ P.S - minka dodajesz zawsze otuchy
|
|
#4209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Minka a co ile tak karmisz? Ja dzisiaj tylko raz dałam 30 ml a tak to go przystawiam jak tylko chce. A smoczek dajesz?
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
A czapeczkę Ja mam z Reserved kids
takiego kroliczka słodkiego Trochę za duża ale z bawełniana da radę
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Karo no nie ma szans nie będę dawać co karmienie bo stale będę mieć za mało pokarmu jutro pozyczamy wagę i będę wiedziala czy Julek przybiera cokolwiek mam nadzieję ze się uda no nie wierze ze nic nie będzie przybieral jak go dostawiam co chwila.
Zrobie tak jaj piszesz dokarmie ze dwa razy jak nie będę mogła uspokoić przy piersi a tak to cyc dzisiaj spalam w dzień z małym a on przy piersi sobie cykal
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuski
czytam was na bieżąco ale z pisaniem gorzej:p wczoraj byla u nas pierwszy raz polozna, pokazala jak dobrze mala przystawiac i jest juz dobrze. Lila to jest taki glodomor ze ile by nie dostala tyle zje.. zeby pobudzic laktacje po kazdym karmieniu sciagam jeszcze laktatorem i po karmieniu daje jej sciagniety pokarm zeby miec pewnosc ze chociaz 40ml-50 wypije. Polozna zdjela mi szwy mimo ze samorozpuszczalne ale na zewnatrz ten supelek i to co mi wyszlo przy rozejsciu zaczelo mi wrastac w skore... zdjecie bolalo jak diabli ale za to jaka ulga . Kikut juz nam odpadl i slicznie sie goi. Ogolnie malutma jest grzeczna ladnie spi miedzy karmieniami wiec nawet sie wysypiamy. Tz jest w malej absolutnie zakochany i mimo ze sie na poczatku bal to super sobie radzi w pomocy. Podnosi mala sam, bierze do odbicia itp. Tylko pieluchy jeszcze nie zmienial jutro zaczynamy werandowanie . Buziaki dla mamusiek i ich dzieciaczkow i cierlliwosci dla tych które jeszcze czekaja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Hej mamuski czytam was na bieżąco ale z pisaniem gorzej:p wczoraj byla u nas pierwszy raz polozna, pokazala jak dobrze mala przystawiac i jest juz dobrze. Lila to jest taki glodomor ze ile by nie dostala tyle zje.. zeby pobudzic laktacje po kazdym karmieniu sciagam jeszcze laktatorem i po karmieniu daje jej sciagniety pokarm zeby miec pewnosc ze chociaz 40ml-50 wypije. Kikut juz nam odpadl i slicznie sie goi. Ogolnie malutma jest grzeczna ladnie spi miedzy karmieniami wiec nawet sie wysypiamy. Tz jest w malej absolutnie zakochany i mimo ze sie na poczatku bal to super sobie radzi w pomocy. Podnosi mala sam, bierze do odbicia itp. Tylko pieluchy jeszcze nie zmienial jutro zaczynamy werandowanie . Buziaki dla mamusiek i ich dzieciaczkow i cierlliwosci dla tych które jeszcze czekaja
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
Hej dzisiaj o 15.52. przyszedl na swiat nasz maly 4.060 kg 58 cm za nami pierwsze kp na sali porodowej na razie nie jest ze mna bo stracilam sporo krwi i mam omdlenia przy wstawaniu
w zasadzie nie bylo najgorzej pierwsze skurcze poczulam po 8 co jakies 15 min wiec pojechalismy jeszcze z tz na zakupy i do siostry na herbate u siostry tak po godz.10 mialam juz skurcze co 5 min wiec tz pojechal do domu po torbe a ja poszlam do wanny. Na ip dojechalismy ok. 11.30. a o 15.52. Junior byl juz z nami
|
#4215 |
|
Raczkowanie
|
Paulinkus ogromne gratulacje
w koncu sie doczekalas
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olcia ja to nie mam kiedy odciagac masakra
|
|
#4217 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinkus no szok !!! Gratulacje
doczekalas się
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4219 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Smoczka nie daję. Czasem jak gdzieś wyskocze i tz zostanie z małą i mocno mu się rozplacze to on daje, ale ostatnio nie było już takiej potrzeby. No i ja czasem jej daję jak na spacer wychodzimy, bo jak ją wkładam do wózka to zaczyna płakać i nie zawsze da się ją inaczej uspokoić (ale nie na każdym spacerze tak jest) Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Paulnikus GRatulacje
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
mam nadzieje ze niedlugo przywioza malego no i ze wstane bez omdlewania
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo ciekawość mnie zzera
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
Zostaly na razie 2 ale jeszcze sie ostatecznie nie zdecydowalismy na pewno dam znac jak bedziemy pewni na 100%
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
Paulinkus, gratuacje!
Dziewczyny, a te rozpuszczalne szwy to po jakim czasie powinny wypaść?
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już butli nie daję bodajże od soboty, mam nadzieję, że mała przybrała na wadze od wyjścia ze szpitala. Cytat:
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Paulinkus ale zaskoczenie
gratulacje, poszło bardzo szybko chociaż takie wynagrodzenie za przenoszenie A jeszcze wczoraj nam tu narzekałaś
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4227 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha Paulinkus gratulacje!!!
a pomyslec ze jeszcze wczoraj takie pesymistyczne wizje snulas dzielna z Ciebie kobietka bolalo bardzo? Bo duzy ten Twoj synus! No no coraz mniej nas tu zostaje
|
|
|
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
Paulinkus gratuluje!!! z tym wstawaniem to spokojnie bierz małego do łóżka i się tulajcie!
![]() Inka kupiłam rumianek ale dla siebie!nie sądziłam że to dla bobasa no ale i tak nie planuje go dopajać przy kp więc będę robić dla siebie.... powoli zaczynam mieć ziołowy arsenał w "herbacianej szafce":PTrusia ja bym olała tą położną... nie sądzę żeby bobas się głodził na własne życzenie... jakby chciał więcej jeść to pewnie by to robił. daj szansę i jemu i swoim cyckom ![]() u mnie jest problem z lewą piersią. od paru dni widzę że się nie napełnia... i jak prawa jest po3h mega nabrzmiała i twarda tak lewa taka lekko sflaczała:/ ale ile razy bym nie przycisnęła to mleko cieknie... przystawiam małego najpierw do lewej potem do prawej jeśli chce i nawet po takim karmieniu z lewej coś tam kapnie... więc myślę że nie ma czegoś takiego jak za mało mleka albo pusta pierś... no chyba że ten mój klocek (już nawet TŻ mówi że ciężko się go podnosi) nie wysysa wszystkiego... byłam dzisiaj sama w auchan 2h... matko szaleństwo... latałam po tym sklepie jakby mi się doopa paliła... albo stado rozwścieczonych emerytek goniło... normalnie nie wiedziałam co łapać z półek z ciuchowymi zakupami chyba jeszcze poczekam...aż mi brzuch zejdzie i pensja przyjdzie:P |
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak pierwszy raz wyszłam kupić mamie prezent, jak urodziłam pierwszą córkę, to zajęło mi to 15 minut, z dojazdem do sklepu, wybraniem i powrotem, bo dostałam też takiego powera, jak normalnie zajęło by mi to pewnie z 30-40 minut, tak w tedy to był moment
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio też jak szybko musiałam ogarnąć się i do gelerii jechać to tak się spieszylam, że cały dzień się jąkałam, tak szybko chciałam gadać
![]() Karo - pytalas o apetyt, ja nie narzekam, ale wymyślanie posiłków ciężko mi idzie. Najlepiej smakuje mi u mamy, ale ona teraz wyjechała
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Moja przy poprzednim porodzie to anioł kobieta. Raczej dobre opinie są o nich w necie

ale na razie to nie ma jak wyjść.
jak nie zasnie przy cycu to ją biorę albo na ręce albo na klatę i bujam, albo tz
ale sama nie uśnie, a poleży max 3-5 minut, ale też nie zawsze 

: ale ona tyle ciuchow na święta dostała ze muszę komodę kupić jeszcze jedną

w zasadzie nie bylo najgorzej pierwsze skurcze poczulam po 8 co jakies 15 min wiec pojechalismy jeszcze z tz na zakupy i do siostry na herbate