![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4
hej babeczki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dawno mnie nie było, nawet nie siadałam do komputera w święta. Z Tatą jest coraz gorzej, już nie ma żadnej nadziei, że będzie lepiej. W wigilię byliśmy w szpitalu i dowiedzieliśmy się, że dodatkowo wykryto mu dużego guza w płucu ![]() Synek przez ostatni tydzień się rozkręcił i teraz codziennie wyraźnie czuję kopniaki ![]() Byłam wczoraj i dziś na zakupach wyprzedażowych, dorwałam puchowy płaszczyk ze Stradivariusa, w który zmieści się mój rosnący brzuch, kozaki ocieplane Crocks i spodnie dresowe po domu. Dziś kupiliśmy parę ciuszków Ewie i... ... pierwsze ciuchowe zdobycze dla syneczka ![]() Wklejam linki: http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p I taki komplet za 25 zł http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p I zakupiłam książkę o karmieniu piersią - poczytałam na blogu Hafija polecane lektury i wybrałam tę, ponoć podstawową - w poprzedniej ciąży nie czytałam nic na ten temat, myślałam, że jakoś to będzie, ale nie wyszło, więc chcę nieco poszerzyć wiedzę ![]() http://merlin.pl/Sztuka-karmienia-pi.../1,910657.html Jutro rano idę na badania, trzymajcie kciuki za moją hemoglobinę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
spojrzałam na 1 str.
i moja propozycja co do listy mamuś zaginionych... Lagune jusmaz smerfetka2000 apiska pani_pierozkowa Asiuk, biedna to mieliście "ciężkie" święta ![]() ![]() a co do progesteronu, wiesz ze chyba na mnie działa tak jak i na Ciebie? łykam go od 11 tygodni i jestem niespotykanie spokojny człowiek... No i super ciuszki! ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- a'propo lotu ptaka ![]() ![]() ![]() ![]()
#1264 |
Zadomowienie
|
Cześć! Chciałam się przywitać i za chwilę uciekam... Jestem pod wrażeniem - nie mogę się zdecydować, czy bardziej Bradleja, czy lotu ptaka :p
Dorka gratulacje za wizytę! fajnie tak ![]() Badania są z portalu "branżowego" Julia Krupińska. [Opublikowano dnia: 2014-12-23]. Naukowcy bez skrupułów: mężczyźni większymi idiotami niż kobiety. Protokół dostępu: http://www.ginekolog.pl/doniesienia/34606 Tekst: Czy istnieje jakaś skala rzetelnie sprawdzająca, czyje zachowania można uznać za idiotyczne? Być może, jednak eksperci z Newcastle University postanowili wykorzystać w tym celu nagrody Darwina, przyznawane od lat za najbardziej absurdalne przypadki śmierci. Przeanalizowali nagrody i wyróżnienia zbierane w ciągu 20 lat (1995-2014) istnienia tego niechlubnego konkursu, odnotowując płeć zwycięzców. Na tej podstawie zauważyli, że zgony w wyniku – co tu dużo gadać – głupich zachowań przytrafiały się znacznie częściej mężczyznom (88,7% nagrodzonych mężczyzn vs. 11,3% nagrodzonych kobiet). Panowie częściej trafiali też do szpitala w wyniku przypadkowych obrażeń, częściej doświadczali kontuzji podczas aktywności fizycznej i ulegali śmiertelnym wypadkom drogowym. Badacze wykorzystali ścisłe kryteria, jak: rodzaj śmierci, styl, zgodność z prawdą, umiejętności oraz nieprzymuszanie przez osoby trzecie (działanie z własnej woli). Można by z wynikami polemizować, doszukiwać się wytłumaczenia tych zdarzeń w męskiej naturze, która jak wiadomo napędzana testosteronem, skłania do bardziej ryzykownych zachowań i w rezultacie skutkować może dziwnymi zdarzeniami. Jednak autorzy są nieugięci i przywołują dowody: tj. niedoszłego terrorystę, który wysłał bombę paczką, jednak z racji naklejenia zbyt taniego znaczka, paczkę otrzymał z powrotem; albo złodzieja, który ukradł stalowy element dźwigający windę, nie przewidując spadku windy po jej demontażu; inny z kolei mężczyzna zginął, ponieważ postanowił wracać do domu wózkiem z supermarketu przyczepionym do tyłu pociągu. Jak podsumowują badacze, ich praca mierzy się z tzw. male idiot theory (MIT) (teorią o męskim idiotyzmie) i niestety w dużej mierze ją potwierdza, choć jak sami badacze przyznają praca ma niedociągnięcia, np. brak retrospektywności w zbieraniu danych. Poza tym zauważają też, że często na absurdalne przypadki śmierci miał wpływ alkohol, którego spożycie różni się w zależności od płci. Asiuk bardzo współczuję ![]() książka wygląda na fajną, chyba też mi się przyda coś takiego ![]() Edytowane przez mykofenolan mofetilu Czas edycji: 2014-12-29 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zadomowienie
|
Dobranoc...
#1266 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzisiaj też wizytuję, więc trzymajta kciuki ![]() asiuk przykro mi z powodu Twojego taty ![]() ciuszki dla synka super ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie tam zaglądnęłam i padłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przykro mi bardzo z powodu taty. Sama straciłam tatę pond 9 lat temu tylko że nagle. Musi być strasznie tak patrzeć na cierienie bliskiej osoby ![]() ![]() Trzymaj się i niech maleństwo doda Ci jak najwięcej sił! Śliczne ciuszki ![]() A my dziś kończymy 23 tydzień ![]() ![]() Ah i zapomniałabym trzymam ![]() ![]() Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2014-12-30 o 07:31 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() asiuk jesteśmy z Tobą ![]() Dzień dobry Wam, Nie dane było mi dzisiaj pospać. ![]() W południe przychodzi do mnie kuzynka, będę ją uczyć, jak się malować. Ogólnie ciekawie się zapowiada. Jutro Sylwester, jadę kupić Piccolo i się upije. ![]() Dziś zaczęliśmy 19 tc
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Baset Czas edycji: 2014-12-30 o 07:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bylam z dubbingiem Cytat:
![]() Ja w mega podlym humorze. Dzisiaj wizyta. ..
![]() |
#1270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Izunia Co się dzieje? ![]()
![]() |
#1271 |
Wtajemniczenie
|
Ten humor z powodu wizyty ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Rozeznanie
|
dzięki
![]() Co się stało? Też wizytujesz-to trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Zjadłam śniadanie i nadal jestem głodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spać mi się chce, obudzili mnie hałasem i się nie wyspałam.
![]() |
#1274 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Asiuk piękne ciuszki! Jak dziś poznam płeć, to też rozpocznę łowy ![]() Bardzo Ci kochana współczuję z powodu choroby Taty, wiara czyni cuda, może jeszcze wszystko się ułoży ![]() Przede mną ciekawy tydzień, dziś usg, jutro muszę badania zrobić, a w piątek jeszcze wizyta. I jeszcze muszę ortodontkę gdzieś upchnąć ![]() Ja jeszcze dojadam sałatkę z weekendu ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciuszki piękne! Fajnie, że teraz chcesz się podszkolić w temacie kp ![]() Cytat:
![]() Scotasia kciuki za usg i poznanie płci ![]() hej, moje dziecko mnie wykańcza ![]() ![]()
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Asiuk śliczne ciuszki kupiłaś ![]() ![]() Za wszystkie wizytujące dzisiaj trzymam ![]() ![]() Mnie dzisiaj nie będzie. Po wczorajszej, wieczornej akcji jestem strasznie rozbita. ![]() ![]()
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Czesć.
Ja na chwile. Wczoraj wizyta ok ale jestem na l4 bo mam dużo odpoczywać. Szyjka się delikatnie skróciła i juz nie jest taka twarda dlatego muszę na Nas uważać. Mały ok wszystke narządy na miejscu wazy 250 g. Ruszał się ale nie bardzo czułam bo mam łożysko na przedniej ścianie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Nas ok, jutro zaczynamy 21 tc, do wczoraj moje dziecko było córką, na połówkowym postanowiło pokazać że jednak zmieniło się w syna ![]() ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ciuszki śliczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja na dniach popatrzę i zrobię proponowną listę mamuś zaginionych, pewnie będzie ona taka jak Nadzieja proponuję. Jak dziewczyny wrócą to będą z powrotem w mamusiach udzielających się ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Wtajemniczenie
|
Asiuk ja Cie doskonale rozumiem Moja mama umarla troszke ponad rok temu i ostatni miesiac wiedzieliśmy ze już nic nie można zrobić tylko jej ulżyć w cierpieniu. Ciężkie to było. Ja byłam w ciąży i wtedy jakoś sie trzymałam ale po ciąży jak juz nie karmiłam to wsyztko na mnie spadło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam dzisiaj zupełnie nieprzespaną noc. Wyglądam jak zombie.
Oglądałam do nocy Plac Zbawiciela - strasznie mi ten film na psychikę idzie. Jak można tak sobie i komuś zniszczyć życie.. Dziecko kopało mnie bardzo mocno, pierwszy raz tak mocno, że spać się nie dało!
#1283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Asiuk piękne te ubranka! Aż chyba się wybiorę do smyka. I przytulam mocno z powodu Taty, dobrze że z nim jesteście, a nawet nie wyobrażam sobie jak to musi być ciężko ![]()
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Asiuk bardzo mi przykro... musisz byc silna,.tym bardziej teraz
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Na mielone tez nie moge patrzec, nie wspominajac o miesie z kurczaka. Antosia dzis wariuje od rana, chyba dziala na nia to wysokie cisnienie. Mnie za to glowa boli :/
![]() |
#1285 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj miałam wizytę, przez 3 tygodnie przytyłam 300 gram (a nie żałowałam sobie w Święta raczej ![]() ![]() ![]() Zaczęłam 6 miesiąc (kiedy to zleciało?), już jest bliżej do porodu niż dalej ![]() Nie ogarniam do końca wątku, ale wszystkim Wam życzę jak najlepiej, dużo zdrowia, siły, wsparcia i żeby wszystko powoli zmierzało w dobrym kierunku ![]()
#1286 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra miała konflikt serologiczny, przy pierwszej ciąży to nic. Ale trzeba kontrolować.
Z tego co pamiętam immunoglobulinę dostaje się po 1 ciąży, i przy każdej kolejnej. Zjadłam właśnie 2 kromki chleba z Nutellą ![]() ![]()
#1288 |
Zakorzenienie
|
Belka my mamy konflikt ale lekarz nic nie mówił. Przy pierwszym dziecku nic się nie dzieje.
Basen AlE mi na robiłaś smaka ta butelka ![]() A ja dziś mam wolne ! Biorę się za prasowanie i pisanie ![]()
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ta godzina, a ja już po śniadaniu, szok ![]() ![]() Co do konfliktu to chyba dotyczy kobiet tylko z grupa RH-, ja mam 0RH+ i mnie to na szczęście nie dotyczy ![]() Pierożkowa, a to ci niespodzianka z płcią...swoja droga właśnie sobie uświadomiłam, że nie ma tego złego że dowiem się tak późno o płci, bo przynajmniej nie ma mowy o pomyłce ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- nutella na bułce ![]() ![]() ![]()
#1290 | ||
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.