|
|
#1501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Cytat:
ja zaczynam 33
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wyspana jestem i cała bez sił. Byłam na badaniach, gbs odebrany wynik ujemny
A na sernik sił braknie.
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny u nas ok, nie zatrzymali tak zupełnie skurczy, ale wczoraj już miałam o połowę mniej, więcej będę wiedziała po obchodzie i dzisiejszym ktg. Nareszcie poniedziałek i normalność wróciła do szpitala, będzie można coś więcej się dowiedzieć
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogladalam na tablicy uzywane lezaczki i byly fajne z tej firmy,i rozwazalam zakup bo za 100-150zl ludzie odsprzedaja,ale teraz to juz nie wiem ![]() MaamaaZuzi no cos Ty wiesz ja tak gadam bo za duzo do gadania nie mialam i mala sie urodzila,jeszcze 4 dni przed terminem,wiec co zrobic?![]() moze jakbym tez tak szybko do szpitala nie jechala,ale hmm do nowego roku raczej bym jej nie przenosila jak sie juz zaczelo cos dziac a jak u Ciebie spokojnie,i juz prawie nowy rok to pewnie ze lepiej niech tam czeka do pierwszego ![]() wiesz czasem przepisuja takie dzieci urodzone np 31-wpisuja ze sie urodzily juz 1.01 i moze to nie jest takie zle dobrze ze gbs ujemny ![]() kurcze ja tez chce serni,a nie mam chyba sobie musze upiec na nowy rok |
|
|
|
|
#1505 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Buu no na to już nie mamy wpływu
My na nowy rok jak nic się nie będzie działo pojedziemy do rodziny, jak gin pozwoli się wypuścić w taką drogę. A tam na pewno będzie u cioci domowy pyszny sernik A u siebie zadowolę się zwykłym gotowym na zimno :P A jak sie okaże że ciocia nie będzie miała sernika to sobie upiekę sama jakiś wypasiony ooo Ewa to czekamy na więcej informacji
|
#1508 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek dziewczyny
![]() Dziś noc w miarę przespana z 2 przerwami ![]() Podczytywałam was wczoraj ale nie miałam już mocy odpisywać. Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa Mala wiem, że dobranie leków nie jest łatwe, trudno jakoś damy radę, bo i tak nie mamy wyjścia. Jak będzie trzeba, to zgłosimy się do ośrodka. Wczoraj graliśmy jeszcze z dziewczynami w państwa miasta,ale był ubaw t.też się wciągnęła ![]() No i posiedziałam, pogadałam z tą koleżanką, ona chciała oddać to dziecko bo to owoc gwałtu... eh.. na razie zostawia a w razie czego na podjęcie decyzji o oddaniu ma czas. Gorzej w drugą stronę. MamaZuzi śliczny brzuszek Madzia, to chyba to naczynko co już raz Ci krwawiło. Tak przy zaglądnięciu nie leci tylko pod naciskiem/dotykiem. No i oczywiście nie pamiętam co komu miałam odpisać jeszcze. Aaa styczniówka w taxi?? Idę was ponadrabiać. A i kciukasy za dzisiejsze wizyty, bo widzę, że te porody u nas też wielkimi krokami. |
|
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
Bu może i Twoja corcia nie odstaje od tych innych co się wczesniej urodzili w tym samym roku bo po prostu dobrze sobie radzi, ale np. Moja siostra po jaselkach u 4 latkow stwierdziła ze niektóre dzieci jeszcze nawet kiepsko mówią. Różnice się wyrównują no ale właśnie kiedy.. Z reszta Ty więcej widzialas i masz większe doświadczenie wiec wymadrzac się nie będę
Ja wstalam przed 8 i wstawalam tysiąc razy w nocy a teraz bym sobie pospala ale mala się juz wyspała i zarządziła pobudkę, a ja muszę zasowac po receptę na eutoryx na tarczycę bo mam tylko jedna tabletkę, a tak mi się chce ze jeszcze w pizamach chodzimy. |
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
MamaZuzi śliczny brzuszek! Dziewczyny co do lezaczka to ja Wam napisze jak bedzie w praktyce, ale moim zdaniem to on wcale słabo sie nie buja. Dobrze jest nim bujac, trzeba załapać rytm i idzie bo próbowałam juz kilkukrotnie. Wibracje są superowe, bardzo fajne te melodyjki i migające światełka na zabawce. W moim jest jeszcze spora budka. To tez super bo zawsze można ja przysłonić w prazie potrzeby. Moim zdaniem jest super, jak wyjdą jakies wady w trakcie używanie to dam znać Aaaa co do składania to fakt, bo nie jest to lezaczek ktory składa sie jednym palcem gdy sie go nie używa i chowa. Trzeba poświecić chwile zeby go złożyć a potem złożony stoi. Mnie to nie przeszkadza. Nie jest jakiś mega olbrzymi, poza tym mam go gdzie trzymać.
|
#1511 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=buu007;49503750]wkleisz linka jeszcze raz dla przypomnienia?
ogladalam na tablicy uzywane lezaczki i byly fajne z tej firmy,i rozwazalam zakup bo za 100-150zl ludzie odsprzedaja,ale teraz to juz nie wiem ![]() W załączniku foto tego leżaczka. Poważnie tak buczy że jakaś masakra
|
|
#1512 |
|
Rozeznanie
|
Poczytajcie Dziewczynki ku przestrodze
![]() http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kra...orodowej/5em7e
|
|
#1513 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
ja wiem po swojej córce. Ona cały czas chodziła z grupą z rocznika 2008 bo jest z I kw 2009. W tym roku część dzieci z 2008r poszła do szkoły a reszta załatwiła sobie jakieś odroczenia i moja znowu jest jedną z młodszych dzieci,. Do szkoły pójdzie z rocznikiem 2008 i 2009. Dzieci są od niej o rok starsze, panie robiły diagnozę przedszkolną i moja nie wypadła super na tle grupy tylko jest w końcówce. Na występach też widać tą różnicę, w wymowie, zapamiętywaniu itd.
|
|
|
#1514 |
|
Rozeznanie
|
Oooo kurde dziewczyny usnelam pod ta koldra i właśnie się obudzilam!
Tyle rzeczy do zrobienia..obym jeszcze miała sile z nimi później siedzieć i gadac... Mam wrażenie ze ludzie do końca nie wierzą ze ta końcówka ciąży tak daje w kość... I trzeba się uśmiechać przez zaciśnięte zeby... No a lezsczek chciałabym zabierać ze sobą do rodziców bo oni niedaleko mieszkają i często będę jeździć żeby maly powietrza po za miastem złapał i wtedy taka opcja składania byłaby dla mnie wygodniejsza.. |
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebidakin niby tylko 5 tyg, ale jeszcze pewno spokojna jesteś?? ja to tak myślę, że jeszcze mam 3 - 4 tyg luzu
![]() IncognitoNick ja mam już leżaczek także nie będę już kupować tego tiny love i problem z głowy buu007 z tymi róznicami chodziło mi o to, że jeśli termin nie jest na grudzień, ale później, to lepiej, żeby dzieć siedział w brzuszku jeszcze przez ten grudzień. Mój brat jest właśnie z 31 także mówię z własnego doświadczenia, bo wiem jak u nas to wyglądało. 1-3 klasa podstawówki to jeszcze nic, potem zaczęły się schody. Nie mówiąc o tym, że gdy zaczeli dojrzewać jego koledzy i urośli on jeszcze był malutki i dzieci mu dokuczały Dopiero gdy zmężniał te różnice przestały mieć aż takie znaczenie .AGATA2605 ja mam z tej firmy bujaczek i nasz nie buczy jak traktor.co do bujania i wibracji to tez myślałam, ze sa lipne, ale jak obciążylam bujaczek i lekko pchnęłam to te wibracje sprawiały, że bujaczek ciągle się bujał ewek000 ciągle trzymam kciuki
|
#1516 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
A miałam jeszcze napisać, Lui współczuję teraz przeboi z tym szmatławym zusem
Co do grudniowych dzieci i różnic intelektualnych to ja się niebardzo znam ale wydaje mi się, że to wszystko zależy od dziecka i jego rozwoju, bo nie raz widziałam dzieci z początku roku, gorzej radziły sobie od tych z końca. Ja osobiście nie chciałabym mieć grudniowego ze względu na skrócone dzieciństwo i nic poza tym. Wkkejam wam moją nadal bezimienną żabcię |
|
|
|
#1518 |
|
Konto usunięte
|
maciejka ja się tylko boję żeby wcześniej nie rodzic bo mnie przeraza wizja rozerwania szwu
mam nadzieję że poznam skurcze ala nie widzę zdjęcia ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
I znowu bokiem
|
|
|
|
#1520 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie teraz też zaczęło nosic z imieniem ![]() Cytat:
![]() 5 tyg ![]() Tak.. też ją słyszałam... W ogole nie spałam od 3 do 7 :/ później na chwilę zasnęłam to mnie co chwilę budziły łopaty skrobiące chodnik -.- Jak chciałam już naprawdę w koncu pospać to o 9 znowu obudził mnie grajek... a tego jak już słysze to cała zaczynam chodzić... i tyle z mojego dzisiejszego spania, położe się popołudniu chyba. Cytat:
![]() No i miłego dnia Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak go miałaś w końcu pobieranego ? z 2 dziurek? bo nie pamietam czy pisałaś :PCytat:
za dzisiejsze wizyty ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Eee tam... ważne , że widać głowę daje radę jeszcze obracać ![]() Śliczna niunia cudowne są takie zdjęcia <3
|
|
#1521 |
|
Raczkowanie
|
Hej poświątecznie! Aleee pędzicie.
![]() Ja mam wizytę dopiero 13.01, czyli za 2tyg. Ciekawe co gin powie. Czasami nachodzą mnie takie myśli, że co ja zrobię, jak się okaże, że zaczynam rodzić... Choćby jutro? Dzisiaj od rana mnie wyczyściło w kibelku i już rozkimna... Eh, codzienność ciężarówki... ![]() A w nocy wstawałam sikać chyba z 4 razy, albo i więcej. No i febra mi się zrobiła na ustach. Ale że już taka moja uroda, że jak tylko się minusy zaczynają to mi wyskakuje to paskudztwo to się nie martwię - gorzej jakby to był pierwszy raz, albo jakby była na Bożenie. To wtedy niebezpieczne dla Dzidziola. Muszę Wam się do czegoś przyznać: mam obiekcje, czy w ogóle chcę karmić piersią. I chyba bardziej nie chcę niż chcę... Eh... 3mam kciuki za kolejne wizyty dzisiaj! Edytowane przez tuliluli Czas edycji: 2014-12-29 o 10:34 |
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja jak już pisałam - słabo dzisiaj spałam.
Jeśli chodzi o sen to śniło mi się, że na jednym cycku karmiłam Młodą a z drugiego ściągałam pokarm i ściągnęłam od razu 180ml Poza tym jeśli chodzi o moją krew... dzisiaj rano delikatnie zdrapałam pryszczyka bo mnie drażnił... jak mi się krew zaczęła lać... :/ dosłownie jak z kranu... :/ to chyba też wina tego acardu co biorę bo to nienormalne A mi zostało 35 dni do porodu (i Mlebi do Twojego cc )Masakra... z jednej strony jestem taka szczęśliwa.. bo to juz tak powaznie brzmi i w ogóle.. a z drugiej strony jestem przerażona...i boję się i w ogóle... A wieczorem jak sie kładłam miałam znowu bóle jak na okres.. już się dosłownie zastanawiałam czy mam sekundy liczyć czy co :/
|
#1523 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia tak Madziula chce już sama decydować i niech tak będzie
Zostaje Magdalenka. Tż jak się śmiał że już jaszczurzy Miałam pobierane z 2. Ale z 2 to raczej nie wkładał tylko pomerdał po odbycie. Jaa ale jestem zmęczona nie wiem jak ja sobie z Bożeną poradzę Ugotowanie ogórkowej to dla mnie wyczyn dzisiaj
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
a ja śniadanko zjadłam
mniam mniam kakao i bułeczki z masełkiem i dżemem malinowym... dostaliśmy wędlinę taką domową, wędzoną i patrzeć na to nie mogę, tak mi śmierdzi, że szok, muszę chyba zamrozić. Obiadu dziś nie robię, mamy ze świąt bigos i ciasta, także trzeba podojadać :P
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po wyjściu męża zjadłam ba sucho dwie bułki w łóżku, popilam Kubusiem i Zasnęłam.aż do teraz
bosko
|
|
#1526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maciejka- mój na pewno jest felerny niestety też próbowałam z obciążaniem i na różne sposoby i dalej buczał. Jest jeszcze opcja że tż go źle złożył ale raczej tam nie ma co żle zobić. No nic jutro ide go oddać,
|
|
|
#1527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nad ranem strasznie mnie bolał jak na okres, myslałam, ze już się zaczyna Juz miałam wizję niespakowanej torby do szpitala, brak koszul, podomki, kosmetyków dla dzieciaczka, pampersów.....Zasnęłam, trochę przeszło, ale czuję ciągle takie napięcie w środku... Cytat:
burza w zimę ![]() Asia, za 34 tydzieńAgata, za 33 tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Alunia, śliczna córcia |
|||
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
niki ja tez sie nie chce wymadrzac,bo tez do konca sie nie orientuje w tym wszystkim,pisze tylko tyle co wiem,i co widzialam na wlasne oczy
mysle ze tu Aga jako juz doswiadczona nauczycielka mogla by wiecej powiedziec,zreszta sama chyba pisala ze ma w przedszkolu duzo dzieci gdzie te roznice widacdzieci maja rozne etapy rozwoju,moja jak pieknie mowila tak nagle ma wielki problem z poprawnym odmienianiem wyrazow,a wczesniej bylo ok prawda jest taka ze roznice beda zawsze,bo dzieci sie rozwijaja kazde w swoim tempie,duzo-moim zdaniem-zalezy tez od rodzicow i tego jaka wage przykladaja zeby ten rozwoj jakos wspomoc moja z rozwojem fizycznym byla do przodu,ale emocjonalnie nie za bardzo,dlatego np wolalam jej w tamtym roku nie posylac do przedszkola jeszcze maciejka wiem moj brat tez jest z grudnia,i moja kuzynka,oni ten sam rocznik,ona sobie jeszcze w szkole dawala rade on troche gorzej,ale jak moja mama mowi potem zaczal wlasnie nadrabiacchodz moja mama twierdzi do dzis ze on byl leniem i dlatego ![]() Ewek u nas tak jest,hmm a na ile w innych szkolach?bo ja wlasnie mam wiele znajomych na osiedlu,ale nasze dzieci juz wiemy ze nie beda razem w szkole bo wlasnie sa a poczatku albo konca roku Alunia ale zdjecie a odwracasz zdjecie przed wrzuceniem?sorry za glupie pytanie,bo nie wiem czemu samo Ci odwraca ![]() tuliluli teraz juz tak chyba bedzie,zaraz styczen i kazda bedzie miec taka rozkminke ![]() co do kp,pamietaj ze to Twoja decyzja,i cokolwiek podejmiesz bedzie dobre mysle ze jesli masz jakies obiekcje to na sile chyba nie warto nic robic,zawsze moze Ci sie odmienic jak urodzisz,no i wazne zebys Ty sie czula dobrze z tym
Edytowane przez buu007 Czas edycji: 2014-12-29 o 11:00 |
|
|
|
#1529 |
|
Konto usunięte
|
madzia mi też strasznie leci krew
czasem jak do cukru się kluje to nie mogę zatamowac leki będę odstawiać 3 dni przed cc Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
MamaZuzi no to czytalam że tak właśnie często tylko gmerają po tej dziurce
Dlatego chyba jednak zrobię ten gbs jeszcze raz u mojego gina... W ogóle następna styczniówka urodziła... i jeszcze inną "tną" już na stole.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

wiesz ja tak gadam bo za duzo do gadania nie mialam i mala sie urodzila,jeszcze 4 dni przed terminem,wiec co zrobic?

i problem z głowy
Dopiero gdy zmężniał te różnice przestały mieć aż takie znaczenie .

5 tyg
za dzisiejsze wizyty ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)