|
|
#781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
Cytat:
Ja to samo, zamiast poczekać na tż'ta to pognałam do sklepu, no bo przecież ja muszę mieć wszystko na już. To nic, że dopiero jutro będę robiła sałatkę i przekąski na Sylwka![]() No a oczywiście Picollo nie kupiłam bo się nie zabrałam Cytat:
![]() Bo tj. napisała kaja co zrobić jak maluch głodny?
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo to by dzialalo tak, ze jesli dziecko chce jesc wiecej to piersi sie przestawia i beda wiecej produkowac, tylko dziecko musi dawac sygnal w postaci ssania. wieksza produkcja jest niestety opozniona w czasie - w tym czasie dziecku nie starcza pokarmu. no i co...? gdyby to dziecko cierpliwie czekalo to by byl luz, a ono placze glodne i nieszczesliwe... no tez w sumie nie widze innej drogi jak dokarmienie butelka - ale wtedy bodziec dla piersi bedzie mniejszy i produkcja moze nie ruszyc tak jak powinna...? no nie wiem, niezla zagwozdka! pewnie masz racje kaja ... hmmm hmmm wszystko "wyjdzie w praniu". |
|
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
Chyba każda kobieta martwi sie tym czy bedzie miała pokarm, i każda go ma przecież, to siedzi tylko w naszej głowie, gdyby było inaczej to ludzkość by juz dawno wyginęła z głodu. kiedyś mnie było mm, a kobiety dokarmiały niemowlaki mlekiem kozim rozcieńczonym z wodą
|
|
|
|
#784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokladbie jak poldzik napisala. Ja wlasnie chyba miedzy innymi tym doprowadzilam do rykow przy cycku Cytat:
A potem wszystko się stabilizuje. Jak się dokarmia to ciężej to ustabilizować.
|
|
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie własnie.. Normalnie wszystko robiłam.. niedziele poleżałam w łóżku tak naprawde.. A od niedzieli sie zaczęło. W pierwszej ciąży tez tak miałam, własnie mniej więcej od połówy twardnienie i stawianie się macicy.. Cytat:
No nie. Ale nadchodzi kryzys, dziecko chce wiecej a ja nie mam. Dziecko sie drze dwa dni. No ja dokarmiałam butelką w tym czasie i nic się nie stało. Przystawiałam między czasie, odciągałam laktatorem itd i się ustabilizowało. Jednak parę dni to trwało. Dla mnie wazniejsze było zeby dziecko było nakarmione a nie mój cycek. |
||
|
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
Duże, duże, ale brzuch mam mały jeszcze tak nie widać, tylko wtajemniczeni mówią,ze trosze sie powiększył. jak sie czujecie w drugim trymestrze? Ja teraz super nic mnie nie boli i odzyskałam energię, tylko jak sie szybko poruszę to ciągnie dół brzucha, tez tak macie?
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie słucham wiadomości. W szpitalu, na krakowskim Prokocimiu położna upuściła na podłogę noworodka, bo była na obcasach i się potknęła.
Nie wiadomo jakie skutki ten upadek będzie miał w przyszłości.
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mieści mi się w głowie co teraz matka musi przeżywac. Pamiętam jak z 10 lat temu u nas w mieście położna obcięła pół paluszka.. to były jej poczatki pracy, pierwsze dni pracy i owijała bandażem rączkę i obcięła przez przypadek. Ta babka była z moja mama na dyżurze, matka nie wniosła oskarżenia, ale ta pielegniarka załamała się i popadła w depresję itd.. |
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Masakra jakas
biedna dziecina oni chyba sa nie poważni taki zawód i w obcasach chodzic w szpitalu! W głowie sie to nie mieści!
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazda chciała się wystroić do pracy, a dziecko może do końca życia mieć problemy ze zdrowiem.
|
#792 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
eee....ja toledo używałam (łącznie ze spacerówką) 6,5 miesiaca a później spacerówkę to tak max młody miał 1,5roku jak już wcale nie korzystałam z wózka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() helloł ![]() chłopaki grają na konsoli a ja spadam zaraz do lekarza. Wyniki odebrane i są OK.tylko hematokryt mam poniżej normy (cokolwiek to jest ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- aaa co dokarmienia.....to niestety się nie wypowiem bo ja nie dokarmiałam Kuby wcale |
|||||
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żurawinowego jedynie nie łyknę całego.To trzymam kciukaski za wizytę ![]() Czuje małe cały czas. takie delikatnie figle A wczoraj objadłam się chipsami i Tż poczuł
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale było przepyszne ![]() aaa i kupiłam sobie pseudo piccolo z biedronki truskawkowe
|
|
|
|
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chcesz, wyślę Ci ![]() Dziewczyny a bolą Was już plecy? Mnie od paru dni dół pleców dosyć mocno pobolewa, ciężko usiedzieć w jednej pozycji. Bandzioch urósł mi już dosyć sporo a małej jak nie czułam tak nie czuję A chciałabym już. Ale się nie stresuję bo wiem, że to różnie bywa
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ?Przyjmę każde pączki z cukierni bolą plecy, bolą
|
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Pączek
ja też chce.Zaraz lecą do internisty to w drodze powrotnej jak mi sił wystarczy to coś "upiekę" w sklepie |
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#800 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, przecież Karmi zawiera alkohol???
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
W ciąży nie pije
Polecam bavarie 0% Albo warka 0% Można kupić tez wino bezalkoholowe
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
0,5% to w sumie tak jakby nie zawierało :P
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Zawiera i owszem.
tak jak i lech free, warki, i inne bezalkoholowe. Teraz wyszła niedawno warka radler 0, która smakuje jak siki. No i bavaria. |
|
|
|
#804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tłusty czwartek zrobię Wam zdjęcie kolejki która się ustawa od samego rana przed sklepem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie wkurza moja rodzina która mówi, żebym nie przesadzała, kieliszek wina mogę, bo nie szkodzi, bo bratowa piła, siostra też i nic im się nie stało. Jak tłumaczę, że nie, nie można, że nawet jakbym mogła to i tak bym nie piła. Zresztą co mi po kieliszku wina. Ani mnie to nie uraduje ani nie jest do niczego potrzebne. Ale nie - i weź tu przetłumacz
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie do piwa w sumie nie ciągnie, mam swoje ulubione Książęce Pszeniczne i takie bym sobie owszem wypiła, bardziej tęsknię za winkiem
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Wino bezalkoholowe można przez Neta zamowic
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
proszę Cię, skoro nie ma bezpiecznej dawki alkoholu w ciąży, to jak można je pić? Ale kuzynka mojego znajomego jest jeszcze lepsza, 2-3 x w tyg piła Reddsa, bo to przecież prawie nie piwo
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do alko, mi też ostatnio Tż mówi jak marudziłam żebym to pszeniczne piwo wypiła a on "Wypij sobie ojeju przecież jedno nie zaszkodzi" pewnie i nie zaszkodzi ale jak bym się czuła jak patol żłopiąc piwo w ciąży
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmi pije się od dawien dawna na laktację.. i co? |
|
|
|
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi też nawet smakuje. Bavarii nie próbowałam, ale ona chyba droższa...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Ja wczoraj poszłam na spacer i głupia zaszłam do Biedronki.
Ja to samo, zamiast poczekać na tż'ta to pognałam do sklepu, no bo przecież ja muszę mieć wszystko na już. To nic, że dopiero jutro będę robiła sałatkę i przekąski na Sylwka

[/RIGHT]

Nie wiadomo jakie skutki ten upadek będzie miał w przyszłości.
06.09.2014 

biedna dziecina 

póki co katuje karmi jak mam chęć