|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Lenova
![]() Zapraszamy do nas na osiedle, będzie nam bardzo miło
|
|
|
|
#2432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Zawsze możesz kupić/ zrobić torcik, zaprosić na niego t. i do tego kawa/herbata i tyle. A reszta to miły dzień Twój i Antosia. Oczywiście sama wiesz co będzie najlepsze, ja tylko mówię żebyś w pierwszej kolejności myślała o sobie i Antosiu a nie ewentualnych fochach innych
|
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
ma nowego laptoka? ma! to prosze mi tu nie marudzic
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
No mam .. Dziadek mi kupił
![]() Ale teraz siedzę i t. Na kawusi
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
no kochana, albo kawusia u t. albo wizaz. najwyzszy czas sie okreslic!
pozdrowienia dla t.
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Debrah, przeczytałam bloga. I znów jestem zachwycona! Dziś musiałam wstać o 5 do pracy. O 00:00 poszłam spać , a Daria obudziła się o 2 i postanowiła nie spać 2 godziny chyba nie muszę mówić jak się dziś czułam w pracy i jak się czuję teraz.Za pół godzinki kąpię Darię i mam nadzieję,że szybko zaśnie.
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
neti jak tam twoje cwiczenia ? ja sie zapoeram od stycznia bo.mi dups.ko uroslo x-( :-P
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to ruszamy razem
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączamy się z miom buntownikiem. Ola robi z bibuły prezent dla Oskarka
![]()
|
|
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiałam i trafiłam na post Małej, resztę przeleciałam po łebkach żeby tylko się dowiedzieć czy już ok. Cieszę się że jest poprawa. Mała dacie radę, z cukrzycą da się żyć. Ja mam ciut podobny problem. Przed świętami dosłali mi resztę wyników z Rabki i o ile u Ani nic nie wyszło (tzn wyniki niejednoznaczne, nie wiadomo na co w końcu jest uczulona), o tyle u Grzesia w ostatnim badaniu na którego wynik czekaliśmy wyszły cuda, mamy podejrzenie celiakii. A z tego co poczytałam już na różnych specjalistycznych stronach, przy takim wyniku tego badania to już nie tyle podejrzenie co praktycznie na pewno celiakia. I kompletnie nic na to nie wskazywało... Więc na razie czekamy na wizytę u gastrologa, a potem pewnie dieta bezglutenowa do końca życia. Czyli podobnie jak z Oskarkową cukrzycą... Cóż, wychodzę z założenia że bez glutenu można żyć, ludzie mają o wiele większe problemy. Damy radę i Wy też!
|
|
|
|
#2443 | ||
|
Zadomowienie
|
U mnie mama z siostra pojechały w sobotę wieczorem i smutno znów
Macie jakieś plany na sylwestra? ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Cytat:
A co do wesela to ja tez bym się pobawila chętnie Na sylwestra zrobię karkowke albonschabowe może udka salatke ze sledziem sałatka grecka pierogi ruskie chyba jutro machne pierwszy raz to będą może śledź w smietanie Siedzimy sami chyba znajomi zapraszali ale do nich ma przyjść ciotka z wujem to raczej chyba w domu zostaniemy bo TŻ rano do pracy ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Kaldun mi urósł waga zepsuta to nawet nie wiem ile przytylam a miałam juz 53 |
||
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja tez ruszam z Wami. Prosze mnie motywowac, bo slyne ze slomianego zapalu.
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Mała jak się macie? Jak nasz wojownik się czuje?
|
|
|
|
#2446 | |||
|
Konto usunięte
|
fajnie! my takie płaskie mamy
Cytat:
jutro się dołączę Cytat:
polać jej, neti, nie leń się ![]() Cytat:
to nie ma czego żałować. Wiesz, że ogrom skórnych problemów, tudzież np. slaba kondycja włosów czy paznokci może wynikać właśnie z tego, że człowiek je gluten, który mu kompletnie nie służy - nie ma celiakii, ale wybitnie jego organizm nie lubi tego białka. A mam koleżanki, które w ogóle nie jedzą glutenu - z własnego wyboru. Obie mają dzieci niespełna 5 letnie, jedna ma męża - i żyją
|
|||
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Szajka ja się poważnie zastanawiam czy sama tej celiakii nie mam. Jak będziemy u gastro to zapytam które badania sobie zrobić. To jest genetyczne, któreś z nas zapewne jest chore albo chociaż jest nosicielem. No a ja mam często biegunki, raczej dotąd obstawiałam zespół jelita nadwrażliwego czy jak to się zowie, bo głównie mi się to objawia z nerwów, np. jak wychodzę z domu a wiem że tam nie będzie dostępu do wc to od razu mi się chce i po parę razy się nieraz wracam zanim wyjdę na dobre
A zespół jelita nadwrażliwego bywa mylony z celiakią, tak wyczytałam. Dla mnie to byłaby tragedia bo ja mogę całe dnie przeżyć o samym świeżutkim chlebusiu i herbatce z sokiem malinowym dobrze posłodzonej Z drugiej strony jak sobie wyobrażę moją figurę po paru latach bez tegoż chlebusia i z moim laserowym bikini brazylijskim to prawie chcę żeby u mnie też to wyszło, bez tego się nie zmotywuję do rzucenia pieczywa
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2014-12-29 o 21:20 |
|
|
|
#2448 |
|
Konto usunięte
|
Kija, wystarczy, że gdzieś wstecz była celiakia - u tej dziewczynki ani rodzice, ani rok młodsza siostra choroby nie mają.
Zmotywujesz się, poczytaj porządnie - jeśli celiakia stwierdzona, to naprawdę rodzina NIC nie powinna jeść, najmniejszy nawet kęs glutenu to rozwalanie jelit od nowa. A wiesz, że biedronka ma BARDZO dużą ofertę dla celiaków? Masa wędlin z Konspolu, jogurty bg, makarony bg, no różne rzeczy. A tu w ogóle KOPALNIA informacji, godziny tam spędziłam, na stronie i forum:http://www.celiakia.pl/kategoria/now...-rynku/sklepy/ |
|
|
|
#2449 |
|
Lurker ;)
|
Kija ja tez sobie nie wyobrazam zycia bez chrupiacego chlebusia, cieplutkich buleczek i innego pieczywka
![]() Dla mnie zycie bez pieczywa to katorga! I dlatego wygladam jak balwan- stworzony z 3 kulek ![]() ![]() :tor ba:
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też ciężko bez pieczywa, drożdżówek itp itd - nie wiem co miałabym jeść na śniadanie, chodziłabym głodna, chyba, żeby placki na jakiejś bg mące.
Ale to pewnie z braku wiedzy 'co zamiast'. Z dietą cukrzycową było mi mega ciężko, wcale nie zw względu na cukier i słodycze, tylko właśnie musiałam się dokształcać ciągle i jeszcze im dalej ciąża tym trudniej było. Ale potem się okazało, że da się tylko trzeba się dowiedzieć i nawet chleb mogłam zjeść, tylko z głową. |
|
|
|
#2451 |
|
Konto usunięte
|
Ale przecież można piec chleb bg
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- A tu rewelacyjny blog bg - dziewczyna w tv występowała też http://www.natchniona.pl/blog
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w mojej piekarni chrupiacego pieczywa bg jest mnostwo lacznie z ciastkami i slonymi przekaskami W biedrze ostatnio kupowalam makaron bg calkiem smaczmy Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2453 |
|
Konto usunięte
|
A w ogóle to w róznych CH też są stoiska z wędlinami takimi porządnymi, któe mają bg w ofercie - w SCC jest, w pobliskim M1, podejrzewam, że u was też. I mają certyfikaty potwierdzające bg.
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
duża różnica jest w smaku jeśli chodzi o pieczywo z glutenem i bez? dla mnie to totalnie obcy temat.
|
|
|
|
#2455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie mamy planów. Ja pracuję w sylwestra od 8.30 do 17.30 mąż do 16...
|
|
#2456 |
|
Konto usunięte
|
różnie, zależy, z czego pieczesz
http://www.olgasmile.com/chleb-bezglutenowy.html |
|
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się jak nasz wsiowy proboszczunio zareaguje jak nam się ta celiakia potwierdzi i pójdę się domagać sprowadzenia dla nas hostii bezglutenowych (tak tak, istnieją takowe, w niektórych kościołach są nawet specjalne msze z komunią dla bezglutenowców)
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja : nie pisałam o pieczeniu przez siebie, bo ni mam piekarnika
![]() Tylko piekarnik konwekcyjny (tak tak halogen owen z tv ;p) więc nie wszystko mogę sama zrobić, ale jestem bardzo ciekawa. |
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ta dieta to dość drogą jest..
|
|
|
|
#2460 |
|
Konto usunięte
|
Fewciu, i znów - też różnie. Produkty kupowane w typowych sklepach bg owszem, dość drogie, dlatego zwyczajnie trzeba orientować się, gdzie na miejscu można bg kupować. Co samemu szykować w domu - taniej wyjdzie zrobienie makaronu niż kupowanie, na przykład. Człowiek zaczyna mniej wydawać na syfiate żarcie, siłą rzeczy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

chyba nie muszę mówić jak się dziś czułam w pracy i jak się czuję teraz.

(wiem, wiem, wasze dzieciaczki robia to juz od zeszlego stulecia
)

super!
mąż do 16...