|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Nan w stokrotce 2 pudełka za 60zl
Cytat:
|
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Bajka moja nosi 74 i 80.roznie.ale jest najmłodsza
a w pampach nosimy się w 4.i różnie teraz mamy pampersy ale ostatnio często guruja dady![]() ja nie czaje mojego dziecka :/ ja nie wiem czy kiedykolwiek mi się uda oduczyć ja.spania.z nami :/ ja wiem ze to moja wina ale mam już dość :/ co ja odłożę to wyk jakby jej ktoś krzywdę robił :/ potrafi przespać 1.5 godziny i du.pa budzi się i loduje u nas ehh :/ tz się śmieje ze może za dwa lata będzie spać w swoim łóżku :/ No masakra jakąś :/
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro przyjeżdża małżeństwo oglądać wózek i fotelik
![]() Ja jutro też do pracy choć mam wolne, ale to normalne tam że się w wolne chodzi chociaż nie na 5 godzin na szczęście, może 2 posiedzę, to zależy czy dużo spraw będę musiała wyjaśniać i tłumaczyć się przed klientami
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
i juz po swietach...ale ten czas leci.. ja spac nie moge ![]() zdrowka dla wszystkich chorowitkow!! jesli chodzi o ubrania to Jula nosi 74 i 80, a pampy 4ki (dady) u nas tez ziiiima i jest snieg a Jula zadowolona na sankach ale musimy cos wymyslec bo niby sanki z oparciem ale jakies takie kijowe i nie siedzi ladnie w nich tylko sie przechyla do tylu i sie chyba męczy na tych sankach. A wy jakie macie??Nena sto lat z okazji urodzin! aaa i zapomnialabym...wyszla nam ostatnia 4ka! misia u nas w domu caly czas jest 19-20 stopni a w sypialni(tam z nami Julka spi) jest zawsze 17-18 (a dzis tztowi nie cchialo sie palic i jak kladlam Jule spac bylo 16 )no ale chyba nie narzeka bo nie placze i zdrowa tfu tfu
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z jednej strony sie ciesze a z drugiej się boje![]() sebula też 5 nosi /dady / czasem mu 5 załoze ale jeszcze 4 są dobre a waży 12 kilo i ubranka na 86/92 nosi co do temperatury to nie wiem jaka jest u nas ale jak jest 21 to mi zimno a jak 22 to juz ciepło ale dla mnie mogłoby byc 23 niezmiennie moja sisi ma cały czas 20-21 u mi iwecznie u niej zimno...aż mi czasem wstydsmigam dzisiaj do pracy uzgodnić powrót i dowiedzieć się co tam sie dzieje w klasach ![]() niby miałam najgorszą klase w szkole i teraz problem z głowy ale mi przykro było , tymbardziej że już drugi raz mam taką sytuacje że wracam po macierzyńskim i mi klase zabierają .... chyba jestem kiepskim wychowawcą
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka, nie wiem
![]() Ewcia, ja sie nie dziwie bo w zasadzie wracasz w połowie roku, zaraz koniec semestru a tak zmieniać dzieciakom w środku to nie wiem czy to jest dobre. Od wrzesnia pewnie dostaniesz znów
|
|
|
|
#4387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masz wolne i idziesz do pracy Co to za polityka ![]() Kciuki za sprzedaż wózka i fotelika Jestem pewna, że im się spodoba ![]() Ewcia, ale ja pracuję już od 1 grudnia ![]() Będzie dobrze
|
|
#4388 |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego, to znaczy co?
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może faktycznie tak jak pisze gorgulek nie chcą zmieniać dzieciakom nauczyciela w połowie roku, Ciebie troszkę nie było może troszkę się pozmienialy te dzieci może aktualnie inny nauczyciel ich ogarnia wiec szkoda by było pewnie od nowa wszystko robić
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
no wszystkiego po troszkę to co my jedliśmy, tak po jednym kęsie
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej!
Witam się poświątecznie ![]() Po takim obżarstwie czas zabrać się za bieganie
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje w imieniu Julka za zyczenia zdrowka. Ewidentnie siedzi mu cos na oskrzelach bo az chrobocze jak oddycha. Biedaczek moj juz dostal 3 dawki antybiotyku a poki co ciagle apatyczny jest. Spal od 19 do 8.30. Teraz znow zasypia
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Co do rozmiarow Julcio nosi 80 i nie zapowiada sie zeby szybko wskoczyl w 86. Wazyl ostatnio 9900. Teraz pewnie mniej bo juz czwarty dzien prawie nic nie je... |
|
|
|
#4393 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Ja tez zawsze kupuje duuuuze ilosci zeby starczylo do kolejnej promocji i powiem Wam ze niezle nam to wychodzi bo od urodzenia tylko raz kupilismy po regularnej cenie jedna paczke,tak udalosie kazda 5 zl taniej ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
slodki widok ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ty swoja dwojke to laduj do pojemnika na posciel pod lozko ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- No to nadrobilam Was.jestem na glukozie,2 h siedzenia i w poczekalni 4 ciezarne,naplotkowalysmy sie
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka, jak sobie przypomnę tą glukozę... miałam powtórkę po tygodniu, bo myślałam, że to pomyłka
Tobie życzę samych dobrych wyników
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 3, także mogę Ci pożyczyć
Albo kupię i Ci wyśle, bo one się składaja jak pudełka.
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Igor nosi 4 dady i nie zapowiada sie żebyś my szybko przeszli na 5, nigdy jeszcze nie przesikał no i rzepy są baaaardzo blisko siebie ![]() A z ubrań nosi 80/86 czasami 74... cięzko to określić bo co firma to inna rozmiarówka ![]() A waży chyba najmniej tutaj bo jakieś 9.3kg
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Leo waży 13,8kg i nosi 86 często ma rękawy podwiniete bo mniejszych nie moze miec bo tułów(trudny wyraz
) ma długi.pieluchy 5jak juz wspomniałam.W rosku sa na promocji pieluchomajty bb za 17zl! Polecam jak ktos kupuje ![]() Tz ma wolne i kazałam mu wziąć sie za malowanie. Wczoraj oskrobał kawałek ściany tzn miał byc kawałek a odpadło pol ściany Ale za to farba kupiona bede miec na jednej ścianie morska zimę
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4400 | |||
|
Zakorzenienie
|
sprzedalam wózek i fotelik
smutno trochę eh Cytat:
moja zmora. Najgorsza rzecz z całej ciąży jak dla mnie Ale Amelka chyba dobrze to zniosła i dobrze Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
bieganie by się też przydało ale jakoś pogoda za oknem mnie nie nastraja na to
|
|
#4401 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Był u mnie dziś ksiądz po kolędzie.. Zazwyczaj w poprzednich latach był ok. godz. 12, a dziś przyszedł dopiero przed 14. Przetrzymałam Filipka i poszedł spać (a raczej padł jak mucha ) o 14.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój jeszcze nie tak dawno miał sweterki w tym rozmiarze, ale to pewnie zależy od firmy, teraz ma bardziej rozm.80. Ale w sumie kilka bluz (jak nie wszystkie ) ma w rozmiarze 74 i jeszcze w nich na pewno chwile pochodzi.U nas też w wigilie wyszła ostatnia czwórka, ale te czwórki są strasznie męczące. Górne wychodzą mu już od 3 miesięcy a jeszcze całych nie ma. Masakra :/ Cytat:
![]() Cytat:
brzuch jak w siódmym miesiącu, ale w nowym roku znów biorę się za ćwiczenia U nas też pełno śniegu. Zapraszam ![]() Filip zalicza codziennie sanki Tylko niepotrzebnie wieje, ale cóż, nie można mieć wszystkiego Cytat:
Wkłada się do tych majtek zwykłą tetre?
|
|||||
|
|
|
#4402 |
|
Zadomowienie
|
święta, święta i po świętach
Z tego co podczytałam, to super prezenty dzieci podostawały. My też wróciliśmy do domu obładowani zabawkami. Mimo choroby mały był bardzo dzielny i w miarę pogodny. Za to dzisiejsza noc to jakaś masakra była Szymek nosi dady 4 (pewnie jeszcze trochę je ponosi) i większość ciuchów w rozmiarze 86, aczkolwiek niektóre 80 a nawet 74 są dobre, wszystko zależy od firmy. Waży około 11,5kg madzia współczuję sytuacji amelka mi na samą myśl o glukozie jest niedobrze, bleeeee pszczoua biedny Julek, szybkiego powrotu do zdrowia larysko super, że udało się sprzedać wózek i fotelik |
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilismy od lekarza bo dzis kaszel jeszcze gorszy i szmery w klatce sa slyszalne bez stetoskopu jak oddycha
Lekarka zla ze na pogotowiu nie dostal nic na kaszel tylko sam antybiotyk. No i nikt mu na pogotowiu uszu nie ogladal i okazuje sie ze oprocz zapalenia oskrzeli ma jeszcze zapalenie uszu Bidulek moj... Zmienila mu antybiotyk na mocniejszy i przepisala caly arsenal lekow takze kurujemy sie. Teraz mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej...
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że byliście u lekarki i porządnie przebadała Juleczka. Mam nadzieję, że leki szybko zadziałają i mały poczuje się lepiej. Zdrówka!
|
|
|
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Laryska
super ze wozek sprzedany![]() Cytat:
![]() To sa takie pieluchy tylko wciągane przez nogi. Ze nie zapinasz rzepow jeśli masz uciekiniera jak ja łatwiej mu to założyć bo w biegu trudno dobrze zamontować pieluche a potem przesikany a zeby zdjąć to sie rozdziera boki.Cytat:
szkoda ze przez lekarza na pogotowiu to wszystko sie tak ciągnie
|
|
#4407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bajka mój nosi rozmiar 74. Tzn nowe rzeczy kupuje mu na 80 ale idealnie mieści się nadal w 74 A pampki właśnie zaczrlam 4+ ale spokojnie mieści się w 4 tylko myslalam ze w 4+ w nocy nie przesieka ale lipa A pieluchomjatki są ekstra ale w lecie bo teraz musiała bym go do rosołu rozbierać
|
|
|
#4408 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hubi dalej z katarem i kaszlem. Co prawda jest lepiej, ale nie poszłam do pediatry i się zastanawiam czy dobrze zrobiłam... Cytat:
Cytat:
W kwestii ściany, kiepsko wyszło, że musicie teraz gipsować Cytat:
Cytat:
Na nocnych i świątecznych dyżurach zazwyczaj pacjent jest badany szybko i niedokładnie
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua zdrowko dla Julka!
my tez mamy jutro ksiedza po koledzie...ale wcale mi sie nie chce jego przyjmowac ;/ Licze, ze przyjdzie jak ja bede w pracy :P
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-12-29 o 16:42 |
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

ale już zostało tylko jedno
Chyba od tamtej pory nie było już tej promocji 

a w pampach nosimy się w 4.i różnie teraz mamy pampersy ale ostatnio często guruja dady

niby miałam najgorszą klase w szkole i teraz problem z głowy ale mi przykro było , tymbardziej że już drugi raz mam taką sytuacje że wracam po macierzyńskim i mi klase zabierają
.... chyba jestem kiepskim wychowawcą

może faktycznie tak jak pisze gorgulek nie chcą zmieniać dzieciakom nauczyciela w połowie roku, Ciebie troszkę nie było może troszkę się pozmienialy te dzieci może aktualnie inny nauczyciel ich ogarnia wiec szkoda by było pewnie od nowa wszystko robić 

smutno trochę
Wkłada się do tych majtek zwykłą tetre?