Kieleckie Panny Młode część XII :) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-30, 13:05   #1261
mahoniowa
Zadomowienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)

ano właśnie, tak jak Mój dziś:
marudzi, że go boli głowa, marudzi, że do złotnika dziś to nie będzie czasu, marudzi, że chce pojechać na obiad do domu i uwinąć się w ck jak najszybciej.. a właśnie mi oznajmił, że jedzie na 2h na siłkę

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-30, 13:07   #1262
mogg
Zakorzenienie

Hyh faceci, moj po naukach jest milutki i slodziutki do porzygu ;p
2 stycznia zaczynamy remont !

zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo )
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-30, 13:10   #1263
mahoniowa
Zadomowienie

Kochana korzystaj, bo to pewnie nie będzie długo trwało, oczywiście życzę Ci, żeby jak najdłużej

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-30, 13:12   #1264
mogg
Zakorzenienie

No trwa to juz poooonad rok jakos na rowni z zareczynami a teraz przybralo rozmiar do porzyguu ;p
Czasem sie poklocimy ale to na 5minut

Stary 2014-12-30, 13:18   #1265
mikonada
Zakorzenienie

to mój po zaręczynach był jak aniołek przez ok miesiąc :P

mahoń może ma jakiegoś stresa, wysiłek jest najlepszym odstresowywaczem
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-30, 13:32   #1266
mogg
Zakorzenienie

No to u nas rok minal od zareczyn
Faceci to ciekawe istoty ;p

Stary 2014-12-30, 14:48   #1267
Escorpio
Zakorzenienie

Ale się dziewczyny rozpisałyście Wy też się tak rozleniwiłyście przez Święta? Nie mam na nic siły i mam wielkie niechcemisię

[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;49487129]Treść usunięta[/QUOTE]

Ja jak się będę przeprowadzała, to chyba połowę rzeczy w domu zostawię… Mam straszny sentyment do ubrań i nie umiem z niczego zrezygnować Szafa już mi się nie domyka, chyba ze 20 sukienek mam... A koleżanki narzekają, że nie mają w co się na wesele ubrać
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-30, 14:48   #1268
mogg
Zakorzenienie

Ja czekam na greyaa w walentynki ale nie wiem czy sie dostaniemy bo tlumy befa

Stary 2014-12-30, 14:51   #1269
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! podczytuję już was od jakiegoś czasu i jesteście genialne! mnóstwo świetnych pomysłów i porad dzisiaj dołączam do waszego grona chociaż z marnym póki co planem przygotowań bo mamy dopiero salę (sosnowy dworek) i dj (piotr gładkowski) miałam obawy co do dj'a bo nigdy nie byłam na takim weselu ale po rozmowach ze znajomymi i opiniami usłyszanymi o panu piotrku coraz bardziej utwierdzam się, że byla to dobra decyzja teraz muszę zabrać się za szukanie fotografa ale nie mam chwilowo czasu i boję się, że jak tak dalej będę zwlekać to będą juz mieć pozajmowany termin ;/ ślubujemy 27 sierpnia 2016 więc nie zostało już dużo czasu, a i własnie data chodliwa. No coż zobaczmy chciałam się ładnie przywitać, więc Cześć!
Witamy

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Ja czekam na greyaa w walentynki ale nie wiem czy sie dostaniemy bo tlumy befa

Na Greya pewnie też wyciągnę tżta Na Hobbita kupilismy bilety tydzień temu we wtorek i połowa sali była zajęta… Dzisiaj już 4 miejsca zostały wolne.. Niezły biznes robi Helios w tanie wtorki...
Stary 2014-12-30, 14:53   #1270
ttunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
ttunia cześć! termin odlegly, ale nie ma rzeczy niemożliwych... polecam majewscyfoto.pl
na stronce jest kilka fotek z mojego wesela/kościoła - tż jest w zielonym krawacie
Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
Hej hej, witamy ponad 1,5 roku to dużo czasu, na pewno coś Ci się uda znaleźć, tym bardziej, że pewnie widziałaś, że fotografów jest mnóstwo dobrych do wyboru no a jak już wybierzesz foto do będzie duużo duuużo czasu wolnego od ślubu
tylko na to czekam, żeby znaleźć fotografa (bo to spędza mi sen z powiek), napisać magisterkę, obronić się i w spokoju, pomalutku zacząć przygotowania i planowanie
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-30, 14:54   #1271
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
AAAAA doszedł mi prezent od męża! zegarek dostałam
Miko pochwal się !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-30, 14:59   #1272
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Miko pochwal się !
właśnie pochwal się, ja odebrałam 3 paczuszki ..
Stary 2014-12-30, 15:02   #1273
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Hyh faceci, moj po naukach jest milutki i slodziutki do porzygu ;p
2 stycznia zaczynamy remont !

Mogg gdzie byłaś na naukach? Może pójdę tam z moim tz? Idealny nigdy nie był, ale nigdy bym go na innego nie zamieniła Ostatnio byliśmy ze znajomymi na spotkaniu i koleżanki chłopak był dla niej taki niemiły i rozstawiał ją po kątach, że nikt nie wiedział co ma robić… I po co być z takim chamem? Na dodatek z nim mieszka

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
tylko na to czekam, żeby znaleźć fotografa (bo to spędza mi sen z powiek), napisać magisterkę, obronić się i w spokoju, pomalutku zacząć przygotowania i planowanie
ttunia najważniejsze, że masz salę i dj-a Fotografów jest tyle, że na pewno jakiegoś znajdziesz Zastanów się na czym Ci zależy najbardziej, przeglądaj portfolia, pisz do nich, niech Ci wysyłają cenniki
Stary 2014-12-30, 15:03   #1274
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Mogg gdzie byłaś na naukach? Może pójdę tam z moim tz? Idealny nigdy nie był, ale nigdy bym go na innego nie zamieniła Ostatnio byliśmy ze znajomymi na spotkaniu i koleżanki chłopak był dla niej taki niemiły i rozstawiał ją po kątach, że nikt nie wiedział co ma robić… I po co być z takim chamem? Na dodatek z nim mieszka
Byliśmy w klasztorze na karczówce polecam naprawdę to nie jest zmarnowany czas , ksiądź gada naprawdę fajnie i mądrze tu prawie wszystkie dziewczyny były na tych właśnie naukach
Sobota od 9-15/16 i w niedziele na msze a po mszy zaświadczenia ofira: autentyczne co łaska
Nauki są raz w miesiącu w ostatnią sobotę i niedzielę trzeba się zapisywać na samym początku miesiąca bo dużo chętnych jest

Stomatolog - Renata Mazurek - a właściwie jej mąż wyrywa 8-mki-prywatnie-783122773. Mi wyrywał a jestem okropna panikara - szybko i sprawnie potem nic się nie działo z dziąsłem, żadnego puchnięcia itp.

Edytowane przez mogg
Czas edycji: 2014-12-30 o 15:05
Stary 2014-12-30, 15:20   #1275
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy w klasztorze na karczówce polecam naprawdę to nie jest zmarnowany czas , ksiądź gada naprawdę fajnie i mądrze tu prawie wszystkie dziewczyny były na tych właśnie naukach
Sobota od 9-15/16 i w niedziele na msze a po mszy zaświadczenia ofira: autentyczne co łaska
Nauki są raz w miesiącu w ostatnią sobotę i niedzielę trzeba się zapisywać na samym początku miesiąca bo dużo chętnych jest
Chciałam tam iść w tym miesiącu, ale dobrze, że tego nie zrobiliśmy, bo po weselu byliśmy nieżywi…

Zastanawiam się cały czas nad kościołem… Zapisałam się na Karczówce, ale nie wiem czy nie zmienić na moją parafię. Boję się, że ktoś będzie musiał po kamieniach wchodzić, albo sobie pozdziera obcasy…
Miko mam do Ciebie pytanie, jak wspominasz swój kościół jeśli chodzi o ślub? Bo mamy tę samą parafię Nie wiem co wybrać…
Stary 2014-12-30, 15:23   #1276
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam tam iść w tym miesiącu, ale dobrze, że tego nie zrobiliśmy, bo po weselu byliśmy nieżywi…

Zastanawiam się cały czas nad kościołem… Zapisałam się na Karczówce, ale nie wiem czy nie zmienić na moją parafię. Boję się, że ktoś będzie musiał po kamieniach wchodzić, albo sobie pozdziera obcasy…
Miko mam do Ciebie pytanie, jak wspominasz swój kościół jeśli chodzi o ślub? Bo mamy tę samą parafię Nie wiem co wybrać…
podejście fatalne ale w przypadku ślubu można wjeżdżać na górę
Stary 2014-12-30, 15:28   #1277
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się dziewczyny rozpisałyście Wy też się tak rozleniwiłyście przez Święta? Nie mam na nic siły i mam wielkie niechcemisię
TAK!! właśnie mi się przysnęło na godzinkę...

Cytat:
Ja jak się będę przeprowadzała, to chyba połowę rzeczy w domu zostawię… Mam straszny sentyment do ubrań i nie umiem z niczego zrezygnować Szafa już mi się nie domyka, chyba ze 20 sukienek mam... A koleżanki narzekają, że nie mają w co się na wesele ubrać
też tak chciałam... mama kazała mi zabrać wszystko łącznie ze słownikiem do niemieckiego i płytą na odchudzanie z jakiejś gazety...

Cytat:
Na Greya pewnie też wyciągnę tżta Na Hobbita kupilismy bilety tydzień temu we wtorek i połowa sali była zajęta… Dzisiaj już 4 miejsca zostały wolne.. Niezły biznes robi Helios w tanie wtorki...
Uwielbiam Echo ale co jak co to do kina chodzimy tylko do multikina... Zwałaszcza Środy z Orange, tż wysyła smsa od kolegi z pracy darmowego i mamy bilet w cenie 2 za 1.. wychodzi 21zł, czyli o 1zł drożej niż w Heliosie ale nie ma ścisku i przepychania..
Byliśmy raz na tanim wtorku- nigdy więcej, nie dość że mieliśmy miejsca na samym środku - pozajmowane! a że chybo w ch** ludzi to nie chcieliśmy sie przepychać.. siedzieliśmy w koncu porozstrzelani po całej sali..

Cytat:
Miko pochwal się !
Cytat:
właśnie pochwal się, ja odebrałam 3 paczuszki ..
ot taki sikor!
w załączniku:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10877692_10205544198913242_1535691551_n.jpg (15,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10884490_10205544177872716_3109578_n.jpg (15,6 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-12-30, 15:32   #1278
mogg
Zakorzenienie

b. fajny , mam baardzo podony )
Stary 2014-12-30, 15:34   #1279
mikonada
Zakorzenienie

Escorpio co do ślubu - ja brałam w parafii Bożego Miłosierdzia
Na prawdę pięknie! Co do kosztów - 600zł i nic Cię nie interesuje + zapowiedzi tam 50zł chyba
Mszę ks.Moćko poprowadził piękną, wsłuchiwałam się niesamowicie (mam na filmie hehe), nie było gadania o żadnej polityce, świętach kościelnych i innych pierdołach.
Poszło ładnie, sprawnie, poradnie rodzinną robiłam przy kościele.. za darmo, na miesiąc wcześniej, spotkania mieliśmy co tydzień w czwartek. Co do dokumentów to na luzie wszystko wyszło.
Ja jestem bardzo zadowolona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-30, 15:55   #1280
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
TAK!! właśnie mi się przysnęło na godzinkę...

też tak chciałam... mama kazała mi zabrać wszystko łącznie ze słownikiem do niemieckiego i płytą na odchudzanie z jakiejś gazety...

Uwielbiam Echo ale co jak co to do kina chodzimy tylko do multikina... Zwałaszcza Środy z Orange, tż wysyła smsa od kolegi z pracy darmowego i mamy bilet w cenie 2 za 1.. wychodzi 21zł, czyli o 1zł drożej niż w Heliosie ale nie ma ścisku i przepychania..
Byliśmy raz na tanim wtorku- nigdy więcej, nie dość że mieliśmy miejsca na samym środku - pozajmowane! a że chybo w ch** ludzi to nie chcieliśmy sie przepychać.. siedzieliśmy w koncu porozstrzelani po całej sali..

ot taki sikor!
w załączniku:
Super zegarek
A co do kina, to też wolę do Multikina, ale środa wypada w Sylwestra… I do przyszłej środy już bym się doczekać nie mogła

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Escorpio co do ślubu - ja brałam w parafii Bożego Miłosierdzia
Na prawdę pięknie! Co do kosztów - 600zł i nic Cię nie interesuje + zapowiedzi tam 50zł chyba
Mszę ks.Moćko poprowadził piękną, wsłuchiwałam się niesamowicie (mam na filmie hehe), nie było gadania o żadnej polityce, świętach kościelnych i innych pierdołach.
Poszło ładnie, sprawnie, poradnie rodzinną robiłam przy kościele.. za darmo, na miesiąc wcześniej, spotkania mieliśmy co tydzień w czwartek. Co do dokumentów to na luzie wszystko wyszło.
Ja jestem bardzo zadowolona
Ale 600zł jest za wszystko? Czy trzeba jeszcze doliczyć organistę i kogoś jeszcze?
Myślę, że w styczniu już podejmiemy ostateczną decyzję, gdzie bierzemy ślub… w Miłosierdziu jest ten minus, że jak na razie, tylko my mielibyśmy slub w tym dniu, czyli za kwiaty by nas więcej wyszło. Z kolei jest wolna 17:00…
Stary 2014-12-30, 16:03   #1281
mikonada
Zakorzenienie

My jak rezerwowaliśmy godzinę to byliśmy pierwsi, od samego początku było, że 600zł (full pakiet) nic nikomu nie dopłacaliśmy.
Z resztą jakaś laska dzwoniła do męża na miesiąc przed ślubem o składanie się na kwiatki, to my że nie ma opcji, bo proboszcz nam mówił "kwiaty są w cenie"
Stary 2014-12-30, 17:00   #1282
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
My jak rezerwowaliśmy godzinę to byliśmy pierwsi, od samego początku było, że 600zł (full pakiet) nic nikomu nie dopłacaliśmy.
Z resztą jakaś laska dzwoniła do męża na miesiąc przed ślubem o składanie się na kwiatki, to my że nie ma opcji, bo proboszcz nam mówił "kwiaty są w cenie"
U mnie ok. 1000 zł... no ale cóż zrobić ?!
Stary 2014-12-30, 17:51   #1283
ZakochanaZabka
Zadomowienie

ale sie rozpisaaaałyście nie wiadomo na co odpisywać
no to tak co do mieszkania z rodzicami, to kto jak woli ale ja na ostateczna decyzje wybrałabym bez, sama po ślubie będę mieszkać u rodziców dopóki nie postawimy sobie domku i juz sie tego boje bo mój tż jest impulsywny a mój tatuś ostatnio sie o wszystko czepia, jak to mówią po 50 zmienia sie osobowość i człowiek sie bardziej zrzędliwy robi ( mówił na swojego teścia bo z nim mieszkał całe życie a teraz sam robi dokladnie to samo....)
ttunia mam tydzień po Tobie wesele i narazie tez mam tylko sale, zespól i kucharki reszte tj foto i wideo planuje sie bardziej za to wziąć po nowym roku gdzieś ale bez dużego pośpiechu
miko zegarek super a co do zdj to sama mam zamiar wywołać wszystkie z naszego związku i zrobić album tylko zastanawiam się gdzie tanie i fajnie wywołać bo ponad 100 ich będzie może jakieś sugestie ? :P
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-30, 17:54   #1284
mikonada
Zakorzenienie

co do zdjęć to ja przez gruper zamówiłam 100 zdjęć to mam z ubiegłego roku tylko.. czyt.2013.. i to tylko z 2 wycieczek.. to już 2gi nasz album
Stary 2014-12-30, 18:07   #1285
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
co do zdjęć to ja przez gruper zamówiłam 100 zdjęć to mam z ubiegłego roku tylko.. czyt.2013.. i to tylko z 2 wycieczek.. to już 2gi nasz album
6 lat związku może 40 zdjęć od dwóch lat ani jednego ....

Jutro mamy 6 rocznicę !
Stary 2014-12-30, 18:24   #1286
mikonada
Zakorzenienie

nie chcę się licytować.. ale ja mam 31,6 GB zdjęć..
jak mi właściwości zliczyły... 9☠253 plików ...
za nie całe 4 lata..
Stary 2014-12-30, 18:40   #1287
ttunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
ttunia mam tydzień po Tobie wesele i narazie tez mam tylko sale, zespól i kucharki reszte tj foto i wideo planuje sie bardziej za to wziąć po nowym roku gdzieś ale bez dużego pośpiechu
no to mnie uspokoiłyście wszystkie też myślałąm nad 3 września ale ostatecznie stanęło na tym 27.08 początkowo chciałam 20 sierpnia (taka mi sie łądna data wydawała i rodzice mieli ślub 19 sierpnia) ale niejstety dj miał zajęty ten termin ;/

co do mieszkania z rodzicami to moja mama od zawsze mi powtarza "dziecko, pamiętaj, nie mieszkaj ani z matką ani z teściową"
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-30, 18:54   #1288
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
nie chcę się licytować.. ale ja mam 31,6 GB zdjęć..
jak mi właściwości zliczyły... 9☠253 plików ...
za nie całe 4 lata..
o matko... ja nie mam .. jakoś tak wyszło.. ( ale myślę że to zmienimy pocąwszy os ślubu

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
co do mieszkania z rodzicami to moja mama od zawsze mi powtarza "dziecko, pamiętaj, nie mieszkaj ani z matką ani z teściową"
moi i tż tata również to powtarzają oraz : ciasne ale własne
Stary 2014-12-30, 18:57   #1289
ZakochanaZabka
Zadomowienie

no nam się tyle zdj uzbierało przez 4 tata które chcielibyśmy wywołać, miko a jakie ceny tam są ? podeślij link
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-30, 20:24   #1290
kar0la87
Przyczajenie

hej dziewczyny podczytuję już was od jakiegoś czasu ale nie miałam czasu się odezwać bo ciągle tylko praca dom praca dom i tak w kółko :/ ślubujemy 10.09.2016 mamy już załatwione kucharki, orkiestrę i sale ( sala bankietowa Pod Wiatrakami ) a kamerzystą będzie mój wujek nie mogę się już doczekać
kar0la87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości