Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-29, 22:02   #1261
grubaRyba
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

hej babeczki ja bez chłopa a Wy mi tu z klatami i ptakami mi też się czasami chce poseksić po dzikiemu, ale panicz powie że nie wyżyta jestem
grubaRyba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 22:03   #1262
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Dawno mnie nie było, nawet nie siadałam do komputera w święta.

Z Tatą jest coraz gorzej, już nie ma żadnej nadziei, że będzie lepiej. W wigilię byliśmy w szpitalu i dowiedzieliśmy się, że dodatkowo wykryto mu dużego guza w płucu Ja już jestem wykończona tym wszystkim, nawet nie mam sił płakać. Ponoć jestem jedną z niewielu ciężarnych, na którą progesteron nie działa w sposób zaburzający nastrój, powodujący huśtawki i wpadanie w histerie, a wręcz odwrotnie - wycisza mnie i uspokaja. Może tak miało być...?

Synek przez ostatni tydzień się rozkręcił i teraz codziennie wyraźnie czuję kopniaki

Byłam wczoraj i dziś na zakupach wyprzedażowych, dorwałam puchowy płaszczyk ze Stradivariusa, w który zmieści się mój rosnący brzuch, kozaki ocieplane Crocks i spodnie dresowe po domu. Dziś kupiliśmy parę ciuszków Ewie i...
... pierwsze ciuchowe zdobycze dla syneczka
Wklejam linki:
http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p
I taki komplet za 25 zł http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p

I zakupiłam książkę o karmieniu piersią - poczytałam na blogu Hafija polecane lektury i wybrałam tę, ponoć podstawową - w poprzedniej ciąży nie czytałam nic na ten temat, myślałam, że jakoś to będzie, ale nie wyszło, więc chcę nieco poszerzyć wiedzę
http://merlin.pl/Sztuka-karmienia-pi.../1,910657.html

Jutro rano idę na badania, trzymajcie kciuki za moją hemoglobinę No i debil ze mnie, mam zrobić posiew moczu, ale wizyta już w piątek i nie jestem pewna, czy wyniki będą gotowe

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 22:43   #1263
Nadzieja87
Zakorzenienie

spojrzałam na 1 str.

i moja propozycja co do listy mamuś zaginionych...

Lagune
jusmaz
smerfetka2000
apiska
pani_pierozkowa

Asiuk, biedna to mieliście "ciężkie" święta Tak strasznie Ci współczuje! 3maj się kochana i bądź silna
a co do progesteronu, wiesz ze chyba na mnie działa tak jak i na Ciebie? łykam go od 11 tygodni i jestem niespotykanie spokojny człowiek...
No i super ciuszki!

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

a'propo lotu ptaka Jak wróciliśmy z zakupów mówie do TŻ: " ledwo zostawić na chwile te baby w internetach a zobacz co powklejały... I to beze mnie!" A on tak patrzy, śmieje się i mówi "a co modem jesteś i teraz opr dostaniesz za nieupilnowanie stada ciężarnych" ? facet! wgl tego nie czuje
Stary 2014-12-29, 23:12   #1264
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cześć! Chciałam się przywitać i za chwilę uciekam... Jestem pod wrażeniem - nie mogę się zdecydować, czy bardziej Bradleja, czy lotu ptaka :p
Dorka gratulacje za wizytę! fajnie tak
Badania są z portalu "branżowego" Julia Krupińska. [Opublikowano dnia: 2014-12-23]. Naukowcy bez skrupułów: mężczyźni większymi idiotami niż kobiety. Protokół dostępu: http://www.ginekolog.pl/doniesienia/34606
Tekst:
Czy istnieje jakaś skala rzetelnie sprawdzająca, czyje zachowania można uznać za idiotyczne? Być może, jednak eksperci z Newcastle University postanowili wykorzystać w tym celu nagrody Darwina, przyznawane od lat za najbardziej absurdalne przypadki śmierci. Przeanalizowali nagrody i wyróżnienia zbierane w ciągu 20 lat (1995-2014) istnienia tego niechlubnego konkursu, odnotowując płeć zwycięzców. Na tej podstawie zauważyli, że zgony w wyniku – co tu dużo gadać – głupich zachowań przytrafiały się znacznie częściej mężczyznom (88,7% nagrodzonych mężczyzn vs. 11,3% nagrodzonych kobiet). Panowie częściej trafiali też do szpitala w wyniku przypadkowych obrażeń, częściej doświadczali kontuzji podczas aktywności fizycznej i ulegali śmiertelnym wypadkom drogowym. Badacze wykorzystali ścisłe kryteria, jak: rodzaj śmierci, styl, zgodność z prawdą, umiejętności oraz nieprzymuszanie przez osoby trzecie (działanie z własnej woli).

Można by z wynikami polemizować, doszukiwać się wytłumaczenia tych zdarzeń w męskiej naturze, która jak wiadomo napędzana testosteronem, skłania do bardziej ryzykownych zachowań i w rezultacie skutkować może dziwnymi zdarzeniami. Jednak autorzy są nieugięci i przywołują dowody: tj. niedoszłego terrorystę, który wysłał bombę paczką, jednak z racji naklejenia zbyt taniego znaczka, paczkę otrzymał z powrotem; albo złodzieja, który ukradł stalowy element dźwigający windę, nie przewidując spadku windy po jej demontażu; inny z kolei mężczyzna zginął, ponieważ postanowił wracać do domu wózkiem z supermarketu przyczepionym do tyłu pociągu.

Jak podsumowują badacze, ich praca mierzy się z tzw. male idiot theory (MIT) (teorią o męskim idiotyzmie) i niestety w dużej mierze ją potwierdza, choć jak sami badacze przyznają praca ma niedociągnięcia, np. brak retrospektywności w zbieraniu danych. Poza tym zauważają też, że często na absurdalne przypadki śmierci miał wpływ alkohol, którego spożycie różni się w zależności od płci.

Asiuk bardzo współczuję trzymam kciuki!
książka wygląda na fajną, chyba też mi się przyda coś takiego

Edytowane przez mykofenolan mofetilu
Czas edycji: 2014-12-29 o 23:16
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 00:14   #1265
olimpia2009
Zadomowienie

Dobranoc...
Stary 2014-12-30, 07:20   #1266
weron1
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Dzisiaj też wizytuję, więc trzymajta kciuki

asiuk przykro mi z powodu Twojego taty
ciuszki dla synka super

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
spojrzałam na 1 str.

Lagune
jusmaz
smerfetka2000
apiska
pani_pierozkowa
no rzeczywiście dziewczyny nie odzywały się długi czas. Moja propozycja jest taka, żeby jeszcze poczekać do pierwszych dni stycznia, kiedy możliwe, że ludzie wrócą z jakiś wyjazdów itp. Żeby póxniej nie było zadymy
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 07:29   #1267
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
A bo wyglada na to, że jutro popołudniu pojedziemy taaam wiec coby jutro nie ganiać wole to skończyc dzisiaj

strzałka poszło
Dziękuję
Właśnie tam zaglądnęłam i padłam chyba nie wyrobię się w tym roku z nadrobieniem tego wszystkiego

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
kciuki są.

Ty to masz tyle kulinarnej energii, że zazdroszczę. Ja od początku ciąży unikam kuchni jak piekła
Ja tak mam od początku świata mam nadzieję że jak się dzieć pojawi to odkryję zapał kulinarny

Cytat:

chetnie, ale takiech rzeczy jak ciasto i sałatka wole sama dopilnować

też sie sobie dziwie, tym bardziej, ze do tej pory sa rzeczy które doprowadzają mnie do mdłości tzn głównie mielone
ale wszystko co z mielonym nie ma wspólnego robie chętnie
W tym mielonym to coś musi być nie tak, ja też nie mogę na nie patrzeć teraz

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Na pewno poczujesz Każda z nas jest inna, nie denerwuj się, to nie pomoże

Ja już wykapałam, nawet Bożenę ogarnęłam bo już ledwo widziała na oczy I zaraz idę spać Jutro jadę zobaczyć się z przyjaciółką a nie widziałyśmy się od sierpnia.

Tak w ogóle dziś zaczęłam 6 miesiąc, właśnie się zorientowałam
za 6 m-c.

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Z Tatą jest coraz gorzej, już nie ma żadnej nadziei, że będzie lepiej. W wigilię byliśmy w szpitalu i dowiedzieliśmy się, że dodatkowo wykryto mu dużego guza w płucu Ja już jestem wykończona tym wszystkim, nawet nie mam sił płakać. Ponoć jestem jedną z niewielu ciężarnych, na którą progesteron nie działa w sposób zaburzający nastrój, powodujący huśtawki i wpadanie w histerie, a wręcz odwrotnie - wycisza mnie i uspokaja. Może tak miało być...?

Synek przez ostatni tydzień się rozkręcił i teraz codziennie wyraźnie czuję kopniaki

Byłam wczoraj i dziś na zakupach wyprzedażowych, dorwałam puchowy płaszczyk ze Stradivariusa, w który zmieści się mój rosnący brzuch, kozaki ocieplane Crocks i spodnie dresowe po domu. Dziś kupiliśmy parę ciuszków Ewie i...
Wklejam linki:

I zakupiłam książkę o karmieniu piersią - poczytałam na blogu Hafija polecane lektury i wybrałam tę, ponoć podstawową - w poprzedniej ciąży nie czytałam nic na ten temat, myślałam, że jakoś to będzie, ale nie wyszło, więc chcę nieco poszerzyć wiedzę

Jutro rano idę na badania, trzymajcie kciuki za moją hemoglobinę No i debil ze mnie, mam zrobić posiew moczu, ale wizyta już w piątek i nie jestem pewna, czy wyniki będą gotowe

Przykro mi bardzo z powodu taty. Sama straciłam tatę pond 9 lat temu tylko że nagle. Musi być strasznie tak patrzeć na cierienie bliskiej osoby ale czasami cuda się zdarzają, trzymam kciuki żeby tym razem tak było
Trzymaj się i niech maleństwo doda Ci jak najwięcej sił!
Śliczne ciuszki

A my dziś kończymy 23 tydzień i z tej okazji jedziemy do tesco kupić ciuszki z wyprzedaży f&f bo byliśmy w niedzielę i kilka rzeczy wpadło mi w oko ale nie mieliśmy potwierdzonej płci

Ah i zapomniałabym trzymam za dzisiejsze wizyty, dziś również jest ich sporo

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...

Edytowane przez strzalka44
Czas edycji: 2014-12-30 o 07:31
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-30, 07:30   #1268
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

ciuszki dla synka super

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

no rzeczywiście dziewczyny nie odzywały się długi czas. Moja propozycja jest taka, żeby jeszcze poczekać do pierwszych dni stycznia, kiedy możliwe, że ludzie wrócą z jakiś wyjazdów itp. Żeby póxniej nie było zadymy
weron za wizytę
asiuk jesteśmy z Tobą

Dzień dobry Wam,
Nie dane było mi dzisiaj pospać.

W południe przychodzi do mnie kuzynka, będę ją uczyć, jak się malować.

Ogólnie ciekawie się zapowiada.

Jutro Sylwester, jadę kupić Piccolo i się upije.

Dziś zaczęliśmy 19 tc

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Edytowane przez Baset
Czas edycji: 2014-12-30 o 07:33
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 07:37   #1269
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Hej moje wariatki ależ się naśmiałam jak nadrabiałam Was, aż Tż patrzył na mnie dziwnie

Ja po wizycie, szyjka długa, miękka i zamknięta, macica ok. Córcia na pewno jest córcią i waży prawie 600 g żołądek miała pełny a serduszko biło 141 razy/min. Jak jechaliśmy to wariowała cały czas a że u lekarza prawie 2 godz czekania to spała. A na USG ziewała sobie, aż doktor śmiał się i nam pokazywał mam zdjęcie twarzyczki i brzuszka z nóżkami, jutro wrzucę do klubu.
Wyniki glukozy są dobre.
Szczęśliwa jestem, pooglądaliśmy sobie malutką naszą w 10 rocznicę naszego związku nasz malutki owoc miłości
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
"Lot ptaka" mnie rozwalił hahaha

strzałka, dorka za wizyty, wspaniale,że wszystko ok

Zastanawiam się czy wybrać się jutro na Hobbita do kina? Dziewczyny, co były- byłyście z napisami czy z dubbingiem?

ja bylam z dubbingiem

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
weron za wizytę
asiuk jesteśmy z Tobą

Dzień dobry Wam,

Dziś zaczęliśmy 19 tc
Ale się upijesz

Ja w mega podlym humorze. Dzisiaj wizyta. ..
Stary 2014-12-30, 07:42   #1270
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Hej dziewczyny

ciuszki dla synka super

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Gratuluję

ja bylam z dubbingiem

Ale się upijesz

Opije ten 19 tc

Izunia
Co się dzieje?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2014-12-30, 07:42   #1271
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:

Ten humor z powodu wizyty ?

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-30, 07:47   #1272
weron1
Rozeznanie

Cytat:
weron za wizytę
asiuk jesteśmy z Tobą
dzięki

Cytat:

Co się stało? Też wizytujesz-to trzymam kciuki

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Zjadłam śniadanie i nadal jestem głodna
Stary 2014-12-30, 08:02   #1273
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
dzięki

Co się stało? Też wizytujesz-to trzymam kciuki

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Zjadłam śniadanie i nadal jestem głodna
Ja tez, a najgorsze to, ze nie wiem co bym zjadła

Spać mi się chce, obudzili mnie hałasem i się nie wyspałam.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2014-12-30, 08:06   #1274
scotasia
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Asiuk piękne ciuszki! Jak dziś poznam płeć, to też rozpocznę łowy
Bardzo Ci kochana współczuję z powodu choroby Taty, wiara czyni cuda, może jeszcze wszystko się ułoży

Przede mną ciekawy tydzień, dziś usg, jutro muszę badania zrobić, a w piątek jeszcze wizyta. I jeszcze muszę ortodontkę gdzieś upchnąć

Ja jeszcze dojadam sałatkę z weekendu

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 08:17   #1275
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:

Wklejam linki:

Trzymam kciuki za tatę!
Ciuszki piękne! Fajnie, że teraz chcesz się podszkolić w temacie kp
Cytat:
spojrzałam na 1 str.

Lagune
jusmaz
smerfetka2000
apiska
pani_pierozkowa
pierożkową to nawet można usunąć, myślę, że się nie obrazi, w końcu przeszła na czerwcowe mamy i u nas nie chce się już udzielać

Scotasia kciuki za usg i poznanie płci

hej, moje dziecko mnie wykańcza chodzi spać po 21

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 08:23   #1276
myszonka88
Zakorzenienie

Hej
Asiuk śliczne ciuszki kupiłaś Za tatę będę się modlić, trzeba wierzyć w cuda i ufać lekarzom.
Za wszystkie wizytujące dzisiaj trzymam Oby maluszki pokazały co mają między nóżkami, tym co jeszcze nie wiedzą

Mnie dzisiaj nie będzie. Po wczorajszej, wieczornej akcji jestem strasznie rozbita. Jadę do mamci, bo ma jeszcze wolne, a u niej nie ma internetu. Będę wieczorem

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 08:41   #1277
fistaszek24
Zakorzenienie

Czesć.
Ja na chwile. Wczoraj wizyta ok ale jestem na l4 bo mam dużo odpoczywać. Szyjka się delikatnie skróciła i juz nie jest taka twarda dlatego muszę na Nas uważać. Mały ok wszystke narządy na miejscu wazy 250 g. Ruszał się ale nie bardzo czułam bo mam łożysko na przedniej ścianie.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 08:51   #1278
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
pierożkową to nawet można usunąć, myślę, że się nie obrazi, w końcu przeszła na czerwcowe mamy i u nas nie chce się już udzielać
Kochana ja Was czytam cały czas i kibicuję ale wyszło jak wyszło i nie chcę się wpychać na siłę

U Nas ok, jutro zaczynamy 21 tc, do wczoraj moje dziecko było córką, na połówkowym postanowiło pokazać że jednak zmieniło się w syna Trzymam kciuki za Was, z listy możecie mnie wyrzucić, nie obrażę się

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 09:12   #1279
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Na pewno poczujesz Każda z nas jest inna, nie denerwuj się, to nie pomoże

Ja już wykapałam, nawet Bożenę ogarnęłam bo już ledwo widziała na oczy I zaraz idę spać Jutro jadę zobaczyć się z przyjaciółką a nie widziałyśmy się od sierpnia.

Tak w ogóle dziś zaczęłam 6 miesiąc, właśnie się zorientowałam
za 6-ty miesiąc

Cytat:
Cześć!

Wklejam linki:

Współczuję Ci bardzo kochana może jeszcze tato wydrowieje-w medycynie zdarzają się czasem taki cuda-czego życzę Ci z całego serduszka
Ciuszki śliczne

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Cześć! Chciałam się przywitać i za chwilę uciekam... Jestem pod wrażeniem - nie mogę się zdecydować, czy bardziej Bradleja, czy lotu ptaka :p
Dorka gratulacje za wizytę! fajnie tak
Badania są z portalu "branżowego" Julia Krupińska. [Opublikowano dnia: 2014-12-23]. Naukowcy bez skrupułów: mężczyźni większymi idiotami niż kobiety. Protokół dostępu: http://www.ginekolog.pl/doniesienia/34606
Tekst:
Czy istnieje jakaś skala rzetelnie sprawdzająca, czyje zachowania można uznać za idiotyczne? Być może, jednak eksperci z Newcastle University postanowili wykorzystać w tym celu nagrody Darwina, przyznawane od lat za najbardziej absurdalne przypadki śmierci. Przeanalizowali nagrody i wyróżnienia zbierane w ciągu 20 lat (1995-2014) istnienia tego niechlubnego konkursu, odnotowując płeć zwycięzców. Na tej podstawie zauważyli, że zgony w wyniku – co tu dużo gadać – głupich zachowań przytrafiały się znacznie częściej mężczyznom (88,7% nagrodzonych mężczyzn vs. 11,3% nagrodzonych kobiet). Panowie częściej trafiali też do szpitala w wyniku przypadkowych obrażeń, częściej doświadczali kontuzji podczas aktywności fizycznej i ulegali śmiertelnym wypadkom drogowym. Badacze wykorzystali ścisłe kryteria, jak: rodzaj śmierci, styl, zgodność z prawdą, umiejętności oraz nieprzymuszanie przez osoby trzecie (działanie z własnej woli).

Można by z wynikami polemizować, doszukiwać się wytłumaczenia tych zdarzeń w męskiej naturze, która jak wiadomo napędzana testosteronem, skłania do bardziej ryzykownych zachowań i w rezultacie skutkować może dziwnymi zdarzeniami. Jednak autorzy są nieugięci i przywołują dowody: tj. niedoszłego terrorystę, który wysłał bombę paczką, jednak z racji naklejenia zbyt taniego znaczka, paczkę otrzymał z powrotem; albo złodzieja, który ukradł stalowy element dźwigający windę, nie przewidując spadku windy po jej demontażu; inny z kolei mężczyzna zginął, ponieważ postanowił wracać do domu wózkiem z supermarketu przyczepionym do tyłu pociągu.

Jak podsumowują badacze, ich praca mierzy się z tzw. male idiot theory (MIT) (teorią o męskim idiotyzmie) i niestety w dużej mierze ją potwierdza, choć jak sami badacze przyznają praca ma niedociągnięcia, np. brak retrospektywności w zbieraniu danych. Poza tym zauważają też, że często na absurdalne przypadki śmierci miał wpływ alkohol, którego spożycie różni się w zależności od płci.

Asiuk bardzo współczuję trzymam kciuki!
książka wygląda na fajną, chyba też mi się przyda coś takiego
hehe fajne
Cytat:
weron za wizytę
asiuk jesteśmy z Tobą

Dzień dobry Wam,

Dziś zaczęliśmy 19 tc
za 19tc

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Czesć.
Ja na chwile. Wczoraj wizyta ok ale jestem na l4 bo mam dużo odpoczywać. Szyjka się delikatnie skróciła i juz nie jest taka twarda dlatego muszę na Nas uważać. Mały ok wszystke narządy na miejscu wazy 250 g. Ruszał się ale nie bardzo czułam bo mam łożysko na przedniej ścianie.
za wizytę, to teraz dużo wypoczywaj i leż w miarę możliwości

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Kochana ja Was czytam cały czas i kibicuję ale wyszło jak wyszło i nie chcę się wpychać na siłę

U Nas ok, jutro zaczynamy 21 tc, do wczoraj moje dziecko było córką, na połówkowym postanowiło pokazać że jednak zmieniło się w syna Trzymam kciuki za Was, z listy możecie mnie wyrzucić, nie obrażę się
Hehe, to Ci dziecko zrobiło psikusa na pewno nie chcesz wrócić???

Ja na dniach popatrzę i zrobię proponowną listę mamuś zaginionych, pewnie będzie ona taka jak Nadzieja proponuję. Jak dziewczyny wrócą to będą z powrotem w mamusiach udzielających się
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 09:29   #1280
kefii
Wtajemniczenie

Asiuk ja Cie doskonale rozumiem Moja mama umarla troszke ponad rok temu i ostatni miesiac wiedzieliśmy ze już nic nie można zrobić tylko jej ulżyć w cierpieniu. Ciężkie to było. Ja byłam w ciąży i wtedy jakoś sie trzymałam ale po ciąży jak juz nie karmiłam to wsyztko na mnie spadło.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 09:30   #1281
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Czesć.
no to uważajcie na siebie teraz tylko leniuchowanie

Cytat:

o fajnie, że napisałaś to gratuluję poznania nowej płci myślę, że możesz spokojnie częściej się u nas udzielać...w końcu nie jesteśmy takie złe
Stary 2014-12-30, 09:36   #1282
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

A ja miałam dzisiaj zupełnie nieprzespaną noc. Wyglądam jak zombie.

Oglądałam do nocy Plac Zbawiciela - strasznie mi ten film na psychikę idzie. Jak można tak sobie i komuś zniszczyć życie..
Dziecko kopało mnie bardzo mocno, pierwszy raz tak mocno, że spać się nie dało!
Stary 2014-12-30, 09:55   #1283
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:

No to niezłego psikusa Wam wywinął, mały żartowniś Fajnie że się odezwałaś i wpadaj częściej u nas już miło i przyjemnie jest

Asiuk
piękne te ubranka! Aż chyba się wybiorę do smyka. I przytulam mocno z powodu Taty, dobrze że z nim jesteście, a nawet nie wyobrażam sobie jak to musi być ciężko
Stary 2014-12-30, 09:58   #1284
mimi_77
Zakorzenienie

Asiuk bardzo mi przykro... musisz byc silna,.tym bardziej teraz

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Na mielone tez nie moge patrzec, nie wspominajac o miesie z kurczaka.

Antosia dzis wariuje od rana, chyba dziala na nia to wysokie cisnienie. Mnie za to glowa boli :/

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 10:24   #1285
baelka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Ja krótko, bo kłopoty i trudności ciągną się i nie najlepiej się czuję. Zaglądam tu do Was i podczytuje co słychać.

Wczoraj miałam wizytę, przez 3 tygodnie przytyłam 300 gram (a nie żałowałam sobie w Święta raczej), od początku ciąży mam +5 na wadze, więc nie jest źle. Lekarka zleciła mi badania, posłuchała serca malucha. I tyle. Czy któraś z obecnych/przyszłych mam ma konflikt serologiczny? I jak to przy pierwszym dziecku wygląda? Bąbel dużo się rusza, szczególnie wieczorami i w nocy lubi mnie pokopać To fantastyczne uczucie, tak patrzeć jak brzuch się rusza i przybiera dziwne kształty

Zaczęłam 6 miesiąc (kiedy to zleciało?), już jest bliżej do porodu niż dalej

Nie ogarniam do końca wątku, ale wszystkim Wam życzę jak najlepiej, dużo zdrowia, siły, wsparcia i żeby wszystko powoli zmierzało w dobrym kierunku
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 10:31   #1286
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ja krótko, bo kłopoty i trudności ciągną się i nie najlepiej się czuję. Zaglądam tu do Was i podczytuje co słychać.

Wczoraj miałam wizytę, przez 3 tygodnie przytyłam 300 gram (a nie żałowałam sobie w Święta raczej), od początku ciąży mam +5 na wadze, więc nie jest źle. Lekarka zleciła mi badania, posłuchała serca malucha. I tyle. Czy któraś z obecnych/przyszłych mam ma konflikt serologiczny? I jak to przy pierwszym dziecku wygląda? Bąbel dużo się rusza, szczególnie wieczorami i w nocy lubi mnie pokopać To fantastyczne uczucie, tak patrzeć jak brzuch się rusza i przybiera dziwne kształty

Zaczęłam 6 miesiąc (kiedy to zleciało?), już jest bliżej do porodu niż dalej

Nie ogarniam do końca wątku, ale wszystkim Wam życzę jak najlepiej, dużo zdrowia, siły, wsparcia i żeby wszystko powoli zmierzało w dobrym kierunku
Czytałam kiedyś, że przy pierwszym dziecku nigdy nie ma zagrożenia konfliktem, problem pojawia się dopiero przy drugim i następnych. A na pewno masz konflikt? Bo z tego co pamiętam to konflikt jest jak matka ma RH- a ojciec RH+ i ważne właśnie, że to matka ma RH-, bo na odwrót już jest ok. Ale poczytaj jeszcze, bo dokładnie nie pamiętam.
Stary 2014-12-30, 10:37   #1287
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Moja siostra miała konflikt serologiczny, przy pierwszej ciąży to nic. Ale trzeba kontrolować.
Z tego co pamiętam immunoglobulinę dostaje się po 1 ciąży, i przy każdej kolejnej.

Zjadłam właśnie 2 kromki chleba z Nutellą

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2014-12-30, 10:42   #1288
mimi_77
Zakorzenienie

Belka my mamy konflikt ale lekarz nic nie mówił. Przy pierwszym dziecku nic się nie dzieje.

Basen AlE mi na robiłaś smaka ta butelka

A ja dziś mam wolne ! Biorę się za prasowanie i pisanie

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 10:56   #1289
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cześć

Ta godzina, a ja już po śniadaniu, szok TŻ zabunkrowany śpi...

Co do konfliktu to chyba dotyczy kobiet tylko z grupa RH-, ja mam 0RH+ i mnie to na szczęście nie dotyczy

Pierożkowa, a to ci niespodzianka z płcią...swoja droga właśnie sobie uświadomiłam, że nie ma tego złego że dowiem się tak późno o płci, bo przynajmniej nie ma mowy o pomyłce

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

nutella na bułce W ciazy to jest jedna z ostatnich rzeczy, które zjem Przecież to fuuuu...już 2 dni przed pozytywnym testem był bełt po kanapce z czekoladą
Stary 2014-12-30, 11:00   #1290
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Cześć

Ta godzina, a ja już po śniadaniu, szok TŻ zabunkrowany śpi...

Co do konfliktu to chyba dotyczy kobiet tylko z grupa RH-, ja mam 0RH+ i mnie to na szczęście nie dotyczy

Pierożkowa, a to ci niespodzianka z płcią...swoja droga właśnie sobie uświadomiłam, że nie ma tego złego że dowiem się tak późno o płci, bo przynajmniej nie ma mowy o pomyłce

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

nutella na bułce W ciazy to jest jedna z ostatnich rzeczy, które zjem Przecież to fuuuu...już 2 dni przed pozytywnym testem był bełt po kanapce z czekoladą
ja nigdy nie przepadałam za nuellą, jakoś połączenie chleb i cokolwiek słodkiego, zupełnie mi nie leży.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Belka my mamy konflikt ale lekarz nic nie mówił. Przy pierwszym dziecku nic się nie dzieje.

Basen AlE mi na robiłaś smaka ta butelka

A ja dziś mam wolne ! Biorę się za prasowanie i pisanie
A poleżeć i się pobyczyć to kiedy?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości