|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Cytat:
Ty w szpitalu, ja w domu wiec bedziemy tu sobie pisac, co ty na to ![]() ![]() Jak rozwiazą ciaze po Nowym Roku to oznacza,ze juz ciut ciut i bedzie dzidziolaaaaaaaaa
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa bedzie dobrze
aaaaa jakis gosciu od 10 minut stoi w pewnej odległosci od meza i sie na niego patrzy... czyzby na policje czekał?
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy po Ani taki zwykly fisher price, ale godny polecenia, muzyczki ma, milo drga, jak dziecko nogami wywija to sie buja. Super lekki wiec mozna go po po calym domu ze soba nosic, pamietam jak w nim Anie zabieralam pod prysznic (tzn ja pod prysznic a ona lezala i patrzyla ) albo ja w kuchni stawialam i robilam przedstawienie pt. "gotujemy obiadek".http://www.calineczka.pl/sklep/fishe...y-p-15760.html Nie, prace mam przy kompie, szef bez problemu sie zgodzil zebym po swietach juz do biura nie musiala przychodzic. Plus dostaje malo stresujace zadania wiec moge zaryzykowac nawet stwierdzenie ze sie o mnie troszcza ![]() Kurcze, pierwsze dziecko rodzilam dobre 16h wiec wiem ze to szybko nie idzie, ale w tej ciazy nie moge sie pozbyc mysli ze moglabym do szpitala nie zdazyc.... te historie o porodach w taksowce.... Ostatnio kolega z pracy wiozl zone do szpitala i ta urodzila 10min po wyjsciu z jego auta... wyobrazcie sobie co tam sie dzialo w tym aucie... Poza tym, Irlandia to taki maly kraj (4,5mln) ze doslownie co miesiac jest w gazetach jakas historia o tym jak ktos nie dojechal do szpitala i zazwyczaj w aucie laski wtedy rodza, gdzie na poboczu... No nie moge, spokoju mi to nie daje
|
|
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona ale cudnie wyglądacie
![]() Ja mam też kilka zdjec z wczorajszego spacerku ale było ciemno, a my tylko komórki i praktycznie nic nie widać Aga wow normalnie możesz podglądać męża Nie no on blisko też pracuje to jak coś to na pewno zdążycie dojechać ![]() Ja się zastanawiam czy mój od tak będzie mógł wyjść z pracy ... i czy zdąży dojechać Ewa cieszę się, że jest dobrze Kochana, może to i lepiej że szybciej Agatke urodzisz.. nie będziesz tyle w tym szpitalu leżała, będzie po wszystkim i będziesz miała córunie przy sobie ![]() Byle po nowym roku :P ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Ja chyba powiem mamie, żeby ze mną jak coś jechała taxówką... już jeden poród przyjmowała
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Zielona, slicznie wygladacie zimowe ludziki w lesie!
Cytat:
Agatka juz sluszna wage ma, a lekarze na pewno wiedza co robia z ta cukrzyca. Trzmaj sie dzielnie |
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona, slicznie wygladacie..
Ewunia, ja tam Ci zazdroszcze ze bedziesz juz miala porod za soba tak szybko.. i corcie przy sobie...
|
|
#1567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pomyśl, ze po Nowym Roku Agatkę będziesz tulić Ale się zdenerwowałam. Mam na strychu wywieszone pranie moje i mojego meza. Idę dzisiaj na ten strych, a tam tak śmierdzi papierosami, ze aż mnie cofneło! Brat przyjechał na Święta i zafajaczył cały strych! Nie rozumie, że czyste pranie tam wisi! A tyle razy go prosiłam, zeby gdzies indziej palił Szkoda, ze już pojechał ![]() I decyzje podjęłam, ze ciuszki dziecięce będę suszyła w pokoju, albo w łazience.. Nie lubię jak śmierdzą mi ciuchy papierochami
|
||
|
|
|
#1568 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, tez bym w takiej sytuacji mame spakowala do taxi ![]() Cytat:
ubiłabym, nic by z niego nie zostalo ja suszarke mam na razie w pokoju młodego nie wiem gdzie z nia pojde pozniej :P tzn na poczatku moze sobie tu stac, bo i tak mlody na przewijanie tam bedzie noszony tylko, ale pozniej hmmm nie wiem ;p suszarka od zawsze w tym pokoju stoi
|
|
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa łaaa jak sie czujesz z myślą że to może być już za chwilkę?
Pół rodziny czeka na moją wizytę żeby wiedzieć czy przyjedziemy. Tata pleciuga nie mógł się powstrzymać i każdemu mówił że może przyjedziemy.
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aj, byle do wiosny. |
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noooo wiosna na szczescie juz niedlugo
|
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
ewa po Nowym Roku wow
ja muszę w końcu kliknąć zamówienie z Gemini, a gdzie tam jeszcze do pakowania torby byłam u szefowej, mówiła, że z racji końca roku zus trzepie co drugą osobę i akurat na mnie trafiło, ale kazała się nie przejmować, wszystkie dokumenty są ok, no i cieszę się, że ją wzywają a nie mnie w 8 m-cu ![]() no ale fakt faktem, że nawet jak już im wszystko będzie pasowało to mają czas na wypłatę do 07 lutego.... jak żyć
|
|
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
Aga dzięki
Paulinka cieszę się, ale tez martwię że może za szybko, ja wole poczekać jeszcze z tydzień dwa , jeśli nic się nie dzieje z Agata to po co przyspieszać, cukry miałam jeszcze wyższe przy poprzednich ciążach a urodziłam o czasie i siłami natury, chociaż to nie były maluszki a ja szczuplutka i drobniutka Mlebi, poza kroplówkami nie dostaje leków, ale u mnie to norma jeśli chodzi o cukry, jak na cukrzyce którą mam normalnie to i tak dzisiaj pani diabetolog na wizycie powiedziała że jest super i że super że przytyłam tylko 5 kg na całą ciąże Olcia ukatrupiłabym go, zielona super fotka, fajnie wyglądacie meire- jeszcze nic nie wiadomo z tym porodem, mój gin ma dyżur w piątek, w czwartek mam podjechać na oddział i posprawdzać jeszcze wszytko, pogadać z cukrzykiem, bo on tez jest za tym że jak nic się nie dzieje to lepiej jeszcze poczekać |
|
|
|
#1575 |
|
Konto usunięte
|
lui powinni z odsetkami oddawać
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- ja już prawie spakowana muszę mini kosmetyki kupić przy okazji wizyty u lekarza i wszystko będzie gotowe Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh, jak żyć...żeby im już wszytko pasowało :/. Ja własnie kliknęłam na laktator. Zaraz będę zamawiać koszule i szlafroki i koniec na ten rok
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-12-29 o 13:10 |
|
|
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
Ja też czekam na wypłatę świadczeń z ZUSu. Zwolnienie mam od 28.11 więc powinni się jakoś w miarę już ogarnąć z tym...
Lui, ja Gemini zrobilam kilka dni temu. Wyszlo ponad 350zł... No ale raz nie zawsze. |
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szlafrok wezme swoj misiowy, ale nie wiem ile razy go uzyje, pewnie tylko na spacer do szpitalnej toalety bo tak cieplo na oddziale..masakra
![]() mnie gemini czeka jeszcze z termometrem, ale to na spokojnie ogarne ![]() po urodzeniu nawet moze ![]() razem z tym aspiratorem do nosa, chociaz ciagle nie wiem czy ten katarek brac zobacze co w SR powiedza na ten temat ja ciagle w lozku ,zabijcie mnie :/ ale tak mi sie super lezy :/ kurde zaraz wstaje, sprzatam, ogarniam, pranie wstawiam bom leń.
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę torbę też dopakować... bo tak naprawdę wsadziłam tam tylko wszystkie podkłady, pampersy, chusteczki itp. Nic więcej. Żadnych kosmetyków dla mnie nie mam ani nic. Piżamy wyprałam ale chcę jeszcze poprasować.
Lui wspołczuje Ci z tym zusem... ja nie wiem co za ludzie tam pracuja.. w ogóle nie myślą o innych :/ Zmierzyłam się... ale mam 99,5 cm ![]() A i stwierdziłam, że jutro idę odebrać zwolnienie do gina to jak nie zapomnę to go zapytam o ten gbs czy on ode mnie więcej kasy weźmie i czy tylko pobierze a ja będę miała gdzieś zawieźć czy jak. A dzisiaj z łóżka nie wstaję - nie chcę mi się kompletnie. Odpoczywam w łóżku jeszcze jak widze jakie chmury idą... to się nie zdziwie jak zaraz znowu śniegiem sypnie...
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
Ja wzięłam od razu z termometrem, butelką i Fridą.
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
ja ciagle nie wiem jaki ten aspirator, Katarek polecany,ale w nocy jakbym miala uzyc to odkurzacz wszystkich mi na nogi postawi
![]() nie wieeeeem posiedze jeszcze nad tym i pomysle zamowie po urodzeniu razem z tymi witaminami K , D , jak juz bede po rozmowie z pediatra itd ![]() pewnie jakis zapas mleka trzeba bedzie zrobicv, jesli nie bede kp , wiec wszystko zamowie za jednym zamachem ![]() Do Akpolu musze jedynie zajechac po szczotke do wlosow , suszarke na butelki, i cos jeszcze tam bylo a jak nie to zaraz klikne na all po co jezdzic aaaaaaaaaaa jeszcze nakladki na sutki ale nie wiem jaki rozmiar :/
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się biorę za pakowanie rzeczy do szpitala
tak jak któraś proponowała z kosmetyków biorę płyn do higieny intymnej z rossmana .. ciało też nim można myć, a i jak raz włosy bym musiała umyć to nic się nie stanie...
|
#1583 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
fajne potem są Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle co do imion...
Ja cały czas nie byłam pewna co do imienia, no ale mąż się uparł, nic innego mu się nie podoba i weź z nim gadaj... no i co do czego w sumie tak przywykłam.. sama już do brzucha tak mówiłam.. Ale szczerze mi się czasem przykro zaczęło robić jak każdy reaguje na to imię. Powiedziałam o tym mężowi... to temu też się smutno zrobiło... ale bardziej dlatego ze ja chce zmienić jego zdanie... yh. I w ogóle jak w wigilie byliśmy u teściów na chwilę to tż coś tam napomknął to inne imie... i zaraz wszyscy 'co? jednak zmieniacie zdanie?' ' nie bedzie Nadulki?' i że oni się już przyzwyczaili i już też tak mówią... I mam już dosyć tego wyboru imion...
|
#1585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to NIKOMU bym imienia nie powiedziala oprocz mojego męża. Wlasnie kliknelam szczotke i grzebyczek z Chicco, naturalne wlosie
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Emdziku niby daleko nie ma,20min 30 ale jak sa korki to do godziny
A co do imienia,nasze sie tez nikomu nie podoba,tesciowa wrecz udaje ze nie przyjmuje do wiadomosci haha Caly czas mowi dzidzius Zielona pojaz lozeczko!ale super wygladacie wow ![]() Ewa ale wiesz,jestes pod kontrola,byle do nowego roku a potem moze Agatka juz bedzie z wami A moze jeszcze beda czekac troche Meire ojj zdrowka,oby Cie nie rozlozylo Olcia jej zabila bym ![]() Przypomnialyscie mi o szlafroku Kurcze pakujemy sie do domu,jezu ile mamy gratow Haa i tekst mojej tesciowej,do mojej corci,ze przyjedzie do nas,ale nie za szybko,dopiero jak sie dzidzius urodzi,chyba musze ja uswiadomic ze skoro juz chce przyjechac jak sie dzidzius urodzi to dopiero jak bede w domu,a najlepiej to tydzien po wyjsciu ze szpitala albo i pozniej
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
u nas chociaz nie było problemu z jakimiś komentarzami dot. Imienia. Moi rodzice to wiedza z poprzedniej ciąży ze jak się bym uparła to nawet Hermenegilda by mogła być i ich gadanie tego nie zmieni,a teście standardowo wszystko co dotyczy dziecka maja gdzieś... Chociaż podobno mężowi mówili ze dadzą na polowe wózka... Nie obraze się... Ciekawe co to za kwota bedzie bo nie wierze ze mogą brać wózek za ponad tysiąc pod uwagę... No ale kurcze skoro od nich nic na ślub nie dostaliśmy to teraz dla wnuczki mogliby coś dać jednak
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
No i melduje że jeszcze porodu nie widać
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
Zia - z domu się dobrze pracuje
Ja też tak jeszcze ciągnę Ewa - nie martw się. My w Sylwestra też raczej nie poszalejemy. No i jeszcze ile dreptania z brzuchami nas czeka Meire - oj, żeby choróbsko szybko przeszło! Mała - ja już na Kolędę mam wszystko wyłożone: obrys, kropidło, woda święcona, krzyż. Tylko jeszcze siebie ogarnąć. Mam nadzieję, że Ci męża nie zwinęli Aga - ja będę w godzinę O dzwonić po M i po Tatę. Zobaczymy, kto będzie szybszy i mnie odwiezie do szpitala Płcią - też bym się wkurzyla! Niestety nie widzę większości zdjęć, o których piszecie. Spojrzę na kompie później. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- P.S. torby też nie masm jeszcze spakowanej, ale większość zakupów zrobiona. I dobrze, bo teraz, z tą dwa nie dałabym rady. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

Ty w szpitalu, ja w domu wiec bedziemy tu sobie pisac, co ty na to ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

już jeden poród przyjmowała 

Ja też tak jeszcze ciągnę