Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-29, 18:16   #3241
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane
Jestem po 3 USG , malutka waży 1550g i jest niestety ułożona główką do góry, lekarz powiedział że może się jeszcze obrócić, ale zbytnio by na to nie liczył, więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo że czeka mnie cc...
za usg
silna mała a co do cc to trudno jak będzie mus to mus, ważne by bez komplikacji, szybko i sprawnie

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
niunia_ona, crystal25, lesyeux

Cześć dziewczyny, u nas po świętach waga skoczyła do 1370g wiec idzie regularnie do przodu! W czasie świat nie było naszej Pani doktor tylko jakies dyżurujące lekarki wiec chyba nic jej za bardzo nie badali. Dalej dostaje leki na płucka i antybiotyk na infekcje, mysle ze moze jutro znowu ja przebadają i zobaczymy czy jej sie polepszyło.n

Dzisiaj pani doktor powiedziała mi ze malutka ładnie oddycha na respiratorze, bo co jakis czas zmniejszają jej parametry- procent tlenu i ilośc sztuscznych oddechów - i se trzeba ja bedzie chyba rozintubowac. Wreszcie miejmy nadzieje ze sobie poradzi z oddychaniem z maseczka

Helenka ma juz 6 tygodni, a tak normalnie to zaczynałabym teraz 31 tydz
Helenka wyrośnie na jakiegoś Noblistę czy coś z taką siłą, wolą walki i w ogóle super mała i Ty mon9 taka dzielna
Stary 2014-12-29, 18:17   #3242
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie Kochane
Jestem po 3 USG , malutka waży 1550g i jest niestety ułożona główką do góry, lekarz powiedział że może się jeszcze obrócić, ale zbytnio by na to nie liczył, więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo że czeka mnie cc...
za wizytę i wagę! a co do ułożenia jeszcze ma czas, na razie o tym nie myśl

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ojej kochana współczuję wymiotów:/ i to jeszcze w III trymestrze Cię trzymają, masarka z drugiej strony mi nic nie dolega ale jem za dwoje, waga myslę, że po świętach jest na plus 14kg, boję się wejść na wagę bo dostanę zawału
byłam dziś na zakupach i kupiłam żel do prania Lovela i tak czytam i czytam że lubi uczulac i jestem na siebie zła,któras z mam uzywała i może mi powiedzieć, że nie będzie aż tak źle?
ja też mam lovele, uczulić może każdy proszek, więc na razie się tym nie przejmuję, jak trzeba będzie to zmienię na inny

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
No i witam się po świętach w 30 tygodniu i 3 dniu
za 30 tydzień

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
hej mamusie ...
Nie było mnie tu ponad 2 miesiące... za co przepraszam. Mega trudny okres za nami, łącznie z szpitalami, pogrzebami i intensywną terapią młodszej pociechy i różnymi przebojami ciążowymi.
Brak czasu i nie ukrywam że trochę załamanie psychiczne wykluczyło mnie z życia na dłuższy czas.
Teraz wierzę,że nowy rok to nowe nadzieje i tego się trzymam.
Mam nadzieje, ze wybaczycie nieobecność i mogę dalej podczytywać i coś tam czasem naskrobać

Nie nadrabiałam bo chyba tego wyszło z 400 stron jak nie lepiej nie dam rady po prostu

Widzę, że pierwsze Maleństwo na świecie. Helenko duuuużo zdrówko i rośnij w siłę kobietko! Mono9 jesteś mega dzielna, podziwiam Cię Oby wszystko dobrze się poukładało

aha no i u nas ma być Panienka imię jeszcze nie wybrane

Dziewczynki dużo zdrówka dla wszystkich, reszta jakoś się poukłada!
pewnie, że wracaj! mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej no i za dziewczynkę , chyba ich więcej u nas (przynajmniej takie mam wrażenie )

Cytat:

Cześć dziewczyny, u nas po świętach waga skoczyła do 1370g wiec idzie regularnie do przodu! W czasie świat nie było naszej Pani doktor tylko jakies dyżurujące lekarki wiec chyba nic jej za bardzo nie badali. Dalej dostaje leki na płucka i antybiotyk na infekcje, mysle ze moze jutro znowu ja przebadają i zobaczymy czy jej sie polepszyło.n

Dzisiaj pani doktor powiedziała mi ze malutka ładnie oddycha na respiratorze, bo co jakis czas zmniejszają jej parametry- procent tlenu i ilośc sztuscznych oddechów - i se trzeba ja bedzie chyba rozintubowac. Wreszcie miejmy nadzieje ze sobie poradzi z oddychaniem z maseczka

ale Helenka rośnie, już poważna waga dla niej i dla mamusi!
oby niedługo mogła już samodzielnie oddychać

boże dziewczyny jak mnie kłuje w żebrach no masakra jakaś w żadnej pozycji nie mogę leżeć
Stary 2014-12-29, 18:20   #3243
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
kochana , nie będzie na pewno tak źle
dzieci cukrzycowe niestety czasem mają podwyższoną wagę i oto się boję, bo jak widać nie kontrolują mi jej za często.

co do mięsa Ty pisałaś , że nie jesz, ja też na początku ciąży nie jadłam, bo mi było niedobrze po mięsie i teraz żelazo w tabletkach - ale ważne , że jest w porządku

ja też mierzyłam cukier przez święta i po wigilii podwójnej miałam niezły.
tak, że jest w porządku. już tydzień temu sama wprowadziłam dietę i daje radę to tylko 2 miesiące damy radę.

dziewczyny cukrzycowe a jaki chleb kupujecie?
Ja zwykle jem zwykły razowy ze słonecznikiem. Kilka razy miałam żytni razowy i ten wg mnie był smaczniejszy, ale piekarnia daleko. Po tych mam cukry ok. W Poradni polecali żytnio orkiszowy ale ja po orkiszowym niestety przekraczałam 120.
Stary 2014-12-29, 18:36   #3244
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
To jeszcze ja dopiszę, że też mam trochę podwyższone leukocyty i neutrofile, więc jak widać to chyba dość normalne.

I niestety dla ciebie, bo dobrym źródłem żelaza w diecie jest wołowina i żółtka jajek.
Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Crystal to ja też dorzucam się podwyższone leukocyty i niskie czerwone krwinki. Tak bywa w ciąży.
Moja Maja w 27tc ważyła 1056g, lekarz mówíł, że w sam raz.
Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość

co do mięsa Ty pisałaś , że nie jesz, ja też na początku ciąży nie jadłam, bo mi było niedobrze po mięsie i teraz żelazo w tabletkach - ale ważne , że jest w porządku

dziekuje mamusie teraz rozumiem, ze to normalne i nie ma czym sie przejmowac Niestety od miesa mnie odrzuca, nie jestem w stanie przelknac,robie dla siebie i TZ a i tak oddaje TZ na talerz hihi, a o jajkach to sie nie wypowiem, bo ostatnio TZ robil sobie jajka na patelni, to ja szybko do toalety zwymiotowac lecialam

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
ojej kochana współczuję wymiotów:/ i to jeszcze w III trymestrze Cię trzymają, masarka z drugiej strony mi nic nie dolega ale jem za dwoje, waga myslę, że po świętach jest na plus 14kg, boję się wejść na wagę bo dostanę zawału
byłam dziś na zakupach i kupiłam żel do prania Lovela i tak czytam i czytam że lubi uczulac i jestem na siebie zła,któras z mam uzywała i może mi powiedzieć, że nie będzie aż tak źle?
Ja wlasnie duzo wymiotuje, wielu rzeczy nie jem, a waga idzie do gory, ale to pewnie przez brak aktywnosci 10 kg napewno mam na plusie, zobaczymy na wizycie w styczniu ile bedzie
Lovela chyba jest popularna w Polsce, widzialam ja kiedys w tesco, ze dla maluszkowych ubran jest napewno nie bedzie tak zle, ja bede uzywac normalnego proszku, i tylko plyn do plukania dla dzieci, wiec mam nadzieje ze nic nie wyjdzie zlego, z tego

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Witajcie Kochane
duza dziewczynka do 36 tyg nawet moze sie obrocic, kolezance sie tak obrocila coreczka jakos w 35 czy 36
Zabijcie mnie ale chcialabym miec cc, chociaz tez duzo o niej czytalam, i nie jest to takie super..... ale to ze strachu przed nacinaniem i zszywaniem, co czesto sie zdarza podczas naturalnego porodu.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
hej mamusie ...
Nie było mnie tu ponad 2 miesiące... za co przepraszam. Mega trudny okres za nami, łącznie z szpitalami, pogrzebami i intensywną terapią młodszej pociechy i różnymi przebojami ciążowymi.
Brak czasu i nie ukrywam że trochę załamanie psychiczne wykluczyło mnie z życia na dłuższy czas.
Teraz wierzę,że nowy rok to nowe nadzieje i tego się trzymam.
Mam nadzieje, ze wybaczycie nieobecność i mogę dalej podczytywać i coś tam czasem naskrobać

Nie nadrabiałam bo chyba tego wyszło z 400 stron jak nie lepiej nie dam rady po prostu

Widzę, że pierwsze Maleństwo na świecie. Helenko duuuużo zdrówko i rośnij w siłę kobietko! Mono9 jesteś mega dzielna, podziwiam Cię Oby wszystko dobrze się poukładało

aha no i u nas ma być Panienka imię jeszcze nie wybrane

Dziewczynki dużo zdrówka dla wszystkich, reszta jakoś się poukłada!
witaj mam nadzieje ze u ciebie juz lepiej

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:

super ma wage, rosnie dzielnie
I najwazniejsze ze wkrotce odlacza ja od tych maszyn, i bedzie sama oddychac Pocalunki dla niej Niech wciaz bedzie tak silna caly czas
A ty jak sie czujesz
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 18:38   #3245
crystal25
Zakorzenienie

Zatrudnilam mojego TZ do zrobienia kolacji ( czyt. obiad ) i jak pranie sie skonczy to zeby wywiesil na suszarce Juz wiem ze mnie dzis nie lubi
rece mu nie odpadna co nie niech sie przyzwyczaja jak przyjdzie malenstwo, ze bedzie mi pomagal troche
Stary 2014-12-29, 18:43   #3246
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Zatrudnilam mojego TZ do zrobienia kolacji ( czyt. obiad ) i jak pranie sie skonczy to zeby wywiesil na suszarce Juz wiem ze mnie dzis nie lubi
rece mu nie odpadna co nie niech sie przyzwyczaja jak przyjdzie malenstwo, ze bedzie mi pomagal troche
mój też dzis stał przy garach i gwarantuje Ci, że włos mu z głowy nie spadł ja za to miałam pranie, sprzatanie i prasowanie, trzeba chłopom pokazac, że od czasu do czasu są niezastąpieni
Stary 2014-12-29, 18:47   #3247
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
mój też dzis stał przy garach i gwarantuje Ci, że włos mu z głowy nie spadł ja za to miałam pranie, sprzatanie i prasowanie, trzeba chłopom pokazac, że od czasu do czasu są niezastąpieni
No wlasnie, ja dzis stalam przy garach, wysprzatalam prawie cale mieszkanie pochowalam ubrania z dwoch suszarek wiec troche tego bylo, i obiad o 12 , i wstalam do dziecka o 7 rano a TZ sobie pieknie chrapal, wiec mysle ze to jego nie lubie, moze sobie w nos wsadzic hihi jeszcze przed chwila do TZ mowie, kochanie chyba pralka konczy prac twoje pranie
Juz do garow go nie bede zmuszac, chociaz raz usnelam w ciagu dnia, i co mnie obudzilo moj TZ myje naczynia , nawet nie wstawalam za specialnie wczesniej co by mu nie przeszkodzic w tym myciu hihi
Stary 2014-12-29, 18:54   #3248
niunia_ona
Zakorzenienie

zaczęłam dziś tak wg 8 miesiąc o losie xd

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Zaczęłam dziś 8 miesiąc o losie xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 18:56   #3249
luzna25
Zadomowienie

mon9 dla Helenki

ja też mam lovele każdy proszek może uczulić kupiłam małe opakowania- jak małemu wyjdzie wysypka to zmienię na inny

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

za 8 miesiąc życzę, aby był tak spokojny jak 7
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 18:57   #3250
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
mon9 dla Helenki

ja też mam lovele każdy proszek może uczulić kupiłam małe opakowania- jak małemu wyjdzie wysypka to zmienię na inny

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

za 8 miesiąc życzę, aby był tak spokojny jak 7
No oby xd trzebalo by wejść na wagę ale mam taki strach ze masakra xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-29, 18:57   #3251
kasia_adm
Rozeznanie

Crystal ja też czasem myślę, że chciałabym cc. Ale jak pomyślę, że kilka godz nie wstanę, to sn wolę. Na razie mam ułożenie do cc. Lekarz wolałby uniknąć tego u mnie, jestem po dwóch operacjach z cięciem brzucha.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 18:57   #3252
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Ja zwykle jem zwykły razowy ze słonecznikiem. Kilka razy miałam żytni razowy i ten wg mnie był smaczniejszy, ale piekarnia daleko. Po tych mam cukry ok. W Poradni polecali żytnio orkiszowy ale ja po orkiszowym niestety przekraczałam 120.
ja jem teraz grahama i co prawda nie przekraczam 120 ale mam 119 , a jadłam wieloziarnisty i cukier miałam jeszcze niższy...spróbuję kupić ten żytni razowy i tak muszę jechać extra do piekarni , po jakikolwiek chleb

Cytat:

dzielna nasza Helenka - jeszcze trochę i pójdzie do domu

Cytat:
Witajcie Kochane
a który jesteś tydzień?

z tego co wiem czasem dzidzia w ostatniej chwili się obraca, nawet wtedy kiedy się najmniej spodziewamy. ja czuję , że mała też jest jeszcze główką do góry.

cc jak mus to mus. ja mam cc ze wskazania o czym wiedziałam już od dawna , że tak będzie i boję się go chyba tak samo jak zwykłego porodu, nawet nie wiem czy nie bardziej....
Stary 2014-12-29, 18:59   #3253
smv
Zakorzenienie

mama_kasia witaj kochana, mam nadzieje ze u Ciebie juz lepiej i bedziesz czesciej z nami pisała

mon9 super ze u was juz lepiej! my tu ciocie wizazowe trzymamy kciukersy!!!)

niunia woww....cykor coraz wiekszy ;D hehe..a ja jakos nie nakrecam sie ze bedzie mnie bolec i w ogole...bedzie super )

aaakarolina ja tez cieprie na bol zeber ;((((((((((

ja widzialam w KAUFLANDZIE tego JELPA i chyba sie zdecyduje z ciekawosci...a jakie sa fajne plyny do plukania dzieciece??

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-12-29 o 19:01
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 19:01   #3254
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dobrze ze ok. Ważne ze rośnie. Super

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-29, 19:02   #3255
marcia45
Zadomowienie

anyolek i jak po wizycie?

mon brawa dla Helenki żeby wyniki były coraz lepsze. Co kupiłaś do przechowywania pokarmu?

nouvelle byłam w lidu wczoraj,u nas nic ciekawego

Kupilismy materac, dzis dla nas. Byłam tez na wyprzedazach małej kupiłam dwa kompleciki w tkmax i jeden otulacz na wypróbowanie bo był niedrogi i sukienke dla siebie

Naprawde zadna z Was nie planuje materaca gryka-kokos? Myślicie, że lepiej kupić sama pianke-kokos? Jutro byśmy pojechali odebrać korzystając z wolnego TZ, przy okazji wezmę kilka rzeczy typu podkłady poporodowe itd.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 19:10   #3256
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

godzina 0 zbliża się wielkimi krokami
myślę, że zaczniemy panikować jak dziewczyny z lutowego wątku zaczną rodzić
Stary 2014-12-29, 19:14   #3257
mama_kasia88
Raczkowanie

Mono9 super wieści (przyznam się, ze wyszukałam każdy Twój post i nadrabiałam ). Brawo dla Helenki! oby tak dalej! A masz możliwość kangurowania małej czy jeszcze nie?

ogólnie to właśnie dociera do mnie że najwyższy czas zacząć coś ogarniać dla małej. Co prawda weny trochę brak, ale postanowiłam że po nowym roku idę szaleć po lumpkach!

Czytałam że jedna z nas niestety rozstaje się z ojcem dziecka. Współczuję, życzę siły. Nie można nic na siłę ciągnąć bo to naprawdę może wyrządzić więcej szkody, dla wszystkich.
U nas niestety kryzys też jest, jak się skończy nie wiem. Ewidentnie ostatnie wydarzenia przygniotły naszą dwójkę, i ciężko jakoś teraz wrócić na "wspólny tor". Szczerze Wam powiem, że gdyby nie mój mały Bartas to nie wiem jakby się wszystko skończyło Ten mój 2 latek daje tyle sił i chęci do życia że na rzęsach dla niego stanę. Nawet z tym moim brzucholem :P

aaa co do prania, to miałam i lovele i dziusia i nie było żadnych uczuleniowych przebojów. Jednak sąsiadka której mała miała AZS prała w płatkach mydlanych (a większe plamy zapierała zwykłym szarym mydłem) i się sprawdzało rewelacyjnie.

Wózki już wybrane? Ktoś może ma/ bierze pod uwagę emmaljunga?

aaa nie wiem czy strona
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
była przedstawiana już, ale serdecznie polecam. Fajne porównanie składów róznej chemi/kosmetyków da dzieci, min też proszków

Edytowane przez mama_kasia88
Czas edycji: 2014-12-29 o 19:18
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 19:17   #3258
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
godzina 0 zbliża się wielkimi krokami
myślę, że zaczniemy panikować jak dziewczyny z lutowego wątku zaczną rodzić
Tez tak myślę jak Ty. Ze będziemy panikować ale to normalne jakiś strach jest

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-29, 19:22   #3259
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze dwa i koniec
Stary 2014-12-29, 19:24   #3260
debraM
Wtajemniczenie

Hejo

Novelle, mam taki sam sweterek z kotkiem z tesco, kupiłam go jak było -20%. Jest dużo ładniejszy niż na zdjęciach

A to moje ostatnie zakupy:

I lecę nadrabiać jeszcze 2 strony

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 19:24   #3261
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze dwa i koniec
Oj super bo mam już dość bycia wielka xd meczu mnie to już

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-29, 19:28   #3262
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Crystal ja też czasem myślę, że chciałabym cc. Ale jak pomyślę, że kilka godz nie wstanę, to sn wolę. Na razie mam ułożenie do cc. Lekarz wolałby uniknąć tego u mnie, jestem po dwóch operacjach z cięciem brzucha.
rozumiem w takim wypadku chyba lepiej naturalnie
Moj TZ wie ze wolalabym miec cc, pomimo tego ze choler*** boje sie operacji roznych zabiegow itd..... , wiem ze to nic dobrego, ale jednak panika moja przewyzsza wszystko u nas po cc tez nie wolno wstawac, ale po naturalnym tez nie zawsze jestesmy na silach, kobieta jest zbyt oslabiona na to.... wiadomo nie kazda, ale trzeba liczyc sie ze porod moze byc ciezki

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Mono9 super wieści (przyznam się, ze wyszukałam każdy Twój post i nadrabiałam ). Brawo dla Helenki! oby tak dalej! A masz możliwość kangurowania małej czy jeszcze nie?

ogólnie to właśnie dociera do mnie że najwyższy czas zacząć coś ogarniać dla małej. Co prawda weny trochę brak, ale postanowiłam że po nowym roku idę szaleć po lumpkach!

Czytałam że jedna z nas niestety rozstaje się z ojcem dziecka. Współczuję, życzę siły. Nie można nic na siłę ciągnąć bo to naprawdę może wyrządzić więcej szkody, dla wszystkich.
U nas niestety kryzys też jest, jak się skończy nie wiem. Ewidentnie ostatnie wydarzenia przygniotły naszą dwójkę, i ciężko jakoś teraz wrócić na "wspólny tor". Szczerze Wam powiem, że gdyby nie mój mały Bartas to nie wiem jakby się wszystko skończyło Ten mój 2 latek daje tyle sił i chęci do życia że na rzęsach dla niego stanę. Nawet z tym moim brzucholem :P

aaa co do prania, to miałam i lovele i dziusia i nie było żadnych uczuleniowych przebojów. Jednak sąsiadka której mała miała AZS prała w płatkach mydlanych (a większe plamy zapierała zwykłym szarym mydłem) i się sprawdzało rewelacyjnie.

Wózki już wybrane? Ktoś może ma/ bierze pod uwagę emmaljunga?

aaa nie wiem czy strona
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
była przedstawiana już, ale serdecznie polecam. Fajne porównanie składów róznej chemi/kosmetyków da dzieci, min też proszków
popatrz na pierwsza strone tego watku, sa pozapisywane wozki, ktora jaki wybrala ja to juz prawie wszystko mam, nie wiele do zakupienia ale to w styczniu na spokojnie

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-29 o 19:31
Stary 2014-12-29, 19:28   #3263
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem w takim wypadku chyba lepiej naturalnie
Moj TZ wie ze wolalabym miec cc, pomimo tego ze choler*** boje sie operacji roznych zabiegow itd..... , wiem ze to nic dobrego, ale jednak panika moja przewyzsza wszystko u nas po cc tez nie wolno wstawac, ale po naturalnym tez nie zawsze jestesmy na silach, kobieta jest zbyt oslabiona na to.... wiadomo nie kazda, ale trzeba liczyc sie ze porod moze byc ciezki

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

popatrz na pierwsza strone tego watku, sa pozapisywane wozki, ktora jaki wybrala ja to juz prawie wszystko mam, nie wiele do zakupienia ale to w styczniu na spokojnie
Będzie ciężko ale lepiej naturalnie. Potem trochę bólu i z głowy. Po cesarce to dłużej trzeba cierpieć i ten ból pocietego brzucha. Miałam kiedyś woreczek wycinany masakra przy wstawianiu.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-29, 19:38   #3264
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Oj super bo mam już dość bycia wielka xd meczu mnie to już
mnie tez a jak sobie pomysle ze jeszcze sie powieksze to ojej....

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo

Novelle, mam taki sam sweterek z kotkiem z tesco, kupiłam go jak było -20%. Jest dużo ładniejszy niż na zdjęciach

A to moje ostatnie zakupy:

I lecę nadrabiać jeszcze 2 strony
sliczne rzeczy uwielbiam sukieneczki no ale chlopca w sukieneczke nie ubiore, za to bede myslec o eleanckich ubrankach jak juz podrosnie, a nie tylko jeansy bluzki, i koszulki

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Będzie ciężko ale lepiej naturalnie. Potem trochę bólu i z głowy. Po cesarce to dłużej trzeba cierpieć i ten ból pocietego brzucha. Miałam kiedyś woreczek wycinany masakra przy wstawianiu.
ale ja sie boje ze mi krocze potna i beda szyc pozniej, a znieczulenie nie zawsze cos daje.... ja nie chce rodzic moge ale tego nie chce
Nie mialam cietego brzucha, ale moja szwagierka w tamtym roku miala cc, i widzialam jak jej ciezko bylo sie podniesc z lozka, to do TZ mowilam zeby jej pomogl, i pozniej polozyc sie tez, a to byl drugi dzien po cc. ogolnie milo nie wspomina, dlugo dochodzila do siebie.
Stary 2014-12-29, 19:39   #3265
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
mama_kasia witaj kochana, mam nadzieje ze u Ciebie juz lepiej i bedziesz czesciej z nami pisała

mon9 super ze u was juz lepiej! my tu ciocie wizazowe trzymamy kciukersy!!!)

niunia woww....cykor coraz wiekszy ;D hehe..a ja jakos nie nakrecam sie ze bedzie mnie bolec i w ogole...bedzie super )

aaakarolina ja tez cieprie na bol zeber ;((((((((((

ja widzialam w KAUFLANDZIE tego JELPA i chyba sie zdecyduje z ciekawosci...a jakie sa fajne plyny do plukania dzieciece??
mam też z Jelpa płyn do płukania z Kaflandu a drugi dostałam Lenora dla dzieci z Niemiec

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

mon brawa dla Helenki żeby wyniki były coraz lepsze. Co kupiłaś do przechowywania pokarmu?

Kupilismy materac, dzis dla nas. Byłam tez na wyprzedazach małej kupiłam dwa kompleciki w tkmax i jeden otulacz na wypróbowanie bo był niedrogi i sukienke dla siebie

Naprawde zadna z Was nie planuje materaca gryka-kokos? Myślicie, że lepiej kupić sama pianke-kokos? Jutro byśmy pojechali odebrać korzystając z wolnego TZ, przy okazji wezmę kilka rzeczy typu podkłady poporodowe itd.
ja planuję kupić materac pianka - gryka , widziałam taki ma 10 cm, przerażają mnie te piankowe 5 cm, chociaż widzę, że prawie wszyscy je kupują i są ok

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2014-12-29 o 19:42
Hottie07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 19:43   #3266
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez a jak sobie pomysle ze jeszcze sie powieksze to ojej....

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

sliczne rzeczy uwielbiam sukieneczki no ale chlopca w sukieneczke nie ubiore, za to bede myslec o eleanckich ubrankach jak juz podrosnie, a nie tylko jeansy bluzki, i koszulki

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

ale ja sie boje ze mi krocze potna i beda szyc pozniej, a znieczulenie nie zawsze cos daje.... ja nie chce rodzic moge ale tego nie chce
Nie mialam cietego brzucha, ale moja szwagierka w tamtym roku miala cc, i widzialam jak jej ciezko bylo sie podniesc z lozka, to do TZ mowilam zeby jej pomogl, i pozniej polozyc sie tez, a to byl drugi dzien po cc. ogolnie milo nie wspomina, dlugo dochodzila do siebie.
Wszystkiego są plusy minusy. Zobaczymy co nas czeka. Oby było w miarę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-29, 19:43   #3267
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Ja mam gryka- kokos po córce. Nic niepokojacego nie zauważyłam.

DebraM- ale śliczności kupiłaś

Mon9- pozdrowienia i buziaki dla córeczki!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 19:44   #3268
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja mam gryka- kokos po córce. Nic niepokojacego nie zauważyłam.

DebraM- ale śliczności kupiłaś

Mon9- pozdrowienia i buziaki dla córeczki!
Ja mam gryka pianko kokos xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-29, 19:49   #3269
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
biedne jesteście z tymi wymiotami, ja od początku ciąży nie wymiotowałam ani razu, w ogóle nie miałam prawie jakiś dolegliwości, pewnie mnie pokara okropnym porodem
Gdyby nie to, że złapałam gdzieś jelitówkę to też bym całą ciążę nie wymiotowała ale Twoja teoria w ogóle mi się nie podoba i będzie tak, że nasz poród będzie tak samo lekki jak ciąża, mówię Ci
Cytat:
Witajcie Kochane
Jeszcze ma czas na obroty Gratuluję udanej wizyty
Cytat:

Wspaniałe wieści Ogromnie się cieszę, że Helenka tak ładnie rośnie
Cytat:
My mamy lateksowy z ikei, a tych z kokosem i gryką nie brałam pod uwagę. Wybrałabym inny, ale nie chciało mi się zamawiać i szukać, a ten mogliśmy wymacać.
Cytat:
Sukieneczka na wesele siostry, które jest pod koniec kwietnia... jakoś nie przejmowali się nami przy wybieraniu daty

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 20:08   #3270
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego są plusy minusy. Zobaczymy co nas czeka. Oby było w miarę
jakos bedzie, nie ma wyjscia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości