Panny Młode 2015, część 34 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-28, 22:23   #3871
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015, część 34

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
O ten ten właśnie
Napatrzeć się nie mogę na moje pazury

Żałuję, że doczytałam o tym semilac jak juz kupilam.
A Ty jaka masz baze i top?
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
też mam ten szary to był pierwszy kolor jaki sobie sama zrobiłam

w ogóle pati pamiętam jak miałaś ten avatar to było jedno ze zdjęć jakie dałam paniom w salonie do wzorowania tyłu mojej sukni

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

ja to mam właśnie z CZ baze, top i 3 kolory póki co ale może jak mi się skończą to spróbuję innej firmy ale nie narzekam na te obecną
MOJ tez pierwszy )

ja do tej pory mialam wszystkie z CZ (tzn wiczesniej 4 w zestawie z lampą allepaznokcie, ale wyrzucilam szybciej niz dostalam paczke:p)
mam szary, granatowy z drobinkami, czerwony, pomaranczowy, pudrowy róż, mietowy i chyba tyle

baze i top tez z CZ
i jest ok

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
to jest tez to, ze za duzo nie jemy..a tez czaje na promocje i np jak jest promocja w kaufie na kasze gryczana z 3,59 na 2,19 to kupuje np 3 paczki i mam na 12 obiadów. kurczaka akurat z hodowli prywatnej mamy od dobrego znajomego, wiec od pazdziernika tak jemy tego kurczaka..masakra:P.
Ogolnie staram sie niczego nie wyrzucac i zuzywac wszystko,tak zeby sie nie zepsulo. Zupy typu barszcz, grochowa - 3 dni max, ale to jednak 3 dni zupy i sie oszczedza. Ja ogolnie jestem bardzo oszczedna, dlatego po chlodnej kalkulacji pozwolilam sobie kupic puder i podklad z clinique (m.in. dzieki kodowi Vivienne), gdzie nigdy bym nie pomyslala ze tyle kasy wydam na 2 kosmetyki..:P
mhm mhm... no coś za coś... )
fajnie wiedzieć że tu też są takie co oszczedzaja dla oszczedzania
Cytat:
To masz szary, mietowy i niebieski? Dobrze pamiętam?

Bo jak zamawiałam to ciężko było mi wybrać po tych zdjęciach z netu.
są zdjecia real life (zdjecia klientek) i ja chyba na wizazu znalazlam wątek gdzie laski nawstawialy swoje zdjecia
Stary 2014-12-28, 22:27   #3872
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
MOJ tez pierwszy )

ja do tej pory mialam wszystkie z CZ (tzn wiczesniej 4 w zestawie z lampą allepaznokcie, ale wyrzucilam szybciej niz dostalam paczke:p)
mam szary, granatowy z drobinkami, czerwony, pomaranczowy, pudrowy róż, mietowy i chyba tyle

baze i top tez z CZ
i jest ok

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

mhm mhm... no coś za coś... )
fajnie wiedzieć że tu też są takie co oszczedzaja dla oszczedzania

są zdjecia real life (zdjecia klientek) i ja chyba na wizazu znalazlam wątek gdzie laski nawstawialy swoje zdjecia
Haha to wszystkie malowalysmy pierwsze hybrydy pst5

Oo to musze poszukać.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
też mam ten szary to był pierwszy kolor jaki sobie sama zrobiłam

w ogóle pati pamiętam jak miałaś ten avatar to było jedno ze zdjęć jakie dałam paniom w salonie do wzorowania tyłu mojej sukni

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

ja to mam właśnie z CZ baze, top i 3 kolory póki co ale może jak mi się skończą to spróbuję innej firmy ale nie narzekam na te obecną
Ja wypróbuję potem baze i top semilac.
Mam w ch wyspę neonail i kusi mnie żeby coś spróbować od nich.
I mam mieć namiar na hurtownie w moim mieście, w ktorym kupuje hybrydy dziewczyna ktora mi robila paznokcie
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 22:28   #3873
sQuaara
Zakorzenienie

http://www.cosmeticszone.pl/oferta/l...nych-paznokci/

tu masz np

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

z neonail mam zawsze aceton i cleaner

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

ide spac
i potulic do Karolka <3
Stary 2014-12-28, 22:28   #3874
joasia-a
Zakorzenienie

A tu znowu tak bardzo o kasie? :P

Ja uwazam ze w Polsce jest ciężka sytuacja bo ludzie są jacy są. Ja np ubolewam że mój TŻ naprawdę dużo pracuje, zdobył ogrom doświadczenia, chciałby zmienić pracę w której by go docenili ale wysyłając ciągle CV nie ma odzewu.. A ja za to mam ciągle jakieś propozycje na maile (wiadomo ze wszystkiego bym nie dostala ale srednio w miesiącu dostaję 5 maili z ofertą pracy przez konto na pewnym serwisie ktory ma zloto w linku :P) ale.. teraz nam sie dobrze zyje, średnio wydajemy na mieszkanie i jedzenie połowę tego co zarabiamy, więc nieźle udaje nam się odłożyć ale.. mieszkania z tego nie będzie ;p

Jezu, dzisiaj mam dzień płakania.. pól dnia kryłam się po kątach i toaletach płacząc dyskretnie z powodu wyjazdu rodziców (już pisałam w innym wątku że to jest chore, płaczę jak dziecko mimo że rodzice już ponad 1o lat wyjeżdżają za granicę i powinnam być do tego przyzwyczajona), do tego teraz ten film gwiazd naszych wina.. matko..

idę spać bo do pracy jeszcze nie wstanę, zawsze budzimy się z TŻtem i razem wstajemy a tu jestem sama samiutenka
Stary 2014-12-28, 22:31   #3875
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.cosmeticszone.pl/oferta/l...nych-paznokci/

tu masz np

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

z neonail mam zawsze aceton i cleaner

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

ide spac
i potulic do Karolka <3
Dzieki. Te galerię widziałam.
Znalazłam już wątek na wizażu.

No z neonalil myślę kupić właśnie aceton i inne drobiazgi bo nie chce mi się zamawiać :p
Stary 2014-12-28, 22:33   #3876
existence
Zakorzenienie

Cytat:
To masz szary, mietowy i niebieski? Dobrze pamiętam?

Bo jak zamawiałam to ciężko było mi wybrać po tych zdjęciach z netu.
prawie mam szary, miętowy pst13 i taki lekko brudny różowy pst4
Stary 2014-12-28, 22:35   #3877
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
prawie mam szary, miętowy pst13 i taki lekko brudny różowy pst4
Aaa ok

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Ja mam szary j koralowy
Stary 2014-12-28, 22:36   #3878
ania9o
Zakorzenienie

Kurczę, nam też kasa przecieka przez palce... TŻ płaci tylko jeden rachunek 40zł miesięcznie. Wszystkie inne rachunki płacą moi rodzice. Moja cała kasa comiesięczna idzie na konto ślubne natomiast pensja TŻ, prawie 2k miesięcznie rozpływa nam się. Wydaje mi się, że to strasznie dużo... Tankujemy dwa samochody (gdzie ja jeżdżę swoim codziennie a TŻ 2x w tygodniu, tak to ma bilet miesięczny), zakupy do domu - akurat tak to u nas wygląda, że rodzice płacą rachunki a my kupujemy jedzenie i uzupełniamy jakieś braki w domu. Plus dochodzą nasze wyjścia na miasto, game bar, obiad jakiś czasem, chińczyk, mój karnet na fitness (). I zazwyczaj z tej wypłaty mało co nam zostaje, albo wcale.
Musimy koniecznie coś zmienić od stycznia. Jeden problem nam odejdzie bo TŻ pozbywa się swojego samochodu (wymaga za dużego remontu i nie opłaca się nam w niego inwestować) no i jakoś na tych zakupach zaoszczędzić. Muszę to dobrze rozplanować do 1 stycznia

A tak z jeszcze mniej optymistycznych rzeczy, włączyłam swój plan zajęć po nowym roku. Zostało mi 2,5 tygodnia do końca semestru i tyle rzeczy do zrobienia, że nie wiem od czego zacząć Już zmobilizowałam koleżankę z ławki i jutro będziemy kończyły nasze projekty które mamy w grupach a do 6 stycznia muszę ogarnąć wszystko co moje własne do zrobienia. Mam nadzieję, że przetrwam a potem tylko będę wyczekiwać 14 lutego
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 22:54   #3879
dotuniek
Zakorzenienie

Uciekam spać dziewczęta od jutra będę z Wami tylko na telefonie przez kilka dni, bo nie chcę zabierać do szpitala żadnej dodatkowej elektroniki

do zobaczenia
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 22:57   #3880
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Kurczę, nam też kasa przecieka przez palce... TŻ płaci tylko jeden rachunek 40zł miesięcznie. Wszystkie inne rachunki płacą moi rodzice. Moja cała kasa comiesięczna idzie na konto ślubne natomiast pensja TŻ, prawie 2k miesięcznie rozpływa nam się. Wydaje mi się, że to strasznie dużo... Tankujemy dwa samochody (gdzie ja jeżdżę swoim codziennie a TŻ 2x w tygodniu, tak to ma bilet miesięczny), zakupy do domu - akurat tak to u nas wygląda, że rodzice płacą rachunki a my kupujemy jedzenie i uzupełniamy jakieś braki w domu. Plus dochodzą nasze wyjścia na miasto, game bar, obiad jakiś czasem, chińczyk, mój karnet na fitness (). I zazwyczaj z tej wypłaty mało co nam zostaje, albo wcale.
Musimy koniecznie coś zmienić od stycznia. Jeden problem nam odejdzie bo TŻ pozbywa się swojego samochodu (wymaga za dużego remontu i nie opłaca się nam w niego inwestować) no i jakoś na tych zakupach zaoszczędzić. Muszę to dobrze rozplanować do 1 stycznia

A tak z jeszcze mniej optymistycznych rzeczy, włączyłam swój plan zajęć po nowym roku. Zostało mi 2,5 tygodnia do końca semestru i tyle rzeczy do zrobienia, że nie wiem od czego zacząć Już zmobilizowałam koleżankę z ławki i jutro będziemy kończyły nasze projekty które mamy w grupach a do 6 stycznia muszę ogarnąć wszystko co moje własne do zrobienia. Mam nadzieję, że przetrwam a potem tylko będę wyczekiwać 14 lutego
Może zapisujcie na co wydajecie. Zostawiajcie paragony.
Stary 2014-12-28, 22:58   #3881
gr8ania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
Uciekam spać dziewczęta od jutra będę z Wami tylko na telefonie przez kilka dni, bo nie chcę zabierać do szpitala żadnej dodatkowej elektroniki

do zobaczenia
trzymaj się cieplutko w szpitalu i szybko wracaj

ja też w kimono lecę
Stary 2014-12-28, 23:05   #3882
Anabele23
Zakorzenienie

to uciekam i ja. Dobrej nocy
Stary 2014-12-28, 23:18   #3883
viva91
na przekór do celu

Co do tej pracy, to są ludzie, którzy naprawdę robią wszystko i jej nie mają, a są też inni, jak "Kasia", która nie ma pracy, bo nie chce jej się pofatygować zrobić zdjęcia do CV i tacy jak ona też narzekają na brak pracy...
Stary 2014-12-29, 00:02   #3884
aga99792
Zakorzenienie

Skończyłam !!
zostały tylko zdjęia ale to jutro Tż zrobi i sio do promotora... jak się ciesze że zdążyłam. Bedzie zabawa

Dobranoc !!!!!
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 00:24   #3885
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Pozdrawiam ze stolicy.
Wydatki... wyplaty... szkoda gadać.
Kolejny dzień który kończy się po północy. I to bez TŻ
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 00:33   #3886
Maartikrk
Zakorzenienie

Wpadłam zobaczyć co tam naskrobałyście i widzę, że temat pieniędzy. Oczy mi się zamykają więc nie wchodzę już w dyskusję. Dobranoc wszystkim
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 00:39   #3887
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
to jest tez to, ze za duzo nie jemy..a tez czaje na promocje i np jak jest promocja w kaufie na kasze gryczana z 3,59 na 2,19 to kupuje np 3 paczki i mam na 12 obiadów. kurczaka akurat z hodowli prywatnej mamy od dobrego znajomego, wiec od pazdziernika tak jemy tego kurczaka..masakra:P.
Ogolnie staram sie niczego nie wyrzucac i zuzywac wszystko,tak zeby sie nie zepsulo. Zupy typu barszcz, grochowa - 3 dni max, ale to jednak 3 dni zupy i sie oszczedza. Ja ogolnie jestem bardzo oszczedna, dlatego po chlodnej kalkulacji pozwolilam sobie kupic puder i podklad z clinique (m.in. dzieki kodowi Vivienne), gdzie nigdy bym nie pomyslala ze tyle kasy wydam na 2 kosmetyki..:P
To ja teraz mam taki system, że gotuję wielki gar zupy zazwyczaj w poniedziałek i potem jemy tę zupę przez tydzień. Dziś kończyliśmy zupę z wtorku, smakowała super. Sporo rzeczy też mrożę. Teraz np. mam w zamrażalniku pierogi i bigos świąteczny, więc awaryjny obiad jest w zasięgu ręki.
My powoli też już się przestawiamy w tryb oszczędzania. Pierwsze miesiące to wiadomo, urządzaliśmy się tutaj, nie znaliśmy sklepów, produktów. Teraz już wiem, jak działają promocje, co opłaca się kupować i może uda nam się wyjść na plus.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 03:00   #3888
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

TŻ dziś zrobił obłędny obiad. Wrzucam przepis, może się komuś przyda. Bardzo prosty.

Makaron z serem żółtym i brokułem

Składniki:
Czosnek, łyżka masła, brokuł, 200 ml śmietany, 200g sera żółtego (my daliśmy szwajcarski ementaler; może też być niebieski ser pleśniowy zamiast sera żółtego), przyprawy

1. Podsmażyć drobno posiekany czosnek na maśle.
2. Dodać posiekanego brokuła, dalej smażyć, przyprawić według uznania.
3. Dodać pokrojony w nieduże kawałki ser i śmietanę, smażyć aż do rozpuszczenia sera.
4. Dodać ugotowany makaron, dobrze wymieszać. Można podawać!

krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 07:05   #3889
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

A ja Wam powiem tak.

Mam skończone 4 kierunki studiów. Znam dwa języki. Całe studia udzielałam się, miałam stypedia naukowe nie tylko z uczelni ale także od prezydenta. Piszę artykuły do gazety.

Zarabiam nie całe 2000 na rękę i to i tak dużo w moim zawodzie. Prace zmieniałam z 5 razy. A pracę zaczęłam zaraz po 18-nastce. Jestem nauczycielem, ale pracuje prywatnie, więc pracuje 8 godzin. Dodatkowo dorabiam jako konferansjer i wizażysta. Jak wyciągnę 2500 jest dobrze. Ciągle się dokształcam, z własnej kasy. teraz odkładam na wesele i utrzymuje TŻ. Mieszkam w Warszawie....

Czuje niesprawiedliwość. Może nie mam prawa ale czuje... Mój zawód jest moją pasją... ale będę musiała go chyba zmienić.
Stary 2014-12-29, 07:13   #3890
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

hej hej! zbieram się do pracy. wieczorem idziemy do wujka TŻ.

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość

do zobaczenia
trzymaj się i dawaj znać na priv co i jak

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
TŻ dziś zrobił obłędny obiad. Wrzucam przepis, może się komuś przyda. Bardzo prosty.

Składniki:
Czosnek, łyżka masła, brokuł, 200 ml śmietany, 200g sera żółtego (my daliśmy szwajcarski ementaler; może też być niebieski ser pleśniowy zamiast sera żółtego), przyprawy

3. Dodać pokrojony w nieduże kawałki ser i śmietanę, smażyć aż do rozpuszczenia sera.

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 07:33   #3891
pati0090
Zakorzenienie

Dzień dobry
Strasznie się rozleniwilam przez to wolne i ledwo wstalam

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-12-29 o 07:48
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 07:36   #3892
Vivienne
... choć nie Westwood

Dzien dobry.
Ja od godziny w pracy. Spalam moze ze dwie max...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 07:38   #3893
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Ja mam na 9 ale tak mi ciezko wstać:-/
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 07:49   #3894
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Witam się!.

O pieniądzach nawet nie chce myśleć, a tym bardziej rozmawiać. Ostatnie 3 dni pracy i bezrobocie, ha ha ha...

Mam dość, serio.

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 08:00   #3895
ania9o
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Miałam w planie pospać ale mnie mama obudziła telefonem i po spaniu.

Mariuszowa głowa do góry znajdziesz coś na pewno
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 08:09   #3896
joasia-a
Zakorzenienie

Witam sie tez w drodze do pracy, jakos po 6 juz die obudziłam sle do 7:35 lezalam :P nie chce mi się
Stary 2014-12-29, 08:16   #3897
gr8ania
Zakorzenienie

hejo ja już też w pracy.o ile z obudzeniem się nie miałam problemu o tyle ogarnięcie się było ciężkie
Stary 2014-12-29, 08:16   #3898
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość

Składniki:

brzmi fajnie tylko musiałabym wyeliminować czosnek i brokuły co daje już zupełnie inne danie
Stary 2014-12-29, 08:24   #3899
Kelpie
Zakorzenienie

Bry

Jak mi sie nie chce isc do pracy.
Wiem że temat już był bo sama dawałam pomysły, ale potrzebuje jakiegos przepisu na przekąski na sylwestra, wygodnych do zabrania bo muszę je przetransportować. Wrapy, koreczki odpadaja bo juz byly. Moze jakas fajna sałatka?
Stary 2014-12-29, 08:41   #3900
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
no bywało z nami różnie a teraz mozemy tyle...
NASTAWIENIE! Pamietaj teraz jest tak.. w nastepnej pracy moze bedzie lepiej

swoja droga podobno osoby zmieniajace czesciej prace zarabiaja wiecej ;-) wiadomka ze tylko jesli jest na co zmieniac ale jednak
Pod koniec roku zawiesiłam poszukiwania pracy, bo miałam dostać umowę na stałe, a po ślubie chcemy się o dziecko starać - to wiadomo, zawsze lepiej jak jest stała umowa. Ale mnie wyrolowali, więc intensywnie poszukuję innej.
Muszę chyba spróbować z częstym zmienianiem

Cytat:
Bry

Jak mi sie nie chce isc do pracy.
Wiem że temat już był bo sama dawałam pomysły, ale potrzebuje jakiegos przepisu na przekąski na sylwestra, wygodnych do zabrania bo muszę je przetransportować. Wrapy, koreczki odpadaja bo juz byly. Moze jakas fajna sałatka?
z sałatek to u nas najlepiej schodzi albo warstwowa z sosem tysiąca wysp, albo gyros, ewentualnie selerowa z ananasem

można jeszcze zrobić "paszteciki" z ciasta francuskiego, ze szpinakiem, brokułami, pieczarkami, kurczakiem, itp.

Edytowane przez 201711281030
Czas edycji: 2014-12-29 o 08:47
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości