|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
![]() matko święta, oglądam jakiś głupi program na Vivie o lasce, która dowiedziała się, że jest w ciąży.. pustota totalna, Boże
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zmianę po bokach, na dole, najczęściej kłucie teraz czasami już tak jakby większy obszar na raz. zasami jak mocniej to podobnie jak się kichnie i tak zrywa... mam nadzieję, ze to Dzidziuś rośnie
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak kichnę to też mnie tak zaboli mocniej i jak teraz mam kaszel, to też. Ale na szczęście już przechodzi
|
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Grunt, że ten ból nie trwa non stop, tylko po tym dniu czy dwóch przechodzi.A co do tego zrywania, to generalnie też mnie nieraz zrywa przy kichaniu, ale dziś zabolało mnie jak nagle wstałam, bo chciałąm coś synkowi podać i tak mnie pociągnęło przez całą szerokość brzucha pod pępkiem, że myślałam, że umrę Aż mały się przestraszył...
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie brzuch nie boli ale praktycznie nie czuje ruchow chociaz juz dluzszy czas temu poczulam. Niby latam cale dnie to i tak nie mam kiedy poczuc ale nawet wieczorem jak sie poloze to tez nie zawsze.
Mielismy jechac na zakupy ale zaspalismy. Zanim zjemy sniadanie nie zdazymy juz pojechac, polazic i wrocic na czas drzemki. |
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
A ja się znowu martwię bo mnie nic nie boli... Nic a nic. Mam czasami takie czarne myśli, że wstyd mówić. Dlatego tak bardzo wyczekuję tych upragnionych ruchów. Ja ostatnio dorwałam w Tesco 5 szt. body z długim rękawem za 18zł. Bardzo dobre gatunkowo
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby.. Staram się tak myśleć ![]() Dzisiaj jak się obudziłam to wyczułam jakby troszkę dalej się to przesunęło, bardziej na środek. Cytat:
jak boli-źle, jak nie boli-jeszcze gorzej![]() Kochana dobrze, że Cię nie boli ![]() A te czarne myśli.. bardzo dobrze Cię rozumiem. Ale nie możemy tak myśleć. Skoro lekarz mówi, że jest ok i nic się nie dzieje to bądźmy dobrej myśli ![]() (mówię to ja, wielki strachliwiec i przejmowacz )Ja może jutro podjadę do Tesco jeszcze raz na spokojnie, jak się te tłumy przewalą. Wczoraj jak byliśmy to nie było gdzie zaparkować a kolejki samochodów z jednej i drugiej strony. Kupiliśmy tylko rodzicom to co było najpotrzebniejsze, jakieś anteny, rozdzielacze do tv i zmyliśmy się jak najszybciej ![]() Zbieram się do kościoła. Miłego dnia
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dziewczyny cieszcie się, że "was nic nie boli, ja nie mam dnia bez bóli brzucha pomimo brania nospy i magnezu, w święta mnie tylko mniej bolał
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to wczoraj nigdzie się nie wyruszałam, wyszłam tylko rano po chleb.
![]() Śmieszne te wyprzedaże, obniżą coś max 30% i od razu wielkie tłumy. Jak byłam w Dreźnie to obkupiłam się w Primarku, tam są ceny! Za 5e można kupić świetny ciuch! Szkoda, że u nas nie ma tego sklepu. Poczekam aż ciuchy jeszcze bardziej stanieją i wtedy wyruszę na łowy.
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejki jak za chlebem w PRLu a obniżka taka, że za sweter nie zapłacę 129 zł tylko 99,99 zł .. Ach, co za cena ![]() A szczerze to szału nie ma z tymi ciuchami.
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka w którym Tesco byłaś?
Ja za to wczoraj wybrałam się do Carefoura i od wieczora walczę z gorączką |
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowiej! Ja chorowałam przez całe święta. Dzisiaj już lepiej, ale kaszel mam taki jak stary gruźlik, aż mi się brzuch trzęsie.
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Na Bielanach to największy wybór mają tylko tam dojechać
.Tż poszedł do swojej mamusi organizować rosołek dla mnie |
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem głodna.. ![]() A takie pytanie mam nt. fryzjerski Może któraś z Was będzie doinformowana![]() Czy mogę zrobić kąpiel rozjaśniającą włosy u fryzjerki? Tak za miesiąc czyli ok 6 miesiąca. Czy mogę jakoś dzieciowi zaszkodzić?
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
O tym, że wolne rodniki są szkodliwe w ciąży (w dużych ilościach ) usłyszałam na studiach. Teraz poczytałam kilka stronek i piszą głównie o zawartości kofeiny. Może przez ten czas coś się zmieniło, całkiem możliwe. Myślę jednak, że jedna filiżanka dziennie nie zaszkodzi.
Już po świętach, minęły nawet spokojnie. W piątek spadł śnieg i wreszcie zrobiło się naprawdę świątecznie. Niestety też się trochę objadłam, uszka, pierogi, ciasta- tego nie mam na co dzień. W de ciasta są inne, mniej słodkie, jakby bardziej tłuste. A drożdżówki z kolei okropnie słodkie. Nawet pieczywo jest inne, nie wspominając o wędlinach.. więc możecie sobie wyobrazić, co się działo, jak przyjechałam ![]() Edit: tu coś znalazłam konkretnego, czyli... wszystko z umiarem ![]() http://www.ekorodzice.pl/herbata-w-c...,strona,1.html Edytowane przez Marei Czas edycji: 2014-12-28 o 14:23 |
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszcie sie ze nic was nie boli. Mnie od tygodnia tak boli spojenie lonowe ze nie moge dzwigac, robic gwaltownych ruchow i stawiac zbyt duzych krokow. Boli nawet jak leze czy siedze... Boje sie ze sie rozejdzie bo wtedy moze byc nieciekawie. Oby do wizyty...
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
A mówią, że II trymestr to już bułka z masłem...
![]() Ja ostatnio w nocy chyba za bardzo się przeciągnęłam i obudził mnie taki rwący ból po prawej dolnej stronie brzucha, że się nieźle przestraszyłam Już jutro wizyta u gina, to będzie 18tc więc nie wiem czy połówkowe, czy jeszcze na następnej?!Wytrwamy dziewczyny! |
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie rzadko boli brzuch, czasem mam taie uczucie kłucia- ciągnięcia po jednej lub drugiej stronie brzucha, ale mija po kilku minutach. jak kicham lub kaszle to staram sie podkurczać nogi, żeby nie na naciągniętym brzuchu i wtedy nie boli ![]() no i jak sie mocno śmieje to musze sie trzymać za brzuch. jakoś mi wtedy łatwiej
|
|
|
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie boli brzuch dosc czesto ale tez podchodze do tego spokojnie. Moze musze zaczac magnez brac.
U nas dzis piekna pogoda, mrozno i slonecznie wiec wybralismy sie z Tz na spacer. Zobaczcie jakie tu sa widoki ImageUploadedByWizaz Forum1419782250.495916.jpgImageUploadedByWizaz Forum1419782279.829892.jpg
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja codziennie spaceruje ok godzine, chyba ze w pracy jestem w porze spaceru to nie. Ale zimno...
|
|
|
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, witam się po Świętach i mam pytanie o...wydzielinę z pochwy
![]() Od wczoraj mam taką obfitszą, mlecznobialą, bez zapachu, ale mam wrażenie, ze podrażnia mi wargę sromową... ![]() Nie wiem, czy mam lecieć szybko do lekarza (wizytę mam dopiero 13.01), czy to normalna fizjologiczna wydzielina i tylko jej zwiększona ilość mnie podrażnia...
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), tak że wkładka jest moim nieodłącznym przyjacielem ![]() takie informacje na ten temat znalazłam ![]() http://parenting.pl/portal/biale-uplawy-w-ciazy chyba nie ma sie co matrwić aika, piękne te widoki właśnie zeżeram na kolacje resztki obiadu..... było takie pyszne że nie mogłam sie oprzeć
|
|
|
|
|
#625 |
|
Rozeznanie
|
Witam się poswiatecznie
Strasznie zmęczona i przejedzona chcialam się zaważyć, ale baterie w wadze mi się wyczerpaly także na razie się nie stresuje.Tyle, ze brzuch się zrobil naprawdę duży. Mnie co chwile brzuch pobolewa:/ ale nie martwie się, jeśli jest to klucie, ciągnięcie, bo wtedy po prostu macica się rozciąga. Gorzej, jak po wysilku mam takie uczucie ciążenia podbrzusza. Ratuje się wtedy nospa. A tak w ogóle witam się w 18 tc i w 5miesiacu Z tej okazji male kopie coraz częściej i mocniej kocham to uczucieNie mogę się doczekać wizyty i USG polowkowego 13.01
|
|
#626 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Słuchałam dziś bicia serduszka maluszka. Udało się już spokojnie wyłapać moim dopplerkiem Biło szybko i mocnoCytat:
A jeszcze jedna rewelacja mi się przypomniała: ból w pipce w ostatnich tygodniach ciąży... Takie uczucie jakby dziecko grzebało w niej rączką i chciało sobie wyjść. Dodam, że bolesne uczucie Nie mogę się wprost doczekać, hehe![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie też były dziś wymioty rano niestety.. Potem cały dzień mnie mdliło. Ale na kolację zjedliśmy z tż pizzę i już jest dobrze U nas niedziela to taki dzień leżenia w łóżku, więc poza śniadaniem i obiadem resztę dnia spędziliśmy właśnie tak i oglądaliśmy tv ![]() Witam się w 16 tc Zastanawiam się tylko, czy nospa to dla Was leki przeciwbólowe czy przeciwkurczowe? Bo ja te bóle wytrzymuję bez tabletek, więc ani razu jeszcze nie brałam.. Nadal mam wahania nastrojów. Z jednej strony chcę już maluszka obok, a z drugiej ciągle się boję, że całe moje życie ulegnie wielkiej zmianie.. I czasami sama nie wiem co myśleć.
|
#628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak to przez głowkę raz ciach i juz ![]() Cytat:
Pamietam jak byłam kiedyś w CH tuż po świętach, pojechałam po coś konkretnego i przy okazji wzięłam kilka bluzeczek przecenionych o 5zł (woow kwota zawrotna Ale i tak potrzebowałam ) i babki brały tyle ciuchów jakby za darmo były, a tam wszystko przecenione o max 15zł o.OCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na poczatku bardzo lubilam body rozpinane po calosci. Julek darl sie w nieboglosy jak mu sie cos przez glowe zakladalo a tak przynajmniej bylo bezstresowo
Widac kazde dziecko inne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Grunt, że ten ból nie trwa non stop, tylko po tym dniu czy dwóch przechodzi.
Aż mały się przestraszył...

06.09.2014
)

Za 5e można kupić świetny ciuch! Szkoda, że u nas nie ma tego sklepu.