Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-29, 20:34   #3061
ma_nia
Przyczajenie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Będę lipcową mamusią, termin porodu 13.07 dziś 12 tc
ma_nia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 20:37   #3062
Sarrai
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za dobre słowo.. zapisałam się na jutro na 18:30 niby do dobrej kliniki, ale czytam opinie o lekarzu i albo są na 5 gwiazdek albo na 1 gwiazdkę ale hmmm chyba się przejdę mimo wszystko :P chociaż oczywiście tż twierdzi, że nie ma takowej potrzeby
Co do reakcji rodziców (powiedzieliśmy naszym rodzinom w święta) to moja mama zaniemówiła a potem zaczęła krzyczeć, że mamy sobie z moją siostrą (rodzi w marcu) kupić na spółę wózek bliźniaczy bo ona musi jakoś dwójkę wnuków wozić - oczywiście wszystko w żartach.. mojemu tacie zaś w oczach błysnęły łzy i powiedział, że to "najpiękniejszy prezent"...
Natomiast teście to odrębny temat... teściowa odkąd pamiętam na dziecko nas namawiała więc myślałam, że to ona będzie bardziej ucieszona, ale jednak jakoś z rezerwą to przyjęła a teściu to w ogóle przyjął to bez żadnego komentarza a potem teściowa coś zaczęła rzucać teksty o tyciu w czasie ciązy hehehehehehe ale ona jest mistrzynią taktu tak więc nie sądze by to było złośliwe
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 20:37   #3063
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ma_nia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Będę lipcową mamusią, termin porodu 13.07 dziś 12 tc
pewnie ze mozesz Witamy sie
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 20:38   #3064
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Witajcie
U mnie ok brzuszek juz wszyscy widza
Dzwonili do mnie ze szpitala i zamiast 9 mam usg 6 stycznia juz nie moge sie doczekać... Tak mi sie wydaje ze bede mieć termin po 20 lipca tak sobie ostatnio obliczalam ze skoro mój wrócił 18 października to pewnie tak w ciagu tyg doszło do zapłodnienia no cóż dowiem sie dopiero 6-tego
Ewelina, ja tez nie wiem kiedy doszło u nas do zaplodnienia, obstawiam 19.10 i termin porodu na 13.07. Daj znac po usg jak to wyglada u Ciebie, sama chciałabym wiedzieć z czystej ciekawości Kiedy miałaś om?
Stary 2014-12-29, 20:39   #3065
cicha1990
Rozeznanie

a tak w ogole to dziewczyny odezwala sie do Was n91adine? bo ja napisalam do niej przed swietami ale cisza
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 20:39   #3066
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
pewnie ze mozesz Witamy sie
dzięki
Stary 2014-12-29, 20:45   #3067
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Witam i Gratuluję !

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 20:55   #3068
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Witamy

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
a tak w ogole to dziewczyny odezwala sie do Was n91adine? bo ja napisalam do niej przed swietami ale cisza
Niestety nie

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Jaka była reakcja ?
zaskoczeni byli troche,ale bardzo sie ucieszyli
To dobrze

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Jetsem już po wizycie. Dzieć ma 6,5 cm, przeziernosc ok, kosc nosowa jest
Fikał i fikał, słodkie to było i smyrał sie po głowie ja specjalnie zjadłam batonika przed wizytą zeby troche poszalał dla mamy
W ogole na fajnego lekarza trafiłam. Gin wszystko mi dokładnie pokazywał, zajrzał też między nóżki i chyba cos dojrzał, ale nie chciał powiedzieć co, nastepnym rzem powie ale mam przeczucie że to chłop jednak będzie
Cieszę się, że wszystko ok!

Cytat:
Fuertka proszę zmień mi tp na 7.07.
Poprawione
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 21:09   #3069
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Witamy

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Niestety nie

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

To dobrze

Poprawione
Fuertka, dopiszesz mnie na listę mamuś? Termin porodu 13.07.2015
Stary 2014-12-29, 21:10   #3070
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
moja córa (3l.) mówi że ona nie chce brata bo ona jest dziewczynką tak więc nie dogodzisz a swoją drogą co jakis czas pyta kiedy brat przyjdzie bo ona go kocha i chce już go kąpać [COLOR="Silver"]
słodka jest
Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Po dzisiejszej wizycie wszystko ok, mam się umówić na USG za 2 tygodnie, spróbuję umówić się na 8 stycznia

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Witam się i ja... miałam dzisiaj usg prenatalne no i jestem jakaś taka..... zmartwiona hmmmm sama nie wiem czy to dobre określenie... otóż dzieć się położył na brzuszku... pleckami do góry... tak więc przezierność karkową można było super sprawdzić - wszystko ok w tym temacie.. no ale kurcze za Chiny nie można było sprawdzić kości nosowej.... po prostu nie chciał pokazać swojej buźki.... gin smyrał mnie tym usg i smyrał.. w dwie sekundy ledwo ledwo się obkręcił na bok to gin stwierdził, że o o o to białe to ta kość.. no ale zaraz znowu przyjął swoją "pozycję"... i dupa... no i lekarz stwierdził, że nie da rady sprawdzić tak na 100% w tej pozycji....

A na dodatek... sprawdził mi jajniki i tu niemiła niespodzianka - torbiel 20 mm na jednym z jajnikow... :/ gin stwierdził, że nie ma się czym martwić tylko należy to obserwować... i przyuważył na macicy "małego krwiaka" i się mnie pytał czy przypadkiem nie miałam krwawienia.. no a nie miałam - ani kropelki (sprawdzam za każdym pójściem do toalety jak jakiś paranoik..... )

No i tyle.. powiedział mi że na następnej wizycie za 2 tygodnie sprawdzimy raz jeszcze na usg tę kość nosową.. generalnie nie zachowywał się na zasadzie, że coś jest nie tak.. ale ja już oczywiście zmartwiona jestem i tę torbielą (co jeśli zacznie rosnąć....?) i tym krwiakiem no i tym, że nie można było sprawdzić tej kości echhhhhhhhhhhhhhhh ajj sama już nie wiem, ale jakoś tak źle mi na duszy i się zastanawiam, czy jutro nie iść znowu na jakieś usg.... żeby się jakoś uspokoić i zapytać się innego lekarza co z tą torbielą i w ogole....... akurat będę na mieście bo się z koleżanką umówiłam ale sama nie wiem co robić, czy nie świruję zbyt mocno....

Aaa no i wg OM mam dzisiaj już 13t3d, wg moich obliczeń dziś 12t3d, a wg usg - 13t1d.Dzieć ma 7 cm no i o płci to mogłam zapomnieć.. tak się ten mój berbeć usadowił, że nie było mocy by sprawdzić....
Rozumiem twój stres ale nie martw się na zapas! zobaczysz co będzie na nastepnej wizycie
Cytat:
Jetsem już po wizycie. Dzieć ma 6,5 cm, przeziernosc ok, kosc nosowa jest
Fikał i fikał, słodkie to było i smyrał sie po głowie ja specjalnie zjadłam batonika przed wizytą zeby troche poszalał dla mamy
W ogole na fajnego lekarza trafiłam. Gin wszystko mi dokładnie pokazywał, zajrzał też między nóżki i chyba cos dojrzał, ale nie chciał powiedzieć co, nastepnym rzem powie ale mam przeczucie że to chłop jednak będzie

Cytat:
Cześć

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 21:11   #3071
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Fuertka, dopiszesz mnie na listę mamuś? Termin porodu 13.07.2015
Gotowe

Napisz coś więcej o sobie - jak masz na imię, skąd jesteś, która ciąża, czy już masz dziecko/dzieci i co tam jeszcze chcesz
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 21:23   #3072
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Ewelina, ja tez nie wiem kiedy doszło u nas do zaplodnienia, obstawiam 19.10 i termin porodu na 13.07. Daj znac po usg jak to wyglada u Ciebie, sama chciałabym wiedzieć z czystej ciekawości Kiedy miałaś om?

Okres miałam koło 5pazdziernika chyba a owulacje to szczerze nie mam pojęcia na 100% dam znac po wizycie
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 21:33   #3073
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Gotowe

Napisz coś więcej o sobie - jak masz na imię, skąd jesteś, która ciąża, czy już masz dziecko/dzieci i co tam jeszcze chcesz
Mam 29l. to moja pierwsza ciąża. Dziś byłam na usg prenatalnym, wszystko ok dzidzia ma 53,5mm. Jeszcze nie wiemy czy to chłopiec czy dziewczynka. Czekam na wynik testu pappa. Fuertka, mamy zbliżony termin porodu. Czy wiesz kiedy u Was doszło do poczęcia?
Stary 2014-12-29, 22:00   #3074
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczynki Witam się i ja... miałam dzisiaj usg prenatalne no i jestem jakaś taka..... zmartwiona hmmmm sama nie wiem czy to dobre określenie... otóż dzieć się położył na brzuszku... pleckami do góry... tak więc przezierność karkową można było super sprawdzić - wszystko ok w tym temacie.. no ale kurcze za Chiny nie można było sprawdzić kości nosowej.... po prostu nie chciał pokazać swojej buźki.... gin smyrał mnie tym usg i smyrał.. w dwie sekundy ledwo ledwo się obkręcił na bok to gin stwierdził, że o o o to białe to ta kość.. no ale zaraz znowu przyjął swoją "pozycję"... i dupa... no i lekarz stwierdził, że nie da rady sprawdzić tak na 100% w tej pozycji....

A na dodatek... sprawdził mi jajniki i tu niemiła niespodzianka - torbiel 20 mm na jednym z jajnikow... :/ gin stwierdził, że nie ma się czym martwić tylko należy to obserwować... i przyuważył na macicy "małego krwiaka" i się mnie pytał czy przypadkiem nie miałam krwawienia.. no a nie miałam - ani kropelki (sprawdzam za każdym pójściem do toalety jak jakiś paranoik..... )

No i tyle.. powiedział mi że na następnej wizycie za 2 tygodnie sprawdzimy raz jeszcze na usg tę kość nosową.. generalnie nie zachowywał się na zasadzie, że coś jest nie tak.. ale ja już oczywiście zmartwiona jestem i tę torbielą (co jeśli zacznie rosnąć....?) i tym krwiakiem no i tym, że nie można było sprawdzić tej kości echhhhhhhhhhhhhhhh ajj sama już nie wiem, ale jakoś tak źle mi na duszy i się zastanawiam, czy jutro nie iść znowu na jakieś usg.... żeby się jakoś uspokoić i zapytać się innego lekarza co z tą torbielą i w ogole....... akurat będę na mieście bo się z koleżanką umówiłam ale sama nie wiem co robić, czy nie świruję zbyt mocno....

Aaa no i wg OM mam dzisiaj już 13t3d, wg moich obliczeń dziś 12t3d, a wg usg - 13t1d.Dzieć ma 7 cm no i o płci to mogłam zapomnieć.. tak się ten mój berbeć usadowił, że nie było mocy by sprawdzić....
Myśle, ze nie dzieje sie nic strasznego, ale dla Twojego spokoju, uważam, ze powinnaś sie jutro wybrać do innego lekarza. W końcu stres jest niedobry, wiec to, żebyś sie uspokoiła, jest bardzo ważne.

My podczas Swiat mówiliśmy rodzinie o dziecku. W wigilie z rana powiedzieliśmy synkowi. Bardzo sie ucieszył. I przez całe swieta z radością sam wszystkich o tym informował. Czekaliśmy na jakiś fajny moment ... usiedliśmy do stołu ... a mały wypalił: "a moja mama ma w brzuszku dzidziusia!".
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 23:04   #3075
Kropkaa
Rozeznanie

Strobiluska najlepsze są takie "życzliwe"komentarze: p: ale nie powiem zdenerwowałam się i powiedziałam że następne święta albo spędzamy tylko z najbliższą rodziną która umie uszanować inne tradycje albo nie robię świąt w ogóle.
Ja bardzo rzadko krytykuję czyjąś kuchnię,wychodzę z założenia że każdy je to co lubi

Agunineczka dokładnie najgorzej jak ktoś dusi żal w sobie i udaje że wszystko jest ok

Fuertka88 wydaje mi się że niektórzy z męża rodziny są fałszywi i wydaje im się że jak są z USA to klękajcie narody

Aa muszę się pochwalić! Moja córka za 3 dni kończy 9 miesięcy i wczoraj pierwszy raz sama usiadła i zaczyna raczkować podpierając się na kolankach i łokciach oczywiście chwieje sie jeszcze bo to pierwsze kroki ale tak mnie to ucieszyło

Aha i ustaliłam wizytę na 2.01. na 13.30( polski czas 20.30) w końcu zobaczę pierwszy raz maleństwo i zobaczymy jak tutaj odbywa się wizyta

Ma_nia Witaj i Gratulacje

Zapuszczam paznokcie dzień:2

Edytowane przez Kropkaa
Czas edycji: 2014-12-29 o 23:06
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 09:21   #3076
gkatarzynka
Zadomowienie

A u nas w domu ospa... Hania mi dzis rano podnosi koszulke i mowi: Mamo,patrz,mam krosteczki...a ja stary wyjadacz przedszkolny od razu wiedzialam,ze to ospa... Jeszcze tylko zadzwonilam do dziewczyn,zapytac czy byly jakies zgloszone przypadki i byly przed swietami... zaraz leekarz a on14.20 mam wizyte u gina... przepraszam,za literowki,ale pisze z tel imi nie chca wskakiwac polskie znaki
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 09:55   #3077
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość

Aa muszę się pochwalić! Moja córka za 3 dni kończy 9 miesięcy i wczoraj pierwszy raz sama usiadła i zaczyna raczkować podpierając się na kolankach i łokciach oczywiście chwieje sie jeszcze bo to pierwsze kroki ale tak mnie to ucieszyło

Aha i ustaliłam wizytę na 2.01. na 13.30( polski czas 20.30) w końcu zobaczę pierwszy raz maleństwo i zobaczymy jak tutaj odbywa się wizyta
Brawo dla córeczki!
i kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
A u nas w domu ospa... Hania mi dzis rano podnosi koszulke i mowi: Mamo,patrz,mam krosteczki...a ja stary wyjadacz przedszkolny od razu wiedzialam,ze to ospa...
współczuję! my na szczęście mamy to już za sobą.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 09:58   #3078
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry!

Sarrai torbielą się nie martw, ja swoją (endometrialną niestety) hoduję już dłużej niż w ciąży jestem, po prostu trzeba ją obserwować w większości przypadków nie zagraża. Co do noska to dr przecież mówił,że mu mignął więc na pewno jest wszystko w porządku
Stary 2014-12-30, 10:13   #3079
sagarmathaa
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
sagarmathaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 11:01   #3080
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
gratuluję zafasolkowania!

Cytat:
dzięki dziewczyny za dobre słowo.. zapisałam się na jutro na 18:30 niby do dobrej kliniki, ale czytam opinie o lekarzu i albo są na 5 gwiazdek albo na 1 gwiazdkę ale hmmm chyba się przejdę mimo wszystko :P chociaż oczywiście tż twierdzi, że nie ma takowej potrzeby
Co do reakcji rodziców (powiedzieliśmy naszym rodzinom w święta) to moja mama zaniemówiła a potem zaczęła krzyczeć, że mamy sobie z moją siostrą (rodzi w marcu) kupić na spółę wózek bliźniaczy bo ona musi jakoś dwójkę wnuków wozić - oczywiście wszystko w żartach.. mojemu tacie zaś w oczach błysnęły łzy i powiedział, że to "najpiękniejszy prezent"...
Natomiast teście to odrębny temat... teściowa odkąd pamiętam na dziecko nas namawiała więc myślałam, że to ona będzie bardziej ucieszona, ale jednak jakoś z rezerwą to przyjęła a teściu to w ogóle przyjął to bez żadnego komentarza a potem teściowa coś zaczęła rzucać teksty o tyciu w czasie ciązy hehehehehehe ale ona jest mistrzynią taktu tak więc nie sądze by to było złośliwe
Malo jest lekarzy, którzy mają same opinie 5ciogiazdkowe
te jedynki to pewnie takie pojedyncze od jakiś sfrustrowanych pacjentek

U mnie była podobna reakcja teściów

Cytat:
nie odezwała ;/

Cytat:
Witamy

Niestety nie

To dobrze

Poprawione
dziekuję

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Strobiluska najlepsze są takie "życzliwe"komentarze: p: ale nie powiem zdenerwowałam się i powiedziałam że następne święta albo spędzamy tylko z najbliższą rodziną która umie uszanować inne tradycje albo nie robię świąt w ogóle.
Ja bardzo rzadko krytykuję czyjąś kuchnię,wychodzę z założenia że każdy je to co lubi

Agunineczka dokładnie najgorzej jak ktoś dusi żal w sobie i udaje że wszystko jest ok

Fuertka88 wydaje mi się że niektórzy z męża rodziny są fałszywi i wydaje im się że jak są z USA to klękajcie narody

Ma_nia Witaj i Gratulacje
brawa dla córci

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
A u nas w domu ospa... Hania mi dzis rano podnosi koszulke i mowi: Mamo,patrz,mam krosteczki...a ja stary wyjadacz przedszkolny od razu wiedzialam,ze to ospa... Jeszcze tylko zadzwonilam do dziewczyn,zapytac czy byly jakies zgloszone przypadki i byly przed swietami... zaraz leekarz a on14.20 mam wizyte u gina... przepraszam,za literowki,ale pisze z tel imi nie chca wskakiwac polskie znaki

oj... współczuję tych krosteczek... oby szybko przeszło

heh po wczorajszej wizycie tz jest tak zajarany jak nigdy... wczoraj cały wieczór oglądał zdjecie z usg a do mnie chyba w końcu dotarło, że ktoś tam w środku siedzi
Stary 2014-12-30, 11:03   #3081
ewelina1988_20
Rozeznanie

Ja nigdy nie przechodzilam ospy chociaż zawsze jak ktoś chorował to siedziałam z ta osoba zeby sie zarazić widocznie mam przeciwciała bo moja mama miała ospę będąc ze mną w ciazy...
Stary 2014-12-30, 11:11   #3082
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nie przechodzilam ospy chociaż zawsze jak ktoś chorował to siedziałam z ta osoba zeby sie zarazić widocznie mam przeciwciała bo moja mama miała ospę będąc ze mną w ciazy...

niezły z Ciebie zawodnik
Stary 2014-12-30, 11:37   #3083
ma_nia
Przyczajenie

Dziewczny, może mi pomożecie. Tak jak Wam pisałam jestem w 12 tc. Wczoraj fasolka miała 53,5mm i termin na 13.07. Wg om (12.10) i z moich wyliczeń termin porodu powinien byc 19.07. Zastanawiam sie zatem kiedy mogło dojść do zapłodnienia? Pomóżcie bo ja juz nie wiem jąk to liczyć, moze któraś z Was ma zbliżony termin porodu?
Stary 2014-12-30, 11:50   #3084
elinka21
Zakorzenienie

Mania ja tp mam na 11.07 a owulka potwierdzona u gina 20 lub 21.10

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 11:50   #3085
ewelina1988_20
Rozeznanie

Najlepiej trzymać sie terminu z usg bo jest najbardziej wiarygodny a i tak masz +-2tygodnie. Czemu tak bardzo martwi cię to kiedy doszło do zapłodnienia?
Stary 2014-12-30, 12:05   #3086
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Najlepiej trzymać sie terminu z usg bo jest najbardziej wiarygodny a i tak masz +-2tygodnie. Czemu tak bardzo martwi cię to kiedy doszło do zapłodnienia?
Boje sie ze źle mi oblicza termin porodu i zacznie sie np. 2 tygodnie wcześniej kiedy jeszcze nie będę niczego sie spodziewać Zawsze miałam taka schize. A tak poza tym chciałabym wiedziec dla siebie kiedy poczęło sie maleństwo Staraliamy sie intensywnie wiec nie moge określić daty
Stary 2014-12-30, 12:08   #3087
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Boje sie ze źle mi oblicza termin porodu i zacznie sie np. 2 tygodnie wcześniej kiedy jeszcze nie będę niczego sie spodziewać Zawsze miałam taka schize. A tak poza tym chciałabym wiedziec dla siebie kiedy poczęło sie maleństwo Staraliamy sie intensywnie wiec nie moge określić daty

Tak naprawdę to i tak nie wiadomo kiedy poród sie zacznie. Torbę do szpitala najlepiej spakować jakiś miesiąc przed terminem
Stary 2014-12-30, 12:09   #3088
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Mania ja tp mam na 11.07 a owulka potwierdzona u gina 20 lub 21.10
Dzieki Elinka,miałaś juz prenatalne ?
Stary 2014-12-30, 12:09   #3089
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Elinka,miałaś juz prenatalne ?
Dzis bede miala do szpitala do ginki mam jechac pojade kolo 16 bo teraz moze zajeta czy cus

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 12:10   #3090
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Tak naprawdę to i tak nie wiadomo kiedy poród sie zacznie. Torbę do szpitala najlepiej spakować jakiś miesiąc przed terminem
Ja juz chyba w czerwcu spakuje Ewelina, na kiedy masz tp?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości